675
A klasszikus zenét kedvelőknek
-
debussy #435 Nekem is kéne egy ilyen ismerős. Nagyon szép darab. Ez a mű nem olyan lavinaszerű-érzelmes, mint a Chopin-művek általában. Teljesen más, de megállít és.. hát van stílusa. Sokat gondolkodom, mi egyen a záróvizsgán a darabom. -
#434 Nekem ezt játszotta el ismerősöm, amikor beleszerettem :) -
debussy #433 A válasz mindkettőtöknek :)
Ezt régebben tanultam
Ez is volt egyszer
Most pedig ezt
Boldog új évet mindenkinek! -
#432 majd küldesz videót? :) -
#431 és melyik, ha nem titok? :) -
debussy #430 Az egyik darabom pont egy Chopin noktürn :) -
Chris 2000 #429 B.Ú.É.K... -
#428 nekem is ő a kedvencem :)
főleg a noktürnjei -
Chris 2000 #427 Nagyon megszerettem Chopin darabjait. Valamit sejtett a csóka...:) -
Chris 2000 #426 Most ezen ügyködöm...:)
egy egyszerű, de mégis nagyszerű darab...
Chopin A minor Waltz -
debussy #425 Ez tényleg nagyon szép.
Cserébe . pp-ff
A két hangerő közt minden megvan.
http://www.polymnia.com/sheetmusic.htm
Ezt most találtam. Sok kotta. Mindjárt ki is nyomtatom a Mendelssohnt. Van Satie is :) Abból is megnézegetek párat, mert tetszett, amiket mutattál. -
Chris 2000 #424 Még egy kis szép...:) -
debussy #423 egy kis szép -
Chris 2000 #422 Budapesten van egy nonstop 24 órás klasszikus zenéket sugárzó adó. Meg nem mondom most a nevét, de néhány héttel ezelőtt voltam a "nagyfaluban", és hallgattam. Mintha azt mondták volna, kísérleti jellegű az adás...
Mi lett belőle nem tudom, sajna nem sokáig tudtam hallgatni... -
debussy #421 Nekem is feltűnt. Szomorú, szomorú.
A Bartók rádiót rendszeresen hallgatom és összességében nagyon jó szerintem. Az egyetlen, ami.. tulajdonképpen összeszorul a torkom:
"Bartók rádió, Magyarország egyetlen klasszikus zenei rádiója"
Hát... kevesen vagyunk.
De az a kevés azért jól elvan, zenél, koncertre jár.
Egy kis kellemetes:
http://www.youtube.com/watch?v=c6tyZoW6Pck
http://www.youtube.com/watch?v=OIAZtYhHxrY
-
Chris 2000 #420 Mi ez a pangás? :) -
#419 hát igen, csak így ennyi információból tényleg nagyon nehéz megtalálni sajnos -
McSilver #418 Ha van kedved, akkor te is keresgélhetsz. A legbosszantóbb az, hogy már gőzöm sincs, hogy mi a neve az egésznek ill. hogy hol bukkantam rá...Már csak annyi emlékem van így egy év távlatából, hogy erre az orosz oldalra, minden hónap 2. napján lehet regisztrálni...
Egyébként gondolom ez már vmi olyasmi program lehet, amit pl. a nagy filmzeneszerzők használnak... -
#417 épp a Finale 2009-hez írtam egy ilyen kis felhasználói kézikönyvet szakdolgozatként (hétfőn adtam le :D), úgyhogy ez a program nekem is felkeltette az érdeklődésemet, amit írtál, mindennképp jelezd ha megtaláltad :) -
debussy #416 Én csak a Sibelius programot ismerem. (Egyébként nagyon jó darabjai vannak, mint komponista)
Na de: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1015173606
Itt talán többet tudnak -
McSilver #415 Üdv mindenkinek!
Egy olyan témakörben kérném a segítségeteket, ami csak részben tartozik ehhez a topikhoz. Már évek óta foglalkozom zeneszerzéssel, természetesen csak hobbi szinten. Felváltva használom a Finale ill. a Sibelius nevezetű kottaíró programot. Nagyon jól használható program mind a kettő, viszont a hangzásuk eléggé gagyi, sőt néha már irritáló is. Azt tudom, hogy létezik egy program (vagy vmi olyasmi), ami gyakorlatilag majdnem hasonló hangzást ad, mintha élőbe játszanák. Vmikor még tavaly találtam hozzá az egyik magyar zenei fórumon egy orosz linket, de most, amikor szükségem lenne rá, illetve a számítógépemen megvannak a szükséges feltételek hozzá, még véletlenségből se tudok a nyomára bukkanni (az a program kb. 80 giga volt).
