Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elõször is el kell mondjam, hogy van jópár eredeti játékom, de ez minden fillért megért. Ha belegondolok, hogy egy Gears of War-t végigjátszok max 2-3-szor, vagy egy Bioshock-ot(ami egyébként hatalmas game), de ezek a programok egy kis idõ után a polcon hevernek és max egy évben egyszer elõveszem mégegyszer végignyomni. Na a Flight Simulator az a program, ami ha csak 30 percem van játszani is ki tud kapcsolni, vagy ha 4-5 órám akkor is. Emlékszem amikor Az életben utaztam Helsinkibe és elõtte napokban lerepültem a távot a 2002-es játékban is, hatalmas érzés volt szinte tudni, hogy hogyan fogjuk megközelíteni a repülõteret és a velem utazó haveroknak mondtam hogy mi hogyan van. Azon felül, hogy kikapcsol nagyon jó ismereteket is ad a repülésrõl. Ha egyszer elhagyom a vasutat, akkor tuti légiirányító leszek😊
You\'ll Never Walk Alone
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Akkor mondd meg, hogy a spoilert, ami a "légfék", hogyan tudom bekapcsolni.Eredetileg a controls-ban az ü betû, de nem mûködik.
Ne haragudj de ez a szöveg provokáló azokra nézve akik egy kicsit is komolyan veszik a szimes repülést. Ha tényleg ennyire nem értesz hozzá, kicsit utána járhatnál a dolgoknak.
"Szerénység, Virág elvtárs, szerénység."
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Hajjaj, hacsak elsõre nem sikerülne... 😊
AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3
Nincs külön titka, le kell engedni a kormánylapátot (ctrl+w) és nagyon óvatosan, kis gázfröccsökkel elõrehaladni szinte egészen a móló mellé.
Mielõtt megkezded a manõvert érdemes menteni, mert ritkán sikerül elsõre. Ügyelj arra, hogy olyan helyre állj, ahonnan el is tudsz majd indulni.
San Juan küldetésnél nem tudok a molóhoz állni/kanyarodni.
Mindig összetöröm a gépet.
Nem manõverezhetõ a vízen kis sebességnél.
(Joy-jal játszom.)
Van vkinek vmi tanácsa?
Köszi:
B
AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3
Egy-két tipp, bár lehet, hogy ezeket már elolvastad valahol:
FSX-hez az SP1 szinte kötelezõ, az SP2 (vagy az Acceleration pack)ajánlott. Én speciel elvagyok az SP2 nélkül, fõként a korábbi FS változatokból átvett propelleres gépeknél tapasztalható inkompatibilitások miatt.
Az FSX és az SP-k telepítése során lépésenként érdemes töredezettségmentesíteni a lemezedet, (ill. késõbb egy-egy nagyobb kiegészítõ esetén is) jónéhány FPS-t és gyorsabb betöltést nyerhetsz. (Erre a Contig Defrag programot szoktam használni, ingyenes és gyorsabb az alap töredezettség-mentesítõnél.)
A grafikai beállításoknál FSX-ben 20-24 FPS-re szokták korlátozni a frame rátát, így részletesebben számítja ki a gép a terepet, esetleg több autogent generál, általában szebb lesz látvány.
Nyomni tudom, meg a tengelye körül forgatni a botot.Azt viszont nem vágom, hogy felszálláskor miért kell az F5-öt nyomkodni.Akkor valami bizbasz lehajlik a szárnyon, de az inkább belassít...(hogy szakszavakat is használjunk 😊)Tényleg, ennek mi a neve?Ez felfele is mozdítható? 😛
Nem kell munkanélkülinek lenni ahhoz, hogy ivaozzál, de azért annál nem ártana többet tudni, hogy húzom emelkedik, nyomom süllyed, nagyon húzom, mégjobban süllyed. Persze van az Ivaon oktatás vagy mifene, de ezt majd elmondják azok akik járnak oda. De azért az a hely nagyrészt nem a bohóckodásból áll, ahogy kolszal is célzott rá. Amíg az fsezés nálad a korábbiakban vázolt komolysággal, mélységgel megy, addig szerintem nem kell az ivaoval foglalkozni.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
A történetem összefoglalva: légiirányító szerettem volna lenni, ezért mentem közlekedésmérnök szakra, viszont nagy szívfájdalmamra légiközlekedés szakirányt nem indítottak így maradt a logisztika, majd késõbb a vasút. Jelenleg a MÁV CARGO-nál irányítom a tehervonatokat egész Nyugat-Magyarországon. Hát igen jó messzire kerültem a határtalan levegõtõl a kötöttpályáig.😊
Visszatérek a játékra és elsõ tapasztalataimra. Pár hozzászólással ezelõtt leírtam a Configom, nos ezen majdnem minden high beállítással 1280-ban 30-40 fps-t produkál a játék szép idõben és kisebb repülõtereken(pl: John Lennon - Liverpool). Esõben és hóban 25-35 között mozog, ködben viszont 20-25 fps-t kapok. Nagyobb reptereken pl Heathrow 20-25 fps körül vagyok amíg fel nem szállok. Lehet egy kicsit majd tweakelem a progit, már sok helyen találtam leírást. Mondjuk számomra egyáltalán nem vonzóak a nagy Boeing vagy Airbus gépek, sokkal jobban szeretem a kisebb repülõket, valamint a nagy repülõterek forgalmára sem vágyom annyira. Így meggondolom, hogy vegyek-e le a grafikából, ha nem fogok ezeken a helyeken közlekedni.
