Klasszikus-, és komolyzene
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
pontosan. a cselló az alap mély tartománybol kitrö, magasra, hangosan, vibrálva, és az nagyon jo. a bõgõ fordítva(sztem, még ki sem próbáltam) õ mélyre megy. A Bõgõsök kevesebb hangot játszanak, pedg mien szép is egy gyors dallam.. a sok hangjaival.. indulatos vagy..na..sok mindent ki lehet vele fejezni. kevés hanggal már nem.
a tanáromtol mindig csak annyit hallottam hogy "trehány vagy, gyakoroljál!" miután átálltam 4-5 órára/nap már csak annyit hogy "gyakoroljál normálisan! ütemeket külön-külön"
De nemrég találkoztam egy másik ugymond felfogással. ezt a kürt tanár mondta a diákjának, aki az osztálytársam, és az öccse szintén zenei pályás, vele együtt jártam aspiránsra.Szal ez a tanár annyit mondott, a diák elmondása szerint:
"nincs igazság. itt van a feri, egy lusta dög volt, mégis felvették egybõl pécsre, csak azért mert tehetséges volt. most itt van tamás, aki szintén tehetséges, és még gyúr is rá, itt van egész nap(igazábol csak 6 50ig, mert 7kor zár zenesuli) és mégsem veszik fel"
a tanáromtol mindig csak annyit hallottam hogy "trehány vagy, gyakoroljál!" miután átálltam 4-5 órára/nap már csak annyit hogy "gyakoroljál normálisan! ütemeket külön-külön"
De nemrég találkoztam egy másik ugymond felfogással. ezt a kürt tanár mondta a diákjának, aki az osztálytársam, és az öccse szintén zenei pályás, vele együtt jártam aspiránsra.Szal ez a tanár annyit mondott, a diák elmondása szerint:
"nincs igazság. itt van a feri, egy lusta dög volt, mégis felvették egybõl pécsre, csak azért mert tehetséges volt. most itt van tamás, aki szintén tehetséges, és még gyúr is rá, itt van egész nap(igazábol csak 6 50ig, mert 7kor zár zenesuli) és mégsem veszik fel"
Van egy zeneakadémiás ismerõsöm, aki nagybõgõzik.
Értem én a szívfájdalmadat. A cselló az cselló, a bõgõ meg nem cselló. Ennek ellenére, biztos vagyok benne, hogy meg fogod szeretni, mivel te elsõ sorban a Zenét szereted és ennek az életre keltõje és szíve a hangszer.
Értem én a szívfájdalmadat. A cselló az cselló, a bõgõ meg nem cselló. Ennek ellenére, biztos vagyok benne, hogy meg fogod szeretni, mivel te elsõ sorban a Zenét szereted és ennek az életre keltõje és szíve a hangszer.
tehát válaszom: tényleg butít az igénytelen zene. Sokszor olyan, mintha egy óra tikk-takkolását hallgatná a sok jóember. Már pedig köztudott, hogy régen ez elég jó kis kínzóeszköznek számított.
mien régen írtak is ide, szinte már poros...
mint egy 30 éves kotta aminek a lapjai már sárgák&barnák, majd' szétesik, és lám, mekkora érték van benne...
Mit gondoltok a nagybõgõrõl...? Képzeljétek, nagybõgõ-s leszek, és mivel csellóra szerettem vollna felvételt nyerni, eléggé elszomorított a tény.
A nagybõgõt pedig még nem ismerem. Talán senki se ismeri annyira. Nagyon kevés nagybõgõs van magyarországon. Talán senkit se érdekel a bõgõ?:')
Mit gondoltok róla, és az anyagairól?
Egy videó, hogy.. hm.. nem is tudom miért😊 : ___Varga Viktor______ még a csellótanárom mutatta hogy ne szomorkodjak, a bõgõ AZ TISZTA CSELLÓ (.. beztos csak jot akart de nagyon felhuztra az agyamat vele... tessék a köv 2 évben szétbasu az ideg ha csellóra gondolok, meg nagybõgõre, már most is tök nyugoddt voltam mikor ezt elkezdtem írni, a végére meg márXDFXDXDXDXDCJEOPGANERAAARRGGH)
mint egy 30 éves kotta aminek a lapjai már sárgák&barnák, majd' szétesik, és lám, mekkora érték van benne...
