Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

chicco
videót pls fps értékekkel

Így van, ez a Core 2-õzés kicsit elfogultnak tûnik...már miért ne lenne jó egy AMD X2-es, azok is elég brutálisak, és kétmagosak is.

Az a core 2 duo-s rész teccik 😛, már nemazért de nem akkora cucc az, nekem x2-ön is úgy szaladgált a demó mint állat. 😛
CUSTOM (tehát minden 100%-on felhúzva) 1280*1024 8XSAA 16XAF high quality a driverbeállitásban. És teljesen gyors volt kb 40-60 fps..
Casillas
gy.k.: ez a videó nem az FSX-rõl késézült, hanem az FS2004-rõl (FS9) és annak addonjairól (kiegészítõ) :|

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Supersix
Azta!Majdnem leestem a székemrõl!Én nem is tudtam hogy lesz benne vadászgépes téma is!Iszonyat jól néz ki!SuperHornet yeeeeee

chicco
ja fincsi.De a Dangerous skies reloaded is az.

Casillas
ez a videó nagyságához méltóan búcsúztatja az FS2004-et, az eddigi legjobb, amit láttam <#eljen>

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Bucser
ja én is nemrég telepítettem fs 2004-et mert a régi gépem olyan öreg volt, hogy már 2004-ben is csak középkategória😄 De sebaj elleszek én addig ezzel míg lesz megint 2-300K-m egy új gépre😄 (hát tuti nem egy éven belül😄)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

alert
András barátom felvilágosított arról, hogy bizony az FS történelemben ez mindig így volt. Amikor megjelent a prog, akkor a legjobb gép kellett a futtatásához és fél év elteltével kezd megfizethetõ lenni a cucc (már akinek). Utána néztem egy-két helyen és igazat kell adjak. Bár ennyire drasztikus még soha nem volt.. de mindennek eljön az ideje.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

exTrem
Bár veszek egy 256mb os videókarit és lesz 2GB ram plussz 3.2-es p4 procim van de ez se lesz elég neki !! jááááj

zolo
Ez a video elképesztõ, tényleg szép lesz a játék.
Az elõzõhöz hozzátéve,hogy még a fellelhetõ legjobb konfigon is épphogy csak eldöcög, hát ez a durva...

http://flickr.com/photos/zolika90/

zolo
Hát én mindjárt sírok 😞((Az Oblivionnal nincs ilyen gépigénye 😞((Mindenbõl a legújabbat kell megvenni, addig szóba se áll a géppel? 😞Ugyan már...😞

http://flickr.com/photos/zolika90/

ColdFire
asszem ez a játék nem lesz megvéve... <#rinya><#rinya><#rinya>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

alert
Röviden a lényeg (GÉPIGÉNY) magyarul:

Processzor:
Az FSX-nek a proci az egyik leggyengébb része. Felejtsd el az AMD-t, felejtsd el a Pentium-ot, az FSX legjobb futtatásához az új Intel kétmagos processzorok, az Intel Duo Core 2 procik a legmegfelelõbbek. És ez sokat számít. Áruk 80 ezer HUF körül mozog.

Alaplap:
Igazából nem számít, de nem árt egy jobb fajta. 30 ezer HUF körüli alaplap bõven megteszi.

Memória:
Na ez mégegy fontos tényezõ. Habár drága, 1 GB memóriával rohadt sokat fogsz várni, amíg betölti a textúrákat. 3 GB memória (az ideális) pedig nagyon drága. 2 GB memória elegendõ, ekkor kb az FS2004 betöltési idejére lehet számítani. 2 GB memória kb 40 ezer HUF.

Merevlemez:
Túl sokat nem lehet vele variálni, ha van pénzed mindenképpen ajánlott egy 10.000-es fordulatszámú SATA, mert az FSX rengeteg nagy méretû fájlt tárol a merevlemezen.

Videókártya:
Újabb kellemetlen pont. Az ATI és az nVidia is szuper kártyákat gyárt, mindenképpen a legújabbakban kell gondolkozni. Ez az ATI-nál az X1900-as, míg az nVidia-nál a 7900-as szériát jelenti. Ezek közül is a 256 MB-ossal ugyan elfut a játék, de egyáltalán nem szép grafikával. Ha szépet akarsz látni, mindenképpen min 512 MB-os kártyát kell venned, ez jelentõsen meggyorsítja a textúrák feldolgozási idejét. Az FSX iszonyatos mennyiségû textúrát használ. A legolcsóbb ilyen kártyák 80 ezer HUF körül vannak, a jobbak (512 MB-os) 120-140 ezer HUF.

