3656
  • Thanatos
    végre egy ember aki gondolkodik :)
  • Serpa
    ti még a kánkánt is csomót kerestek.

mindenkinek igaza van, de még sincs igaza mindenkinek.
  • Gerbill
    nem az a gond hogy magától tölti be a fegyvert, hanem az ahogy betölti, semmit nem nyit ki, nem nyom meg, még a lezárt forgótárba is simán benyom 6 töltényt kinyitás, forgatás nélkül.
  • Gerbill
    Az összehasonlítás lényegét a gépigény jelentős különbségére próbáltam felhívni, mert a CoJ-ban szinte mozdulatlan(a szél mozgatja jobb bal oldalra de a testeknek semmi hatásuk nincs rá), és mégis jelentősen belassítja a játékot, (annak ellenére hogy csak egy lapos textúra a levegőben)ha bemerészkedünk egy több ilyennel borított területre.
  • Gerbill
    Téged lehet hogy nem érdekel, de szerintem roppantul gyengus a tárgyak kezelése, nem csak a széké.
  • Bucser
    Az auto reload kikapcsolható.

az meg hogy hogyan kapja fel a tárgyakat szintén eléggé "csakazértis belekötök kategória"

Gerbill: B&W 2 játszottam de tudod az egy Stratégiai játék. Bőven totál más kategória. egyébként meg akárhányszor közelítettél be a földig mindig ugyanazt láttad. No comment. mert 3 rétegben húzta be a textúrát ebből az egyik mozgó volt. Valamint a Black And white 2-t ezzel reklámozták, hogy akár a földig bevive irányíthatod embereid életét itt meg azért van növényzet, hogy ne hiányozzon... elég butaság 2 totálisan különböző kategóriájú játékot hasonlítani.. A farCry meg nekem nem tetszett mert kifolyt a szemem az idióta színeitől...
  • Bucser
    Hehhe:D rárúghatod az alattad lévőre a dobozt pl.. ha valakit hátulról lerúgsz az emeletről az átszakítja a korlátot. Az már fizika:)

"ez kb annyiban merült ki hogy a pályán az indiánok többségében winchestert szórtak el, a városban, pedig pisztolyokat"

Megmondom őszintén, hogy nem tudom mert én úgy mentem végig a pályán, hogy egyetlen indiánt sem ölte meg. sőt alapvetően senkit. lehet azért voltak ott de én egyszerűen átlovagoltam a pályán. viszont az első házban lehetett pisztolyt találni (ahonnan a lovat kellett elvinni) és azzal biza kutya szarul lőtt drága ifjú hősünk.

És igazad morricone Zeneszerző volt összekevertem Sergio leone-val mert egy csomó filmjük együtt készült és Moriocne zenéjét rendszeresen hallgatom így bennemaradt a neve a fejemben:D

De látod eza baj. Totál ilyen piitáner kis dolgokba kötsz bele, hogy "olyan gyorsan kapja fela széket, hogy nem is látszik" Látod ez is tök olyan dolog ami kurvára nem érdekel amíg hozzávághatom a széket máshoz.
  • Istencsászár
    Legyen kilengés, éreztesse hogy amit fog egy tárgy van súlya, tehát ha mozgatom jobbra balra, akkor valahogy mozduljon meg a tárgy is, mer igy olyan mint ha karó lenne ott és egy robot derékból ráfordul az irányokra. Meg amikor mozgunk előre, akkor is legyen valami mozgása ( minimális van.. ). De ez a jelenség más fpseknélis előfordul, ott sem tetszik... mondok példát amiben kiváló pl COD 1.