Hát egyenlõre ennyi és remélem lelkes és hasznos tagja lehetek a community-nek😊
Üdv: Scouser
You\'ll Never Walk Alone
Offline-ban sem tudok ezt-azt, akkor segítetek? 😊
Anyázás max azért van, mert valakit érdekel, de ideje nincs rá.Ami megoldható az idõ szûkében úgy, hogy elmondtok ezt-azt.Kb; mint egy fórumban, ahol a kezdõ pilóta felteszi idegesítõ kérdéseit és a dzsojsztikkal születõ topgán pilóták megpróbálnak segítséget nyújtani, de ha nem itt akkor hol?
Kb.az ilyen, "mindent akarok és most, mert nincs sok idõm rá" dolgok miatt szoktak menni a jó kis "anyázások" itt a topikban. :-)
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
Letöltöttem az IvaO-t, de kevés a tudásom ahhoz, hogy kapcsolódjak.Vagyis, hogy repkedni tudjak a többiekkel.Mo térképet letöltöttem, láttam is 3 vagy 4 gépet, de innen nem tudom, hogyan tovább...
Jól látom hogy a Pécs-Pogány reptér körül repkedsz? 😊 Netán pécsi vagy?
You\'ll Never Walk Alone
indián, UFO, galéria (ezt hol tudom megnézni) ?
ez vmi kiegészítés?
AMD X2 4800+, MSI 8600 GT 256 DDR3 RAM, 2 GB RAM 800 Mhz. kbezek a legfontosabbak.
Még a 2000-es játékkal játszottam nagyon sokat, de amikor fõsulira kerültem abbahagytam, mert túl sok idõt vett igénybe. Most az újat szeretném kipróbálni.
You\'ll Never Walk Alone
A Lost Temple küldetésben megtalálod az õserdõ közepén az elveszett templomot, ha elég közel mégy hozzá jön egy indián (nõ), beszalad a templomba és égszakadás-földindulás felrobbantja az egészet. Egész látványos, érdemes megnézni.
Van még néhány hasonló poén a küldetéseknél, pl. valamelyik utolsó mission végén, miután leszállsz égõ motorral nagy nehezen, átcammog mögötted egy maci a leszállópályán.
De lehet találkozni igazi UFO-val, vagy a Bermuda háromszögben egy 50 éve elveszett, kísértet repülõ századdal. Nem messze a ghost shiptõl kõröznek.
Nálam a "nõ" inkább indián volt.
E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2
végülis a vízen kellett megállni a temlommal szemben állva bal oldalt
KÖSZÖNÖM!
Az a Dél-amerikai pálya, ahol a LOST TEMPLE-t kell megtalálni, ott van egy kis gondom.
Ha megvan a templom, akkor mit kell csinálni?
Hova kell állni a géppel, hogy beszálljon valaki?
2 napja nem jövök rá.
KÖSZÖNÖM!
Amúgy a játék szuper, vettem hozzá Joystickot is, szuper azzal írányítani. Csak hát elakadtam.
Bea
Igazából én leírás alapján tanulgatom az FMC-t, és azt gondolom, hogy igazad van ebben a kérdésben. Ami fontos, hogy a leírás szerint jártam el és temészetesen csak a clerence után íram be a pálya adatokat (addig nem is tudom, hogy honnan fogok felszállni, az általad említett okok miatt pl szélirány). Ezzel együtt pl nem mindig igazodom ki a SID-ek között. Van olyan, irány, amire nem egyértelmû (pl LHBP TPS), hogy mit kellene választani. Azért többségében ha csak a pálya azonosítót adom meg, jó szokott lenni, csak néha az irányítás másképp gondolja.
A második tiszta. Én nem figyeltem eléggé az ATIS-ra, az aktív pálya ügyében. Nem készültem föl a kézi landolásra. Gondoltam vagány leszek,és nem nyomok miss-t, de elég neccesre sikerült 😊
Köszönöm a segítséget.
