675
A klasszikus zenét kedvelőknek
-
debussy #355 "A gregorián ének (cantus gregorianus, cantus planus, cantus choralis) a római katolikus egyház egyszólamú..."
Bocs, de nem hagyhattam annyiban :)
kell hozzá a cantus-us m is ami éneket jelent, szóval pont ugyanazt mondatad, mint én, csak latinul, de magyarosítva, de nem baj...majd egyszer csak megbocsátok :)
kb 5évig tanultam latint és itt haszon :D
-
#354 nemrég próbáltam felvételizős etüdjeimet feljátszani a csellóval...
hihetetlenül,eszméletlenül igazánnagyon borzalmasra sikerült
de még próbálkozom:)
ahhoz képest, ő sokkal nehezebb dolgokat csinál...lenyűgöző...ráadásul a hegedű egy amúgy is nehezebb hangszer.
Az eredményeimet idővel feltöltöm valahova és belinkelem:) -
#353 egyébként, nemtudom, elküldtem-e neked Mendelsohn hegedűversenyt végülis, de ha nem tettem, akkor, megfogom, mivel az MÁS mint Ez. Ez is nagyon szép, de más, mint amit én hallgattam. Mindenesetre, inkáb megosztom a többi sg-s komolyzene kedvelővel, hátha még nem ismerte...
1:07-nél van a zenekar része...nagyon tetszik, és ha belegondolok hogy ebben a mély szólamban fogok részt venni.... ez egy, a kifejezetten kevés pozitív gondolataimról a hangszert illetően. Persze Szólistának lenni még mindig 20x jobb lehet
-
kórusban valami ilyesmi...talán fel kéne töltenem nekem jobb minőségben van meg^^ -
#351 -
#350 semmmi, csak, gregoriánus:D
mindegy, ami nekem tetszett, komolyzene, amibaen énekeltek, az...
-
debussy #349 tényleg.... mi van? -
debussy #348 nincs mit -
#347 :D -
kocsisgabor9999 #346 Mi van?:D -
#345 :D -
kocsisgabor9999 #344 Köszönöm, arra gondoltam. -
debussy #343 Előre egyházi zenére gondolnék, mondjuk gregorián.
Bár... akármilyen kórus énekelhet elnyújtott szavakat.
Mutass valamit és úgy pontosabbat tudunk mondani. -
kocsisgabor9999 #342 *Mély hangokat... -
kocsisgabor9999 #341 Kicsit laikus vagyok, de hallottam egy gyönyörű és nyugodt zenét.
Nem tudjátok mi annak a műfajnak a neve, amiben kórus van, alacsony hangokat énekelnek, elnyújtva a szavakat, ha egyáltalán szavakat "énekelnek". Előre is köszönöm. -
debussy #340 Igen, tényleg jó. Egyébként elképesztő, hogy mennyire másképp tudja játszani két zongorista ugyanazt:
ugyanaz csak Horowitz előadásában, szóval mégsem ugyanaz :)
Nagyon jó volt a Hősök-terén a koncert. Előttem a Szépművészeti, mögöttem a Műcsarnok és több ezer ember körülöttem, és Fischer Iván és egy zenekarnyi zenész.
Ez is volt például. Megtaláljátok a második részét is. Egyszerűen... 1 percnél meghallom azt a taktust és mindig visszatekerem :) -
Maniacfool #339 Gurlitt d moll Scherzo-jának a kottája megvan valakinek? Nagyon megköszönném!
Gurlitt Scherzo -
#338 ez a nyolckezes nem rossz :)
én ezt szoktam hallgatni mostanában, elképesztő, hogy még ennyi idősen is hogy játszott Kempff -
debussy #337 És még valami.
Budapesti Fesztiválzenekar
2009. június 28.
vasárnap
Hõsök-tere 18:30
Zenekari hangverseny
Smetana · Dvorák · Dvorák · Smetana
karmester: Fischer Iván
Budapesti Énekes Iskola -
debussy #336
Nagyon jó mű. Kicsit félelmetes, vagy nem is tudom... szóval groteszk keringő+Khachaturian merev cinikus arcvonásai
Khachaturian
Egyszer tanultam tőle egy nyolckezest. Az is kicsit az "őrülten zseni művek" kategóriájába tartozott.
Kardtánc -
debussy #335 Nagyon jó :)
Jún 19-20-21 a Zene Európai Ünnepe. Ennek keretében csomó budapesti megállóban zenéltek. -
#334 osztláytársamék játszották egy előadáson.. voltam próbán náluk meg minden:D:D:D:D van egy kis korda gyuris beütése nem? (ölelj át és ringaaass, szerelem..DX) -
debussy #333 Szeretem ezt a zenét. Megvan a kottája is, ha kell szóljatok. -
noname023 #332 Nagyon régebben én azt gondoltam hogy egy nyálas xar de azóta felnőttem.
Ezt a zenét Nino Rota írta a 68-as film feldolgozáshoz az aki a keresztapához is meg sok más filmhez is.