Ujratöltés alatt azt értem, ha kifogy a lőszer megfogja és elkezdi beledarálni a muníciót... semmi gomb megnyomás, autómatikusan, semmi trükk semmi egyéb módszer.... de minden tárgyat ugy kap fel mint a villám, ez rettentő irreális dolog...
  • Gerbill
    A növényzetről meg annyit hogyha mondjuk játszottál a black And White 2-vel, akkor tudhatod hogy abban hogy néz ki(teljesn talajszintig le lehet vinni a kamerát és ha a kezünket végighúzzuk a füvön akkor minden fűszál meglibben, teljesen életszerűen mozog, és a gépigénye jóval alacsonyabb mint ennek a gyönyörő játéknak).
  • Gerbill
    "A Fizika ami benne van alkalmazható"
    Mire? Dobozokat emelgetsz? Az nem fizika.

"Aztán maga az hogy különböző karaleterk különböző fegvyertípusokat részesítenek előnyben"
    ez kb annyiban merült ki hogy a pályán az indiánok többségében winchestert szórtak el, a városban, pedig pisztolyokat.

Ennio Morricone egy zeneszerző, nem rendező

A játékban a mozgásokat, székek felvételét, eldobását nagyon bénán oldották meg, olyan gyorsan kapja fel és dobja el hogy nem is lehet látni. Az újratöltésnél meg ki sem nyitja a tárat csak nyomja bele a golyókat.
  • Bucser
    Már az SPdemo mozgásával mi volt a baj? Avass be Olyan ismeretekbe amik szarrá tették a mozgást. mert én nem emlékszem i volt benne a gáz...

- Ahogy mozgunkaz egérrel béna: (más FPS-ben mivel mozogtál??? gamepaddal?)
    - Újratöltés nevetséges? mármint melyik? ismered e a Quickloader fogalmát?
    - Ahogy fogja a fegvyert béna?? miért béna mond meg kérlek... Vagy jobbat mondok: mutass mást vagy jobbat az FPS-ek világában...
  • Istencsászár
    A Call of Juarez-ről :)) ( single )
  • Bucser
    Bocs de te melyikről beszélsz???? A Multi vagy az SP demóról??? Mert én az SP demóról:D Mpntam, hogy amultit leszarom:D
  • Istencsászár
    Tele van jó 5lettel, de abból még nem született jó játék... megvalósításnak is jónak kell lenni... de hát manapság az ritka számba megy, nézd csak meg a Just Couse demot, hangulatos játék, de a mozgás pocsék, irányitás is, fizika nincs szvsz hiába feeling ha idegesítő az egész...
  • Istencsászár
    A mozgás béna, ahogy fogja a fegyvert béna, ahogy mozgunk az egérrel béna és az ujratöltés nevetséges, ilyen gyorsan még a legjobb cowboy sem relódól:)))))
  • Thanatos
    hát év fps-e lehet, év akciójáték nekem már nemhiszem mert dark messiash azért picit otthagyta iylen szempontból sajnos
    klasszikus fps-katba simán nyerő mivel idén mgé semmi rédemleges nem jött ki :)
  • Bucser
    csak néhány szó erejéig. nem tudom hány puskát fogtál már de a puskánál a hüvelyujjad nem igen látszódik ugyanis a tenyérrel alátámasztva lősz. Ez ad 1.

Nálad valóban szürke és élettelenek a színek de próbáld kicsit lejebb húzni a brightnest és mindjárt élettel telibb az egész. ÉS 30 fps fölé pedig azért nem megy soha mivel valamiért limites az engine és 30 feletti FPS-t soha senkinek nem generált.

ÉS hogy miért tartom az év akciójáték esélyesének? A Fizika ami benne van alkalmazható nem csak van és hű de szép. A 2 kezes tüzelés lehetőségét nagyon régóta egy játékban sem láttam (és azt sem hogy külön lőhetsz bármely fegyverrel revolverezve vagy hagyományosan. Különbböző töltési lehetőség azaz vagy egyenként töltöd a régebbi flintákba a töltényt vagy töltővel teszed be (eddig ami a demobol látszot)Aztán maga az hogy különböző karaleterk különböző fegvyertípusokat részesítenek előnyben (ugye a single player demoban a fiatal srác inkább puskát míg a reverend a pisztolyt kezelte (bár nem tudjuk, hogymkésőbb ez miben változik. AZtán ott az ostor lehetőséghe ami szintén igen poénos dolognak tűnik.

