675
A klasszikus zenét kedvelőknek
  • debussy
    "A gregorián ének (cantus gregorianus, cantus planus, cantus choralis) a római katolikus egyház egyszólamú..."

Bocs, de nem hagyhattam annyiban :)
    kell hozzá a cantus-us m is ami éneket jelent, szóval pont ugyanazt mondatad, mint én, csak latinul, de magyarosítva, de nem baj...majd egyszer csak megbocsátok :)
    kb 5évig tanultam latint és itt haszon :D
  • htr93
    nemrég próbáltam felvételizős etüdjeimet feljátszani a csellóval...

hihetetlenül,eszméletlenül igazánnagyon borzalmasra sikerült

de még próbálkozom:)

ahhoz képest, ő sokkal nehezebb dolgokat csinál...lenyűgöző...ráadásul a hegedű egy amúgy is nehezebb hangszer.
    Az eredményeimet idővel feltöltöm valahova és belinkelem:)
  • htr93
    egyébként, nemtudom, elküldtem-e neked Mendelsohn hegedűversenyt végülis, de ha nem tettem, akkor, megfogom, mivel az MÁS mint Ez. Ez is nagyon szép, de más, mint amit én hallgattam. Mindenesetre, inkáb megosztom a többi sg-s komolyzene kedvelővel, hátha még nem ismerte...

1:07-nél van a zenekar része...nagyon tetszik, és ha belegondolok hogy ebben a mély szólamban fogok részt venni.... ez egy, a kifejezetten kevés pozitív gondolataimról a hangszert illetően. Persze Szólistának lenni még mindig 20x jobb lehet

• htr93

kórusban valami ilyesmi...talán fel kéne töltenem nekem jobb minőségben van meg^^
  • htr93
  • htr93
    semmmi, csak, gregoriánus:D

mindegy, ami nekem tetszett, komolyzene, amibaen énekeltek, az...

• debussy
    tényleg.... mi van?
  • debussy
    nincs mit
  • htr93
    :D
  • kocsisgabor9999
    Mi van?:D
  • htr93
  • kocsisgabor9999
    Köszönöm, arra gondoltam.
  • debussy
    Előre egyházi zenére gondolnék, mondjuk gregorián.
    Bár... akármilyen kórus énekelhet elnyújtott szavakat.
    Mutass valamit és úgy pontosabbat tudunk mondani.
  • kocsisgabor9999
    *Mély hangokat...
  • kocsisgabor9999
    Kicsit laikus vagyok, de hallottam egy gyönyörű és nyugodt zenét.
    Nem tudjátok mi annak a műfajnak a neve, amiben kórus van, alacsony hangokat énekelnek, elnyújtva a szavakat, ha egyáltalán szavakat "énekelnek". Előre is köszönöm.
  • debussy
    Igen, tényleg jó. Egyébként elképesztő, hogy mennyire másképp tudja játszani két zongorista ugyanazt:

ugyanaz csak Horowitz előadásában, szóval mégsem ugyanaz :)

Nagyon jó volt a Hősök-terén a koncert. Előttem a Szépművészeti, mögöttem a Műcsarnok és több ezer ember körülöttem, és Fischer Iván és egy zenekarnyi zenész.

Ez is volt például. Megtaláljátok a második részét is. Egyszerűen... 1 percnél meghallom azt a taktust és mindig visszatekerem :)
  • Maniacfool
    Gurlitt d moll Scherzo-jának a kottája megvan valakinek? Nagyon megköszönném!

Gurlitt Scherzo
  • Casillas
    ez a nyolckezes nem rossz :)

én ezt szoktam hallgatni mostanában, elképesztő, hogy még ennyi idősen is hogy játszott Kempff
  • debussy
    És még valami.

Budapesti Fesztiválzenekar
    2009. június 28.
    vasárnap
    Hõsök-tere 18:30
    Zenekari hangverseny
    Smetana · Dvorák · Dvorák · Smetana
    karmester: Fischer Iván
    Budapesti Énekes Iskola
  • debussy

Nagyon jó mű. Kicsit félelmetes, vagy nem is tudom... szóval groteszk keringő+Khachaturian merev cinikus arcvonásai

Khachaturian

Egyszer tanultam tőle egy nyolckezest. Az is kicsit az "őrülten zseni művek" kategóriájába tartozott.

Kardtánc
  • debussy
    Nagyon jó :)

Jún 19-20-21 a Zene Európai Ünnepe. Ennek keretében csomó budapesti megállóban zenéltek.
  • htr93
    osztláytársamék játszották egy előadáson.. voltam próbán náluk meg minden:D:D:D:D van egy kis korda gyuris beütése nem? (ölelj át és ringaaass, szerelem..DX)
  • debussy
    Szeretem ezt a zenét. Megvan a kottája is, ha kell szóljatok.
  • noname023
    Nagyon régebben én azt gondoltam hogy egy nyálas xar de azóta felnőttem.

Ezt a zenét Nino Rota írta a 68-as film feldolgozáshoz az aki a keresztapához is meg sok más filmhez is.