Mit gondoltok a nagybõgõrõl...? Képzeljétek, nagybõgõ-s leszek, és mivel csellóra szerettem vollna felvételt nyerni, eléggé elszomorított a tény.
A nagybõgõt pedig még nem ismerem. Talán senki se ismeri annyira. Nagyon kevés nagybõgõs van magyarországon. Talán senkit se érdekel a bõgõ?:')
Mit gondoltok róla, és az anyagairól?
Egy videó, hogy.. hm.. nem is tudom miért😊 : ___Varga Viktor______ még a csellótanárom mutatta hogy ne szomorkodjak, a bõgõ AZ TISZTA CSELLÓ (.. beztos csak jot akart de nagyon felhuztra az agyamat vele... tessék a köv 2 évben szétbasu az ideg ha csellóra gondolok, meg nagybõgõre, már most is tök nyugoddt voltam mikor ezt elkezdtem írni, a végére meg márXDFXDXDXDXDCJEOPGANERAAARRGGH)
amit most ajánlok mindenkinek az egy egészen elképesztõ mû: (tényleg érdemes meghallgatni, nagyon összetett és hátborzongatóan drámai is egyben)
(már aki szereti az ilyesmit, de még aki nem, annak is érdemes meghallgatni, többek között arra is figyelve, hogy mit lehet kifejezni a zene által, és hogyan...)
Liszt - Totentanz (part 1 of 2)
Liszt - Totentanz (part 2 of 2)
magyarul Haláltánc néven ismert a darab, és valóban igencsak illik rá e találó cím,
természetesen lenyûgözõen magával ragadó, sziporkázó, megrázó, elemi erejû, megrendítõ, pokolian félelmetes alkotás
legalábbis én úgy éreztem, hogy Liszt olyan sikeres baljós atmoszférafestést produkált ebben a versenymûvében, ami példátlan,
helyenként még sikolyokra emlékeztetõ hangokat is hallani a különbözõ fúvósoktól, máskor pedig a zongora, egyenesen mint ütõhangszer funkcionál, sokszor a legmélyebb basszushangok vészjósló hangjai szolgáltatják a rettegést, másszor a magas hangok ugyanezt, ezek pedig mind-mind csak erõsítik az utolsó ítélet apokaliptikus vízióit...
mindenesetre én kétségtelenül a hatása alá kerültem
(már aki szereti az ilyesmit, de még aki nem, annak is érdemes meghallgatni, többek között arra is figyelve, hogy mit lehet kifejezni a zene által, és hogyan...)
Liszt - Totentanz (part 1 of 2)
Liszt - Totentanz (part 2 of 2)
magyarul Haláltánc néven ismert a darab, és valóban igencsak illik rá e találó cím,
természetesen lenyûgözõen magával ragadó, sziporkázó, megrázó, elemi erejû, megrendítõ, pokolian félelmetes alkotás
legalábbis én úgy éreztem, hogy Liszt olyan sikeres baljós atmoszférafestést produkált ebben a versenymûvében, ami példátlan,
helyenként még sikolyokra emlékeztetõ hangokat is hallani a különbözõ fúvósoktól, máskor pedig a zongora, egyenesen mint ütõhangszer funkcionál, sokszor a legmélyebb basszushangok vészjósló hangjai szolgáltatják a rettegést, másszor a magas hangok ugyanezt, ezek pedig mind-mind csak erõsítik az utolsó ítélet apokaliptikus vízióit...
