33535
  • Hypo #6327
    FAQ-hoz és segédletekhez KLIKK IDE!
  • [HUN]FaTaL
    Sziasztok!

Én még soha nem játszottam ilyen játékkal, de kipróbáltam és tetszik, érdekel a téma. Az lenne a kérdésem, hogy egy magamfajta abszolút kezdő hol olvashat a témáról és miket érdemes elolvasni?
  • Hypo #6325
    active camera fizetos progi,
    de probalkozhatsz a flight1 f1view nevu ingyenes progijaval.

F1View
  • Hypo #6324
    :)

Azert par dolgot ki lehet meg probalni.
    En Global Text et raknam csak high ra.
    scenery Large, 80, 19m(7cm)
    latotavolsagot minimumra
    trafficbol autok kishajok max 5%
  • tordi
    Gyönyörű képek !
    Lenne még két kérdésem ! Láttam neten videot ahol mintha az utastérben is lehetett volna járkálni, erre van lehetőség a játékban ? illetve jelent e meg olyan kiegészítő pack amiben elérhető a Concorde?
  • L Viper #6322
    Érdemes próbálgatni, kísérletezni. Nálam kisebb a felbontás, ez tény.

Ha nem lockolom az FPS-t, egy ilyen trópusi helyen a konfigomon 60-80 körül mozog az FPS, külső nézetben a sűrűbb helyeken is megvan az 50.
    Persze Manhattan esős időben levágja rendesen 18-20-ra, de tiszta időben nincs gondom.

• tordi
    még annyit, hogy természetesen kipróbáltam az általad javasolt beállítást is, sajnos szaggatott egy Zürich-i próbakörön. Viszont ahogy a scenery complexity-t és az autogen density-t teljesen levettem gördül a játék, pedig a domborzat részletességét, a vizet, a felhőket jóval magasabbra tettem, szerencsére ezeket gond nélkül számolja a játék.
  • tordi
    Köszi a tippet ! Végül is arra jutottam, hogy tényleg a repülés a lényeg, ennek fényében állítgattam. Az épületeket, fákat el kellett tüntetnem, egyszerűen megöli a játékot. Viszont cserében részletes domborzat, gyönyörű felhők és víz, élsimítás, csillivilli repülő, simán fut a játék. 1440X900X32 felbontásban játszuk, egy 22-es lcd monitoron, nagyon szép. Manhattant meg megnézzük az útikönyvben :)
  • L Viper #6319
    Az én konfigom is hasonló, menni fog az :-)

Mivel az én gépem sem egy erőmű, a monitorom is egy régebbi 17 colos CRT, nekem bőven jó az 1024x768-as felbontás is.
    A lényeg a scenery complexity csúszka és az autogen. Nálam az előbbi dense, az utóbbi very dense.

Leírom nálam hogy van beállítva sorban minden.

Graphics:

1024x768 32 bit
    Global texture rez: Very High
    Filtering: Anizotropic
    Advanced animations bekapcs, a többi ki.

Aircraft:

Ultra High

Scenery

sorban leírom a csúszkák állapotát :

Large - 55 - 38m - 1m - Low2.x - Dense - Very Dense - High

(pipák sehol)

Weather :

Reset default után csak a cloud coverage densityit vettem mediumra.

Traffic:

Reset to default után az airport vehicle densityt levettem minimumra.

Még fontos, hogy a videókártya menüben az anizotróp alkalmazásvezérelt nálam és a vonalsimítás 2x-es. Az FSX anti aliasingnél sincs pipa, de ezt írtam is fentebb, mármint a pipákat :-)

Engem a repülés jobban érdekel egy szép helyen, mint a zsúfolt városok és fps zabáló helyek. Még így is végtelen a lehetőségek száma.