• htr93
    rómeo és julia zenéje tényleg jó... suliban néztük a filmet és rákellett döbbennem^^
  • debussy
    Most legalább egy nappal korábban jutott eszembe, hogy hova akarok menni...

jún. 18. 17.oo

Műsoron:
    Faure: Pelléas és Mélisande
    Chausson: Poeme
    Ravel: Pavane egy infánsnő halálára
    Debussy: Egy faun délutánja
  • noname023
    Violin bestfest
  • noname023
    NY Street Classic
  • debussy
    http://www.free-scores.com/free-sheet-music.php?CATEGORIE=70

Kották több hangszerre
  • debussy
    Régi Zenak. Liszt Múzeum:
    23.30 – 00.30

A Borbély Miklós Trió jazz hangversenye a Bach Orgonateremben
    Műsor:
    Story about a French Snail (Farkas Norbert) / Along Came Betty (Benny Golson) /
    U.M.M.G. (Georg Gershwin) / Peace (Horace Silver) / Smile (Charlie Chaplin) /
    Még sohase fájt a szívem (Budai Dénes)
  • Casillas
    "csütörtök délután rádöbbentem, hogy szerdán lett volna a koncert"

Múzeumok éjszakájára milyen koncertet tervezel?
  • debussy
    "Jövő héten pedig megyek egy olyan koncertre, amin komoly zenei művek hangoznak majd el a jazz feldolgozásában."

Ennek a koncertnek a szépsége az volt, hogy csütörtök délután rádöbbentem, hogy szerdán lett volna a koncert és teljesen kiment a fejemből...

Nem baj. Jún. 20: Múzeumok éjszakáján megyek egy jó koncertre egy jó múzeumba.
  • debussy
    Voltam ma koncerten. (Beethoven, Chopin, Debussy) A lényeg viszont: Gershwin Kék rapszódiája volt. Sosem hallottam még élőben, szóval hihetetlen élmény volt.

Jövő héten pedig megyek egy olyan koncertre, amin komoly zenei művek hangoznak majd el a jazz feldolgozásában.

Nézegettem az Opera júniusi műsorát és több minden érdekes dolog is előkerül majd: Rómeó és Júlia (Prokofjev), Aida (Verdi), Carmen (Bizet).

Volt/lesz valaki valami jó hangversenyen?
  • debussy
    Találtam néhány új oldalt:

http://www.classiccat.net/verdi_g/_requi.htm Ezt már kipróbáltam és nekem bevált.

http://www.kunstderfuge.com/rachmaninov.htm Hát... erről töltöttem le pár dolgot. Nagyon sok mű van fent, de az az érzésem, hogy "gépzene". Amiket letöltöttem, nem túl átélt előadások, lehet, hogy a kottát betöltötték egy programba. Azért egy próbát megér.

http://fileshunt.com/rapidshare.php?file=verdi%20aida Ezt lehet, hogy ismeritek, de én idáig nem tudtam, hogy itt hogy lehet rákeresni. Ezen is nagyon sok minden van.
  • Casillas
    ja tényleg, akkor én is innen ismertem :D
  • debussy
    Párszor már én is ajánlottam :)

Klasszikus-, és komolyzene
    2009.03.09. 17:21 - debussy (#266)
    www.pianosociety.com (Főleg zongora) Én napokig ugráltam örömömben, amikor rátaláltam :) http://hangtarnok.klog.hu/category/kotta/

Zene költeményeitek
    2008.11.01. 14:31 - debussy (#26)
    www.pianosociety.com/ vagy mp3portal.hu

Mi az élet értelme
    2008.09.12. 19:44 - debussy (#3643)
    Bocs, de nincs fennt a gépen a kotta, de tudok egy jó oldalt, ahonnan tudsz kottát letöltene. (Komoly zeneit) www.pianosociety.com

Komolyzene
    2008.07.13. 09:29 - debussy (#49)
    Neked is csak ugyanazt tudom mondani, kicsit bővebben: R-K: Dongó

Komolyzene
    2008.07.13. 09:25 - debussy (#48)
    www.pianosociety.com Remélem megfelel

kottát keresek
    2008.07.13. 09:17 - debussy (#7)
    www.pianosociety.com Nagyon jó oldal, de csak komolyzenés zongoristáknak

Klasszikus-, és komolyzene
    2008.05.09. 19:12 - debussy (#115)
    A Szerelmi álmokat én is tanultam. :) Szép darab. És íme a világ legjobb oldala: www.pianosociety.com
  • Casillas
    Ehhez hasonló oldalt én a pianosociety.com-ot ismerem, nem emlékszem hogy itt volt-e már említve korábban, ott elég sok letölthető mp3 van sokszor kottákkal is: ezek például Chopin noktürnjei, a bal oldali oszlopban lehet váltani zeneszerzőt és kategóriát.

Na és hogy sikerült a verseny, amit írtál? :)
  • debussy
    Ha valaki tud még ilyen oldalt, szóljon légyszi, mert néhány dolog után hiába kutattam idáig
  • debussy
    Nézzétek, mit találtam: http://www.classiccat.net/

Ezen belül is ajánlom Verdi Requiem művét. Az elején a hegedűszóló halálos.
  • debussy
    Köszönöm :)