Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Scottt

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Hypo

Nohab
Sziasztok!
Tudnátok linkelni egy szép képet, amin Lufthansás (persze ha van neki) Boeing 747-es van?
A gép, ha lehet behúzott kerékkel legyen rajta.
Köszi!
zstomi
Sziasztok!
Segítsetek légyszi!
Mit kell beállítani ahhoz, hogy az egérkurzorral egy mûszerre állva kiírja annak aktuális állapotát? (pl tolóerõ hány %, kapcsolók állása, stb.)
Az történt, hogy megváltoztattam a beállításokat(Alert által belinkelt grafikai és egyéb modosításokat hajtottam végre) és ezután már nem mûködött ez a funkció. Egyébként minden jobb lett, csak ez hiányzik kicsit...

Clidey
Nalátod. Akkor oda kell járni.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Akkor minek jösz ide? Amúgy ez olyan dolog, amit a kalibrálással együtt nézel meg, hisz az érzékenység és az axisok beállítása maga a kalibrálás minden játéknál, a windows beállításon felül. Te pedig elõtte magad mondtad, "Nem érzékeli, pedig be is van kalibrálva". Ha ehhez segítség kellett, akkor nem tudom mit vársz <#wilting>

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Üdv!

Sikerült megoldanom, szerencsére voltak olyan kedvesek más fórumon és segítettek. 😊 Az optionsben kellett állítgatni a control axis-okat, mert a ruddert a kis csúszkára tette az FSX.
Igaz. Én ezt még sosem hasznátam az én joy-om tudja 😊

Hitman
Papirzacsi
Akkor be kell kapcsolni az "autorudder"-t és a csûrõvel tud fordulni a földön.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Üdv!

A joy akkor megy. Alapvetõen azt még nem tudjuk, hogy a kolléga tud e repülni egyáltalán. A free repülés kevés kivételtõl eltekintve a földön kezdõdik, ott nem mûködnek a kormányszervek, kivéve guruláskor az oldalkormányt ( csak 737-est tudok mondani, mert mással nem nagyon repülök), ( igazából a cocpit bal oldalán van egy kis kormány az igazi gépen, és taxi közben azzal fordulnak, de ez nincs leszimulálva), úgyhogy ha a joy nem tud ilyet, akkor a földön nem is fog mûködni. Tehát ha nincs rajta gáz és oldalkormány, a felszállásig mérsékelten lesz használható. Kell valami jobb cucc, ha komolyan gondolja. Összeségében ez lehet a gond, bár szerintem érdemes lenne kipróbálni egy levegõbõl induló free harbor,vagy hasonló missiont..

Hitman
Clidey
Tévedsz. Ez a fórum arra való, hogy ha olyan hibába ütközöl, amire nem nyújtott segítséget sem a gugli, sem e topikon való visszaolvasás/keresés, sem pedig az egyéb nagyobb fórumokon történõ keresgélés - mint írtad, tudsz angolul... -, akkor szépen beírsz ide, és megkérdezed. Aki tudja rá a megoldást, hidd el, segíteni fog! De az alant felmerülõ problémáid olyan eredetûek, amik nagy bizonyossággal feltételezik hogy kábé 10 percet próbálkozhattál, majd rohantál ide tékelni.
Jó repülést!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Bár mindig ezzel jön itt mindenki és tény, hogy igaz. De ne mond nekem, hogy fáradozol a megoldáson, ha az meghaladja a képességeidet, hogy egy scenery complexity beállítást átállíts, egy show all variants checkboxot bepipálj, vagy éppen ne indítsd újra gépedet egy telepítés közepén és helyette fél óránként beírod, hogy így meg úgy nem mûködik. Neked is kellemes repülést!