Nézzél szét Svájcban, vagy Rióban pl. Ne rögtön az FPS gyilkos helyeken, mint pl Manhattan.
  • tordi
    Üdvözlet mindenkinek ! Fiamnak(és persze magamnak)karácsonyra megvettem ezt a kiváló szimulátort (Deluxe Edition). Rengeteget hallottam róla, érdekelt. Azonban a telepítés után szembesülnöm kellett azzal, hogy gyakorlatilag teljesen le kell butítanom a grafikát ahhoz, hogy megfelelő képfrissítés(25-30 fps) mellett tudjon futni. Házak, épületek nincsenek, csak egy "város színű" sima felület van a települések helyén. Másképp borzasztóan akadozik, nézhetetlen. Sajnos én nem értek annyira a Pc-hez, valószínű kevés a gépem, pedig alaposan megnéztem a szükséges konfigurációt és annak (úgy láttam) bőven megfelel. Azután érdeklődnék, hogy teljesen reménytelen a helyzet, vagy van valami megoldás amivel szebbé tehetném a játékot? Mert elég kiábrándító, hogy pl. Manhattan-ben az Empire State Building-en kívűl nincs más épület. Azt még hozzá tenném, hogy leszedtem a service pack 1-et és 2-t, de ez sem segített semmit. A gépem operációs rendszere Windows XP 2002 Professional.
    a gépem adatai: Intel(R) Core(TM) Duo CPU
    E4600 @ 2,40 GHZ
    2,40 GHz, 2,00 GB RAM
    NVIDIA GeForce 8600 GT
    Válaszokat előre is köszönöm !
  • Mocca08
    visszaszivva, felreolvastam, elnezest. Elfogult vagyok az FSX masolassal kapcsolatban, sorry:)
  • Mocca08
    masreszt meg ha emulalsz akkor vszg 0 ft-os hiba mert egy ft-ot nem adtal ki erte nem?:)
  • Strami11
    már csak 11e? amikor én vettem akkor 90€ volt, és azota bevagtam egy sarokba mert FS9 jobb.
  • adam944
    Hát, nem 11ezer forint, mert a programmal valószínűleg nincs baj. Inkább 200e körül mozog a dolog értéke, mert tényleg a géppel van a baj. Gariba vissza aztán hajrá.
  • High end PC #6313
    Nagyon durva.. Kimentettem képfájlba mindkét DVD lemezt, és a virtuális lemez emulátor is ugyanezt csinálja.. Ha egyszer beteszem az egyiket, megbolonudul, és hiába teszem be a másik lemezt, azt hiszi az előzőt tettem vissza. Csak a restart segit. Ilyet életembe nem basztam, ez a játék egy 11 ezer Ft-os hiba...
  • High end PC #6312
    köszönöm a segitséget, kipróbálom majd!
    Üdv!
  • ToMy_
    miez a marhaság, hogy rosszul konfigurálták össze? hogy egy szaros másolást nem tud megcsinálni a gép normálisan?

ez az a gép, ami alul látható, akkor az egy kisebb vagyon lehetett.

garanciába visszavinni, és minimum rájuk borítani az asztalt, és ne etessenek egy ilyen marhasággal, hogy rosszul konfigurálták össze... eszemmegáll...
  • alert
    Hát akkor itt valószínűleg a géppel van a baj nem a szoftverrel. Próbáld meg másnál telepíteni és ha jó, akkor a géppel kezdj inkább valamit. Alternatíva, ha nem áthúzod a DVD tartalmát, hanem csinálsz egy digitális CD képet a MagicISO vagy valamilyen programmal. Akár a nero-val, bár az elég bugyuta. Utána ezt a képet egy pl a DaemonTools-al létrehozott virtuális meghajtóba "mountolod", és akkor egy normál DVD-nek látja a windows.
  • High end PC #6309
    azt sajna nem tudom megcsinálni, mert akkor kékhalál lesz a gépen, sajna a számítógépről nem tudok teljes DVD tartalmat áthuzni a gépre amióta megvan a gép, mert rosszul konfigurálták össsze, 10 esetből 10-szer kékhalál lesz ha áthúzom egy DVD tartalmát a vinyóra... :((
    Más lehetőség esetleg?:)
  • sindelnet
    Töröld üresre a C:\Documents and Settings\FELH.NÉV\Local Settings\Temp
    mappát,és másold be a két dvd fizikai tartalmát(kb fél óra).
    Ha innen indítod a setup exét,végigfut.
  • High end PC #6307
    Bakker, mindjáárt sírok.
    Megvettem a Flight Simulator X Gold Edition-t jó drágán, és nem települ. Beteszem az 1-es DVD-t, telepítem, majd kéri a 2-es DVD-t, és nem ismeri fel, kéri továbbra is, hiába okézom hogy már bennvan. Rájöttem, hogy a számitogép azt hiszi hogy az 1-es DVD-t raktam vissza, hiába veszem ki, és teszek be pl egy DVD Filmet, vagy mást, és rakom vissza a 2-es DVD lemezt, azt hiszi a gép hogy az 1-es lemez az továbbra is. Windows Restart, majd rakosgatom a lemezeket a meghajtóimba (2 meghajtóm van) felismeri hogy külön lemezek akárhogy rakosgatom őket. De mikor települ az egyes, majd a kettes be akarom tenni a telepités közben, mindig azt hiszi akkor már hogy az 1-es lemezt raktam vissza. Életembe nem láttam még ilyet, tudnátok segiteni? Köszi
    Üdv
    Ádám
  • ToMy_
    Az 1.2-től van.
    3DLights Redux fórum
  • Papirzacsi
    Töltsd le a jó verziót... upsz... :-DDD nem mondtam semmit...:-D
  • Papirzacsi
    Ott a billentyű. Nézd meg a billentyű kiosztásban mi van beállítva.
  • sanyi131313
    Sziasztok!

