Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Elõre is köszönöm!<#confused>#confused>
En most 3900 mhz-nel jarok egyenlore!!
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
e8200 helyett azért érdemes e8400-et venni, mert magasabb a szorzója (8 helyett 9), így könyebben tuningolható - ráadásul alig drágább. e8500 majdnem 20000Ft-tal drágább, alig gyorsabb ráadásul a szorzója feles (9,5). Szerintem érdemes meggondolnod, nem tudod-e ezt az összeget hatékonyabban felhasználni. (pl speckó proci hûtõ, jobb vga, vagy wellness hétvége a barátnõddel 😊 )
Nekem ugyanilyen konfigom (w77d) volt, de nem szaggatott (e6600 @ 3ghz)
nekem 8400-es van, de még nem voltm idõm sem az FSX-et, sem a tuningot kipróbálni. Kíváncsi vagyok nektek mennyire megy fel!
szerintetek ezzel akkor megszûnne a szaggatás az FSX-ben???
Íme egy teszt, bár lehet, hogy szemidin le fog hurrogni. FSX alatt mondjuk nem tesztelték a 2v4 magot, de talán segíthet.
http://prohardver.hu/teszt/cpu_jatekhoz_legyen_ket_maggal_tobb/cpu_versus_vga_3_5.html
Semidin egy kicsit vicces vagy, hogy lehülyézed azt, aki nagy felbontásban játsza az FSX-et, miközben 22"-os monitorod van 😊 Bár az is lehet, hogy 6 helyett 8 dioptria kellene, és akkor nem lennének olvashatatlanok az üzenetek 😊
A korábbi tesztbõl az látszik, hogy a procijához képest kevés a vga számítási kapacitása. Ennyi. Azért ezen a fórumon válaszoltam, mert itt kérdezték és egyáltalán nem gondolom, h off-topic lenne, hogy miként lehet a legjobban játszani a játékot...
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
Emellett megjegyzem, bár lehet használni nagyon nagy felbontásban is az FSX-et, de nem erre van optimalizálva, ezért sokminden gyakorlatilag szinte olvashatatlanná válik, pl.: ATC üzenetek stb.
Szerintem még mindig a LockOn az egyik legjobb harci szim. Bár ez szintén szubjektív. Szerinted egyébként mit jobb most venni Corequad 2.4 vagy inkább egy Core2 3.0?
Hitman
Íme egy teszt az ideális vga-cpu párosításról. Kicsit régi, de még így is látszik belõle, hogy az abban szereplõ vga-k, mind jobbak, cpu-k egy kivételével gyengébbek. A te kártyád az x1950pro teljesítményét tudja körülbelül. Ebbõl tökéletesen látszik, hogy rakhatsz alá akármilyen procit, akkor sem fog jobban futni. Különösen, ha nagyob felbontásban játszol, mint 1280*1024. E felett már kevés a 256mb a vga-ba.
http://prohardver.hu/teszt/vga-cpu_parvalaszto/ujra_itt.html
Íme egy másik teszt: Itt láthatod, hogy a 2600xt negyedét, jó esetben felét tudja hozni a 8800gtx-nek (és itt még csak 1280*1024 a felbontás, nagyobban még nagyobb a különbség). 8800gtx-et már nem érdemes venni, vele szinte megegyezõ tudású 8800gt (521mb!!!!) van kb 41-46 000 Ft-ért.
http://www.hardwareoc.hu/index.php?p=news&cid=1&y=13597
Mondom, nekem az e6600 @2,9ghz + 8800gtx en nagyon simán ment 1680*1050ben úgy, h szinte minden maxon volt.
Most vettem egy e8400, de még nem próbáltam.
Nekem is 4gb van Vista alatt, de ha valakinek csak 2 van, attól még menni fog minden játék, csak zárja be a többi ablakot futtatás elõtt 😊 32bites Vistára meg nem érdemes 3gbnál többet venni...
Pontos számokat az fps-re hogy kaptok amúgy az FSX-ben?
Az FS2004-hez kapható A10 kiegészítõ szerintetek futna FSX alatt? - valamilyen harci szimulátort szeretnék, de egyszerûen nem lehet kapni. Vagy ismer valaki egy jót?
köszi
goldhunter: Vista ala keves 2 gb ,inkabb 4Gb!!!<#eljen>#eljen>
Ha valaki találkozik, vagy már találkozott ilyen típusú teszttel, szívesen venném, ha belinkelné ide, gondolom többünket érdekel.
Egyértelmû, hogy a videokártya kevés.
A procid bõven elég erõs hozzá, nekem e6600tal kényelmesen futott 1680*1050ben (8800gtx).
Minimum egy 8800gt-t vegyél, (kb45 000) ezzel jól fog menni. Ha van egy kis idõd, akkor várj egy hónapot, és megjönnek a legújabb kártyák, azok sem lesznek sokkal drágábbak.
Azt kéne még megírnod, hogy mekkora felbontásban játszol! + Vista vagy XP? - bár mindkettõnél elég a 2GB, persze ha van pénzed többre, kicsit attól is javul.
üdv
(Core 2 Duo E6850 3,00 GHz
ATI 2600 XT
2048 DDR2
500W táp )
E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2
Még egy kérdés..
Az egyik, hogy milyen szoftverekkel a kinézetet tupírozni egy kicsit, Ha jól tudom, a Gex és Fex jó erre a célra, de csak a FS Global 2008-val. Nekem a GraphicsX van fönt, de az csak minimális plasztika.
Hitman
Csak egy kérdés. Az Ariane 737NG tényleg olyan jó, mint amilyennek mondják?