Ha bárki tud segíteni, vagy esetleg továbbküldeni egy másik fórumra, azt nagyon megköszönném.
További szép napot nektek! -
Chris 2000 #414 Értem... Mik vannak...:)
Esetleg a kategória vizsgákról tudtok-e valamit? Sokszor hallom, hogy A kategóriás, B kategóriás zongorista...?
-
#413 nem lehet hangszerből érettségizni. régen lehetett de azóta volt pár rendszerváltás... -
debussy #412 Emlékszel, amikor nyáron meséltem jazzes megvilágosodásom? Mondtam, hogy nálad is elérkezik :) -
Chris 2000 #411 Egyébként most belelendültem... Tegnap már azt hittem az ujjaim leszáradnak...:) Neki is kezdtem a Török Indulónak. Nem olyan vészes mint amilyennek gondoltam.
És akkor egy nagy költői kérdést feltennék:
A mai világban szinte minden tantárgyból lehet újraérettségizni, ill. érettségit lerakni... Szerintetek én lerakhatnám a Zeneművészeti Szakközépiskolai Érettségit ZONGORA tantárgyból, amennyiben felkészülök rá? Hogyan működhet ez? Amit szeretnék még tudni, milyen követelményekkel lehet számolni? Ez távlati célom lenne, bár még odáig sok víz lefolyik a Dunán, de a napokban ezen jár az agyam. Lenne végre egy kihívás...
Egyébként lehet, hogy marhaságot írtam bocsi... Láma vagyok a témához egyenlőre...:) -
Chris 2000 #410 A fél karomat odaadnám egy ilyen tanárért...:) A másik karomat pedig gyönyörűen megtanítaná zongorázni!!!
Tudod azt sajnálom, hogy már felnőtt vagyok és nekem nincsenek ilyen lehetőségeim... A tanárok nem úgy foglalkoznak velem, mint fiatal tehetséges zenepalántákkal... Mit követelnének rajtam? Nagyon jól tudják, hogy dolgozó állampolgár vagyok, nincs mindig időm... Úgy gondolják, belőlem nem lesz már semmi úgysem, így inkább azokra koncentrálnak akikből talán még lehet is valaki. Ez egyébként így is van rendjén, de azért jó lenne, ha egy olyan tanárt fognék ki, aki ezt mondaná egyszer...
- Fiam. Miért nem készültél az órára? Na most kotródjál haza, és gondolkozz el azon, hogy mit szeretnél? Zongorista szeretnél lenni? Akkor mégegyszer meg ne próbálj felkészületlenül jönni órára, mert elzavarlak a bánatba.
- Nem szeretnél zongorista lenni? Értem. Tehát csak hobbizenész...Aha... endben van. Nekem nincs időm hobbizenészekre, én zongoristákat nevelek... Keress mást, én csak a komoly csókákkal szeretnék foglalkozni, ezt diktálja a hivatástudatom. Szervusz...
Ehelyett ezt kapom: Figyeljétek a különbséget!
- Szia. Nem tudtál készülni? Nem baj, majd legközelebb. Addig gyakorlunk valami mást, majd ha lesz időd megtanulgatod, jó? Nem tanítanak komoly zeneelméletet, szólamvezetést...stb Egy két idegen szót elmondanak mit jelent és ennyi! Egy a lényeg nekik, fizess...
A hivatástudattal rendelkező zenepedagógus leszarja a pénzed, neki az a lényeg hogy figyelj és készülj az órájára. Persze nem olcsók, de tudják, hogy profik és utánad majd megkeresi őket más aki tényleg tanulni akar. Így aztán kétszer felhúzod, és többet nem kell menned hozzá...:)
Ezzel csak azt akartam írni, hogy tökéletesen igazad van. Mázli, hogy a kemény tanárhoz kerültél. Használd ki a szerencsés helyzeted! A komoly tanártól komolyan lehet készülni, eleinte lesz nagyon izzadós szerintem. Mikor felveszed a ritmust utána megtanulod az idődet beosztani, és belefér a napi 4-5 óra gyakorlás is. 1 év múlva pedig mindenki azt hiszi, hogy Liszt reinkarnációja vagy...:) -
#409 videót akartam linkelni de elrontottam..no mindegy. Lehet hogy énis kitérek mostanság a zongorára, sok sok időm van egy héten 2 napot. eközben tudok 2-3 órát is gyakorolni akár, ha van üres terem éppen..
