Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem semmit nem csinálsz rosszul, max egy kicsit sok a 15 flaps TO-hoz, azt hiszem 5 a default érték a 737-nél.
A másik érdekesség amit hallottam, hogy állítólag speedbrake-et nem "illik" használni ereszkedésnél.
A leszállósebesség sztem ugyanúgy függ a GW-tõl és a megmaradt üzemagyag mennyiségétõl, széltõl stb. Én 150 alá nem szoktam engedni, onnan is teljesen simán lefékez és megáll még hóban is.
Amikor elég közel érek a reptérhez ( DME kb 50), akkor csökkentem a speedet 175-re. Elvileg az irányítás rávezet az ILS-re. Ahogy tapasztaltam az APP-t a reptértõl kb 9m-re tudom aktiválni. Ekkor már siklópálya környékére, vagy inkább alá vezet az irányítás, úgyhogy az ILS elkapással nem szokott gond lenni. Amikor már a végsõ fordulást végzi a megközelítõ robot, visszaveszem a speed-et 155-re. Ekkor kb 5m-re van a reptér. Kikapcsolom az auto speed-et, és tartom a sebességet. Kb 3m körül elkezd a megközelítõ robot ereszkedni a reptér felé. Ilyenkor kiengedem a futómûvet és a fékszárnyat egy kicsit. Ha tovább gyorsulna a gázelvétel ellenére is pár másodpercre bekapcsolom a speedbrake-t. Ezután teljes fékszárnyra kapcsolok, és a gázkarral igyekszem 140 körül speedet elérni. 600 körüli magasságnál átveszem a robottól és próbálom minél kiméletesen az aszfaltra rakni. Általában egészen jólnak látszó leszállás a vége. A kérdés még az, hogy amikor az auto speedet kikapcsolom, és 1500 körül jár a gép szinte azonnal megszólal, hogy átesés határon vagyok. Pedig a robot sülyed ( gondolom az jó) és a speed-bõl sem veszetek...
Egyszóval nem szokott gond lenni. Én így csinálom egyenlõre, most már csak az érdekelne, hogy miként csinálják az igazán profik...
Köszönettel Hitman
Kicsit gyakorloltam a repülést(737) az utóbbi idõben. Leírom, hogy kb mi volt a metodika, aztán mondjátok kérlek, hogy mit csinálok rosszul.<#smile>#smile>.
Felszállás elõtt kiengedem a fékszárnyat ( kb 15) és feltekerem a motorokat 90% környékére. Ezután, amikor kb 140 körüli sebességet érek el, fölemelem az aszfalttól, 10-20 fok közti szögben ( ha jobban fölhúzom, sivalkodnak az utasok, a wilco boeing egy kicsit nehezebben szakad el a földõl, egy kicsit nagyobb speed-re van szükség tapasztalataim szerint). Ezután még alap állapotba állítom a fékszárnyat, és behúzom a futómûvet. Kb ilynkor adja a torony az elsõ utasításokat a fordulásra. kb 3000-en bekapcsolom a robotot ( Ferihegy általában 6000 körülre irányít, ezt már a földön beállítom), és elkezdem a gázt visszavenni. Betekerem a HDG irányt, és azt is bekapcsolom. Ezután az autospeed funkciót beállítom 255-re és innentõl csak a robottal megyek a célreptérig
Igazából én mint infoval foglalkozó ember, tapasztalatból sosem veszek olyan programot, amit nem nem próbáltam ki. Túl sok a félkész, vagy csak jól pr-ozott anyag. Inkább marad a default...
Hitman
Leírás nélkül viszont nem érdemes nekikezdeni, mert elég sokat olvasgatni, az ALT+TAB pedig idegesítõ, és sokszor fagyást is okozott.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Köszönöm.Valóban az új szériával utaztam már tavaly, és hát a tunis air féle gépezeteknél azért valahogy megbízhatóbbnak tûnt. 😊
Mielõtt megvenném az Ariane félét, megpróbálom leszedni valahonnan, hogy megnézzem 😊
Hitman
Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!
Még egy kérdés. Esetleg van tapasztalatod FSX-vel Vista x64-en is kiegészítõkkel?
Köszönettel Hitman
Elolvastam a Wilco readme fájlt, ezek szerint csak szimplán felületes voltam. Hozzáteszem, tényleg nem tetszett az a mûszerblokk, kb 1000 évesnek tûnik. Letöltöttem a Malév kieget is hozzá, de nekem volt szerencsém Malév gépen utazni néhányszor az utóbbi idõben ( fõként a szép újszerû, lcd paneles változatokon), és bár nem jártam a fülkében, de meglepne, ha nem inkább a default boeing-re hasonlítana... Ezzel együtt hiszek neked, gondolom, hogy mûködik rendesen.
A reverse kérdés érdekes, igazából amíg nem volt fönt a kieg, addig hátrahúztam 25% reverse-re és már mentünk is hátrafelé. Persze gondoltam, hogy azért ez nem ilyen egyszerû a valóságban, ezért kértem tanácsot. Köszönöm szépen
Üdvözlettel Hitman
Persze nekem az FSX ACC van fent, és nem akart menni vele az Active Sky, a következõ problémája volt:
"Hibaüzenet"
Na most a hibaüzi azért röhejes, mert az ACC alá nem tudom újratelepíteni az SP1-et. Az SDK-ban pedig csak annyit írnak a simconnectrõl, hogy magától telepedik. Ehhez képest se most, se korábbi fs installnál nem akart magától menni a dolog (ACC elött).
Egy szó mint száz, mivel megoldást nem találtam rá, ezért letúrtam a fenébe a teljes FSX-et, és újratelepítettem, és lám most mûködik rendesen (egyelõre?).
Azért kösz a tippet.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
A repülõgépet általában vontatójármû vontatja ki a gate mellõl.
A vontató hívás FS billentyûparancsa(Pushback start/stop):
Shift+p (utána 1, vagy 2 aszerint, hogy jobbra, vagy balra akarod a gépet fordítani)
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!
Bár mondjuk az 1800-as vertikális sülyedést az utas kollégák elég nehezen viselték, mondta is a PAX, hogy megsérült 188. Úgyhogy masszíroznom kell még a kérdést.
Gondoltam kipróbálom a Wilco 737-es pakkot, hátha jó lesz és akkor megveszem, nem túl drága. Hát nem is tudom. Sosem vágytam 2D papír mûszerekre. Rút is szegény mint állat. Igazából két használható és egy jópofa funkciója van. Az egyik, hogy valóban megvan az összes autopilot és az APP tényleg bemondja a kétszázat. A másik a mûködõ fedélzeti computer ( tiszta mátrix fekete alapon zöld betûk). A jópofa, hogy miután fölraktam, elmúlik a Skynet hatás, tényleg pilóták vezetik a repülõt 😊 Viszont ezzel párhuzamosan megszûnt a reverse funkció a gépen, nem tudok kiállni a gate-ból.😞 Próbáltam fokozatos is (10-20%)állítani, de meg sem tudok mozdulni, viszolt legalább jól nyitja rá a speedbrake-t. Valószínûleg a hiperélethûség áldozat lettem, és most már másképpen kell elindítani a hátrafelé menetet...Esetleg erre valami tippetek?
Köszönettel Hitman
Az SDK megfelelõ változatát feltelepítetted? (FSX SP1, SP2, vagy Acceleration-hoz más-más SDK csomagot kell.)
Itt találsz infót
Ha fent van már az SDK, azon belül a Core Utilities Kit-nél van a simconnect leírása.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Szerintetek melyik a jobb kiegészítõ? A FEX, GEX páros, vagy pedig az Active Sky készítõinek van két XGraphics-ja?
Hitman
Hitman
Hát ez sokat segített. Na meg a zoom 😊
Mert vak vaok és nem látom ám rendesen a táblákat...
Fejlõdök... AZ ILS-t már majdnem mindig gond nélkül el tudom kapni, és valóban azt csinálja, kb amit mondasz, azonban a végén nem annyira old le. Gyakorlatilag az irányítás általában túl magasan vezet rá az ILS vektorra, közel a reptérhez, ezért a robot kb 1800 köról sülyed, 200 körül. Ez azt eredményezi, hogy elég hard leszállások keletkeznek. ( Mondjuk Klagenfurt amúgy is extrém, örül a szerencsétlen, ha be tud fordulni a hegyek között). Amikor 3000 körül kezdem a megközelítést, nem nagyon van gond, de néha bénázik a torony, meg persze én is..
Más letöltöttem a Pax kiegészítõt. Egyenlõre még jó, hogy nem vettem meg, mert szépen rámásznak a pass-ok a fedélzetre, elvannak ( a hang néha lemarad, mert mintha néhány része fagyizna), de amikor leszállás után a gate-hoz érek, behúzom a rögzítõt, kinyitom az ajtót, de azt mondja a végén, hogy flight not completed, és nem ír be sikeres utat.
Után elmegyek parking-ba irányítással. Ilyenkor csak escape és end flight, vagy kellene lenni valami visszajelzésnek, hogy megcsináltam a járatot? Egyszóval nem vagyok biztos benne, hogy a game szerint is megcsináltam a járatot..
Hitman
u.i. Alert lassan jövök komolyabb mennyiségû sörrel 😄
Kaptam kölcsön néhány kiegészítõt az FsX-hez. Tényleg szép lett a Graphics X-tõl, de sajnos a földön elveszetta a progresszív taxi. Mivel nem vagyok expert egy perc alatt eltévedek a reptéren, szükségem lenne rá. Vagy esetleg némi iránymutatásra a taxizással kapcsolatban, mert nem látom át a sok kusza vonalat ...
Köszönettel Hitman
thx
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Alert leírásával egyre jobban boldogulok az ILS-vel. Igazából az volt a gas, hogy nem figyeltem eléggé az irányításra. Azt mondta, hogy használjam a Vienna 34 ILS vektort, viszont pályának a 16-os runway-t adta meg, és repüljek körbe. Én meg jól beállítottam a 34-es paramétereit, persze így 30 fokon kívülre kerültem. Ez ugyanaz a pálya csak a másik irányból. Éjjel szépen elolvastam a pontos utasításokat és lõn világosság, vagyi csak majdnem. A 34-es runway-ra már szépen leszálltam ( sivítozott is az irányítás, hogy ez gas, mert elvesztem a radaron, és a pálya sem szabad), de ha az irányítás szerint kapcsolom az APP-t a 162-ra, akkor teljesen jól irányba teszi a gépet, csak csak nem a reptér felé, hanem éppen az ellenkezõ irányba. Így sikerült a jó irányba, de egyre távolabb kerülnöm. Mivel elég késõ volt már, nem vártam meg, hogy megcsinálja e a fordulót, de szerintetek ez teljesen normális?
Köszönettel Hitman
CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM
JackDow
Köszi, így már emlkékszem a képekre, nagyon jók, várjuk az újabbakat.
Nem hiszem, hogy érdektelen lenne, én legalábbis szívesen nézném a többit is.
Sajnos a képek egy részét már leszedtem az ftp-mrõl mert amikor feltettem nem érkezett rá visszajelzés, gondoltam érdektelen :-( Este teszek fel újakat, amik azóta sikerültek. GLOBAL 2008, FEX, GEX, Active Sky kiegeket használtam azoknál is. Lett egy pár hihetetlenül élethû is közöttük.
JackDow
Ombika,
Kerestem Jana képeit az sg.hu galériában, az Alert által javasolt flightsimworld galériában és guglival is, de csak egyet találtam.
Hol nézhetem a többit?
En repultem vele es engem azert se gyozott meg de lehet nalam nem volt jol beallitva.

Ez nálam az xplane
és ez az FSX
a helyszín ugyanaz.
Ezt az új 9-es demót kipróbáltam, éshát mit mondjak...a grafika szerintem mégcsak a közelébe sem ér egy FS-nek, a repdinamika meg egyenesen felháborítóan szar. Na nehogymár egy Kesszna lenyomja orsózási szögsebességben az Extra 300-ast! Márpedig ez a demó ezt sugallja. Mit sugallja, bizonyítja! Azmeg hogy ki kenõdik szét és hol, engem roppantmód nem érdekel, az összes csilivili kibekapcsolható áramlásjelzõ csíkocskákkal egyetemben. Amíg így repül egy default repcsi, addig ezeknek a fícsöröknek semmi értelme. Megjegyzem, az FS-t is fikázzuk rendesen - van is miért sokminden más dolgáért - de ilyen elrugaszkodott repdinamikát még az M$ sem engedett meg magának sose, nemhogy 2008-ban...
Szóval hiába aggatták tele mindenféle szörtifikéttel ezt az Ikszplént, egy kalap kaki még mindíg, terüljön is el akárhány dévédén.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...