KÖVETKEZTETÉS:

A végsõ ára egy ilyen számítógépnek kb 200-250 ezer HUF között mozog. Ha sokallod az árat, maximum várni tudsz, 6-8 hónapon belül kb ezek a felére csökkennek. Tény, hogy a repülõszimulátorok gépigénye ha látni is akarsz valamit, igen nagy.

Hozzá kell tenni, hogy a fenti konfiguráció maximum grafikai beállítások mellett kb 20-25 FPS-t biztosít, de itt csak az alap játékról van szó.

A fenti infó nem légbõl kapott, olyan emberek következtetései, akik évek óta fejlesztenek az FS alá illetve az FSX project kezdete óta ez alá is.

alert
Egy kis infó Mathjis-tól (Aerosoft kiadó), aki publikálja számunkra az FSX alá fejlesztéshez szükséges kellékeket, stb. Íme a reálisan várható gépigény:

If you allow us an political incorrect terminology, we have seen a lot of cow pooh about the hardware you will need for FSx in forums (also our own). Now as the NDA is lifted we can tell you we have been running FSx for months on our systems and we KNOW what will work and what will not work. And we like to share that information and discuss it. But please, the discussion has to be about what works, not about the (logical) choices Microsoft made. So don't come complaining your hardware is not good enough.

Bõvebben pedig itt...

8 gigas virus?? 😊)
Fileplaneten van. Leszedtem, megneztem. Nem virus. Sajna a mostani kolcsongepem nagyon gyenge hozza.

exTrem
LOL 😊

Bucser
Hatalmas!!!!!

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

alert
<#idiota><#taps>

Mostmár biztos, hogy nem lesznek új repülési modellek az FSX-ben, bevallották.
Kiderül ebbõl a videóból Sim Heil <#ravasz1>

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

alert
Nem férhetsz hozzá, teljesen zártkörû. Ha warezon találtad akkor fake vagy vírus.

Beta 2 a tesztelõknek, nem? Zártkörû. Ha jól tudom.
Hozzaferheto egy beta.
Hallottatok rola??

Dave000
ok, csak akkor írd oda végére, mert így könnyen félreérthetõ, így no problem.

Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB

thomasthomas
jjaaaaa...bocs.... a caps lock ugy maradt...és a végén jöttem csak arra rá hogy végig nagy betû és nem volt kedvem ujrairni

chicco
jaj szegény hányszor maradt bekapcsolva nekem is a capslock a végén írok 1 Lnézést és annyi
Remélem nem fáj a fülecskéd<#schmoll2>

Dave000
Ha nem tudnád, felvilágosítalak, hogy a fórumokon nagy betûvel írt mondatok, szavak, ordibálásnak minõsülnek.

Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB

thomasthomas
ki mondta hogy ordibálok??.....mindegy

Dave000
Ne ordibálja a frórumon, mert azt kibaszottul utálom!!!!

quack
szerintem olyan egy év múlva, max 07 végére már lesznek jó ár/telj. dx10 karik, arra meg most sztem teljesen fölösleges venni 100k-s karikat hogy másfél év múlva már vennéd az újat, egy most középkategorias kari meg sztem elviszi azert a jovore megjeleno jatekok nagy reszet is elég szépen

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

thomasthomas
nem kerek1224 nek ment volna hanem Dave000 nak

thomasthomas
AZ IS MEGLEHET HOGY CSAK DECEMBERBE VESZEK VIDEÓKARIT ÉS ADDIG REMÉLEM KIJÖNNEK A DX10 ES KÁRTYÁK(OLYAT TUTI NEM FOGOK VENNI MERT AZ ÁRUK BIZTOSAN NAGYON DRÁGA lesz) meg az kártyák többségének is lemegy az ára.ja most olvasom hogy csak jövõre jönn a dx10 kártya...

