Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Ariane-t tuti hogy nem, a Wilco félét valószínûleg be lehet, csak ez nem az a fórum...

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Értem, és köszi azért a segítséget.
Már néztem mindkettõ kieget, csak azt kérdezném, hogy legalább próbára nem lehet leszedni õket valahonnan? Ztán ha jó, akk rendelem persze.

E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2

alert
Jó már értem mi a probléma okozója 😄 megnéztem ezt az FSX-be beépített 737-est. Az a helyzet, hogy abszolút nem úgy mûködik és nem úgy kell indítani sem, mint az igazit, de még csak egy normálisan kidolgozott 737-es szintjét sem közelíti meg. Start switch-nek több állásának kellene hogy legyen, nincs is pl alaphelyzet 😄 a hajtómû meg akkor pörög fel, ha ráadod az üzemanyagellátást. Ez õszintén szólva vicc 😊 ennyire azért nem kellett volna leegyszerûsíteni. Arra pedig elsõkörben én sem jöttem rá miért nem tûnik el a start valve open felirat. Szerintem hagyd a fenébe és próbáld ki a wilco 737 classicot vagy ariane 737 NG-t, mert ez borzasztó buta, leegyszerûsített és logikátlan. Egy normális boeing-nek ehhez semmi köze. Bleed rendszer sincs benne még egy egyszerû sem, meg rengeteg egyéb funkció is hiányzik, ami lényeges lenne.

Az a baj, hogy nekem nem forgatja meg,hiába rakom L-re a switchet és GRD-re a másikat. Tudom, hogy melyik forgásra gondolsz, mert amikor leállítom, nekem úgy forog végig, de ha megállítom úgy, hogy FLT állásba rakom,onnét csak a kis karral tudom újra megindítani, de akkor meg nem tûnik el a Start Valve Open felirat <#szomoru1><#buck>

alert
Persze hogy leáll a hajtómû, ha a quadrant-nál lévõ kis kart ismét "Le" állásba teszed, mivel az a cutoff (oda is van írva), elzárja az üzemanyagot. Miután a start switch-et GRD-be teszed majd felpörög a hajtómû, a kis kart IDLE ("fent") állásba teszed és úgy is hagyod a megérkezésig majd a leállításig. Nem kell kikapcsolni. A hmû indulás után a start valve magától zár. Az autostartos indításból soha nem tudod meg, hogyan kell beindítani, lévén az FS össze vissza állít mindent és felülír bizonyos dolgokat, hogy a hajtómûvek tutira beinduljanak, tehát nem is azt látod, amit valójában tenni kéne. Ez jól érzékelhetõ a fizetõs gépeknél, ahol normálisan ki vannak dolgozva a rendszerek, azok nem indulnak be ctrl+e -vel. Ha a mixture karra reagál a boeing az vagy mást állít, vagy bug, mivel nincs kézzel szabályozható mixture a nagygépeknél.

Még indig nem stimmel. A váltókacsolót ráállítom pl a L-re. Az 1-es kapcsolót GRD állásba kapcsolom, és a bal oldali kis kart a Throttle Quardant-nál "fel" állásba rakom. Kiírja (737-nél) a jobb oldali kijelzõn, hogy Start valve open. Elindul a bal hajtómû. "Le" állásba rakom a kis kart, mire a Start valve open szöveg kialszik, de a hajtómû leáll.
Mit értettem félre?

Egyébként megnéztem, hogy amikor Autostarttal indítom, akkor a kis karok "Fel" állásban maradnak, de a Start Valve Open szöveg mégis kialszik.

A mixture-t pedig a Saitek Throttle Quadrant szabályzómon lévõ Mixture karra értettem, amivel, ha 0-ra rakom, szintén leállítható a hajtómû.

alert
Eddig is volt. Ésszerû beállításokkal nagyon szépen fut egy korszerû gépen. Az anyázásokat az váltja ki, hogy hozzá nem értõk ultra giga high-ra felnyomják a grafikát (közben fogalmuk sincs mit állítanak) és úgy persze, hogy szaggat. A trükk, mint százszor említettem a megfelelõ beállításokban rejlik. Ugyanis be lehet úgy konfigolni, hogy a grafika az adott helyen elérhetõ legszebb vagy közel a legszebb legyen, mégis jól fut. Aztán ezen felül vannak még extrák, amit mindenki maga eldönthet, hogy neki az a beállítás megér-e -5 vagy -10FPS-t netán hajlandó megválni tõle és máris 40 FPS-e van.