mindenesetre én kétségtelenül a hatása alá kerültem
Chopin - Valentina Igoshina - Fantasie Impromptu <#szeret>#szeret>
Valentina márciusban fellép Szolnokon, a Rahmanyinov est keretében
Valentina márciusban fellép Szolnokon, a Rahmanyinov est keretében
Liszt - Grand Galop Chromatique nagyon durva <#circling>#circling>
Manók tánca pedig egy kedves darab, a vége különösen tetszik
most jelent meg Cziffra György komplett 40 cd-s munkássága
Manók tánca pedig egy kedves darab, a vége különösen tetszik
most jelent meg Cziffra György komplett 40 cd-s munkássága
ha csellós mûre gondoltál, akkor hirtelen tudok ajánlani egyet:
Schubert - Esz-dúr zongoratrió, op. 100, D 929
egyébként nagyon sok szép csellóra írt darab van (bár olyan sokat azért nem ismerek közülük, mint amennyit illene)
Schubert - Esz-dúr zongoratrió, op. 100, D 929
egyébként nagyon sok szép csellóra írt darab van (bár olyan sokat azért nem ismerek közülük, mint amennyit illene)
Tudnátok ajánlani komolyzenét?Csellózok, tehát nekem a 8000 hang per mp sok... De zenét komolyzenét kell hallgatnomm, és szívesen hallgatnék és van is, de azok közül csak 1-2 szmot hallgatok el..Elõre is köszönöm!
Üdv mindenkinek!
Zenei turizmusból (Budapest-Bécs) írom a szakdolgozatomat, nagyon sokat segítene, ha kitöltenétek nekem a kérdõívemet😊:
http://www.surveygizmo.com/s/80596/zenei-turizmus
Zenei turizmusból (Budapest-Bécs) írom a szakdolgozatomat, nagyon sokat segítene, ha kitöltenétek nekem a kérdõívemet😊:
http://www.surveygizmo.com/s/80596/zenei-turizmus
Ilyen értelemben a csellót és a zongorát nem lehet összehasonlítnai, mert egészen más "mûfaj". Nálunk megszokott, hogy néha 6-8 hangot játszunk egszerre.
Új kedveltem: Giovanni Allevi
Nem komolyzene, de... a zenéje szép képviselõje annak a bizonyos átmenetnek.
Új kedveltem: Giovanni Allevi
Nem komolyzene, de... a zenéje szép képviselõje annak a bizonyos átmenetnek.
Én csellózok, egy bonyolultabb dallamot vezetek. (majdnem)egyszerre maximum 3-4 hangot játszok, nagyon ritkán. Meghallgattam pár linket, és tényleg eszméletlenül jól játszanak, de ez a 8000 hang /sec nekem sok<#szomoru1>#szomoru1> és egyszerüen nemtudom felfogn mit játszik. Nem élvezhetõ. Szerintem😞
Eszméletlen... Egyszer én is játszottam "zongoraegyüttesben", de ott csak két zongora volt. Már ott is nagyon nehéz volt együttmaradni.
Ezt is biztos ismeritek... Ravel- Bolero
Szeretek régebbi felvételt hallgatni, mert érdekes rádöbbenni, hogy a zene mindig ugyanaz marad. (Legfeljebb a jelentése módosul)
Ezt is biztos ismeritek... Ravel- Bolero
Szeretek régebbi felvételt hallgatni, mert érdekes rádöbbenni, hogy a zene mindig ugyanaz marad. (Legfeljebb a jelentése módosul)
nagyon ötletes, hogy 5-en játsszák egyszerre,
szerintem ebben az esetben leginkább az összhang az elképesztõ (hogy teljesen (kb. tizedmásodpercre) pontosan csinálják az egészet)
találtam itt tõlük még mást is, pl.
The 5 Browns - Flight of the Bumble Bee
sokan feldolgozták már ezt is, de itt is az az igazán nagy dolog, hogy nem csúszik el senki (szerintem)
szerintem ebben az esetben leginkább az összhang az elképesztõ (hogy teljesen (kb. tizedmásodpercre) pontosan csinálják az egészet)
találtam itt tõlük még mást is, pl.
The 5 Browns - Flight of the Bumble Bee
sokan feldolgozták már ezt is, de itt is az az igazán nagy dolog, hogy nem csúszik el senki (szerintem)
Mindig a zene a lényeg. Az elõadás csak kiegészíti 😊 Tényleg jó darab.