Dave000
Szal, elõször is a 7900gt-vel érek el olyan 15-20 fps-t egy sûrûbb helyen ahol sok a tárgy, az egyáltalán nem sok, másik ez egy demo, ami kitudja, hogy a játék mikori állapotát tükrözi, mert szerintem ez nem a mostani állapot, vagy akkor tuti csúszás lesz a megjelenésben, harmadszor a directx10 ha a jóég is úgy akarja jön ugye jövõ év elején (bár microsoftnál sose tudni), elkezdenek jönni az elsõ szériás dx10-es karik, amik a késõbbiekhez képest szarok lesznek (pl. dx9-nél is elvéreztek az elsõ karik amik támogatták), tehát szerintem legalább jövõ év vége mire normális karik lesznek, nagyon nem normális áron! És a directx10 csak effectekben tud többet, én azért nem váltok egy elsõ szériás vacakra, hogy a víz jobban nézzen ki.

igen, lehet, hogy egy normálisabb vidkártyával érdemesebb most inkább duplamagos CPUra váltani inkább. Én is ezt teszem most
chicco
ez így van én is amit linkeltem azért tettem mert az 1 7 sorozatú kártya és az áll a legközelebb ahoz amit venni szeretnél.Nem tom sajnos mi lenne a jó.Mint ALERTEL mondtuk beszéltük ha nem S.O.S a vásárlás várd ki a dx10 karikat.Vagy fogadd el ,hogy most ez van 2-3 hónapig majd kisebb bukással eladod és dx10 re váltasz.

Szerintem annyit nem hoz. A 7600GS a 7900GT-nek kb. a 30-40%-at tudja. (Kis joindulattal, egyes jatekok alatt esetleg 50%) Dave eredmenyeit nezve (neki 1,5 giga ramja van) a 7600GS-sel, ha mindent maxra felhuz, szerintem meg a 10-13FPS is szepnek mondhato.
Es akkor ez csak az alapjatek. Egy jobb scenery, es maris halott a dolog.
En azon gondolkodom, hogy most mennyire erne meg egy 7900GT-t venni ha jovore akarok az FSX-szel is jatszani. Egyre inkabb az a velemenyem, hogy nem eri meg.
A DX10-es kartyak meg ki tudja mikor jonnek, es milyen aron.

thomasthomas
kösz nekem ennyi bõõven elég

alert
Szerintem azért nem válaszolnak, mert nem tudják. De túl jóra ne számíts! 15-20 körül saccolom MAX!! Ha van legalább 1 GB memória is amellé a 3 GHz mellé.

thomasthomas
na már más videókarival kérdezem: GALAXY 7600GS 256MB ezzel a videókarival hogy menne?igaz teljesen egyezik a Inno3D 7600GST kártyájával szemben,csak jobb hûtõje van (aki nem hiszi menjen a ph!-ra)..ugyhogy uanaz a kérdésem mint az elöbb:kb mennyi fpssel menne full grafon ezzel a videókarival...ja és persze 3ghz proci

elõre is kösz a segítséget

thomasthomas
de az 7900GT!ez pedig 7600GST

chicco
525

thomasthomas
hi!

egy INNO 3D 7600GST vel full maxon menne 10-15fps körül?
(csak mert valszeg ilyen videókarit fogok venni)

Dave000
Na ma is repkedtem egyet, a tenger nagyon tetszik ahogy meg van csinálva, de rengeteg a grafikai hiba, pl. hiányoznak a háztetõk, csomó fekete cucc betöltés után. Na majd meglátjuk a teljest. Itt egy kép a mai repülésrõl 😄

Hat ahogy az ms-t ismerem optimalizalasra nemigen szamithatunk. Esetleg max. annyira, hogy a bugos reszeket kiremelik a forrasbol. <#taps>

alert
Ne aggódj nekem is 😊

chicco
videot nem tudsz csinálni?,

Papirzacsi
Már a 2004ben is volt ilyen megy a gép és letlenedi katáj probléma, de rendzserint csak a nagyobb méretõ fotoreal tájakon. Úgylátszik már elérte ezt a szintet a default is. :-)
De az én problémám ennél gázabb. Nekem egy egyszerû külsõ nézetre váltástól elmegy az összes textúra a lerosszabb minõségre.:-(

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Dave000
Na ja, mondjuk nem értem azt az állítólag merõben új renderelés technikát, mert ahogy repül a gép nem tölti utána a föld textúrákat, csak jóval késõbb, ami elég zavaró, általában csak akkor lesz éles amikor leszállok és megállok. Egy kis anisotropic tényleg kéne még rá, de én annak is örülnék ha így menne csak mondjuk 30-40 fps-el. Szerintem is javítanak/tottak a gémen, mert ez nem tom mikori állapot lehet ez a demo, de nagyon butácska.

Papirzacsi
Hú, hát nálam is kinéz így, igaz akkor 2-3 fps, és amint nézetet váltok eléletlenedik az összes textúra. :-))

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)