Klasszikus-, és komolyzene

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bmate0007
Miért nem linkeled simán?

htr93
így se mûködõképes. sajnálom, én így sem tudom meghallgatni a videót. szörnyen lassú net:S

htr93
egy kicsit segítek magamon:) remélem nem gond

"http://www.youtube.com/v/5wxISK8K26w?fs=1&hl=hu_HU&rel=0"

bmate0007
Sziasztok!
Egy hétig voltam Békéscsabán klarinéttáborban, tegnap jöttem haza. A tábor lényege, hogy neves klarinétmûvészek és tanárok (Klenyán Csaba, Gyenge Gyula, Varga István...) tartanak kurzusokat, ahol darabokat veszünk át, amiket a záróhangversenyen elõadunk. 4 napig minden simán ment, amikor "bejelentettem", hogy én egy régebben saját magamtól megtanult klezmer darabot szeretnék eljátszatni. Errõl szeretnék a zenét szeretõktõl és hozzáértõktõl véleményt kérni, hogy szerintetek hogy sikerült.:)
Íme.
Üdv.

htr93
ez vicces

Sziasztok!
Csellóst, hegedûst, nagybögõst keresünk szimfónikus metal zenéhez!
Hasonló zenéhez...: http://www.youtube.com/watch?v=q-5YhNV4BbA

http://www.youtube.com/watch?v=8GQKZmcv3oQ

http://www.youtube.com/watch?v=_taycrEW59w

Ha valakit érdekelne az e-mail címem: [email protected]
Nézzétek meg, egyik kedvenc darabomat milyen gyönyörûen játsza! Haláli...<#nevetes1>

Schumann
Mindig találok olyan videót amitõl lehasalok... De ettõl ott is maradtam...:) Ez a csaj nagyon patentül zongorázik! Mondhatjuk brilliáns zongorista!

Szerintetek...?
A hozzászólás hozzád szólt, csak elfelejtettem kattintani :)

Örülök zenei terveidnek. Az én nagy nyári zongorás tervem, hogy a kottatárból kiveszem Kodály Marosszéki táncokat. (És még egy: a tanítványomat jobban rá kéne vezetnem a "komolyzene ösvényeire", mert azt hiszem, nem érti még ezt a világot.)
Ha szépen kérsz, tudok kottát scannelni majd. :) (Széles repertoár)
És mindenkinek közérdekû információ: szombaton múzeumok éjszakája. Én megyek, igaz, nincs rá idõm, de hát...

Azt hiszem nektek is meg kéne hallgatnotok. /Fekete-fehér dialektika./

Egy új szerzemény.
Egy teljes Pat Metheny album.

Desiderata
Szia! bocsi csak most írok, nagyon el vagyok havazva, júliusban viszont komolyan elkezdek zongorázni, és felhangoltatom mert vagy 30 éve nem volt hangolva, néhány hang nagyon hamis :)
a digitális mûvészetrõl majd írok privátban, már kész tervem van...
Egyébként az az érdekes a Ravel zongoraversenyben, hogy néha, mintha Debussy-t hallanám. Néha pedig Rachmaninovot. Bár biztos voltak egymásra hatással. Fõleg Debussy Ravelre.

Gyorsan el is megyek a Treffort Kertbe a koncertjükre. Csak most alszom kicsit :)

Van valami ami miatt jó itt ülni nyolcvan tétellel.
Szeretnék én is így zenélni.

Ma véletlenül rossz helyre nyitottam be és a Teréz-körúton egy bakelit boltban találtam magam. Két ötven körüli férfi volt bent. A bolt nem volt több 4-5 négyzetméternél.
Elmesélte az egyik, hogy húsz éven keresztül gyûjtötte a lemezeket, most pedig húsz éve kénytelen eladni õket.
Duke-ot kerestem, azután Gershwint végül egy Ravellel jöttem haza. Pontosan ezzel a darabbal. Gyönyörû. Nagyon szeretem Ravelt.
A bakelit valamiért sokkal jobb, mint egy CD. Egy Cd-t hallgatva nem hallod a zenét. Egy gép. Személytelen. De egy bakelit... látod a zenészeket és ott vannak.

6 és fél évvel ezelõtt kezdtem el billentyûzni, kb. 4 éve zongorázom. Ebbõl klasszikus zongora kb.1,5 év.

tyrael9393
Sajnálatos félreértés:) Szívesen megtanulnám de kevés vagyok ehhez. bár a fõtéma jobbkezének dallamát próbáltam megtanulni hallás után de már az is elég nehéznek bizonyult.

Csak a harmadik év zongorázom. Kuhlau c-dúr szonáta, Bartók : medvetánc, Schubert : elsõ bánat, Schumann,
Mignon. Ezeket tanulom, ez az én szintem. Túl nagy falat lenne nekem a Chopin darab. Bár ettõl függetlenül nekiállnék a nyáron de nem lesz lehetõségem zongorázni.

Tíz évesen hallottam elõször és nagy álommá vált. Aztán egy két év múlva meg is tanultam, de a 3. oldat utáltam :D
Hát sok sikert. Bár biztos mondtad, de mióta zongorázol?

