Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
www.smart-bus.hu
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
Segítenél a konvertálásban? Az FSX SDK-ban található DC3-as modell .gmax fájlokat szeretném .3ds ben. Ha nem boldogulok a Gmax progival, majd késõbb keresek 3ds maxot.
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Elég kihaltak a joy topikok, ezért zaklatlak benneteket. Saitek cyborg evo force-hoz van egy SST szoftver, amivel profilokat lehet kreálni, illetve már kész profilokat betölteni. Eddig szépen ment is, de most valamiért megmakacsolta magát, és a Saitek oldaláról letöltött profilt fel sem ismeri, illetve, ha én csinálok egyet, hiába mentem el, betölteni már nem akarja. Már vagy ötször megvolt az uninstall, reinstaal, de semmi... Esetleg valaki járt már így?
www.smart-bus.hu
Van mód a gmaxból-3ds maxba konvizásra is (ingyen), már nem emlékszem a részletekre, de rettenetesen munkás, 800-1000-nél nagyobb poligonszám felett már egyenesen kicseszés saját magaddal, és nagyon nagy a hibalehetõségek száma, továbbá a mappingolás is elveszik köszben.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Tesztek következnek. A Mytraffic ügyében tényleg jó az a link, amit küldtem, csak szenvedni kell vele egy kicsit..
Hitman
HALIX cockpit
Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!
Késõbb jól jön majd a natív FSX textúrákhoz, fõleg ha már a specular és normal mapek is bejátszanak. (A Gimphez is van normalmap plugin)
Egyelõre még a Carenado Cessna 182 Skylane II RG-hez tartozó textúrák átfestésén bütykölök, amik még régebbi bmp formátumúak, nem alakították át teljesen a terméket az FSX-hez.
Így minimális eltérést tapasztaltam a két progi használhatósága között, a megnyitáshoz és képszerkesztéshez való konvertáláshoz megfelelõ a DXTBmp is.
Az átfestéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Kezdetnek a meglévõ textúrákból létrehoznék egy paintkitet, amely a fehér alapot, az árnyékokat és a lemezek látható kiemelkedéseit, határait tartalmazza. (Nem szereztem hozzá kész paintkitet, kíványcsi vagyok a módszerre, hogyan lehet készíteni egyet)A meglévõ textúrákból össze lehet vágni szinte egy teljes fehér gépet, mégis marad néhány színezett felület, ahonnét a színt el kellene távolítani az árnyékok nélkül. A bélyegzõ eszközzel próbáltam a hozzá közeli területekrõl színben és mintában odaillõ részeket bemásolni (szinte pixel szintû szerkesztéssel), de az eredmény elég siralmas. Meg lehet esetleg oldani rétegekkel és a színcsatornákkal való állítgatással is, hogy kifehéredjen, de az árnyékok megmaradjanak? Még nem sikerült errõl szóló tutorialt találnom.
Más. Az FSX SDK-ban mintaként van egy DC3-as, .max modell formában. Megörültem, hogy végre lehetne egy szép nagy asszimetrikus lajstromjelet tenni a HA-LIX szárnyára és átalakítani a 3d pilótafülkét valósághû mûszerfallal. Sajnos hamar elszállt az örömöm, mert a Gmax nem képes a .max formátum megnyitására sem, kellene a 3ds Max hozzá.
Próbálkoztam más programokkal köztes formátumba való konvertálással, eddig eredménytelenül. (Autocadhez még nem jutottam, bár arra tippelek, hogy azzal meg lehet oldani) Esetleg tudna valaki segíteni a .max - .gmax modellé való átalakításban? Jó lenne néhány jó minõségû fotó is a HA-LIX pilótafülkéjérõl.
Apro megjegyzes pl IL2 es LOMAC al semmi gond
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Hitman
http://forums.simflight.com/viewtopic.php?f=4&t=66593&sid=b09a23225d76547177dac0425a9f8001
sok sikert hitman
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
Köszönöm.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
Hitman
Sehol máshol én meg csak a FAQ-t túrtam.... Basszus.
A driver a legújabb, legszebb, lehet chipset, azt még megnézem..
Hitman
Hitman
Ez inkább a wilkó szégyene hogy baxtak az egészre, a gaukat kicsit megmókolták, hogy legalább azért ne ugasson az FSX, oszt' jóvanazúgy vigye a paraszt. A cél a "minél kevesebb ráfordított munkával minél hamarabb és nagyobbat kaszáljunk" volt. Szerintem. Bár én elfogult vagyok mert alapból utálom és rühellem az összes wilkó terméket mert egy rakat szarok. De ez az én problémám... 😄
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Hát a wilco vista update után sem megy. Nincs valakinek véletlenül egy olyan verzió, ami Vista alatt is mûködött már? Nem warez, eredeti is jó, az én regemmel telepíteném, csak valamiért nekem nem megy 😞
Hitman
Megnéztem, adtam jogokat, ahogy írja, és a b verziót raktam föl, ahogy kérte. Ez nem segített. Viszont elvileg van hozzá Vista upgrade.. Megnézem azt is..
