Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én azt javaslom, amit Alert leírt ( mondjuk a forgalmat nem volt szívem kikapcsolni). Egy kicsit simábban megy a cucc tõle valóban.. Nekem most csak egy 8600GT van a gépemben, de ezzel is tud a megfelelõ beállításokkal 1280*1024-et. Gondolkodom egy 9800-on, majd meglátjuk. Elég sok küldöldi fórumon olvastam, hogy DX10-val Vistán még szebb az FSX, valami tapasztalat? Esetleg tud valaki valamit az FSXI-rõl, mintha az idénre ígérték volna...
Hitman
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
Amúgy honnan lehet a játékhoz Airbus pakkot tölteni? Konkrétan az A320-as érdekelne, ami a Szingapúr erlájnznak is van (az a böszme nagy teher állat utasszállító 😄). Elõre is köszi! 😊
Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;
Most repültem egy Ferihegy-Maribor-t (ellenjavalt, nem tudom az MS járt e mostanában Szlovéniában, de a reptér Spártát idézi), és nekem sem jött ki a folyosó..
Hitman
Ami az FSX gépigényét illeti, azt tudnám rá mondani, hogy erõs új konfigurációkon is csak kompromisszumokkal, de azokon már viszonylag elég jól lehet használni.
Mekkora a valódi gépigénye az FS X- nek, mert amit a Microsoft ír, az jó nagy hülyeség...
Ha van itt olyan, akinek szépen fut a játék, flenyomott beállításoknél is, kérem írja le miylem gépe van... beújítanék... Köszi!
Hátha megy, bár mióta leszedtem az Acc. packot azóta elég furcsa dolgok történtek a grafikával..
Telepítés után ne feljtsd el az advenced animationt bekapcsolni...
Hitman
Enabling "advanced animations" should do it. I think possibly it may be that your graphics card is too old. I think the jetways use some fancy new shader techniques available in newer cards only (I could be wrong...)
Hitman
Estleg ez a patch
Hitman
Hitman
A másik kérdésre azért nem reagáltam, mert én is úgy gondoltam, hogy az vitorlázó gépekre vonatkozik, azokhoz meg egyáltalán nem értek .De nekem is az rémlik, hogy a vontatóra vonatkozó dolgokról beszél a kolléga..
Hitman
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Mondjuk a légiforgalom láthatóságának nullára vétele nem mindig szerencsés szerintem. Néha jelenteni kell a toronynak, egy közeli gép vizuális megfigyelését, ha nem látom, akkor nehéz 😊
Hitman
Tow Rope (realise) SHIFT+Y
Nem tudom mi kell még ahhoz, hogyha beparkolok atc szerint mondjuk Schwehaton egy gate mellé látszólag jó helyre, pont a sárga vonal végéig megyek amit a progresszív taxi mutat, parking brake, majd nyitom az ajtót, hogy ez tényleg mûködjön? Légyszíves segítsetek ebben. Esetleg más mûveletek is szükségesek hozzá?
Emlékszem egyszer véletlenül sikerült, amikor még nem ismertem ezeket a billentyûkombinációkat, és nem tudom pontosan mire, de akkor egyszer mûködött. Köszönöm.
Néha dolgozom is 😊
Hitman
amúgy full grafikára ne számíts így se, én se tudom még élvezhtõen használni, inkább fs9-ezek
Szerintem a következõ konfig lesz.
Core Quad valami...
8 GB RAM
8800GT vagy 9600GT még nem tudom...
Vista x64
Ezen már csak el fog döcögni a cucc...
Hitman
Alert kérlek linkeld be újra a beállításokat, mert nem nagyon találom..
Elõre is köszönöm...
A szerver oprendszerek látják a 4 GB-ram-ot 32biten is (sõt az enterprise, és datacenter még többet is), de nem hiszem, hogy célravezetõ lenne ilyesmivel kísérletezni 😊
32 biten max 3,5 látszik tapasztalataim szerint...