Én is mutatnék valamit, egy átdolgozást, de kicsit másképp. Ez a darab lassan egy éve a hétköznapjaim része, az egész zenetörténetben ezt a legjobb gyakorolni 😊
Kék rapszódia
Én is mutatnék valamit, egy átdolgozást, de kicsit másképp. Ez a darab lassan egy éve a hétköznapjaim része, az egész zenetörténetben ezt a legjobb gyakorolni 😊
Kék rapszódia
Cambry plays Liszt Transcendental Etude 10
nem is az elõadás a lényeg (bár az is jó), hanem a zene maga - felhívnám a figyelmet a 3:18-tõl 3:27-ig a jobbkéz hangjaira - hát "nem egyszerû", de mégis "mûködik", hihetetlen...
természetesen érdemes végighallgatni a Transzcendens etûd mind a 12 részét, mert kivételes mû így egyben (is)
Érdekes párosítás egy játék és Mozart,... de tetszik.
A tesóimnak lehet, hogy megszerzem karácsonyra 😊
A tesóimnak lehet, hogy megszerzem karácsonyra 😊
úgy nézem, az eredeti a The Rolling Stones - The Last Time címû 1965-ös száma volt, amit a The Andrew Oldham Orchestra átdolgozott instrumentálissá
(legalábbis a wikipédia ezt írja link, sõt még pereskedés is volt belõle)
(legalábbis a wikipédia ezt írja link, sõt még pereskedés is volt belõle)
Sziasztok,légyszi segítsetek 1 picit! Mi annak a darabnak a címe,ami a the Verve együttes Bittersweet Symphony címû száma alatt hallható?És az eredeti darabot ki írta?Mondjuk az 1 mixelt változat,de engem az eredeti érdekel.Bocsi ha ez nem tartozik a klasszikus zenéhez...És köszönöm elõre is
Horowitz plays Liszt Mephisto Waltz part 1
Horowitz plays Liszt Mephisto Waltz part 2
(mondjuk én egy valamivel gyorsabb verzióban ismerem, de Horowitz azért etalon)
vélemények a mûrõl? szerintem nagyon összetett, nehéz, virtuóz, mégis drámai darab (mint általában a Liszt-mûvek)
Horowitz plays Liszt Mephisto Waltz part 2
(mondjuk én egy valamivel gyorsabb verzióban ismerem, de Horowitz azért etalon)
vélemények a mûrõl? szerintem nagyon összetett, nehéz, virtuóz, mégis drámai darab (mint általában a Liszt-mûvek)
Szép 😊
Érdekes összehasonlítani a két elõadást, különösen, ha egy férfi és egy nõi zongoristát állíthatunk egymás mellé. A két nem alapvetõen másképp áll egy konkrét mûhöz, sõt magához a zongorához is.
Érdemes megnézni: Filmetüd
A mû érdekes, de engem különösebben nem ragadott meg, bár vannak benne nagyon jó részek. Engem kicsit visszataszít a képmutatás (nem tudtam jobb szót). Nagyon mûvi és nem csak ez a kis-film, hanem szerintem az egész személy is. (A 100 tagú Cigány Zenekarral viszont tényleg hihetetlen koncertet adott.)
A hivatalos honlapon bõvebb infókat találhattok a részletekrõl.
Érdekes összehasonlítani a két elõadást, különösen, ha egy férfi és egy nõi zongoristát állíthatunk egymás mellé. A két nem alapvetõen másképp áll egy konkrét mûhöz, sõt magához a zongorához is.
Érdemes megnézni: Filmetüd
A mû érdekes, de engem különösebben nem ragadott meg, bár vannak benne nagyon jó részek. Engem kicsit visszataszít a képmutatás (nem tudtam jobb szót). Nagyon mûvi és nem csak ez a kis-film, hanem szerintem az egész személy is. (A 100 tagú Cigány Zenekarral viszont tényleg hihetetlen koncertet adott.)
A hivatalos honlapon bõvebb infókat találhattok a részletekrõl.
ezt ismeritek?
Csajkovszkij: B-moll zongoraverseny, op. 23 (I. Allegro non troppo e molto maestoso)
(és ugyanaz egy japán hölgy elõadásában)
Csajkovszkij: B-moll zongoraverseny, op. 23 (I. Allegro non troppo e molto maestoso)
(persze ez csak az eleje az egésznek, tovább is van, de ez az egyik legjobb része a darabnak szerintem)
(és ugyanaz egy japán hölgy elõadásában)
(persze ez csak az eleje az egésznek, tovább is van, de ez az egyik legjobb része a darabnak szerintem)
Egy érdekesség: Beethoven utolsó mûve
A megfejtés: Amelie csodálatos élete. Ezek szerint láttad...ugye? A teljes zenéjét Yann T szerezte. Tetszik a stílusa és az elõadása. Több könnyûzenei cd-t is kiadott, de sajnos egyet sem találtam meg, csak a youtubeon pár számot.
Vicces... Pont ma jutott eszembe, hogy megkérdezem, h milyenek a cd-k 😊
Én ma (többek között) Glinka-t hallgattam. Láttam egy orosz rendezésû filmet és több helyen az õ zongoradarabjai szerepeltek, de sajnos én csak egy operát találtam itthon.
Vicces... Pont ma jutott eszembe, hogy megkérdezem, h milyenek a cd-k 😊
Én ma (többek között) Glinka-t hallgattam. Láttam egy orosz rendezésû filmet és több helyen az õ zongoradarabjai szerepeltek, de sajnos én csak egy operát találtam itthon.
tényleg nagyon szép, és ismerõs is de hogy honnan?
Yann Tiersenrõl még nem hallottam
megjött a rendelt Liszt és Mozart cd + fejhallgató, jó cd-k, bár nem a legjobb elõadás
Yann Tiersenrõl még nem hallottam
megjött a rendelt Liszt és Mozart cd + fejhallgató, jó cd-k, bár nem a legjobb elõadás
Yann Tiersen
Ismerõs valahonnan, nem? Nagyon jó zenéi vannak.
Ismerõs valahonnan, nem? Nagyon jó zenéi vannak.
Ez még nem én vagyok, de Brahms és nagyon szép. (Ez már két jó pont) Biztos Nektek is ismerös...
Brahms: Symphony No.3
Brahms: Symphony No.3
Várjuk! 😊
Én is gondolkodtam már azon, hogy mennyi zseniális zeneszerzõ élt boldogtalanul. Talán azért mert õk sok olyan dolgot megértették, amit egy "halandó" átlagember nem. Gondoljatok csak bele.... meghallgatjuk a Requiemet és meg akarunk tõle hallni. Akkor milyen érzés lehetett megkomponálni....
Komolyzenei cd-t mindig megéri vásárolni. Jól tetted 😊 Egyébként ilyeneket nagy bevásárló központokban éri meg venni, mert én múltkor például pár száz forintért vettem Rachmaninovot. A mai közvélemény nem értékel többre 200 forintnál mondjuk egy Brahms válogatást, de egy Tokio Hotel cd-t (errõl inkább nem fejteném ki a véleményem) megvesznek sok ezer forintért. Elgondolkodtató.
Köszönet a kritikáért 😊 Tervezem, hogy felteszek egy újat. Számítok majd a véleményedre.
Komolyzenei cd-t mindig megéri vásárolni. Jól tetted 😊 Egyébként ilyeneket nagy bevásárló központokban éri meg venni, mert én múltkor például pár száz forintért vettem Rachmaninovot. A mai közvélemény nem értékel többre 200 forintnál mondjuk egy Brahms válogatást, de egy Tokio Hotel cd-t (errõl inkább nem fejteném ki a véleményem) megvesznek sok ezer forintért. Elgondolkodtató.
Köszönet a kritikáért 😊 Tervezem, hogy felteszek egy újat. Számítok majd a véleményedre.
én is néztem egyik nap, arról volt szó hogy a híres emberek mennyire boldogtalanok tudnak lenni, Bach-ot orgonáltak, csak nem láttam elejétõl, jó hogy humort visz a mûsorba a karmester
😊 szerintem szépen játszol
nem szoktam csomagküldõktõl vásárolni, de most megrendeltem egy Liszt és Mozart cd-t + fejhallgatót ezer forintért innen <#vigyor5>#vigyor5>
remélem nem járom meg 😊
😊 szerintem szépen játszol
nem szoktam csomagküldõktõl vásárolni, de most megrendeltem egy Liszt és Mozart cd-t + fejhallgatót ezer forintért innen <#vigyor5>#vigyor5>
remélem nem járom meg 😊
persze, ezért van hogy az igazán jó zenészek játékát akkor is felismerjük, ha számunkra ismeretlen zenét játszik, mivel lehet érezni az egyéniségét.