-
#331 rómeo és julia zenéje tényleg jó... suliban néztük a filmet és rákellett döbbennem^^ -
debussy #330 Most legalább egy nappal korábban jutott eszembe, hogy hova akarok menni...
jún. 18. 17.oo
Műsoron:
Faure: Pelléas és Mélisande
Chausson: Poeme
Ravel: Pavane egy infánsnő halálára
Debussy: Egy faun délutánja
-
noname023 #329 Violin bestfest
-
noname023 #328 NY Street Classic
-
debussy #327 http://www.free-scores.com/free-sheet-music.php?CATEGORIE=70
Kották több hangszerre -
debussy #326 Régi Zenak. Liszt Múzeum:
23.30 – 00.30
A Borbély Miklós Trió jazz hangversenye a Bach Orgonateremben
Műsor:
Story about a French Snail (Farkas Norbert) / Along Came Betty (Benny Golson) /
U.M.M.G. (Georg Gershwin) / Peace (Horace Silver) / Smile (Charlie Chaplin) /
Még sohase fájt a szívem (Budai Dénes) -
#325 "csütörtök délután rádöbbentem, hogy szerdán lett volna a koncert"
:D
Múzeumok éjszakájára milyen koncertet tervezel? -
debussy #324 "Jövő héten pedig megyek egy olyan koncertre, amin komoly zenei művek hangoznak majd el a jazz feldolgozásában."
Ennek a koncertnek a szépsége az volt, hogy csütörtök délután rádöbbentem, hogy szerdán lett volna a koncert és teljesen kiment a fejemből...
Nem baj. Jún. 20: Múzeumok éjszakáján megyek egy jó koncertre egy jó múzeumba. -
debussy #323 Voltam ma koncerten. (Beethoven, Chopin, Debussy) A lényeg viszont: Gershwin Kék rapszódiája volt. Sosem hallottam még élőben, szóval hihetetlen élmény volt.
Jövő héten pedig megyek egy olyan koncertre, amin komoly zenei művek hangoznak majd el a jazz feldolgozásában.
Nézegettem az Opera júniusi műsorát és több minden érdekes dolog is előkerül majd: Rómeó és Júlia (Prokofjev), Aida (Verdi), Carmen (Bizet).
Volt/lesz valaki valami jó hangversenyen? -
debussy #322 Találtam néhány új oldalt:
http://www.classiccat.net/verdi_g/_requi.htm Ezt már kipróbáltam és nekem bevált.
http://www.kunstderfuge.com/rachmaninov.htm Hát... erről töltöttem le pár dolgot. Nagyon sok mű van fent, de az az érzésem, hogy "gépzene". Amiket letöltöttem, nem túl átélt előadások, lehet, hogy a kottát betöltötték egy programba. Azért egy próbát megér.
http://fileshunt.com/rapidshare.php?file=verdi%20aida Ezt lehet, hogy ismeritek, de én idáig nem tudtam, hogy itt hogy lehet rákeresni. Ezen is nagyon sok minden van. -
#321 ja tényleg, akkor én is innen ismertem :D -
debussy #320 Párszor már én is ajánlottam :)
Klasszikus-, és komolyzene
2009.03.09. 17:21 - debussy (#266)
www.pianosociety.com (Főleg zongora) Én napokig ugráltam örömömben, amikor rátaláltam :) http://hangtarnok.klog.hu/category/kotta/
Zene költeményeitek
2008.11.01. 14:31 - debussy (#26)
www.pianosociety.com/ vagy mp3portal.hu
Mi az élet értelme
2008.09.12. 19:44 - debussy (#3643)
Bocs, de nincs fennt a gépen a kotta, de tudok egy jó oldalt, ahonnan tudsz kottát letöltene. (Komoly zeneit) www.pianosociety.com
Komolyzene
2008.07.13. 09:29 - debussy (#49)
Neked is csak ugyanazt tudom mondani, kicsit bővebben: R-K: Dongó
Komolyzene
2008.07.13. 09:25 - debussy (#48)
www.pianosociety.com Remélem megfelel
kottát keresek
2008.07.13. 09:17 - debussy (#7)
www.pianosociety.com Nagyon jó oldal, de csak komolyzenés zongoristáknak
Klasszikus-, és komolyzene
2008.05.09. 19:12 - debussy (#115)
A Szerelmi álmokat én is tanultam. :) Szép darab. És íme a világ legjobb oldala: www.pianosociety.com -
#319 Ehhez hasonló oldalt én a pianosociety.com-ot ismerem, nem emlékszem hogy itt volt-e már említve korábban, ott elég sok letölthető mp3 van sokszor kottákkal is: ezek például Chopin noktürnjei, a bal oldali oszlopban lehet váltani zeneszerzőt és kategóriát.
Na és hogy sikerült a verseny, amit írtál? :) -
debussy #318 Ha valaki tud még ilyen oldalt, szóljon légyszi, mert néhány dolog után hiába kutattam idáig -
debussy #317 Nézzétek, mit találtam: http://www.classiccat.net/
Ezen belül is ajánlom Verdi Requiem művét. Az elején a hegedűszóló halálos. -
debussy #316 Köszönöm :)