Még pár dolog a grafikával kapcsolatban. Nekem FSX SP2, PAX, Active Sky( ez nagyon jó cucc!), GraphicsX van fönnt. Igazából 1280*1024-ben a földön szaggat egy kicsit, de ezt elnézem neki. Az Acc. pack után nagyon gáz lett a helyzet, le is szedtem, mert használhatatlan volt. Többen a Gex és Fex kiegészítõket ajánlják, de sajnos azt nem tudtam kipróbálni (letölthetõ ugyan, de nincs belõle limitált teszt verzió, és warez sem), kipróbálatlanul azt sem veszem meg, így nem tudok véleményt mondani róluk. Amirõl Alert beszélt, a FSGlobal 2008. Gyakorlatilag 6 DVD, mocsok drága(kb 16.000), de rendkívül jónak látszik... Ez sem volt alkalmam kipróbálni sajnos. Van külön német kieg is...
Ami nekem még az FSX-ben feltûnt, hogy a gépi irányítás elég gas.
Tegnap pl elrepültem Zagrab-ig, szép landolás (mega THNX Alert, most, hogy a megfelelõ mennyiségû fuel volt a gépen zökkenõmentes volt a dolog , a planner kiszámolja, hogy mennyit kell vinni) majd taxi. Erre a ground azt mondja, hogy a t jelû taxiway az enyém. Elõttem sehol nincs. Nyomok a egy progresszívet, és láss csodát, mögöttem kettõvel van az út, én meg majd helyben megpördülök a 737-esvel😊 Inkább kimentem késõbb, akkor meg füvön akart átvinni 😊
Az X-plane szermre nekem is tetszett elsõre. Aztán megláttam a Cessna mûszereket. Mivel olyat már láttam egész közelrõl is, meg a neten fényképen is, állíthatom, hogy köszönõ viszonyban sincs a valósággal...
Sajnos. Mivel én csak utasként repülök igazi gépen, nem tudom, hogy a fizikai modell hogy sikerült, de a terepen kívül ( ami kétségtelen nem kerül még 60 eróba), nem sok minden tetszik az X-plane-bõl...
Ezzel együtt, hogy vannak negatívumok az FSX-ben is (fõként a sok fizetõs feature), én mindenképpen azt választanám..
Hitman
Bocsánat, hogy beleszólok itt a nagyok dolgába😊
Csak egy apróság a RAM-val kapcsolatban. Nem ördögtõl való ötlet a négy giga ram, feltéve, hogy 64bites oprendszert használsz, vagy jól megtúrtad a boot.ini fájlt....Egyébként pedig csak memória kezelési hibákba fogsz futni, (SP2 nélkül bizonyosan).
http://technet.microsoft.com/hu-hu/sysinternals/bb963892(en-us).aspx
Hitman
Elõre is köszi!
Vista 64 bit alol ajanlom egeszet! 😊
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Lord Howe Island
Velence
London Heathrow
Mega Airport Budapest
Monaco
és ezer más... 😊
Én új vagyok a témában, valamelyik nap a kezeim közé került az X-Plane 9-es verziója, felraktam, és nagyon megtetszett. Igaz, a felszálláson kívül még nem sok mindent tudok benne csinálni, de kellemes csak úgy repülni, nézni a tájat ... utoljára a Train Simulator kapcsolt ki ennyire. Viszont eszembe jutott, hogy anno próbálkoztam az FSX-el, kölcsön volt nálam pár napig, de nagyon letaglózott 😞 Tavaj májusban vettem egy gépet, azt remélve, hogy az akkori játékok azért el-elfutnak rajta. A konfig egy E6420-as proci (2.13, most felhúztam 2.8-ra), 2GB 800-as DDR2 ram, és egy GF8800GTX videókari. Boldogan felraktam az FSX-et, már pelenkás korom óta repülni akartam, mondom ha igaziban nem is, de legalább számítógépen repülök egy jót ... elindítom. Grafika csutkára fel, legyen mit számolnia a gépnek, erre ... döbbenet. Képregény az egész. És még csak olyan szép sem volt a játék. Na mondom, vegyük akkor lejjebb. A végén ott voltam, hogy medium-high grafikán elfogadható látványt nyújtott, viszont nagyon megfogyatkoztak az épületek nagyvárosokban (New York-al próbálkoztam), és úgy már nem volt annyira feelinges. Találtam hozzá interneten egy Service Packot 1-et, letöltöttem, felraktam, lényegesen javult a frame-rate, de még így is élvezhetetlen volt helyenként. Úgyhogy szépen visszaadtam a játékot, és nem is gondoltam rá ... aztán most, ahogy a napokban elkezdtem X-Plane-ezni, eszembe jutott az FSX ... mivel semmit nem értek a repüléshez, az X-Plane menüje meg számomra japán, az FSX-ben meg azért átláttam a térképet, meg legalább voltak küldetések, úgy döntöttem letöltöm a demót, és megnézem, hátha azóta valami titokzatos oknál fogva sokkal gyorsabban fog futni. Hát ... még az akkori teljes verziónál is katasztrófálisabban ment. Ha az autogen densityt levettem, akkor már minden mást ultra high-on hagyva 30 fps-t produkált a játék, bár néha, amikor sokminden tükrözõdött a vízfelületen, ez leesett 20 környékére ... Most dilemmázok. Meg akarom tanulni rendesen irányítani legalább az egyik repszimet, viszont tanácsra lenne szükségem. X-Planeben nagyon tetszik a grafika, és jóval elfogadhatóbb sebességgel fut, mint az FSX, viszont katasztrófális a kezelõfelület, vagy csak nem vagyok pilóta, és azért nem értem azt a sok hárombetûs jelet a menüben 😄 (valószínûleg ez az oka 😊) FSX-nek viszont jóval barátságosabb a menürendszere, a grafika picit képregényesebb, meg a talajtextúrák sokkal mosottabbak, de mégis, valamiért kevésbé találom riasztónak a programot. Azt kérdezném, hogy egy magamfajta kezdõnek merre érdemes elindulnia, ha nem csak felszállni/leszállni akar, hanem meg szeretné érteni magát a repülést, a szabályokat, stb. FSX-et vagy X-Plane-t vegyem meg(FSX-hez ha jól tudom magyar kézikönyv van), melyik miért jobb/rosszabb a másiknál, de nem fikázásra vagyok kíváncsi, hanem tényekre. Azon is gondolkodtam, hogy ha az X-Plane-hez mellékelt térkép-adatbázis mérete ilyen hatalmas, akkor az azt is jelenti, hogy ennyiszer részletesebb, mint az FSX-é? Mert az FSX-ben ha jól tudom a program generálja le a házakat, fákat, ilyesmiket. Nem tudom pontosan, hogy mûködik ez, szóval erre is szeretnék választ kapni.
Elõre is köszönöm,
Gábor
Honnan lehet letölteni az r-26 Góbét, vagy akarmilyen vitrlázó gépet?
Tanulok urak. Nem értek a repüléshez, nem kell ám keresztbe lenyelni 😊Én igazából a számítógépekhez értek 😄
Hitman
Hitman
finoman el kell emelni a repülõgép orrát a betonról meghatározott bólintási szögig. Kisgépek pl.
Cessna esetében nincs nagyon értelme külön VR-t számolni és meghatározni. Itt kb. 45-50 csomós
sebességnél finoman meg kell húzni a szarvat, ezzel elszívódik a gép és nagyon kis emelkedéssel
(majdnem vízszintesen) be kell gyorsítani 65-70 csomóig. Ezután ezzel a meghatározott sebességgel
(70 kts) emelkedek, ami a VSI-n ("varión") és a magasságmérõn igazolható ("positive rate of climb").