Jazzt akartam tanulni miután meghallottam improvizálni az egyik zongoratanárt a suliban..Eszméletlen jól játszik...és mindig mást:) és kifejez..nekem is kell ilyen képesség, ha vidám, leül és kizongorázza magából, ha pedig ideges, leül és kizongorázza magból..azok a gyorsa futamok.hm jó hallgatni , hallgatózni. És hozzá is kerültem köt.zong.ra de átraktak egy másik tanárhoz, aztán megint egy másikhoz (ezutóbbi volt a szerencsém) kiderült hogy a tanár akihez kerültem, a legszigorúbb..hogyismondjam..legerősebb zongora tanár a suliban és nem kötelező zongorát tanít mint sok más tanár, hanem zongoristákat képez. Sokan mondták már hogy szigorú lesz,(és azis) de nála meg fogok tanulni zongorázni.. érdekes kaland, és jó, csak azt nem tudom hogyan fogom megtanulni azokat amiket kér övetkező órára.. -
#408 akkor talán nem kéne vagánykodnom bartók medvetáncával vagy schumann első bánatával...
-
debussy #407 Hogy mehettél el mellette? Elég egyszerűen. Ezt teszi majdnem minden ember és én tényleg sajnálom ezt. Ha tudnák, ismernék.
Gyönyörű a Gnossienne No3.
Ez az egész olyan, hogy mész, mész és mindenhol olyan darabokra bukkansz, hogy nehéz feldolgozni, mennyire jók. És mindig újakat fedezünk föl, és egyre többnek tűnik az ismeretlen rész, és sok nap kell még, szükség van rá, hogy ismerni, tanulni, hallgatni, játszani tudjuk.
És leülsz a zongorához, vagy a székre a koncertteremben, vagy a héven a könyvvel, vagy a festmény elé a kiállításon, vagy éjjel a sötétben, lámpafényhez minddel.
... !!!!
-
Chris 2000 #406 Eddig is nagyon jó darabokat ajánlottál, Giovanni Allevi hamar a szívembe lopta magát! :)
A pianosociety.com is nagyon jó oldal...
Most Satie őrült lettem!!! A Gnossienne sorozat egyszerűen fenomenális! Tegnap este a 3-as számút tanultam meg, most jön az 1-es, mert az még jobban bejön! Utána Török Induló, utána pedig valami brutál anyagot akarok elsajátítani...:) Egyre jobban tetszik a komolyzene, hihetetlen milyen hatással van az emberre. Eddig inkább a jazz fogott meg, de ez csak azért volt, mert a komolyzenéből csak az "elcsépelt" darabokat ismertem... Hogy mehettem el mellette...:)
Elképzelni nem lehet mit hagy ki az ember, ha nem ismeri mondjuk Mozart Rekviemjét, vagy Liszt rapszódiáit...
Áááááá... Imádom!!! :D -
debussy #405 A Für Elise volt talán az első szerelmem a komolyzenében. Voltam kb 8-9 éves, kicsit beletanulgattam, én nagyon szerettem.
Ez a műfaj tényleg gyakorlást igényel. Bőven. Tavaly volt egy időszak, hogy napi 3 órát gyakoroltam és még azt is kevésnek éreztem. Nagyon nehéz esztétikai tökéletességet elérni a zenében.
Orvosi. Hát a művészet mellett ez a másik területet, amiért... Most simán elmesélném, mennyire jó dolog megérteni a nukleinsav-szintézist, de... tekintettel leszek, és nem teszem :)
Én jövőre kezdem az orvosit, hát eltérőek a vélemények... Vannak ismerőseim, akik corvinus nemzetközi gazdálkodás mellett orvosira járnak.
Akkor majd én is összehozom valahogy. Pontosabban, nincs választásom, nem történhet máshogy. /Önnön általi eleve elrendeltetés, lételem, ilyesmik/
Megpróbálom, majd meglátjuk. A Zeneakadémián vannak szakok, amik nem annyira egész embert igénylők. Pl muzikológia, ilyenek. Majd kiderül.
Jó, hogy elkezdtél zongorázni "komolyan". Csak ne add fel. Egyre jobb az egész.
Ha nincs sok darabod, és szeretnéd ajánlhatok majd.
-
Chris 2000 #404 Most éppen a komolyzenében kezdtem el válogatni... Hát Erik Satie darabokat pl. Gymnopedie 1, Mozart -török induló, Füre Elise (Ezt rajtam kívül mindenki utálja...:) meg ilyen nekem közepes, másnak bagatell darabokat tanulgatok. A könnyűzenei ténykedésemen azt értem, hogy voltam pár rock formációban billentyűs, voltam vendéglátós, pop-os...stb. Szoftveres zeneszerkesztés, zeneírás ami még nagyon leköt és megy is...