Már bocs hogy beleszólok, de szerintem nem spamelem a topicot a hozzászólásaimmal, mert a témáról beszélek és ahhoz ragaszkodom. Tudtommal ebbe a topicba akkor lehet írni amikor akar az ember, vagy amikor gondja támad a játékkal/vagy azzal kapcsolatos dologgal. Tudod, régóta fáradozom a megoldással, csak nem mindig sikerül az embernek, és az ilyen fórumtémák, mint ez, szerintem azért vannak, hogy a benne olvasgató emberkék segítséget nyújtsanak. Részemrõl sorry, ha telespameltem a topicot, majd kérek mástól segítséget! Minden jót, have a nice flight!
alert
Az van, hogy eddig mindig kiderült, hogy a figyelmetlenséged okozza az FS-nek tulajdonított problémáidat 😊 valószínûleg most is ez a helyzet. Ezért megkérlek, ne spammeld szét a topicot félóránkénti hozzászólásaiddal, hogy most ez a baj meg most az. Old meg, vagy keress megoldást, mert ezek a hibák nem az FS-el kapcsolatosak.

XD A reptér azért nem jelent meg mert az Optionsbe a Scenery részletesség csak mediumon volt.. lol! Akkor már csak az egyetlen baj a Free flightos gépeket nem tudom irányítani a joystickemmel! Nem érzékeli, pedig be is van kalibrálva. A mission-ökben tudom irányítani a gépeket(igaz csak olyat próbáltam ami a levegõbõl kezdõdött) Mi lehet a baj?
Frissítettem drivert, nem jó 😞
Ez viszont dx hibának tûnik... esetleg driver?

Hitman
Újabb hiba...akármelyik reptéren vagyok, maga a "várakozóterem", ahonnan a kapuk nyalnak, hiányoznak!
Uhh köszi ezt benéztem 😄 Jó a gépek megoldódtak. A Joystickemre nem reagál, és most föltettem újból a Mega Airport Budapest Sceneryt de indításnál kiírja hogy blabla Area.116, Area.117-et nem találja. Tehát Ferihegy sem mûkszik.
Papirzacsi
Összesen 2 féle helikopter van a Deluxban és az Acceleration packban még 1. Látatlanban ajánlanám a "show all variants" kapcsolót a gépek alatt.

Már a Joystickemet se érzékeli egyszerûen :S:S Körülnézni tudok még vele, de kanyarodni nem, nem reagál semmire! Be van kalibrálva azis szal nem a Joypad hibája!
Helikopterekbõl mondjuk összesen 2-t tett bele..
nincs meg az összes tipus és a festések közül is sok hiányzik
Papirzacsi
Az a pár gép mit jelent? Egy-két típust, vagy megvan mindegyik típus, csak a festéseket nem látod?

NEm használ semmi. Megint újratettem, elõtte MINDENT kitöröltem, még a játék mappáját is, de semmi, ugyanúgy csak pár gépet tesz be. Nem tudom mi lehet az oka????? Most winrerinstall vagy mi? Lehet hogy az a aja, hogy egyiknap újratettem repair-ral és nagyon belassította a gépet. Nem válaszolt a telepítés, én meg ki akartam kapcsolni a gépet. És akkor kidobott egy üzit hogy a FSX telepítése folyamatban van megszakítja e... stb. Mit csináljak nincs ötletem?!
Scottt
Törölj mindent.Dokumentumokból is ha oda is rakott.Reg pucolás.És akkor rakd újra.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Tudok angolul, próbálgatom thx!
Alert eddig higgadt voltál, gondolj Buddhára 😊
Csak nyugalom 😊

Hitman
Mond csak tudol te angolul?😊
Na jó. A kódok benne vannak pontokba szedve a linken.
Az FSX.cfg fájt szerkesztened kell, ha jól emlékszem, a TE usered Document and settings mappájában van egy FSX ott lesz valahol...

Ne kapkodj, olvasd el figyelmesen, hogy mit kell csinálni és menni fog..

Hitman
alert
Akkor passzolok. Rajtad kivül jónéhány embernek mûködik, abból hogy elmondod, hogy újratelepítetted nem igazán lehet kihozni, hogy mit csinálsz rosszul, mert senki se látja mit csinálsz effektíve.

Úgy csináltam eddig is, ahogy írtad, az FSX.cfg kitörlése kivételével.
alert
A leírásod alapján az egész FS installációd romokban hever. Ne csak simán újratelepítsd, hanem uninstalláld elõtte, majd a megmaradó FSX mappát töröld ki úgy ahogy van és csak utána telepítsd újra. Célszerû az FSX.cfg-t is kitörölni.

alert
Figyelj, most erre megpróbálok higgadtan válaszolni. Nincs benne? Írd bele. Mielõtt mégegyszer írnál az elsõ ponttal kapcsolatban, az "n" betût át kell írni a következõ szabad számra, ahogy a listában szerepel.

Még egyszer újratettem az FSX-et és láss csodát! Most már a deluxe változatbol ismert gépek is eltüntek. Ráadásul föltettem az Abacus-féle A380 gépmodelleket, ami az elõzõ verzónál tökéletesen mûködött, de most 3-at tett bele a 20-30 helyett! Mit csináljak mit rontottam el?
Oké, 1. pont, nincs meg az FSX.cfg-ben a cucc ami kellene. Most tömöritsem be ZIP-be a cfg-met és küldjem el nekik? Hova? :S Mit csináénak vele?
alert
Szerintem csak figyelmetlen vagy. A leírás pontosan megadja, hogy milyen esetben mit kell csinálni, mely fájloknak kell meglennie, mekkorák az egyes mappák méretei stb, és ez alapján kell bizonyos lépéseket megtenni. Ki van emelve, hogyha ennek ellenére sem megy, akkor olvasd el a fórum többi topicját is, esetleg hozz létre egyet és add meg, hogy mit csináltál meg eddig, és ennek ellenére sem mûködik. Ha nem akarsz vacakolni kis szar fájlokkal, akkor ne játsz vele. Többet mi sem tudunk segíteni, mert a leírásban közöltek alapján lehet mûködésre bírni a dolgot, mi sem csináltuk/nánk másképp.

Sajnos sehogy sem tudom mûködésre bírni a játékot, elolvastam mindent, úgy csináltam ahogy írták, de NEM megy! Semmi változás, nincsnek AI aircraftok, semmi sincs, ráadásul a legutóbbi FSX reinstall után még a Deluxe verziós alapgépek is eltûntek.
Segitseek légyszi nem akarok vackolni kis szar fájlokkal.
alert
Ennyire ne járj csukott szemmel 😊 olvasd el az elsõ 3 sort is az oldalon, majd a többi hozzászólást is és lõn világosság <#idiota>

szia! Köszi a segítéget, itt olvasom a megoldásokat viszont valamit nem értek. Mik ezek a kódolások?? pl ez:
There should be a folder "aircraft" in here. Right click to this and select "Properties". The opening window should end with approx 20000 files and 3 GB. If not, code P2.

Megnyitottam az FSX.cfg-t és az aircraftot is a MyTraffic mappán belül, és a tulajdonságokat is megnyitottam, de mit kell kódolni nem értem?
Mytraffic checklist

http://forums.simflight.com/viewtopic.php?f=4&t=66593&sid=b09a23225d76547177dac0425a9f8001
Szia!

Már belinkeltem a megoldást. Van egy checklist, amit nézz végig. De általában az user fsx.cfg fájlt kell jól megszerkeszteni.. Az online demo módban nem is fog menni, de offline jól mûködik a forgalom..

Hitman
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Feltettem az FSX-emhez a MyTraffic X 5.1 verzióját, de sehogy sem akar mûködni! Nem kapom meg a modelleket, sem az AI aircraftokat a reptereken, de még az eddigi Air Traffic-ot is eltûnteti! Mit tegyek? Gondoltam megvenném, de fölmegy majd az FSX-em mellé, ami warezos??
pateszi
Akkor a modellezés téma a jövõ hétig elnapolva.