alert
Azért mert azt nem indítónak hívják hanem fuel cutoff-nak vagyis az üzemanyag elzáró csap. Mixture pedig nincs se az airbuson se a boeingen. Az "indító" az a felsõ panelen alul középen található (engine start switches). A középsõ kapcsolóval kiválasztod, hogy melyik oldali gyertyákkal gyújtson. Utána a start switchet ground állásba teszed az felpörgeti a hajtómûvet és megfelelõ fordulatszámnál cutoff-ból átteszed IDLE helyzetbe az általad "indítónak" nevezett kapcsolót. Ez beengedi az üzemanyagot a hajtómûbe és beindul.

Üdv! Van MÁR valakinek olyan gépe, amin akadás nélkül megy? 😊

Ha nem egyértelmû,akkor ennek a kikapcsolására gondolok:

Amúgy, ha már az indításnál tartunk: miért van az, hogy a 737-nél és az A321-nél is, ha a gázkarszabályzónál kattintok a hajtómû indításra, elindul a motor, beáll alapjáratra,de ha kikapcsolom az INDÍTÓT (és nem a mixture-t húzom nullára), akkor leáll?

Egyebkent a szerencsetlen forgatja a bill-el is de nem indul be. Aztan neha mar a probalkozasok utan az egerrel sem 😞.
Hat peldaul hogy kulso cumot epitek a simuhoz es jo lenne hozza normalis key conf ..... amit esetleg kapcsolokkal oldok meg.
Szerintem mindkét módszert ismered már amivel indíthatsz. Többrõl nem tudok, de vajon mitõl lenne az 'rendesebb', ha nem az egérrel forgatnád el az indítókulcsot? Ennél jobb szimulációt nehéz elképzelni.

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

Haliho skacok
Segitsetek leci! Maule-t vagy akár a cessna-t szeretnem beinditani billentyuzetrol de nem az autostartal(ctrl-e)hanem ugy rendesen de sehogyan sem akar osszejonni 😞. Segitsetek leci hogyan miket kell beallitanom ahhoz hogy beinduljon.Ha az egerrel probalom inditani szal a kulcsot elforditani ugy beindul de ha a bill-t/ Joy-t confolom akkor csak inditozik es nem indul be.Leci leci leci aruljatok el hol pancserkodtam 😄 Elore is koszi. Bye
w77d
igen ez sajnos tényleg megesik párszor. Nálam is volt olyan is, hogy kiküldött a kifutóra és közben szált le egy gép. No meg olyan is, hogy áltam a kapunál erre átment rajtam egy 737-es..

i robot
Én tegnap elõtt láttam élõben. (Cessna nélkül)

Eccer nekem is volt, hogy álltam a kifutón, felszálláshoz készülõdve, erre át gördült rajtam egy mooney bravo( mióta fönt van a GrapX nem nagyon mûködik a fizika).. Irányítás rulez 😊

Hitman
w77d
nem lennék a Cessnában XD

pateszi
Sziasztok,

Tegnapi találkozásom a behemóttal a san franciscói repülõtéren:

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

pateszi
Sziasztok,

Tegnapi találkozásom a behemóttal a san franciscói repülõtéren:

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Mentsd le a wincsidre, oszt megnézheted.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

sajna nekem vmiér nem tölti be a videot😞 pedig a codecekkel minden oks. MEG-e jelent már ez a repcsi?
Pardon: vidó = videó...

Intel Core i5 CPU 2,67GHz + 8 GB RAM

Szia!

A Virtualisrepülés.hu oldalon találtam a linket a vidóhoz is.

Brikó

Brikó, te hol találtál videót errõl? már elérhetõ?
Clidey
Szerintem nem sértett meg senkit, Pítör csak puszta tényeket közölt.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Ez viszont a videó alapján szépnek mondható...A 380

Üdv!

A WilcoA380 vásárlásával csak óvatosan. Megnéztem. Tényleg extra sz@r.
Pl simán föl tudsz szállni vele Tökölrõl 😊 és még marad is a runway-ból...Úgyhogy szerintem is felejtõs. Gagyi hang, papír mûszerek..
áá. Valszleg még nem igazán sikerült a gép közelébe férkõzni a programozóknak...