Multiplayer?? igazából nem érdekel nagyon kevés FPS-t próbálom ki multiban mert sok a pöcs 15 éves. Az pedig, hogy nincs high textúrára megrajzolva a kezén a kabát?? Már bocs de szarok rá... Ez legyen a legnagyobb gondja a gamenak... Ellenben valamilyen szintű ballisztika fellelhető a játékban az alkalmazható fizika (ugye ládák ládák mögé bújás valamint szerint a field of depth is qrva jól meg van oldva amivel bezoomolsz. A HDR minősége kifejezetten kellemes lévén a nap alóban elvakít és nem csak úgy van és a fehér felölketekről valóban szinte éget. Ez a shader 3.0 lényege. de most erről beszélhetnénk de feleslegess. egyébként megkérdezném tőled szerinted milyen színek illettek volna a wetern hangulathoz?? mert nekem a poros utcán a lerobban faházakon és az ördögszekéren túl a lövések nyomán csúnyán felverődő por amit a szél továbbvisz is tetszett valamint a megvilágítások mértéke is. Sehol sem eltúlzott. Az pedig hogy miből táplálkozik? szerintem egyértelműen valamely morricone film képi világát adja vissza és nem a Kicsi Rita csilivilitására törekszik. Ebben a gameban minden megvan hogy 20 órára lekössön és amíg leköt élvezzem és ne szentségeljek vele.

Bocsi, hogy hosszú lett.
  • Csanjedi
    aki szeretne COJ_t mp-be nyomni, jöjjön hamachi szerverre:

COJdemo
    starwars9

mindenki jöhet. sőt!
  • Gerbill
    Nálam ez a max amit ki lehet hozni, játszható sebességen. Amúgy egyáltalán nem a grafikával van bajom, mert ha jó a játékélmény akkor a játék is jó, még ha ronda is(lásd The Godfather)

• Gerbill
    A far cry-al nem játszottam. És már képet is raktam, hogy annak több köze van a valós színekhez mint ennek.
  • Istencsászár
    Kösz a képeket!

Igen ahogy irták mindőssze uj effekt, semmi több, ettől nem lett szebb... ha megnézed akkor a lényeg a házak, talaj, növényzet, szikla, fegyver kidolgozása hagy némi kivánni valót maga után, de! nem ronda hanem kellemes de! és most jön amivel a baj van hogy nem indokolja ez a látvány azt a lassúságot amit művel és ezért hiába van hangulat de élezhetelen!... kiváncsi lettem volna fps értékekere is, netán töltési idő, mer ha én felrakom maxra értsd ezalatt mindent amit a menüben lehet akkor :

• Thanatos
    goto farxry csilivli világába :)
  • Gerbill
    Szerinted az év akciójátéka, szerintem az év legnagyobb csalódása. Az előbb úgy írtad mintha valami egetrengető különbség lenne a két beállítás között. Komolyan te mit látsz az egyiken amit a másikon nem? A férfi ruhája erős jóindulattal sem mondható élethűnek, az hüvelykujja olyan mintha csonka lenne, a textúra elmosódott a kabátujján, a növényzet megvalósítása pedig egyszerüen nevetséges. A játékban a hideg színek dominálnak ami nem jellemző az ilyen helyekre, ráadásul az összes ember vastag kabátban van. Ez a véleményem a játékról, engem nem zavar ha neked tetszik, csakhát...
  • Bucser
    Rendben. Csak kérdem én működés közben láttad-e már a shader 3.0-t. A Képek nem adják vissza igazából. De mondom nem foglak győzködni. ha szürke akkor szürke a te dolgod:D De szerintem az év egyik akciójátékát hagyod ki:D mert a hangulata nagyon ütős volt a demonak is.
  • Serpa
    én is annyi látok, + a Nap változott.
  • Gerbill
    Én a két beállítás között annyit vettem észre hogy az első tök sötét a másik világos. Kövezzetek meg, ezen kívül én semmi különbséget nem látok.
  • Bucser
    Szóval shader 2.0 és Shader 3.0 közötti különbség képekkel illusztrálva a kétkedőknek modemesektől elnézést nagy lesz.