Szép és valszeg az FS fejlesztésnek az egyik legkomolyabb része lehet a modell kialakítása, gondolom abból is, hogy a repülõk, ill. a sceneryk szinte minden részébe bele lehet piszkálni, talán az mdl-ek kivételével. Még az ingyenes kiegészítõk készítõi sem adják ki a modelljeiket szerkeszthetõ formában, a neten is esetleg .3ds repülõ modelleket lehet elég horror árakon találni. Komplett gép összehozása pedig nem éppen kezdõknek való feladat.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

alert
Azért futsz hibákba, mert valószínûleg nem kompatibilis azzal a max-al a plugin. A 3ds max 2009 nem egyenlõ 3ds max 9. A pluginek az utóbbihoz készültek. Ezt szerezd be valahonnan és valahonnan hozzá az SP2-õt, de csak full verzióra fog települni, trial-t nem lehet frissíteni.

pateszi
Szia Alert,
Köszi, most olvastam csak az üzidet, de ugyanezekre a következtetésekre jutottam. Az SDK-hoz az SP2-õt telepítettem, a 9-es plugineket megtaláltam. A 3ds max 2009-bõl a korábban bemásolt (7-eshez való) plugineket mind eltávolítottam, ezután másoltam be az újakat. A fõmenüben megjelennek, de nem megfelelõ változat hibaüzenetet kapok, nem mûködnek. Így az FS-be való export szóba sem jöhet. Megkíséreltem
a 3dsmax 2009 SP2-õt is telepíteni, de úgy tûnik, hogy azt csak regisztrált változathoz engedi, a 30 napos trialhoz nem. Bizarr. Létezik, hogy az FSX pluginek csak az SP2-vel frissített 3ds max alatt mûködnek?

Az SDK leírásokat szorgalmasan tanulmányozom, azért jobb lenne, ha a leírtakat egyszerû saját példákon egybõl ki tudnám próbálni...

Bocs mindenkitõl, ha ez a nagyon speciális téma kezd itt elterebélyesedni az FSX fórumon.

alert
Ja és mégegy javaslat. A pluginek nélkül ne kezdj bele semmilyen modellezésbe, ugyanis a pluginek saját textúra "jelleget" hoznak létre, tehát késõbb mindent textúrázhatsz újra. A pluginek feltelepítése után tanulmányozd át az SDK-t, amiben pontosan le van írva, hogy az FS számára hogyan kell "építkezni" illetve textúrázni. Ezen ismeretek nélkül nem fog megjelenni a tárgy/repülõ, nem lesz textúrája, össze-vissza jelenik meg, stb fordul elõ.

alert
Szia! Mint említettem, a 3dmax 9. verzióját használd, ugyanis a pluginek ehhez készültek, illetve a régebbi 7-es verzióhoz. Az SDK Service Pack 2-õt mindenképp telepítsd, millió hibát javít, és ebben van a 3dmax 9-hez is a plugin. A 2008 és 2009-es verziók ugyan mûködésre bírhatók, de tartalmazhatnak a pluginekkel kompatibilitási hibát, mint ahogy a 2008-ban van is néhány ismert.

pateszi
Hali,
Kössz a tippet, nagyon jó a progi (3ds max 2009),nem vacakoltam a Gmax-szal. Addig jutottam el, hogy tudok új textúrákat megadni a meglévõkön kívül (asszimetrikus szárnyfestés miatt kell)és ezeket megjeleníteni.
Ez kissé megnöveli majd a betöltési idõket, esetleg csökkenti az fps-t, de talán túléljük.
Az mdl fájlba való alakítással még nem próbálkoztam. Az FSX SDK-ban található 3dsmax pluginek még az elõzõ (7-es)változathoz készültek, a 2009-ben nem mûködnek. Találok-e frissített plugineket,illetve szükség lesz-e rájuk?

nincs mit. a legszarabb, hogy ha egyszer máf frissítettél, és utábna vissza akarod rakni az eredeti régebbi verziót, az már nem lehetséges....
sux

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

pateszi
OK, az lesz. Ha már ketten is ezt javasoljátok és nyilván megvan róla a tapasztalatotok.