Klasszikus-, és komolyzene
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Cserébe . pp-ff
A két hangerõ közt minden megvan.
http://www.polymnia.com/sheetmusic.htm
Ezt most találtam. Sok kotta. Mindjárt ki is nyomtatom a Mendelssohnt. Van Satie is 😊 Abból is megnézegetek párat, mert tetszett, amiket mutattál.
Mi lett belõle nem tudom, sajna nem sokáig tudtam hallgatni...
A Bartók rádiót rendszeresen hallgatom és összességében nagyon jó szerintem. Az egyetlen, ami.. tulajdonképpen összeszorul a torkom:
"Bartók rádió, Magyarország egyetlen klasszikus zenei rádiója"
Hát... kevesen vagyunk.
De az a kevés azért jól elvan, zenél, koncertre jár.
Egy kis kellemetes:
http://www.youtube.com/watch?v=c6tyZoW6Pck
http://www.youtube.com/watch?v=OIAZtYhHxrY
Vivimos por ti, vence por nosotros.
Egyébként gondolom ez már vmi olyasmi program lehet, amit pl. a nagy filmzeneszerzõk használnak...
Na de: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1015173606
Itt talán többet tudnak
Egy olyan témakörben kérném a segítségeteket, ami csak részben tartozik ehhez a topikhoz. Már évek óta foglalkozom zeneszerzéssel, természetesen csak hobbi szinten. Felváltva használom a Finale ill. a Sibelius nevezetû kottaíró programot. Nagyon jól használható program mind a kettõ, viszont a hangzásuk eléggé gagyi, sõt néha már irritáló is. Azt tudom, hogy létezik egy program (vagy vmi olyasmi), ami gyakorlatilag majdnem hasonló hangzást ad, mintha élõbe játszanák. Vmikor még tavaly találtam hozzá az egyik magyar zenei fórumon egy orosz linket, de most, amikor szükségem lenne rá, illetve a számítógépemen megvannak a szükséges feltételek hozzá, még véletlenségbõl se tudok a nyomára bukkanni (az a program kb. 80 giga volt).
Ha bárki tud segíteni, vagy esetleg továbbküldeni egy másik fórumra, azt nagyon megköszönném.
További szép napot nektek!
Esetleg a kategória vizsgákról tudtok-e valamit? Sokszor hallom, hogy A kategóriás, B kategóriás zongorista...?
És akkor egy nagy költõi kérdést feltennék:
A mai világban szinte minden tantárgyból lehet újraérettségizni, ill. érettségit lerakni... Szerintetek én lerakhatnám a Zenemûvészeti Szakközépiskolai Érettségit ZONGORA tantárgyból, amennyiben felkészülök rá? Hogyan mûködhet ez? Amit szeretnék még tudni, milyen követelményekkel lehet számolni? Ez távlati célom lenne, bár még odáig sok víz lefolyik a Dunán, de a napokban ezen jár az agyam. Lenne végre egy kihívás...
Egyébként lehet, hogy marhaságot írtam bocsi... Láma vagyok a témához egyenlõre...😊
Tudod azt sajnálom, hogy már felnõtt vagyok és nekem nincsenek ilyen lehetõségeim... A tanárok nem úgy foglalkoznak velem, mint fiatal tehetséges zenepalántákkal... Mit követelnének rajtam? Nagyon jól tudják, hogy dolgozó állampolgár vagyok, nincs mindig idõm... Úgy gondolják, belõlem nem lesz már semmi úgysem, így inkább azokra koncentrálnak akikbõl talán még lehet is valaki. Ez egyébként így is van rendjén, de azért jó lenne, ha egy olyan tanárt fognék ki, aki ezt mondaná egyszer...
- Fiam. Miért nem készültél az órára? Na most kotródjál haza, és gondolkozz el azon, hogy mit szeretnél? Zongorista szeretnél lenni? Akkor mégegyszer meg ne próbálj felkészületlenül jönni órára, mert elzavarlak a bánatba.
- Nem szeretnél zongorista lenni? Értem. Tehát csak hobbizenész...Aha... endben van. Nekem nincs idõm hobbizenészekre, én zongoristákat nevelek... Keress mást, én csak a komoly csókákkal szeretnék foglalkozni, ezt diktálja a hivatástudatom. Szervusz...
Ehelyett ezt kapom: Figyeljétek a különbséget!
- Szia. Nem tudtál készülni? Nem baj, majd legközelebb. Addig gyakorlunk valami mást, majd ha lesz idõd megtanulgatod, jó? Nem tanítanak komoly zeneelméletet, szólamvezetést...stb Egy két idegen szót elmondanak mit jelent és ennyi! Egy a lényeg nekik, fizess...