Ez igazán nagy kedvencem! no... Itt kezdõdik a zene! <#vigyor2>

Jövõre mindenképpen meg szeretném tanulni. Persze lehet, hogy már õsszel belekezdek, de tutire nem fog összejönni egy hónap alatt. Próbálom úgy megtanulni, hogy azért az elõadható legyen... Nehéz! /És lehet, hogy még keveset is mondtam/
tyrael9393
most pedig ez

http://www.youtube.com/v/QJD1spS-uEs&hl=hu_HU&fs=1&

"Ezért minden: önkinzás, ének"

Tanultam én is, jó kis darab. De így viccesebb
Egy hallgatni való nagyon jó. Bár én többnyire csak az elsõt tételt játszom.
Két hét...ó. Volt egy darabom fél évig tanultam, volt vagy egy hónap, hogy napi 2-3 órát csak azzal a darabbal foglalkoztam és még akkor is azt éreztem, hogy katasztrófa. Már mutattam, de remélem nem bánjátok, ha újra... tehát a Kedves

Én most ezt a darabot nyüstölöm már egy ideje:

CPE Bach: Solfeggietto in C minor

Eleinte kicsit alábecsültem... Nagyon gyorsan megtanultam a hangokat belõle. Viszont a sebessége nem semmi. Persze másfél évnyi klasszikus zongora tanulmánnyal a hátam mögött nem is várhatom el, hogy úgy prezentáljam mint a nagyok. Bár egy kicsit bosszant, hogy már vagy két hete ezt gyakorlom és hát... még nem az igazi <#nevetes1>

Mindenesetre ujjgyakorlatnak kiváló, egész sokat fejlõdött a billentésem mióta ezzel foglalatoskodom! <#wink>
Itthon találtam néhány száz lemezt :) és köztük van csomó opera is. Most ilyeneket tanulmányozok. Meg akartam ma kivenni a könyvtárból is néhányat, csak már nem fért a kezembe
Na de ma levizsgáztam és újra lesz idõm (több) ilyesmire.
Ma többek közt ezzel ünnepeltem

Ó, most látom, hogy más már belinkelte. Bocsánat.

Nekem Cziffra az egyik kedvenc magyar zongoristám. Liszt haláltáncot hallgassátok meg tõle. Az életregénye is nagyon jó. A katonaévei alatt tönkrement a keze és utána egy ideig kesztyûben kellett gyakorolnia.
Meg egyszer részegen kellett játszania egy magas beosztású katonának és hát nem nagyon ment. Tanulság... nem szabad részegen zongorázni, ha tétje van.

4 éve ez volt a hatodikos záróvizsgámon az egyik darab. Nagyon szerettem :) Jó, hogy elõjött.

Bartók nehéz eset. Régebben én is idegenkedtem tõle, de tanultam tõle a román táncokat és beleszerettem. Szóval én inkább a népi vonalát szeretem az õ mûvészetének.

Jobb minõségben itthallgathatjátok meg az elõzõ Tchaikovsky darabot!

Engem valahogy Bartók Béla darabjai sosem fogtak meg...
Ha már Liszt és Cziffra:

http://www.youtube.com/v/tmq5JBpFf9w&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true"></embed></object>

tyrael9393
http://www.youtube.com/v/XqKsCGNq6R8&hl=hu_HU&fs=1&

Voltam egy tök érdekes koncerten múltkor. Volt egy szám, amiben hegedültek is. Sajnos nem találtam meg, de ez kicsit hasonló:

www.djabe.hu itt az audio résznél és a Téli Hortobágy, kb 2:30tól

10 ezer? Nem rossz :)
Az elmúlt három nap eredményeként el tudom játszani a Csillagok csillagok szépen ragyogjatok-at, de sajnos még nem túl profi.
Elég sok mindent tanul(gat)ok, de elvonják más dolgok a figyelmem.
Chopin noktürn
Bartóktól az utolsó bolgár ritmust (3:50)tõl.
Ez a kettõ a vizsgadarabom, csak sajnos elfelejtettem elmenni a vizsgára, úgyhogy holnap megyek pótra.
A Traviata zongorára átírt verziójával is szórakozgatok
És szereztem egy "jazz-zongora iskolát"
És Beatles zongoraátiratokat :)Például ezt
És van egy tanítványom, úgyhogy a zongoraiskola egyet is lapozgatom.
Látom tényleg belefogtál a digitális mûvészetbe. És a zongoratanulásod hogy áll?

Desiderata
próbálkozz vele, szép dallamokat lehet belõle elõhozni, én is gondoltam hogy veszek egyet Praktiker barkácsáruházban árultak 10 ezer alatt :)
nekem tangóharmonikám van, azt szeretném kitanulni

most éppen milyen zongoradarabokat tanulsz?
Van egy hegedûm, bár ez átmeneti állapot. Nehéz eset, de nem gondoltam, hogy ennyire...

Casillas
tényleg szép mindkettõ :)

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Ez talán még jobb elõa.

Ez az, aminek látszik.
/célzatosan/

tyrael9393
Ez nagyképû volt. csak enyit akartam. egyenlõre megint eltûnök, mint eddig:)

Ez nem komolyzene. A szerkezetbõl ítélve filmzene inkább.

http://www.pokerstars.tv/poker-video-2446-wsop-2009-final-table-ready-to-rumble.html?channel_id=154
Ez a komolyzene címe érdekelne! Elõre is köszönöm!
Willenbrock
Egy szimpatikus elõadása Bach F-major tocca & fúgájának,szerintem jól nyomja,így laikusként úgy hallom a pedálos szólamnál 1-2 mellélépés volt,de az egész darab elõadása nekem tetszik:BWV 540

Pacsirta

Nem Kosztolányi, de Glinka.

Ja,

[email protected]

Köszi szépen elõre is!
F.Schubert - Moment Musical op. 94 no.3

Ha valakinek véletlenül megvan ez a darab, nagyon megköszönném ha elküldené nekem...<#wink>

Tegnap voltam az Anna Kareninán az Operában. Csajkovszkij zenével, Pártay Lilla rendezésével.
http://www.opera.hu/index.php?module=main Itt van pár kép.
Tényleg gyönyörû volt, már a zene önmagában is, hát még így...