Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
rendelj depoból pestrõl csomagküldéssel.. Én onnan vettem a gépemet és sokkal gyorsabb és olcsóbb volt mint a városból összevadászni a dolgokat.. úgyis onnan hozták volna😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sajna informatikai szempontbol kisvaros, Pecs.
http://www.infolex.hu/arlista_kisker.htm
http://www.tpcomp.hu/tpcomp.xls

alert
Nem tudom, hogy hol nézted vagy merre laksz, de Infineon és Samsung ramok is Bp-n millió üzletben 18 és 19 ezer Ft-ért vannak / GB. Még 40 ezer Ft sincs 2 giga.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Bucser
az 512-es ddr-ek 9-12k között mozognak de van ahol 14 is. Az 1 gigás infineon Ram 25 a kingston is csak 26 brutto. Ha leveszed az ÁFA-t máris megvan 40-bõl 2 giga jó minõségû ram😊(persze csak ha vissza tudod igényelni az ÁFA-t ha nemakkor szopacs😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Hol veszel 2 giga ramot 40e-ert??
Hozz nekem is, legyszi!!

Hat szerintem nalad valami biztosan nem jol van. Ilyen konfigon az alap fsx-nek nem volna szabad szaggatni. szvsz.
5000+-os x2 huzva, 2GB ram, 2db 7800GT??

Elõre szólok semmi dicsekvés vagy nagyképûség nem áll szándékomban, csupán a játék grafikáját, gépigényét illetõen, saját véleményem.
AMD X2 5000 picit húzva, 2gb ram, 7800GT SLI-be húzva + inno víz hüti, minden ultra high = szaggat! Ezt azt leveszek úgy persze nem, de ugye kompromisszumot nem ismerünk FS-be😄
Sztem érdemes megvárni a dx10-es kártyákat, mert a mostaniakkal pl. 7900GT is ugyanúgy szaggatna. A game egyébként szvsz. gyönyörû. Már nagyon várom.
Hozzáteszem, hogy az itten ram "vitát" olvasva kipróbáltam 1; 2gb-al és 2gb felüdülés az 1el szemben. Mind a betöltés, mind az ismert kanyarodási szaggatás sokat javul a +1gb-al. De 3gb-al is megnézném, de annyim már nincs. 😞

thomasthomas
de lehet tévedek mert ahogy nézegetem a teszteket.....van amibe ugyanolyan van amibe a GT sokkal nagyobb fps-t produkál...
itt van a teszt ahol néztem..

thomasthomas
hát az x1900 GT az x1800xlnél nem sokkal job....de csak akkor ha az xl512mbos

PhantomAss
hát nemtom..nekem x23800, 2 gb ram, x1800xl a konfig és maxon eléggé akad...

GOOBY, pls

alert
Najó legyünk korrektek. 1 giga memmel fél órát töl, 2-vel kevesebbet. De részletes táj esetén ha 2 giga mem-ed van, akkor miközben mozogsz, gyorsabban tölti a környezetet így kevesebb az esély, hogy akadozik fordulás közben.

Falconer
Hurra, kapasbol negyvenezer forint 😄

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

alert
Pontosan. Itt nem sokra mész a felbontás állítgatásával. Min 2 giga memó meg kell hogy ne szaggasson.

chicco
alert írta .A kisebb felbontás max 1 fps -t jelent + ban.
<#sir>

thomasthomas
vegyük úgy hogy naon jó a proci és a vinyó....a memot nem használja csak betöltéskor..amugy látom az 525ös üzenetben, hogy 7900GT-t vett és ment neki 20-25fps-sel minden fullon...csak én kisebb felbontást használok(1024-768)
azaz ebben a felbontásba birna menni 25-30fpssel vagy fölötte is?
(csak kéne tudnom hogy egy olyan karit vegyek amin sok a pixel shader vagy nem?)

Bucser
Miután baromira nem csak a grafkártyán múlik hanema processzoron memórián és winchester sebességen is így nem megmondható.. Ez kicsit olyan kérdés volt, hogy mennyivel megy mondjuk egy Rx-8-as ha kicserélem a kipuzfogóját😄 Hát honnan tudjam hisz minden mástól is függ ez ami a gépben van😄

thomasthomas
hi!
mennyi fpssel menne ez a game?: HIS raedon x1900 GT

természetesen full grafon..

elõre is kösz a segítséget...

asszem október 17
Mikor jelenik meg a játék, mert meg akarom venni, de nem ugy hogy elõvételbe hanem doboz a kezembe és viszem haza játszani😊
Mo.-on is lehet rendelni.