A hivatástudattal rendelkezõ zenepedagógus leszarja a pénzed, neki az a lényeg hogy figyelj és készülj az órájára. Persze nem olcsók, de tudják, hogy profik és utánad majd megkeresi õket más aki tényleg tanulni akar. Így aztán kétszer felhúzod, és többet nem kell menned hozzá...😊
Ezzel csak azt akartam írni, hogy tökéletesen igazad van. Mázli, hogy a kemény tanárhoz kerültél. Használd ki a szerencsés helyzeted! A komoly tanártól komolyan lehet készülni, eleinte lesz nagyon izzadós szerintem. Mikor felveszed a ritmust utána megtanulod az idõdet beosztani, és belefér a napi 4-5 óra gyakorlás is. 1 év múlva pedig mindenki azt hiszi, hogy Liszt reinkarnációja vagy...😊
Jazzt akartam tanulni miután meghallottam improvizálni az egyik zongoratanárt a suliban..Eszméletlen jól játszik...és mindig mást😊 és kifejez..nekem is kell ilyen képesség, ha vidám, leül és kizongorázza magából, ha pedig ideges, leül és kizongorázza magból..azok a gyorsa futamok.hm jó hallgatni , hallgatózni. És hozzá is kerültem köt.zong.ra de átraktak egy másik tanárhoz, aztán megint egy másikhoz (ezutóbbi volt a szerencsém) kiderült hogy a tanár akihez kerültem, a legszigorúbb..hogyismondjam..legerõsebb zongora tanár a suliban és nem kötelezõ zongorát tanít mint sok más tanár, hanem zongoristákat képez. Sokan mondták már hogy szigorú lesz,(és azis) de nála meg fogok tanulni zongorázni.. érdekes kaland, és jó, csak azt nem tudom hogyan fogom megtanulni azokat amiket kér övetkezõ órára..<#szomoru1>#szomoru1><#vigyor2>#vigyor2>
Gyönyörû a Gnossienne No3.
Ez az egész olyan, hogy mész, mész és mindenhol olyan darabokra bukkansz, hogy nehéz feldolgozni, mennyire jók. És mindig újakat fedezünk föl, és egyre többnek tûnik az ismeretlen rész, és sok nap kell még, szükség van rá, hogy ismerni, tanulni, hallgatni, játszani tudjuk.
És leülsz a zongorához, vagy a székre a koncertteremben, vagy a héven a könyvvel, vagy a festmény elé a kiállításon, vagy éjjel a sötétben, lámpafényhez minddel.
... !!!!
A pianosociety.com is nagyon jó oldal...
Most Satie õrült lettem!!! A Gnossienne sorozat egyszerûen fenomenális! Tegnap este a 3-as számút tanultam meg, most jön az 1-es, mert az még jobban bejön! Utána Török Induló, utána pedig valami brutál anyagot akarok elsajátítani...😊 Egyre jobban tetszik a komolyzene, hihetetlen milyen hatással van az emberre. Eddig inkább a jazz fogott meg, de ez csak azért volt, mert a komolyzenébõl csak az "elcsépelt" darabokat ismertem... Hogy mehettem el mellette...😊
Elképzelni nem lehet mit hagy ki az ember, ha nem ismeri mondjuk Mozart Rekviemjét, vagy Liszt rapszódiáit...
Áááááá... Imádom!!! 😄
Ez a mûfaj tényleg gyakorlást igényel. Bõven. Tavaly volt egy idõszak, hogy napi 3 órát gyakoroltam és még azt is kevésnek éreztem. Nagyon nehéz esztétikai tökéletességet elérni a zenében.
Orvosi. Hát a mûvészet mellett ez a másik területet, amiért... Most simán elmesélném, mennyire jó dolog megérteni a nukleinsav-szintézist, de... tekintettel leszek, és nem teszem 😊
Én jövõre kezdem az orvosit, hát eltérõek a vélemények... Vannak ismerõseim, akik corvinus nemzetközi gazdálkodás mellett orvosira járnak.
Akkor majd én is összehozom valahogy. Pontosabban, nincs választásom, nem történhet máshogy. /Önnön általi eleve elrendeltetés, lételem, ilyesmik/
Megpróbálom, majd meglátjuk. A Zeneakadémián vannak szakok, amik nem annyira egész embert igénylõk. Pl muzikológia, ilyenek. Majd kiderül.
Jó, hogy elkezdtél zongorázni "komolyan". Csak ne add fel. Egyre jobb az egész.
Ha nincs sok darabod, és szeretnéd ajánlhatok majd.
Énekeltem néhány kisebb koncin, olykor fellépek itt helyben, de semmi komoly.
Az én álmom, hogy tisztességesen megtanuljak zongorázni és énekelni és ha úgy adódik akár külfödre is kimennék. Na ezen álmom egyre inkább beárnyékolódik. Sajna ennyit nem tudok gyakorolni, gyakorlás nélkül meg nem fogok megtanulni semmit...😊 Ráadásul nem is vagyok tini már...
Ennyire egyszerû az orvosi egyetem 😄, hogy belefér még a zongora is? Ráadásul - amint azt olvastam - elég komoly szinten ûzöd ezt a sportot.
Azért a zene elég nehéz szerintem. Fõleg ez a komolyzene... Nem lesz nehéz összeegyeztetni a két szakot? Azért a konzi nem egy egyszerû valami, de ha Te még ezt is bevállalod, minden tiszteletem a Tiéd!