Hitman
Engedd meg hogy segítsek egy kicsit! Az FMC vagy MCDU(AirBus) programozása nem azt jelenti hogy amit te gondolsz azt fogják neked kiadni by ATC. Az elhagyási eljárást a clerence -el együtt adják meg, amíg ezt nem kaptad meg addig ne is vigyél be eljárást (SID). Ha az irányítitó megadja hogy melyik pályáról milyen elhagyással kell menned, akkor vidd be az FMC-be, addig ne, vagy módosítsd. Az eljárások mindig légtér kilépõpontok alapján kapják a nevüket, és ha ismered az éppen aktuális ATIS-t (légiirányítói információ) plusz a METAR-t, abból már elég pontosan rá tudsz hibázni a helyes eljárásra és esetleg elõre beviheted. DE amíg el nem indulsz addig változhat szélirány (pályairány) ami felrúghatja az addigi bevitt SID-et. Ezért írtam az elején hogy inkább engedély után vidd be ezeket az FMC-be.
A másik problémádra a válaszom, hogy hiába részesíted elõnyben azt a pályairányt amire van ILS kiépítve, ha nem az az aktív pálya. Ezt is a légiirányítás adja meg mindig. Approach Phase-ben informálódhatsz irányítótól hogy mire számíthatsz, de azt sem te döntöd el. Legfõképpen az aktuális szélirány határozza meg, de más is lehet irányadó (ha több párhuzamos pálya van pl.) Ezért emikor nekiindulsz informálódj a másik pályák , pályairányok megközelítéseirõl is, hogy ne érjen meglepetés. Kisebb reptereknél ritkán van ILS berendezés, inkább VOR/DME LOC/DME NDB/DME vagy ezek DME nélküli változatai vagy sok helyen VISUAL lnading lehetséges csak mûszerezettség hiányában. Ilyenkor az irányítás "terel rá" a végsõ egyenesre (FINAL) vagy az utolsó waypointra, és utána visual-ban rád van bízva a dolog.
Még valami: ha úgy érzed kapkodnod kell, túl magasan vagy, vagy túl nagy a sebességed választhatsz MISSAPPROACH-ot is és a publikált miss app eljárással újra próbálkozol vagy az irányítás újra ránavigál egy tökéletesebb pozícióhoz a landoláshoz.
Remélem érthetõ voltam és tudtam segíteni.
JackDow
CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM
A FAQ-ban van róla leírás by Alert.Nagyon jól sikerült, lehet programozni ez alapján. A gas általában az, hogy a beépített irányiítást nem nagyon izgatja a leadott flight planner. Van egy Flightsim commander nevû program, amivel elég jól lehet útvonalat tervezni. A szabványos megközelítések és elhagyások is benne vannak.Ehhez képest pl a Ferihegy irányítás halál zöldségeket beszél. Ugyanezt adja elõ megközelítésnél. Amikor mostanában tanulgattam az FMC-t beállítottam egy LHBP- LHDC útvonalat alacsony magasságban. Az elsõ gas az volt, hogy elve más elhagyást választott az irányítás, mint ami le volt adva. Aztán a robot vs FMC-vel szépen elnavigált a gép a megközelítésig. Debrecenrõl azt kell tudni, hogy összesen egy ILS megközelítésre alkalmas pálya van, úgyhogy nem nagyon van mibõl válogatni. Erre az irányítás 10m-re a reptértõl beközölt egy másik pályát VFR megközelítéssel. Ugye ilyenkor már be van állítva az ILS a NAV1-re (legalábbis nálam)sebesség 200 körül, 2400l. Innen már elég bajos volt kézzel leszállni egy halál más pályára, kapkodtam is rendesen, így ki is kellett próbálnom a vizuális leszállást a 737-vel( az esõ ömlött, jó kis keresztszél, villámok mindenhol by active sky)elég meleg volt. Egyszóval nagyon hasznos dolog az FMC (különösen leírással), de én jobbnak tartom az irányítás szerinti hdg gomb tekergetést, különösen az FSX szabvány irányítása esetén.
Hitman
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
Erre gondoltam, pirossal bekarikáztam.
"...nem csökken a rudder hatásfoka a levegõben. A kormányozható orrfutónak ellenben marhára."
"...Ha nem tudsz angolul, hozd le a brief logot..." - hm. A brief log magyarul van?
"...mi az a bref log?" - Ezek után már csak a következõ kérdés hiányzik: Hogyan hozzam le és mivel?
"...a tavolban levo taj homalyositasat hogyan tudnam megoldani..."
😄 😄 😄
Nem tudja vki, hogy pl a Boeingben jobb oldalon vagy középen van egy panel, ezt hogyan lehet bekapcsolni?Tudjátok, ott ahol a toloerõt is lehet szabályozni...Még egyszer nagyon rég sikerült és ha jól emlékszem, ott volt vmi térkép...
tudna nekem vki segíteni abban, hogy a multiplayerben csak az FSX default gépekkel lehet repülni??? IVAO-n vannak ugye az MTL-ek melyek segítenek a másik gép képét megjeleníteni, de FSX multiban nincs megoldva ez vhogy???
Köszi:
JackDow
CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM