Klasszikus-, és komolyzene
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerencsére hallottam már jobb felvételt is, bár ez is jó.. Néha annyira jól sikerül kórussal hogy mikor azt éneklem "Credo, Credo, in sõiritum sancto Dominum", néha még én is elhiszem 😉
Ha sikerült megszereznem ezt a verziót, írok és közkincsé teszem, ha érdekel valakit.
No comment. Talán annyit, a zongora& bõgõ verzió sokkal jobb. Egyelõre még nem találtam meg azt a verziót.
Üdv!
Segítséget kérnék egy zene beazonosításában.
A keménykalap és krumpliorr c. film végfõcíme alatt hallható.
Olasz szerzõre gyanakszom. Ezúttal azonban google nem volt a barátom, nem adott ki semmi hasznosat.
Emlékeztetõül egy kis részlet: LINK
Köszi a segítséget.
Segítséget kérnék egy zene beazonosításában.
A keménykalap és krumpliorr c. film végfõcíme alatt hallható.
Olasz szerzõre gyanakszom. Ezúttal azonban google nem volt a barátom, nem adott ki semmi hasznosat.
Emlékeztetõül egy kis részlet: LINK
Köszi a segítséget.
A#1
Ha mást is keresel majd: www.pianosociety.com
INNEN le tudod tölteni torrenttel... Nekem is ez a verzió van meg, Chopin összes mûvét tartalmazza, jó minõségben, ingyenesen, és Idil Biret által gyönyörûen interpretálva.
Letöltöttem free mp3-ban Chopin 4 balladáját,nagyon tetszenek,fõleg az 1 és a 4.(K. Zimerman elõadásában).Viszont a Nokturnokat csak olyan verzióban találtam meg hogy úgy hangzik mintha egy gép darálta volna le.Ezekrõl tudna valaki free mp3-akat belinkelni?
Sziasztok! Látta valaki az Óceánjáró zongorista legendája c. filmet?Fõleg jazz darabok voltak benne,de a fõ betétzene az mi volt mikor a csajt nézte az ablakon és gramofonra is vették?
Köszi a tippet! 😊
például a Kodály Zenemûboltban a Múzeum krt-on. Talán megvan ott. Vagy van egy bolt Oktogonnál is.
Hol vehetem meg Magyarországon Luciano Berio Sinfoniáját, amit Eötvös vezényelt?
Avagy ugyanezt hol tölthetem le .FLACban?
Amazonon szar Marketplace lett, ami kizárja Magyarországot :/
erre gondolok:
http://www.amazon.com/Berio-Sinfonia-Ekphrasis-Luciano/dp/B0009DBXKO
Avagy ugyanezt hol tölthetem le .FLACban?
Amazonon szar Marketplace lett, ami kizárja Magyarországot :/
erre gondolok:
http://www.amazon.com/Berio-Sinfonia-Ekphrasis-Luciano/dp/B0009DBXKO
\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"
most megcsináltam így is (:
dixitque deus fiat lux
Szóval te is kémiás vagy 😊
Mondom én...
Komolyzene--> kémia ^ kémia-->komolyzene
Mondom én...
Komolyzene--> kémia ^ kémia-->komolyzene
Én inkább az értelmet "kutatom". Az életben, az emberben, mindezt a mûvészeteken (fõleg zene, festészet, irodalom) és a term.tudományokon /a sejtbiosz titkai😊/ keresztül.
Ja igen. És nézegetem az embereket magam körül és mély konklúziókat vonok le.
Szóval az emberek jelentõs többsége határozottan utálja a kémiát. Nem nagyon értem, miért. Pedig szórakoztató dolog ám 😊
Ja igen. És nézegetem az embereket magam körül és mély konklúziókat vonok le.
Szóval az emberek jelentõs többsége határozottan utálja a kémiát. Nem nagyon értem, miért. Pedig szórakoztató dolog ám 😊
hát (:
én személy szerint nagyon sok mindenhez vonzódom, de az a kérdéskör, ami a legjobban foglalkoztat, az a létezéselmélet.
Most nem feltétlenül a filozófiai lételméletre gondolok, habár arra is;
pontosabban szólva inkább azokra az eszmerendszerekre gondolok, amik a létezéssel foglalkoznak, legyen ez tudomány, filozófia, vagy mûvészet.
De igazából nem a tudomány, nem a filozófia és nem a mûvészet érdekel, ezek mind csodaszép rendszerek, de mindazonáltal csak eszközök a megismeréshez
A maguk formájában szerintem mind lehetnek tökéletesek, de mindig és mindörökké egy dimenzióval le lesznek maradva az ún. mélyvalóságtól.
De emiatt semmi sem lesz kevesebb, sem több, legfeljebb más.
Szóval a kémia és a komolyzene és a kvantummechanika és az episztemológia és a biokémia mind mind csodaszép, és ezért vonzódom hozzájuk.(:
én személy szerint nagyon sok mindenhez vonzódom, de az a kérdéskör, ami a legjobban foglalkoztat, az a létezéselmélet.
Most nem feltétlenül a filozófiai lételméletre gondolok, habár arra is;
pontosabban szólva inkább azokra az eszmerendszerekre gondolok, amik a létezéssel foglalkoznak, legyen ez tudomány, filozófia, vagy mûvészet.
De igazából nem a tudomány, nem a filozófia és nem a mûvészet érdekel, ezek mind csodaszép rendszerek, de mindazonáltal csak eszközök a megismeréshez
A maguk formájában szerintem mind lehetnek tökéletesek, de mindig és mindörökké egy dimenzióval le lesznek maradva az ún. mélyvalóságtól.
De emiatt semmi sem lesz kevesebb, sem több, legfeljebb más.
Szóval a kémia és a komolyzene és a kvantummechanika és az episztemológia és a biokémia mind mind csodaszép, és ezért vonzódom hozzájuk.(:
dixitque deus fiat lux
Aki vonzódik a komolyzenéhez, azok közül majdnem mindenkinek köze van a kémiához is? 😊
Szoktatok kortárs komolyzenét hallgatni? Mit szóltok például Steve Reich mûveihez?
Bach Minuet...
Valaki be tudja ezt a darabot, azonosítani? Mert így, hogy Minuet in F major, nem találom sehol... Pedig jópofa muzsika mindannak ellenére, hogy bagatell darab! /ha nem max megtanulom séróból, de kottából könnyebb dolgom lenne/
Valaki be tudja ezt a darabot, azonosítani? Mert így, hogy Minuet in F major, nem találom sehol... Pedig jópofa muzsika mindannak ellenére, hogy bagatell darab! /ha nem max megtanulom séróból, de kottából könnyebb dolgom lenne/
Ez érdekes. Én is próbálgattam komponálni, de csekély sikerrel, továbbra is maradok a "nagyok" interpretálásánál.
Chopin hihetetlen ember volt és mégis sok szenvedés jutott neki. Kár, hogy nem kárpótolhatja a jelen kor.
Hát a közönség nagyon nem mindegy. Meg az sem, kivel megy az ember koncertre.
Várjuk az alkotásaid 😊
Chopin hihetetlen ember volt és mégis sok szenvedés jutott neki. Kár, hogy nem kárpótolhatja a jelen kor.
Hát a közönség nagyon nem mindegy. Meg az sem, kivel megy az ember koncertre.
Várjuk az alkotásaid 😊
Chopin nocturn-jait nagyon szeretem;
egyébként circa 1 hete kezdtem el zongorán tanulni
egyébként circa 1 hete kezdtem el zongorán tanulni
dixitque deus fiat lux
Aha szoval van itt csomo klasszikus zene kedvelõ van😊 Én zenéket irok és zenész is vagyok persze..
Kiváncsi lennék rá hogy tetszenek a zenéim.
Lenne kedvetek meghallgatni?Amugy a stilusára tekintve megprobáltam chopint leutánozni és lám sikerült és rá kell jöjjek hogy chopin számtalan kiadatlan dallal büszkélkedhet mivel nem tudom hallotátok e?de õ egy olyan ember volt aki leült és improvizált.Barátainak játszott mint kb egy jo mozi filmre elmennél, õ inkább összehivta a bartait és otthon játszott nekik mint valami szorakozás.Én is probáltam egy ilyet de rá kell jöjjek csak "szintén" zenészeknél volt nagy sikerem mivel egy laikus számára inkább a mai napok dalara tudnának ellazulni.Hát sajnos ilyen lett a világ😊
Kiváncsi lennék rá hogy tetszenek a zenéim.
Lenne kedvetek meghallgatni?Amugy a stilusára tekintve megprobáltam chopint leutánozni és lám sikerült és rá kell jöjjek hogy chopin számtalan kiadatlan dallal büszkélkedhet mivel nem tudom hallotátok e?de õ egy olyan ember volt aki leült és improvizált.Barátainak játszott mint kb egy jo mozi filmre elmennél, õ inkább összehivta a bartait és otthon játszott nekik mint valami szorakozás.Én is probáltam egy ilyet de rá kell jöjjek csak "szintén" zenészeknél volt nagy sikerem mivel egy laikus számára inkább a mai napok dalara tudnának ellazulni.Hát sajnos ilyen lett a világ😊
én nem tudom, hogy laikusnak vagy zenésznek számítok-e, lassan 15 éve zenélek, de nem 'profi' szinten foglalkozok vele, tehát nem zenei irányban tanultam tovább (sajnos?) 😊
de egyébként nincs sok "Chopin-rajongó" ismerõsöm, szerintem mindenkinek a saját ízlése válogatja, nincs olyan hogy legjobb
de egyébként nincs sok "Chopin-rajongó" ismerõsöm, szerintem mindenkinek a saját ízlése válogatja, nincs olyan hogy legjobb
Vivimos por ti, vence por nosotros.
Zenész és zenész közt igen nagy különbségek is vannak... Sõt azt, hogy ki az aki zenész, nem is olyan egyszerû megfogalmazni...😊
Egyébként én nemcsak Chopint meg Debussy rajongó vagyok. Igazándiból ami jó azt szeretem, ami nem azt meg nem.
Egyébként én nemcsak Chopint meg Debussy rajongó vagyok. Igazándiból ami jó azt szeretem, ami nem azt meg nem.
Sziasztok!Szoval itt mindenki chopin és debussy rajongó?😊 vagy az a laikusok számára gyönyörü?Mondjuk elég nehéz játszani a stilusban.Van valaki aki zenész?
Nekem is kéne egy ilyen ismerõs. Nagyon szép darab. Ez a mû nem olyan lavinaszerû-érzelmes, mint a Chopin-mûvek általában. Teljesen más, de megállít és.. hát van stílusa. Sokat gondolkodom, mi egyen a záróvizsgán a darabom.
Nekem ezt játszotta el ismerõsöm, amikor beleszerettem 😊
Vivimos por ti, vence por nosotros.
Az egyik darabom pont egy Chopin noktürn 😊
B.Ú.É.K...
Nagyon megszerettem Chopin darabjait. Valamit sejtett a csóka...😊