Relatíve, egy két külföldi árhoz képest nem is olyan drága, én többre számítottam. Az FS9 annak idején amikor megjelent jóval többe került itthon.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

sajoati
télleg. ha vki esetleg saitek st290 joystickot akar venni, akkor csak szólok, hogy hiába írják depo.hu-n, akkor sem forgatható a karja. 😊)

Endure, in enduring grows strong...

chicco
HA LESZ RÁ gép

ColdFire
mo felett majd ilyen papagájok fognak repkedni 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire
jaja, le lehet majd terrortámadásozni is öket, mint ez a boeing a hajot 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Falconer
Gecco, ebben most madarak is lesznek? :o
Most nezem a bannert....

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Na ja, azt lenne jó látni, hogy az FSX esetében milyen látványbeli pluszt ad majd a DX10. Láttam azt az egy képet, az most akkor kamu vagy igaz?
Bucser
Vagy esetleg új Joystick, táp, ház,

sajoati
itt kicsit más a helyzet, mert jön egy új oprdsz., meg vele egy új directx, ráadásul talán már nincs is olyan messze, vagyis aki kibírja, h ne októberben/-re fejlesszen gépet, az szvsz jól jár el.

addig meg lehet olyan hardverelemeket venni, amik akkor is ugyanolyan értékkel bírnak játék szempontjából. (nagyobb monitor, solid ram háttértár, stb.)

Bocs, ha magadra vetted, én úgy általában gondolom ezt. Miszerint megvenni egy drága kártyát és hamarabb játszani problémamentesen, az is egy vállalható koncepció, várni amíg az árak lemennek, és addig szenvedni, azzal sincs baj.
Bucser
Látom csak írsz de nem olvasol.. Mondom amit írtam azoknak szól akik általában flight simulator X miatt bõvítenének gépet... Vagy egyéb szimulátor miatt.

Hát nem tudom, nekem mindig furi az ilyen "oké, most kijön a játék, ami ilyen meg ilyen hardvert kíván, de azt meg ne vedd, mert barom vagy ha megveszed, mert 1 év múlva fele annyiért megkapod, és akkor a játékot félpénzért elviszi".

Gondolkodjunk már gyerekek: 1 év múlva fele annyiba fog kerülni az adott videókártya...és akkor mi van? Ha 80 ezerért veszem és egy évig akadásmentesen játszom, aztán már csak 40 ezer lesz a kártya, akkor nem én jártam jól? Nem termelte ki az árát? Buktam havi 3400 forintot? 3 mozijegy árát. 6 doboz cigi árát.

No meg ha azt nézed, hogy a "most megvett videókártya fél év múlva semmit sem ér", akkor inkább ne is ruházz be semmilyen számítástechnikai cuccba...
sajoati
annak a fórumnak a 2-3. hozzászólása kb. az volt, h amíg nincsenek dx10-es videókártyák, meg rendes vista, addig értelmetlen egy ilyen hw-t elõírni, mert az említettek megjelenésével lehet kidobni / lecserélni.

nemtom, milyen feature kellene egy játékba, hogy miatta ruházzák be ennyit. talán egy új Papy-NASCAR, de még lehet asse. (bár amennyi áramot zabál egy ilyen konfig, lassan nem kell fûtõtest se. 😊 )

Falconer
Hogy basszak meg 😊

Bucser
Akik ide írtak gépigény miatt vagy új gép vásárlás nyomán általában FSX miatt bõvítettek volna. Meg tegyük hozzá, hogy igen szerintem az FS sorozat ha kellõen elkezdi belenyomni magát az ember lehet egészemberes elfoglaltság anélkül, hogy bármely más dolog érdekelné. És ez köszönhetõ a modder community-nek. (mondjuk a szimulátorok alapból ilyenek😄

Dave000
Az egy dolog, de szerintem itt senki sem az FSX-hez veszi a videokariját, nem csak FSX-el játszik hanem nyílván mással is, mert ha vki FS-hez akar gépet venni és azt mindíg fejleszteni, hogy jól menjen, az most elkezdhet havi 50k-t utalni a számlámra 😄 kb. annyi értelme van, FSX ide-oda aki most vidkarit akar venni úgy is megveszi, mint pl. én 😄

Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB

Bucser
bocs srácok. ugye tudjátok, hogy a most megvett "csúcs" kártya 1 év múlva semmit nem ér FS-X-hez? Én inkább várnék és majd akkor venném meg a most tetszetõsnek tûnõ 50-80K-s videókártyát... Ja és mivel a videó kártya az egyik leggyorsabban elavuló alkatrész a géppben (átéag 2-3 generációnyi vid kártyát használ el az ember ugyanazon proci alaplap és ram mellett) így én azt vennék utoljára.