Énekeltem néhány kisebb koncin, olykor fellépek itt helyben, de semmi komoly.
Az én álmom, hogy tisztességesen megtanuljak zongorázni és énekelni és ha úgy adódik akár külfödre is kimennék. Na ezen álmom egyre inkább beárnyékolódik. Sajna ennyit nem tudok gyakorolni, gyakorlás nélkül meg nem fogok megtanulni semmit...:) Ráadásul nem is vagyok tini már...
Ennyire egyszerű az orvosi egyetem :D, hogy belefér még a zongora is? Ráadásul - amint azt olvastam - elég komoly szinten űzöd ezt a sportot.
Azért a zene elég nehéz szerintem. Főleg ez a komolyzene... Nem lesz nehéz összeegyeztetni a két szakot? Azért a konzi nem egy egyszerű valami, de ha Te még ezt is bevállalod, minden tiszteletem a Tiéd!
-
debussy #403 Miket tanulgatsz? -
debussy #402 Én énekkaroztam, kb 2 évig. Szerettem, csak nem volt már időm. Énekelni nagyon jó, ha lenne több időm szívesen tanulnék "jazzénekelni". De nincs :)
11 éve zongorázom, orvosnak készülök, de jövőre szeretnék felvételizni a konziba, vagy valamilyen zeneakadémiai szakra is mellé. Két hete döntöttem el, hogy belevágok másodszálon és azóta... szóval jó érzés na.
A könnyűzene világában való tevékenykedés alatt mit értesz? -
Chris 2000 #401 Az énekórákat hagyjuk...:) Én még egyetlen iskolát sem láttam ahol komolyan vették volna. Nálunk általános suliban volt utoljára. Én szerettem, mert - állítólag - jól ment, a tanár állandóan nyírt, hogy menjek énekkarba. De hát...izé...kicsit röhejesnek tartottam a nyivákolást. Ma már azt bánom inkább, hogy gyermekkoromban nem kezdtem el zongorán tanulni, ill. nem kezdtem el komolyabban foglalkozni az énekléssel. Ki tudja hol lennék már...:)
Lényeg az, hogy én még a mai napig is fejlődök zeneileg... Ugyan a könnyűzene világában tevékenykedem, de rájöttem hogy a két csúcsragadozó a komolyzene ill. a jazz. Mind a kettő érdekel, csak így munka mellett sajnos kevés időm van gyakorolni. Ugyan haladok,szépen lassan de már soha nem leszek zongoraművész... Kár értem...:)
Te zongorista vagy? -
debussy #400 Olyan értelemben igaz lehet, hogy érettségiig még van ének óra, aztán már a nagy többséget senki nem veszi rá -komolyzenei- fejlődésre.
De mindig változik, mikor, mit hallgat az ember, de tény, hogy kedveskiskortársaim attól, mert jövő héten egy új zenekarért rajongnak majd, nem feltétlenül következik be fejődés.
Aki viszont tényleg... az bármeddig fejődhet. Most is új ismeret jön, aztán holnap is, csakhát... ma megértettem, mit is jelent "Ars longa vita brevis" Elég közhely, de ha belegondolunk... -
Chris 2000 #399 "Az emberek zenei intellektualitása valahol 16-18 éves koruk között megáll a fejlődésben""
Hát ezt akár saját magammal példálózva simán meg tudom cáfolni...:) -
debussy #398 Nagyon köszi.
Ha már requiemek... Múltkor megszereztem Verdi Requiem kottáját is :) -bár zenekari az is
Mondjuk szokott "kis" nehézséget okozni, hogy egy szem zongorával akarok zenekar lenni :) Zongoraversenyek egyszemélyes játszogatása is jó kis kihívás.
-
Notram #397 Köszi, a zenekari kotta nekem is megvan; letöltöttem kíváncsiságból.
Jó hír viszont - számomra legalábbis -, hogy találtam egy zongoraátiratot a teljes(?) Requiem-re: az alábbi linkeken letöltheted/letölthetitek. (mindkét link ugyanaz a fájl, csak más oldalakon keresztül)
A Requiem zongorakotta mellé felraktam még egy csak Lacrimosa kottát, ami picit eltér a másik verziótól. Ez a verzió az.
Na, akkor tehát a fájl letölthető:
INNEN
vagy
INNEN. -
debussy #396 Múlt héten volt koncerten és annyira bosszant, hogy nem értem rá...
Én zongorakottát nem találtam, csak zenekarit. Át tudnád küldeni, amit találtál? Én is megtanulnám.
Ha érdekel a zenekari szívesen odaadom.