Hitman
Lehet kipróbálnám, tudok-e sikítás nélkül repülni 😊
A kiindulási pont az volt, hogy már próbáltam régebben az FS2004-es verzióját, amit egy vihargyors uninstall követett, majd hosszú szanatóriumbeli kezelés, amit az általa kiváltott sokknak köszönhettem.
De optimista ember lévén, gondoltam adok egy esélyt az FSX-es verziónak is, hátha megemberelték magukat a fiúk, és kijavították azon hibák millióit amik a 2004-es verziót jellemezték.
Még mielõtt az FS-t elinditottam volna, jó szokásomhoz híven belemásztam a texture mappájába, szemrevételezni a festéseket. Már elsõ pillanatban gyanús volt, hogy bmp-k sokasága tûnt fel, nem pedig dds-fájlok. Na akkor ez a FSX verzió csak egy sima portolás lesz - gondoltam.
Sajnálattal tapasztaltam, hogy textúra fronton (sem) történt elõrelépés. A textúrák még mindíg ugyanolyan okádék szarok, mint eddig voltak. A "gyári" Boeing livery fénylik mint a salamon töke, szegecseket a törzsön nem látni egyet sem, ami eléggé nevetségessé teszi az összahatást. Ráadásul, nem tudom milyen koncepciótól vezérelve, a gép törzsének bal oldala sötétebb, mint a jobb... :-O ???
A Malév festés egyenesen förmedvény, különösen annak fényében hogy - mint az a ridmibõl is kiderül - egy nagycsomó magyar(!) emberke bábáskodott a projekt felett... :-/ Szégyen!!! Ha az egyik kezemet a s*ggembe dugom, akkor is különbet csinálok. Akik ismerik a munkáimat azok tudják, hogy most távolról sem akarok nagyképûsködni, hanem tényleg így van. 😊
Innentõl kezdve a visual modelltõl túl sokat nem vártam. Utólag már bánom is hogy egyáltalán rákattintottam kétszer az FS ikonjára...
A gép hemzseg a fölösleges vertexek és poligonok ezreitõl(!!), ami nemkevés fps-t elvesz (nálam átlag 14-15-öt produkált szemben a többi más "húzós" projekt 25-30-55 vagy több fps-ével...), csakúgy mint az FS2004-es verzióban is volt. A gép orránál, illetve a szemöldök ablakoknál durva poligon-smoothing hibák láthatók, ráadásul szembenézetben át is látni a törzsön, egészen az alattunk elterülõ tájig... LOL!!! A gép formailag is ronda, különösen az orr-szekció. Inkább tudnám a default FS2004 bumfordi Boeinghez hasonlítani, mintsem egy PMDG-hez vagy egy freeware(!) Eric Cantu-féle modellhez...
A VC úgyszintén egy katasztrófa, gyenge, egymással össze nem illõ textúrák tömkelege. Mintha 5-6 különbözõ repülõbõl lett volna összeválogatva ilyenolyan szempontok alapján...vagy én nem is tudom...szóval szar, na.
Ezek fényében arra már nem maradt energiám, hogy az animációkat, illetve a rendszerek mûködését lecsekkojjam - de gondolom ez sem változott semmit sem -, villámgyorsan klózoltam az FS-t, és az utolsó bitig eltûntettem a vinyómról ezt a förmedvényt.
Aki Boeingezni akar, az inkább válassza az Ariane-t vagy PMDG-t vagy valami freeware cuccot, csak ezt ne! Szerintem!
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Hitman
Hitman
Lehet, hogy kidolgozásra olyan, mint az igazi, de alapvetõen 2D(akkor is ha a 3D Cockpit be van kapcsolva) és papír hatású. Bár ez szubjektív. Ezzel együtt én is ezt használom és nemsokára megvevõdik 😊
Hitman
Hitman
Én mondjuk itt már nem mennék 255-vel, a Wilco úgy belerak az aszfaltba, mint annak a rendje. Bár ha mondjuk nem ILS(180 fölött azzal is lezuhansz) megközelítés talán le tudod lassítani 140 körülre...Te átlátod azt a GSP-t? Mert a Wilcoban az nem lesz...
Hitman
A Wilco Boeing tényleg jó. Bár igazából az NG nagyon hiányzik belõle.Alapvetõen célszerû egy kicsit gyakorolni a default Boeing-vel, mert elsõre szinte bizos, hogy leesel vele mint a kõ. Pl default gép simán felszáll ha 25 fölé húzod felszállásnál, a Wilco elveszti a sebességet és beesik a házak közé. A leszállás u.a. (mondjuk ott is csaltak egy kicsit, simán leszáll egy robottal). Egy kicsit kozmetkiázhatnának rajta Wilcoék, mert elég randa a szerencsétlen, de tényleg repülõbb, mint a default. Van hozzá Malev skin is 😊Ami még nagy gas benne, hogy nem tudod szabályozni a robotot, hogy mi legyen a maximális fordulási szög. Ez Pax esetén súlyos pontlevonásokat eredményez, mert az utasok nem nagyon tolerálják a 25-nél nagyobb fordulásokat.
Egyébként szerintem a Pax nagyon hasznos arra, hogy megnézd, mennyire tudsz finoman repülni. Folyamatosan figyeli az utasok elégedettségének szintjét, és pl már egy túl gyors taxi is 2 pont levonás, ugyanez a sok G hatás, vagy a túl agresszív manõverek és leszállás. Elég jól be lehet vele gyakorloni a finom manõvereket.
Hitman