Kuss!-magyarázta.
Ma délután az m2-ön egy nagyon érdekes müsor ment. A zenén túl. Brahms életmüvén vezetett végig Vásáry Tamás és zenekara. (Blackgamer, már megint elökerült az a bizonyos Magyar tánc 😊....)A darabokhoz mindig volt egy-két gondolata. Sok mindenre rámutatott, rávezetett, sok mindent megmagyarázott. Nagyon érdekes volt az elmélkedésre az elöadó-zeneszerzö viszonyáról is. A felmerülö kérdés az volt, hogy elöadóként mennyire kövessük az alkototót és alkotásáról való elképzelését. Az volt a véleménye, hogy egy elöadó nem rejtheti el magát, kénytelen saját énjét is a darabba adni. Szerintem teljesen igaza van. Lehet, hogy sértés a mestereknek, amit én müvelek, de én például nyugodt szívvel játszok piano-t, forte helyett, ha éppen az az érzés jön. Szerintem ez így van helyén, mert az elöadás nem arról szól, hogy megtanulod a darabot, hanem, hogy a darab által adsz magadból valamit a közönségednek.
😊
Jutalmalul: Biztos, hogy ismered, de gondolom Zimermantól még nem hallottad. Chopin Ballade, No1. Az ilyen darabokkal csak egy gond van. Meghallom, utána azonnal megszerzem a kottáját és van egy új darab, amit gyakorolni kell a másik 100 mellett, de Chopin ezért Chopin és ezért nem felejtettük el, hogy valaha a világon volt.
Jutalmalul: Biztos, hogy ismered, de gondolom Zimermantól még nem hallottad. Chopin Ballade, No1. Az ilyen darabokkal csak egy gond van. Meghallom, utána azonnal megszerzem a kottáját és van egy új darab, amit gyakorolni kell a másik 100 mellett, de Chopin ezért Chopin és ezért nem felejtettük el, hogy valaha a világon volt.
😊 egyre jár az agyunk
Eszméletlen!! Monet-re gondoltam. A teljes életmûvére. Nem gondoltam, hogy kitalálja valaki, azt hittem, hogy csak az én hülyeségem. Nagyon ráéreztél valamire 😊
Monet kerti tájai? bár vastag az ecsetvonás, biztos nem erre gondoltál <#vigyor5>#vigyor5>
😊
Ha már Debussy-re terelõdött a téma, akkor egy érdekességgel szeretnék elõhozakodni. Van egy festõ, akinek a képei számomra olyanok, mintha Debussy zenéit vitte volna vászonra. Kicsit más módszerrel, mint Muszorgszkij, mert itt inkább a Debbussy-hangulat érzékelhetõ a képeken és persze fordítva, míg az Egy kiállítás képeiben konkrétan megjelenik a fetmény a zenében. Találjátok ki, hogy kire gondolok 😊 Várom az ötleteiteket.
Ha már Debussy-re terelõdött a téma, akkor egy érdekességgel szeretnék elõhozakodni. Van egy festõ, akinek a képei számomra olyanok, mintha Debussy zenéit vitte volna vászonra. Kicsit más módszerrel, mint Muszorgszkij, mert itt inkább a Debbussy-hangulat érzékelhetõ a képeken és persze fordítva, míg az Egy kiállítás képeiben konkrétan megjelenik a fetmény a zenében. Találjátok ki, hogy kire gondolok 😊 Várom az ötleteiteket.
Ezen a napon született Claude Debussy. 😊
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Szeretem az ilyen eseteket. Szimpatikus ember, amiért ilyen csengõhangja van 😊
😊 tegnap gondoltam rád, valakinek megszólalt a telefonja és az Állatok farsangja Finale-t játszotta
+ a borító back...

MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim
http://rapidshare.com/files/135100627/va_-_video_games_live_vol_i_sharedmusic.net_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/135100867/va_-_video_games_live_vol_i_sharedmusic.net_.part2.rar
Password: sharedmusic.net
http://rapidshare.com/files/135100867/va_-_video_games_live_vol_i_sharedmusic.net_.part2.rar
Password: sharedmusic.net
MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim