Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom a választ a kérdésedre, de a FlightsimulatorXMissions
fórumban talán tud valaki segíteni.
Ugyanitt néhány új extra küldetés is letölthetõ, ha valaki még a nyaralás alatt is szimulátorozni akar...
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2
Amúgy nincs egy oldal, ahol úgy nagyjából le vannak írva a mission-ök, hogy hol mit kell pontosan csinálni?
E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Épületeknél nem kísérleteztetek a mipmapes textúrázással? Azt hinném, hogy ott lenne leginkább értelme (ill. az AI gépeknél). Ha messzirõl nézve csökkenti a textúrák által lefoglalt memóriát és CPU-GPU igényt, a látvány nem romlik számottevõen és több erõforrás jut pl. az autogen számítására.
Annak a repcsinek, amihez most szeretnék nyúlni, már megvan a Spec és Normal mapja. 😊 Azért biztosan kipróbálom az nVidia Photoshop ill. Gimp plugineket. A DirectX (SDK) eszköztárában lévõ programokat ismeritek? Úgy láttam, hogy pl. az effekteket FS nélül is lehet nézegetni, szerkeszteni.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Alap textúra mipmap nélkül:
imagetool.exe -dxt3 -nomip -alpha -nogui -dds *.psd
Specular map textúra:
imagetool.exe -nobeep -alpha -dxt5 -nomip -nogui -dds -nodither *.psd
BumpMap textúra:
imagetool.exe -nobeep -dxt5 -nomip -RedInAlpha -nogui -dds -nodither *.psd
Nem tudom ezzel foglalkoztál-e már, de érdemes a repcsinek elkészíteni a SpecularMap és a BumpMap textúrákat is, melyek az FS-ben újnak számítanak. Ez erõsen megdobja a látványt FSX alatt.
Köszi, ki fogom próbálni több változatban, látvány/fps stb. A végén valószínûleg a mipmap nélküli változat lesz a befutó. Talán az AI festéseknél érdemes mipmapet használni, megláttyuk.
Most, hogy összeálltak az alapok, szívesen megnézném a Zlin modellt...
A DC-3ast szépen be tudtam tenni az FSX-be, persze még küzdök az animációkkal, stb.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Megvan a megoldás az XtoMdl-es konvizásnál elõjövõ hibaüzenetekre és a 0 bájtos mdl-ekre:
1. Frissíteni kell a DirectX-et(ha nem az utolsó változat van fent).
2. Át kell állítani a windows területi beállítást angol-amerikaira, a tizedes vesszõk-pontok kezelése miatt.
Így már mûködik.
Jön a következõ kérdésem:
Mipmapeket is tartalmazó dds textúrák készítésére mi a helyes eljárás?
A psd-t ImageToollal megnyitottam, elkészíttettem a mipmapeket és mentettem dds formátumba. A 1024x1024-es textúra a szokásos 1048 kbyte helyett 5,2 MB-os lett. Lehet, hogy alapból nem dxt3-ba tömörít?
Mik a tapasztalataitok: mipmap or no mipmap?
You\'ll Never Walk Alone
FriendlyName az tuti van, mert adtam neki, bár lehet számára nem túl friendly.<#idiota>#idiota>
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Még az a kérdés merült fel bennem, hogy jelenleg az ACC packhoz mellékelt sdk-t használjuk, vajon abban már a javított xtomdl van, vagy még a hibás? :-)
(illetve még az, hogy miért nem megy az MS a picsába a szar sdkjával, amibõl a legújabbat csak úgy lehet feltelepíteni ,hogy felteszem a dvd-n lévõt, aztán felteszem az SP1a-t, de elötte uninstallálja a régit, majd utánna az ACC packosat, vagy az SP2-es sdk-t, ami szintén uninstallálja az elõzõ verziót...)
Az FSX SP2-õt csak a következõ teljes újratelepítéskor fogom feltenni. A mostani állapotra fel sem menne, vagy hanyattvágná magát tõle az FSX.
Clidey írta, hogy nála -feltehetõleg az Acc pack miatt -nem mûködnek a Zlinek mûszerei, amik nálam az SP1 alatt tökéletesek. Fõként régebbi fejlesztésû kisgépekkel szeretek repkedni, ezért jobbnak láttam megmaradni az SP1-nél, ezzel sok bonyodalmat elkerültem. Viszont az SDK SP2 fent van.
Igaz más modellel nem próbálkoztunk még.
Az FSX-es Budapesthez mindent mi csináltunk. Sajnos az optimizálás nagyon gyenge. Ennél 2x jobban futhatna, de ahhoz újra kellene csinálni az egészet. Ez még FS2004 alól lett átportolva FSX-re, de FSX alatt teljesen más szabályokat kell követni, más az engine.
A 3ds max9 menüsorában is Megjelenik az AcesTool, van lehetõség a GUI és a FriendlyName generálására, ill. szerkesztéséren is, ezt használtam. Igazad van, az exportot a File>Export Flight Simulator X file menüponttal végeztem.
Elvileg még az AcesTool menüben is be lehet állítani az mdl exportot is, le is futott az utasítás dos ablakban, kb. ugyanazokat a hibaüzeneteket adta, mint parancssorból.
Az FSX SDK2-ben található plugin és script mappák tartalmát eccerûen bemásoltam a 3ds max9 Plugins és Scipts mappákba. Látszólag mûködik...
A legegyszerûbb esettel próbálkoztam textúra és animáció nélkül, hogy az ilyen jellegû hibákat elkerüljem. Olvasom tovább az SDK útmutatót, hátha meglesz a megoldás.
A Mega Airport Budapesthez a rengeteg egyedi objektumot mind magatok készítettétek el? Elég brutális mennyiségû egyedi épületet stb. tartalmaz, mindnél nagyon jó az optimalizálás, látványosak, ugyanakkor a gépteljesítményt sem zabálják túlzottan, szóval remek munka lett.
Az elsõ:
Name: FriendlyName
Value: akármi
A második:
Name: GUID
Value: egy érvényes GUID amit te találsz ki, de a formátumnak meg kell feleljen a normál GUID-nek. pl: 8610b92e-9892-41f5-821b-4246b39068b3
Neten találsz GUID generátorokat ha lusta vagy kitalálni 😊
Ha kész akkor File>Export és válaszd a Flight Simulator X file-t.
Enélkül nem tudsz MDL fájlt csinálni az X-bõl, de ha ezután hibát ír az XtoMDL, akkor a modellezéssel van a gond (szabálytalan poligonok, stb). Mindenképpen nézz bele az fsxsdk.chm leírásba, ez az SDK SP2 telepítésével együtt kerül az SDK mappájába és mindent leír, ami kell a repcsi modellezéshez (hogyan kell animálni, milyen nevek kellenek, miket kell beállítani, hogyan kell textúrázni) mert sokminden kötött. Ha nem egy meghatározott módszer szerint csinálod, nem fog mûködni semmi.
Alert, Clidey, Papírzacsi,
Nektek mûködött elsõre a 3ds max9-nél az mdl-be történõ konvizás?
Ha a legegyszerûbb tárggyal is próbálkozom (pl. egy nagy piros kockával), az aces toollal az x fájlt elõ lehet állítani, de az XmltoMdl min. féloldalas hibalistát ad a parancssorban.
A fájlok a helyükön vanak, hehezen értem hol a hiba.
Van köztetek valaki aki már rutint szerzett a debuggolásban? Merre érdemes elindulnom?
Nos, nekem is meg van, igaz nem eredeti, és nekem is hibát ír ki. Utána olvastam a googleba, és az Index fórum FSX topikjában, írt valaki, akinek ugyan ez a problémája.
Nos, írt valaki vissza neki, hogyezt az oldalt olvassa, mert itt elvileg meg van a megoldás a problémára. Én olvastam/olvasom, csak ugye angol és nem nagyon értem. Nem tudná valaki lefordítani, vagy valami megoldást írni a problémára? Mert szintén az Index FSX fórumán olvastam, hogy eredetivel is megtörténhet ugyanez a probléma, és ezen a fórumon is olvastam(vagyis néztem, de azt jött le az egyik hsz.bõl), hogy valakinek akinek eredeti a játék, ugyan ez a hiba van.
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
Itt fûzök némi kiegészítést Clidey tegnap elõtti üzenetére, amit az FS 2004 topikba írt, de a válasz inkább ide illik. Úgy sejtem, hogy minden FS rajongó elolvassa mindkét topikot. 😊
Adott egy remek FS kiegészítõ a PWDT Zlin Z-43-as gépe, ( Itt található, ha valaki még nem ismerné) amelyet még a 2004-es FS-hez fejlesztettek, de tapasztalatom szerint nagyszerûen mûködik FSX+SP1 alatt is.
Nagyon megkedveltem ezt a gépet, és az egyik magyar változathoz képek alapján készítettem némi belsõ textúra és panel modot. Bár a gép a frisebb fejlesztésû kiegészítõk közt is megállja a helyét, menet közben észrevettem a korlátait is. Nagyon jól optimalizálták, de még a 2004-es hardwerekre és FS-re. Az FSX és a mai számítógépek adta lehetõségekkel még többet ki lehetne hozni ebbõl a szuper modellel, repülési tulajdonságokkal és egyedi hangokkal elkészített repcsibõl, ezért a fejlesztõhöz fordultam.
Clidey válaszából kiderült, hogy nem annyira egyszerû ez a dolog, mint gondoltam- vagyis konvertálni a modellt a 3ds max9 formátumára, kicserélni rajta néhány textúrát fotorealisztikus, nagyobb felbontású textúrákra, kiegészíteni néhány mûszerfali elemmel és vissza az FS-be.
Szívesen megpróbálkoznék a modell konvertálásával, de nem fog hamar menni mert kezdõ vagyok. Elõször még azt is meg kellene értenem, hogyan rondítják össze ezek a fölös vertex-hegyek a poligonokat... 😊) (Jelenleg még egy vacak repülõ csészealjat sem sikerül összehoznom, elakadtam a x fájl mdl-be való alakításánál, animációs modul jelez hibát. Készített itt valaki repülõt 3d max 9-essel?)
A Z-43-asnál lehet, hogy elég lenne az FSDS-es modellben kicserélni a VC mûszerfal textúráját egy nagyobbra minden más alakítgatás nélkül? Az eredmény elég látványos lenne és mégsem kellene teljesen átgyúrni a modellt. Csináltam egy hasonló alakítást a ZLIN 526F tréner gépeteken, kicseréltem 1024-es méretû képre a panelt, nagyon jól néz ki. (Tényleg, Clidey, az 526-os gau csomagból hiányzik a fõkapcsoló egyik bitmapja, átlátszik a mûszerfal. Helyettesítettem a Zlin 142-es fõkapcsolójával, (mással nem jó, mert speciálisan vannak programozva), de el tudnád küldeni a jó kapcsolót?)
Megnéztem alaposabban a mûszerfal világítást, a 2d panel tényleg hibátlan, nehezen lehetne jobb. Nálam csak az alap FSX gépekbõl átvett magasságmérõk nem világítanak, de azt pikk-pakk meg tudom oldani. A 3D kabin megvilágítása nagyon szép, de nekem a mûszerek háttérvilágítása egyáltalán nem mûködik. Gondolom, hogy speciális effektekkel a 3d mûszereknél is meg lehet oldani a megvilágítást.
Tettem képeket minderrõl a galériába.
A másik téma, amit felvetettem, hogy hozzáférhetõvé vált a DC-3-as teljes modellje szerkeszthetõ változatban. Ez lehetõséget adna arra, hogy elkészítsünk egy magyar különlegességet a Sunflower (HA-LIX) Li-2-est FSX változatban.
Valósághû külsõ és belsõ festéssel, az eredetihez hasonló belsõ kialakítású modellel, igényes mûszerezettséggel esetleg egyedi hangcsomaggal, stb. Nem sok mûködõképes LI-2-es repül már a világon,egy nagyon különleges FS kiegészítõt lehetne összehozni róla. Ha valakit esetleg szintén magával ragad ez az elképzelés és bármivel van kedve hozzájárulni a fejlesztéshez, örömmel látnám a jelentkezését. Igényességben hasonlót szeretnék, mint ezek a Zlinek, vagy másik nagy kedvencem, a Milton Shupe-féle Beech 18-as.
Ajánlom figyelmedbe a #4696-os hozzászólást. (http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1136514355&no=4696)
Nagyon könnyen megépítheted magad is, csak egy jó webcam kell hozzá. Nézelõdj a Youtube-on meg a Google-ben.
Néztem videokat a fsx -rõl és ott észrevettem,hogy a pilotafülke nézetben a játékos mintha kinézett volna a hud mellé, mintha megdölt volna.Aztán goodle barátommal körülnéztem és találtam egy free track nevü valamit.Namost az a kérdésem,hogy ezeket a kameranézeteket betudom-e állitani úgy hogy gombokhoz rendelem pl:balra dölök-bal gomb,elörredölök-felgomb.Vagy egyáltalán ilyet hol lehet beszerezni és mennyibe kerûl!...google?Kösz!
2. Passzolom a kérdést, csomó oka lehet. Rossz helyre másoltad, valami bibi van az aircfat.cfg-ben, stb. Majd talán másnak lesz ötlete, én nem töltögetek le hozzá nem fizetõs gépeket.
Segítségeteket kérném a következõkben:
1., Miért van az, hogy miután felszálltam gyakran "leesik" a sebességmérõ mutatója nullára és utána már csak a GPS-t használva látom a sebességemet?! (nem minden esetben, de gyakran elõforduló probléma)
2., A letöltött (nem fizetõs) gépek gyakran nem jelennek meg a repülõk között, mit kell átírni hol, hogy lássam õket?
Elõre is köszi a segítséget.
Annyi lenne a kérdésem, hogy hol szoktatok multizni és a sima FSX deluxe-on kívül kell e más hozzá??????
elvileg onnan nyomtattam ki az adatokat, amit beleplántáltam az FMC-be ...
Hitman
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
Azt tudja valaki, hogy az FSX irányítás miért tesz ballisztikus ívben a leadott planner-re. Igazából azért izgalmas a dolog, mert ugye az FMC-be szépen felprogramozott utiterv eléggé kárba vész, amikor teszem azt Hurghadára akarsz menni, alacsony légiúton, és az irányítás már a legelején TPS helyett elkül Románia felé 90 fokon, és csak megyek elõre, de ha letérek, azonnal visszaterel. Ez azért gas, mert ugye itt nem csak néhány potot programozol föl, hanem tucatnyit és így kárbavész a munkád.. Egyszóval nem tudom mit kellene tenni, vagy letölteni, de ez így biztos nem jó 😞
Hitman
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
CONFIG:Cor2Duo 2,4Ghz,2x1GB Kingmax ram,GeForce 8600GT 512mb-os grafikus kártya.
Hivatás az Életért!