11 éve zongorázom, orvosnak készülök, de jövõre szeretnék felvételizni a konziba, vagy valamilyen zeneakadémiai szakra is mellé. Két hete döntöttem el, hogy belevágok másodszálon és azóta... szóval jó érzés na.
A könnyûzene világában való tevékenykedés alatt mit értesz?
Lényeg az, hogy én még a mai napig is fejlõdök zeneileg... Ugyan a könnyûzene világában tevékenykedem, de rájöttem hogy a két csúcsragadozó a komolyzene ill. a jazz. Mind a kettõ érdekel, csak így munka mellett sajnos kevés idõm van gyakorolni. Ugyan haladok,szépen lassan de már soha nem leszek zongoramûvész... Kár értem...😊
Te zongorista vagy?
De mindig változik, mikor, mit hallgat az ember, de tény, hogy kedveskiskortársaim attól, mert jövõ héten egy új zenekarért rajongnak majd, nem feltétlenül következik be fejõdés.
Aki viszont tényleg... az bármeddig fejõdhet. Most is új ismeret jön, aztán holnap is, csakhát... ma megértettem, mit is jelent "Ars longa vita brevis" Elég közhely, de ha belegondolunk...
Hát ezt akár saját magammal példálózva simán meg tudom cáfolni...😊
Ha már requiemek... Múltkor megszereztem Verdi Requiem kottáját is 😊 -bár zenekari az is
Mondjuk szokott "kis" nehézséget okozni, hogy egy szem zongorával akarok zenekar lenni 😊 Zongoraversenyek egyszemélyes játszogatása is jó kis kihívás.
Jó hír viszont - számomra legalábbis -, hogy találtam egy zongoraátiratot a teljes(?) Requiem-re: az alábbi linkeken letöltheted/letölthetitek. (mindkét link ugyanaz a fájl, csak más oldalakon keresztül)
A Requiem zongorakotta mellé felraktam még egy csak Lacrimosa kottát, ami picit eltér a másik verziótól. Ez a verzió az.
Na, akkor tehát a fájl letölthetõ:
INNEN
vagy
INNEN.
Én zongorakottát nem találtam, csak zenekarit. Át tudnád küldeni, amit találtál? Én is megtanulnám.
Ha érdekel a zenekari szívesen odaadom.
A kérdésem az lenne, hogy a teljes Mozart - Requiem-re létezik zongoraátirat? Mert a Lacrimosa "részéhez" találtam két félét is - egy egyszerûbbet, illetve egy nehezet...
2009. márc. 05. 19:27 | privát | válasz erre | #225
Van egy zeneakadémiás ismerõsöm, aki nagybõgõzik.
Értem én a szívfájdalmadat. A cselló az cselló, a bõgõ meg nem cselló. Ennek ellenére, biztos vagyok benne, hogy meg fogod szeretni, mivel te elsõ sorban a Zenét szereted és ennek az életre keltõje és szíve a hangszer.
Válasz 'htr93' üzenetére (#222)
...
<#shakehead>#shakehead>
Kortárs komolyzenét, zeneszerzõt tudtok mondani (Philip Glasson kívül).
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Nézegess néhány számot Yann Tiersentõl, vagy Giovanni Allevitõl.
www.youtube.com/watch?v=jJqYjL4kia8&feature=related
www.youtube.com/watch?v=MRCFvohiwAg
www.youtube.com/watch?v=C_N6rASqJ0c (Lehet, hogy a film az Amelie volt... bár abban nincs zongorázó kislány)
most Beethoven müvei közt keresgélek 😞
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
már az elsõ hozzászólásodból is erre asszociáltam, csak inkább kivártam, mert nem csak a zongora benne a lényeg, de hátha ezt keresed 😊
hát a filmben egy kislány játszotta, de biztos vagyok hogy nem ö "játszotta" 😄
eldudolni? egy süket jobban ért a zenéhez mint én, kedvenc zenéimet nem tudom eldudolni 😞
már nagyon régen halotam azt a zenét, de talán legjobban a "Linkin Park in the end" elején halható zongorához hasonlitható :S
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
bach-praeludium bwv 846
chopin-valse op69 no2
Közben ezek jöttek még ötletként.
Hát, ha kislány játszotta, gondolom nem volt valami nagy versenydarab, vagy ilyesmi, tehát valami egyszerû dolgot kell keresni...
Gondolkodom még rajta...
Esetleg dúdold el, és tedd föl youtubera, akkor már sokkal könnyebb lesz 😊
Valami olyasmire emlékszem hogy volt egy katasztrofa filmben is, és ott a föszereplõ kislánya játszotta, sajnos nem tudom a film cimét, és már régebben volt a tv-ben 😞
"Klasszicista, romantikus?"
hihi, zenei tudásom sajnos nulla.
Ha nem ez az, akkor biztos valami Chopin.
Kicsit jobban körül tudnád írni? Akkor jobban tudok segíteni.
Klasszicista, romantikus?
De azért nem ártana egy filmcím... 😊
Remélem segítettem, ha nem szólj és szûkítjük a kört.
Most pénteken Csajkovszkij b-moll zg-verseny lesz például.