A képek ugyanazon pályán készültek ugyanolyan grafikai beállítások mellett csak a Shader-t vettem le 2.0-ról 3.0-ra. Best Quality beállításokkal.

Shader 2.0

Shader 3.0

Szerintem a képek magukért beszélnek.
  • Gerbill
    Én is kíváncsi lennék egy ilyen összehasonlításra.
  • Istencsászár
    Figyelek, hajrá mutasd meg, csinálj te! mondjuk állj ki az utca közepére és onnan!
  • Bucser
    Figyelj láttad a különbséget a shader 2.0-val készített kép és 3.0-val készített kép között??
  • Thanatos
    oks, sok sikert, szia
  • Istencsászár
    Jaja shader 3.0 a leg-leg lényegesbb dolog attól a grafika teljesen megváltozik sokkal de sokkel szebb lesz mint a 2.0... megyek is veszek olyan kártáyt ami tudja és elélvezek majd ha meglátom!
  • Bucser
    Bocs fullgrafikán láttad mozgásban az egészet? Anisotróp szűréssel shader3.0-val? Szerintem nem mert akkor nem mondtad volna, hogy szürke az egész:D
  • Istencsászár
    RECOMMENDED SYSTEM CONFIGURATION: ( README )

P IV 3GHz/AMD Athlon 3000+ (3GHz for Celeron) - megvan
    1 GB RAM - megvan+
    Video card: GeForce 6800/ATI Radeon X800 - megvan

Nos akkor, mit értenek optimális sebességen? 15-25-30 fps?
  • Bucser
    Bocs egyszer beírtam hogy milyen gépem van és hány FPS-el megy a game adott beállítás melett ami már szépnek nevezhető és élvezhető hangulatos grafikát ad. Valamint leírtam a tapasztalataimat. Hogy én ettől már

"Mr "olyancsúcsszuperülmegyacsúcskategóriásgépemenfullgrafffonhogymindjártelélvezek""

vagyok?? Bocs nem hiszem. Viszont Grebber bácsi itt nyavajog a topic nyitása óta, hogy milyen szar az egész és különben is LOL hogy nem megy a gépén full grafikán. ÉS én csak erre írtam amit írtam.
  • Istencsászár
    Nézd már meg a Preyt milyen effektek, árnyékok, shéderek, vannak... és akkor nézd meg a kihalt szürke COJ-t amibe aztán az ég világ semmi olyan ördöngős dolgo nincs képernyőn ami miatt ilyen marha lassú...

De jó hogy mondtad hgy 3 éves motor, igen jól megtunningolt motor. És most kapaszkodj meg! a Call of Juarez alatt a Chrome engine továbbfejlesztett változata mozog, szvsz ez egyátalán nem uj engine... kicsit továbbirták, beleraktak uj dolgokat és kész... ennek eredménye lett hogy csiga lassú és ezt a lassúságot a megjelemítése nem indokolja!
  • Thanatos
    izé..., hát ő ért hozzá, nemtudtad...?
  • SötétBarom
    végülis..
  • SötétBarom
    Ekkora marhaságot rég hallottam.. A prey töb erőforrást igényel. Végil csak majdnem 3 éves a motorja, de tuti igazad van.. xDDDD
  • Thanatos
    és mgé mielött valami iqfighter beleköt, nem, nekem sincs jó gépem, és nem, énse csipem a chrome motort, de attól még maga a game nem olyan szar ahogy egyesek itt beállitják mert nem fut ugy a gépükön mint a mario...