Hitman
A lényeget tekintve egyetértünk, de attól, hogy hozzáteszed, hogy ne vedd sértésnek, még meglehetõsen sértõ hangnemben fogalmazol. (Tudom, már velem is elõfordult, utólag is elnézést kérek.)

Amit Neton mond, hogy a levegõben jól mûködik, csak a földön szaggat, azt meg én nem tudnám sértés nélkül kommentálni, inkább kihagyom. Vagy maradjunk annyiban, hogy vicces.

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

alert
Ezt most ne vedd sértésnek, de maradjunk annyiban, hogy nem a program bugos az általad említett értelemben, hanem fogalmad sincs a repülésszimuláció programozásról és fejlesztésrõl, márha az egyszerû programozásról egyáltalán van. Airbussal kapcs mire gondolsz? Az FSX-ben alapból van egy Airbus, illetve létezik egy Wilco Airbus féle cucc, ami ugyan fizetõs, de nem rossz. Ez 2 részbõl áll, az egyik a 2 hajtómûves modern változatokat tartalmazza (A318, 319, 320, 321) a második pack pedig a nagyobbakat (A330, 340). Egy korábbi hozzászólásod alapján kevered a dolgokat. A Singapure Airlines-nak valóban van egy új böszme nagy gépe, de annak a típusa A380 és nem teherszállító. A320 az egy jóval kisebb gép és a Singapure-nak sosem volt. A380-as fizetõs kiegészítõ szintén van a WilcoPub jóvoltából, de borzasztó gagyi. Ingyenes modell is van, az viszont tényleg említésre sem méltó 😊 legalábbis az általam ismert változat.

Na felhúztam mindent maxra és a Budapesti reptéren a földön valóban szaggat a cucc, de a levegõben valóban jól megy. Más reptéren nincs ilyen gond, ami alapból "jól" ki van dolgozva a játékban. A lényeg, hogy szerintem azért egy rendes konfigon nem kéne szaggatnia a játéknak, szóval még mindig azt mondom, h a program bugos, nem a gép rossz. 😊 Ráadásul a legújabb játékok futnak simán szaggatás nélkül (Asassins Creed, Crysis). Airbus repzit nem tud senki továbbra sem?

Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;

Köszi a segitséget mindenkinek.<#worship>

w77d
írj a supportnak (ne a magyar nyelvûnek, õk basznak rá) és már kapod is az új serialt. Én is jártam így, csak én a mytraffic X-el, de kedvesek voltak és küldtek új serialt..

Szükséged lesz egy setup extractor progira,Universal Extractor 1.5,
és(vagy)a MultiExtractor v2.72c,keress rá a gugliban.
Ezek zipfájlba mentik útvonal szerint a telepítõ exe tartalmát.
A zipet utána kicsomagolod a telepítési mappába.
Elég sok idõ,kb két-három sört is elfogyaszthatsz addig...

Sziasztok! Szeretnék kérni egy kis segitséget.Nem tudok aktiválni, pedig a szériaszámom jó.Az acceleration-t pedig csak aktiválás után engedi feltenni.Aktiválás nélkül van lehetõség feltenni a kieget?Ha igen hogyan?

Valószínüleg rád is vonatkozik a Neton-nak válaszoltam itt valamivel lejjebb:
Nem elég beáálítások fõcsúszkáival szabályozni, mert ha a Custom beállításoknál megnézed, hiába húztad rá a trafficnél maximumra a csúszkát, az még mindig relatív alacsony szinten lesz. Ott tudod igazán magasabbra, vagy maximumra állítani az egyes albeállításokkal. Csak azután nézd meg az FPS különbséget és azután számolj be róla nekünk is.
A tuningoláshoz a hwsw.hu-n a megfelelõ fórumrovatban kaphatsz tanácsokat. Egyrészt alaplapi fórumok, másrészt kifejezett tuningfórum is van.

alert
A fraps, hogy ne szaggasson mégjobban a felvétel, tömörítetlen AVI-t készít aminek bizony nagy a mérete. Ezt neked kell letömörítened valamilyen codec-el és progival, ajánlott pl a virtualdub (ingyenes), de bármi más is jó. Arra figyelj, hogy tökéletesen elég 25 FPS-re belõni a fraps-et és half-size rögzítésre. Figyelj a játék (FS) felbontására, ne legyen több, mint 1024x768, mert amúgy sincs olyan videó, ami ekkora vagy ennél nagyobb felbontással bír (kivéve HD), nincs is értelme normál körülmények közt. Ha 800x600-ban veszel fel, akkor lehet full-screen aspect ratio rögzítés is, majd késõbb összenyomod pl virtual dubbol, így kevésbé terheli a procit.