Hitman
Közben rájöttem, hogy a Wilco gépeknek az a baja, hogy a textúrák bmp-ben vannak, nem pedig default formátumban dds formátumban. A bmp-ket nem tölti be és kész. Más gépeknél sem 😞 Esetleg az SDK-ban lévõ tool val alakítsam át?
Hitman
Bar inkabb le se irom,mert ezert is hurrogas jar a vegen!!
Egyébként én kb évente szoktam tuningolni a gépemen, és kb 2 évente csere. Sajnos elég hamar avul. A noteszgépem kb 3 évente kell cserélni..
Az FSX-et telepítettem föl. Ez ment nekem XP alatt is..
747 természetesen 😊 Sajnos a 737-nek nem tudtam "próbaverzióját" letölteni, addig pedig nem veszem meg.. A 8800 GT és a 3.0 Core2 e3400 már le van rendelve a nagykerben jövõhétre 😊
Hitman
a Wilco 737-bõl az FSX-es verziót telepítetted fel? Ugyanis FSX alatt teljesen máshogy kell modellezni, stb, tehát a 2004-es verzió nem kompatibilis az X-el. PMDG esetében melyik géprõl beszélsz? A 737-esnek nincs FSX-es verziója tehát az soha nem is fog normálisan mûködni. A 747-bõl pedig kiadtak egy FSX alatt is használhatót. Ha mindenbõl az FSX-es verziót használod, akkor tökéletesen jó helyre telepít mindent, a 2004-es verzsönöket pedig ne is próbáld ráerõszakolni az X-re, mert ha el is indul bugzani fog. Ha a számítógépedhez hozzászólhatok, a 8600GT kicsit gyenge FSX-hez, egy 8800GT sokkal jobban esik neki. A processzorod pedig tuningolható, érdemes 3GHz-ig elmenni, mert csodát fogsz látni.
CSináltam egy Vista x64 installt és fölraktam az FSX-et és a hasznos kiegeket. Beraktam egy 160 GB-s veszett gyors Segate vinyot, hogy az ne legyen gond, van egy 8600GT és egy core2 2.4 nameg 4 GB RAM. Kicsit röcög a dolog, de elmondható, hogy sokat dob rajta a DX10. Ami fölment.
FSX, Global 2008, AcitveSky, PAx, GrapX. Kiegek, Budapest airport, Venice, London. Gépek. Wilco pilot, PMDG boeing. Tapasztalatok szerint igen jó lesz ez így, csak szívni kell vele. Különösen a Wilco packon látszik, hogy 2004 volt az alap, mert ugyan feltelepül, de a textúrákat nem húzza rá a gépekre. Azaz egy szép fehér géppel lehet repülni, alap cocpit nélkül, mert a mûszerek csak Shift+1 re jönnek elõ azzal meg elég nehéz repülési irányt tartani.Erre ha tudtok valami megoldást, azt megköszönném. Elképzelhetõ, hogy nem oda rakja a fájlokat, ahova kellene. Viszont a gépek között ott vannak a Wilco-k. A Malév skin-t biztos, hogy rosszhelyre rakta, de átmásoltam, ahova kell, de ezt sem textúrázza föl. A PMDG szépen megy, csak, ha külsõ nézetre váltok, és vissza, csak sötét mûszereim vannak. Egyszóval szerintem alakul, de kellene egy kis segítség. Jaa és mielõtt kérdésként felmerül a cuccok 90%-át igen, vettem..
Hitman
Egy példa: Az Fsx-ben is megtalálható a DC3-as és az FS 2004-ben is, de az FSX-ben tükrözték a textúrákat, így az FS 2004-hez készített Sunflower festés elég furán nézett ki az FSX-es DC3-ason...
repainterek (átfestõ, de ez így elég hülyén hangzik...), akik talán tudnak a konkrét kérdéseidre válaszolni. (Pl. ha igényes magyarországi festést kerestem Cessnákra, Zlinre, Li2-esre stb., állandóan Clidey munkáira bukkantam, érdemes keresni a neten.)
A textúrákat bármilyen képszerkesztõ programmal lehet szerkeszteni, amely képes az alfa channelt is- az átlátszósági értékeket tartalmazó csatornát- kezelni. A Photoshop nagyon jó, de nem az egyetlen progi, ami szóba jöhet, pl. itt találsz infót. Ha a gépeidhez meglévõ bmp textúrát nem tudnád megnyitni, szükséged lehet még az ingyenes DXTBmp progira.
Most a Gimppel próbálkozom, az már látszik, hogy elég sok mindent kell tudni a képszerkesztõvel, ha jó textúrákat akarsz készíteni.
Jónéhány géphez lehet paintkitet találni, amelyek csak alap fehér textúrákat tartalmaznak általában psd formátumban, ezekkel könnyebb nekiindulni. Különben a meglévõ színezést kell elõször úgy eltávolítani, hogy a lemezeken az árnyékolások pl. az illesztések és a szegecsek helyei megmaradjanak.
Ha valósághû festést akarsz, nem árt az eredeti géprõl minden oldalról ill. a belsõrõl néhány jó minõségû kép.