Más, nagyobb gépek esetén (737, Lear) a VR sebesség elérésekor kb. 10 fokos bólintási szögig
emelem az orrot (mûhorizontot figyelve), és semmi, szigorúan tartom ezt a bólintási szöget. A gép
nem azonnal kezd emelkedni.
HA MÁR VÉGRE FENT VAGY
A VSI-n látható emelkedés megkezdésekor az elsõ teendõ a futók behúzása, és persze a sebesség
folyamatos figyelése. Izmosabb és terheletlen gépeknél erõteljes gyorsulás tapasztalható; ilyenkor
szinte azonnal csökkenteni kell a hajtómûvek teljesítményét (pl. Learjetnél), különben egybõl
elbúcsúzhatunk a szakszolgálati engedélyünktõl, hiszen FL100 (10.000 láb) alatt nem szabad 250 IAS
(indicated airspeed, azaz a sebességmérõn kijelzett) sebességnél gyorsabban száguldani (kivéve, ha
az ATC erre külön engedélyt ad). Felszállás után további feladat a fékszárnyak megfelelõ ütemû
visszahúzása. Ez természetesen a sebesség növekedésének függvénye. A kis Cessnában én általában
80-85 csomós sebesség elérése után, illetve min. 500-1000 AGL (talaj feletti) magasságnál szoktam
visszahúzni a fékszárnyakat, mielõtt megkezdem a pályairányról a kisorolást. 737-esben pedig kb. 210"
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
http://fs2004faq.uw.hu/FMChun/index.htm
Hitman
Az elsõ részben 100% igazad van.. Az APP pilótával valóban nem tudok mit csinálni, ha úgy gondolja elkezd sülyedni..Különösen a default gépnél vágja oda az aszfalthoz a gépezetet... Olyan látványra, mintha frankón leesne. A wilco jobb egy fokkal..
Az robot kikapcsolásakor közli hogy "full up" és hogy ez már átesés határ szóban, nem csak a hang szólal meg, bár szerintem ez is inkább program hiba, átesni elvileg a leírás szerint olya 120 csomó környékén kezd..
V1-v2 tök jogos. Kellene még egy kv 😊Csak, hogy javítsam magam az idézet 😊
"Az elhatározási sebesség (V1) alatt még megszakítható a felszállás bármilyen probléma esetén, tehát a V1 sebesség azt a határt jelzi, amely alatt a gép még biztosan a betonon marad, azonban a V1 érték fölött már fel KELL szállni."
A 255-ös sebességet nem értem. 10000 feet alatt, vagy az indulási eljárásban megadott maximummal szabad csak menni, vagy ha ilyen nincs, akkor max250-nel. 10000 feet felett viszont lehet menni jóval gyorsabban mint a beállított 255 csomó, nagyon magasan, meg úgyis Mach-szám korlátozza a sebességet, így megint csak értelmetlen a 255 csomós beállítás.
Nem tudom mennyire a normális magasság alatt hoz be az ATC, de a 3 NM-es ereszkedés az eléggé késõinek tûnik nekem, de ha tényleg ennyire alacsonyan hoz be az ATC, akkor nincs mit tenni.
Mikor kikapcsolod az A/T-t (te autospeednek nevezed), akkor nem az átesésjelzõ szólal meg (tök más hangja van, érdemes kipróbálni), hanem egy figyelmeztetõ hang, hogy tudassa hogy lekapcsolt. Hasonló célból hallasz figyelmeztetõ hangot a robotpilóta lekapcsolásakor is.
A v1 v2-nek nézz utánna. Csak egy kérdés, hogy elgondolkodj azon amit leírtál ,hogy ha tényleg v1 az amikor még meg tudunk állni, és v2 amikor mindenképpen felkell szállni, akkor mi van a V1 és V2 között. :-))
Köszönettel Hitman