Van valakinek ötlete hogy az Acceleratin kiegészitöt,hogy lehetne felrakni úgy hogy nem "akarom" a játékot aktiválni?
  • radiatorcso
    aVn valami megoldás arra, hogy taxizás közben ne a botkormánnyal forduljak? pedálom nincs!
  • adam944
    Hát,nálam ilyet nem kérdezett: aminél választhattam az az volt, hogy install vagy uninstall, aztán rakta is fel, semmilyen kérdés. Nincsenek külön beállításai valahol?
  • Supersix
    Wow!Nálam nem kérdezett ilyesmit azt hiszem!
  • ToMy_
    a 3DLights telepítésnél rákérdez, hogy akarod-e nappal is látni a leszállófény-effektet vagy sem. a default érték az, hogy nem. reinstall, és válaszd ki, hogy igen.
  • adam944
    A futómű nálam mindegy,én arra jöttem rá, hogy nappal nem engedi soha, csak éjjel felkapcsolni. De éjjel mindig. Nappal is működnie kell a fel-leszállásnál,nem?
  • Supersix
    Ez nekem is ilyen néha!Főként csak akkor működik ha kint van a futómű!Nem tudom miért csinálja.
  • adam944
    Pfff. Újraindítottam FSX-et, 2x és másodszorra jó volt. Érdekes jelenség... Na mindegy, most jó, tárgytalan az ügy.
  • adam944
    Felraktam ezt a Shockwawe 3D Light redux-ot,vagy mit, és du. kipróbáltam. Tökéletesen működött. Most este akartam repülni egyet,és a nagyobb gépeknél(737,A321,CRJ700) ha fel akarom kapcsolni a landing light-ot,akkor nem kapcsol fel,hanem visszaáll OFF állásba magától. Kis gépeknél pedig működik(C172,Maule),ott nem kapcsol le.
  • JackDow
    Többen kérdezték privátban a beállításaimat. Nos inkább itt teszem közzé, hátha vkinek segít.

FSX settings

NVIDIA settings

Mindezek C2D E6600 (3.1 Ghz) proci + 4GB RAM + ASUS EN 8800GT alatt futnak.

FPS 22 - 30 között addon-októl függöen. (full screen 1280*1024 32bit)

Remélem hasznát veszitek!

Üdv: JackDow

ui: egy kis extra víztextúra REX-ből sample
  • Hypo #6291
    REX VÁSÁRLÁS
  • JackDow
    Szia,

kaptam ajándékba én is , de majd rákérdezek

JackDow
  • Nagay
    Bocs nem jol írtam!!! Real Environment Xtreme.
  • Nagay
    Szia!JackDow!
    Hol sikerült megvenned, és mennyiért (Real Environment Extrem Addont?
    Meglepném magam karácsonyra!
    Üdv!
  • Ombika
    Igen 3.3-ig nyugodtan , amugy van homerseklet figyelo progi is (realtemp stb), ezzel tudod nezni mit bir !Feszt is adhatsz neki nyugodtan 1,3 V-ig! De tul off ide ez mar !
  • gamer450
    THX, megnézem a #6180-ban lévő beállításokat, hátha segít, az a röhej, hogy az 1.7-es Celeronnal, és a 9600 Pro ati kártyával is kb ennyi FPS volt, kicsit kevesebb:S