exTrem
70-80 ? hopp az majd megnézem. Én most egy 7900gt-re szavazok 256 mb rammal és az 55 "ropi" 😊. De ha tényleg 70-81 lesz az fasza lesz fõleg 512 mb ram

Hoppá most olvasom, hogy jön a Geforce 7950GT, 512Mb RAM-mal, kb 70-80 ropiért.
Ez lesz az FSX kártya, már látom. Fincsi.
Szerintem fel ev mulva a DX10-es kartyak meg nem lesznek 100k alatt. Tehat eleve nem az en arkategoriam. Elso idoben biztosan lesznek kompatibilitasi problemak is. A kulonbozo bugokrol nem is beszelve. Igy hat amig az a technologia nem forrja ki magat, - legalabb egy fel ev alatt - addig biztosan nem erdemes arra valtani, varni ra meg tuti nem. Az sem biztos, hogy fel ev mulva lesz DX10 es Vista. Ez az en velemenyem.
A tobbi eszetlen shooter, meg egyeb jatek engem amugy sem erdekel. Ugyhogy ha ez a konfig, 80%-os reszletesseg mellett nyom 50fpst az FSX-szel es kb. ugyanennyit egy felturbozott FS9-cel, akkor en mar elegedett leszek.
Gepet pedig legalabb 3 evre veszek, hogy fel ev mulva mennyit fog erni az reszletkerdes. Ha pedig csak a dolgok olcsobbodasara es az uj cuccok megjelenesere varnek soha nem lenne gepem.

Az FSX oldalán, ha valakit érdekel,letölthetõ egy 2 Mb-os Flight Simulator X Screensaver (rejtett fájl).Ismert képek, de elég jó.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Gondolom hogy egy frankfurt full csicsa sceneryben nem lessz ennyi, de a demórol irtam amit irtam.
alert
#587:

Így már más, 7900 GTX 512 MB kissé nagyobb teljesítményû fõleg ilyen procival és 2 giga ram-al. A 40-60 FPS ebben az esetben reális átlagos körülmények között, és inkább magasról. Maximális beállítások mellett azonban reptér közelében, ahol mozognak a kocsik.. van mesh és víz is nameg autogen is jószerivel, ott 30-nál ezzel a konfiggal se lesz több. Márpedig ha erre rápakolsz egy scenery-t, akkor még 15-20 is alig.

#586:

40-60 FPS-ed lesz átlagosan, reptereken viszont ha minden maxra van húzva és sok az autogen a közelben, akkor 20-30 között. Ha csak FS-re kell a gép akkor nem érdemes rákölteni, mert fél év múlva egy ilyen konfig fele ennyibe fog kerülni és akkor inkább már az új DX10-eseket érdemes venni, néhány hónapon belül úgyis az fog elterjedni és minden játékot arra készítenek.

Nemérint hogy elhiszitek-e... amugy a konfig:
X2 4200+2200@2800MHZ, 2g ram 420MHZ-n, 7900 GTX 512 @700/1900, SATA 2 RAID 0.
En most keszulok uj gepet venni. A terv Gigabyte DS4, Core2 Duo E6300, 2GB Ram, 7900GT 256MB. (Rugja a 200ezret.) Azt mondod, hogy ezen a konfigon az FSX AA es AF nelkul sem fog 25fpsnel jobbat menni?? Jezus! Akkor inkabb nem veszek semmit.

ColdFire
<#rinya>

jaj a régi szép idõk, mint a videoba... cessnaval 2km-el a palya mellett leszallok, utanna gyorsan visszagurulok a pályára, hogy elhitessem magammal, hogy oda tettem le... <#rinya>
a kis 737esel, és az õ kis autopilotjával történõ balfaszkodás... <#rinya>

chicco
kösz screenshoton én is csinálok 1500000fps-t<#lama><#wave>

alert
Kicsit el vagy tájolva ez a videó FS2004-ben készült 😊 mi már az új FS-rõl az X-rõl beszélgetünk 😄

alert
Azért vegyél már vissza a kamuból ember 😊 100%-os grafikai beállításokon 40-60 FPS? Én FSX alá is fejlesztek úgyhogy ezzel ne hülyítsd az embereket 😊 4000-es procival, 2 GB rammal, és akár 7900 GT 512 MB-os kártyával sem fut 25 FPS-nél jobbat SEHOL! maximum beállítások mellett AA és AF nélkül! Ezt megerõsítheti neked az összes béta teszter és fejlesztõ is...

alert
Szerintem is... valószínûleg azt kihagyták.

haggyán már én fel nem rakom ujra ojan bugos, ha kijön a full akkor majd nyomok screenshotot. 😊