Papirzacsi
1. valószínûleg nem állítottad be a hangfelvételt.
2. mert nem, vagy nem megfelelõ kodeket állítottál be neki.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Fraps-szel csináltam egy leszállás videót. 2 kérdésem van hozzá:
1.Miért nem vett hangot?
2.Hogy a francba lett a 4 és fél perces videó 2,4 GB-s?

Remélem, valaki segít elérni 😊
alert
Ha a 3.2 Ghz-et eléred és a Budapestbõl a legújabb 1.4-es verziód van, akkor több, mint 15 FPS-ed lesz. Nameg abban vannak ugye új hidak és nevezetességek, kisrepterek stb.

Az, hogy a Microsoft mit mondott, hogy népszerûsítse a Vistát, nem jelent semmit. Mikor anno kijött a Vista, kb. 2 napig volt a gépemen, ugyanis SEMMILYEN játékot nem tudtam futtatni rajta. Fatális bugok voltak minden játék futása közben, töröltem is a fenébe. Másrészt ami meg elfutott rajta(igen kevés volt az ilyen), az meg jóval lassabban ment. Szóval kíváncsi vagyok tényleg, hogy miért lenne gyorsabb egy olyan OS-en, ami már alapban iszonyatosan leterheli az egész rendszert.

Felraktam egyébként végre az FSX-et, és a budapesti sceneryt, és az a baj, hogy hiába veszem le a trafficot, semmit nem számít fps-re nézve, élsimítás szintén nem, egyszerûen ugyanúgy fut. Amikor a reptéren vagyok, 1280x1024-ben csutkára húzva 10-15 fps, a levegõben már jól megy, nagyon sokat dobott rajta ez a kis procihúzás meg a service pack. Viszont a 3.2GHz-t nem tudom kisajtolni a gépbõl, pedig nem egy haveromnak ilyen procija van, és sikerült nekik 😞 Valaki ért procihúzáshoz? Fontos lenne az a négyszáz MHz, Flight Simulatornál minden plusz MHz számít.
Te melyik holdra gondolsz?

Én nem terjesztettem itt warez oldalt csupán arra hívnám fel a figyelmet ismét, hogy ilyen vehemenciával próbáljunk meg segíteni mások problémáinak megoldásában is. Ebben itt egyelõre kisebb aktivitást tapasztalok.

Papirzacsi
A holdon te élsz, és úgylátom a sötét oldalán. Hogy máshonnan mit lehet letölteni és mennyit ,az legyen mások problémája. Egyszerûen arról van szó, hogy nem illik bele se az sg, se az FSX topik profiljába a warez terjesztése. Ezt igazán tiszteletben lehetne tartani, és az ilyen ügyeket máshol bonyolítani.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Úgy látom itt egyesek a Holdon élnek. Ennek a százszorosát le lehet tölteni más helyekrõl, mint amit itt láttam. Minden tiszteletem azoké, akik megvásárolják az összes olyan programot amit használnak, de ezt a tiszteletet más területeken sem ártana kivívniuk.

Tehát visszatérve az érdemi részre -mert arról itt elég kevés szó esik- az FSX Austria kiegészítóvel Swechaton mûködik az utasfolyosó odahívása CTRL-J-vel és a leválasztása szintén. Budapest ebbõl a szempontból is úgy látszik keletre van Austriától és a nagyrabecsült K.A. bizonyára a hiteles szimulációra való törekvés érdekében nem alkotta meg Ferihegyen ennek a mûködését. (? :-))

w77d
ájjáj, warez tartalom....

exTrem
nagyon gyorsan törölném ezt az oldalt. <#ejnye1>

Nekem jobban megy a Fsx,vista+sp1.Eddig Xp használtam,de különbség van a két rendszer között az biztos,érdemes váltani már csak a dual prociknak a kihasználása is sokkal jobb a Vista rendszerén.
w77d
elvileg a Microsoft azt mondta Vistára optimalizálják...