4582
  • Anteris
    és te most mi a faszt személyeskedsz?? Téged minősítettelek vagy a játékot?
  • Thanatos
    te is egy igen korlátolt ember lehet szellemileg :S
  • Newfronter
    Szerintem nagyon szép a grafikája... pont tükrözi a TA világát, nagyon nem is lehet más kinézetű ez a játék.
  • Anteris
    lelkesítő hájtek muvi után c64 kinézetű gém...
  • kHares
    Egész jó ez a demo, határozottan visszahozza a régi TA hangulatát, kivéve egy dolgot. Miért lehet átmenni a roncsokon? Mintha ott sem lenne. Néha még egymáson is keresztülmennek, remélem bug és gyorsan javítják. A másik ami még nem tetszett: a kráterek miért csak sima textura áthúzás? Kicsit reméltem ha annyira "újradefiniálja a piacot" meg egyéb hype akkor ezt belerakják. Sebaj, bizonyára nagyon lassú lenne, így sem valami gyors.
    Kozmetikai dolgokat leszámítva még mindig remek progi, igaz az elmúlt 10 évben nem nagyon változott a játékmenet. Persze ami jó azt ne barmoljuk szét, de a TA ennyire korát megelőző lett volna?

• rtfmZoli
    GAMEPLAY HINTS, TIPS, AND OTHER INFORMATION

Initial Deployment

There is no one strategy that will always be effective in Supreme Commander--there are simply too many strategic variables. However, if you need some guidance in how to effectively begin a multiplayer or skirmish game, these steps will help get you started. Many of these tips can also help you throughout the single player campaign.
    With your ACU, build one Mass Extractor, two Power Generators and a Land Factory. Take advantage of the adjacency bonus when placing your factory.
    Continue to queue up ACU's construction waypoints. Queue up the following buildings in this order: one Mass Extractor, two Power Generators, one Mass Extractor, two Power Generators and one Land Factory.
    As your first Land Factory is being built, queue up one Scout and one Engineer. Do this three times until you have three engineers.
    Move your Scouts to areas that require intel, such as chokepoints and other strategic positions. Turn on the Intel button so you know exactly where radar coverage is provided.
    Have your first Engineer out of the Land Factory build one Mass Extractor, two Power Generators and another Land Factory.
    Continue to move Scouts into position and have order your Engineers to fan out to nearby Mass Deposits. Have your Engineers construct Mass Extractors on all nearby Mass Deposits.
    Change your Land Factory's queue to five Light Assault Bots and one Engineer; place this build order on repeat.
    Set the waypoints for your factories to cover potential areas of assault.
    Build an Air Factory. Queue up one Interceptor on repeat and create a patrol path for the Air Factory.
    From this point on, you're on your own. Good luck!

PERFORMANCE TIPS
    ..........
    .....
    Dual Core and Performance
    Supreme Commander Demo will utilize your dual and quad core processor natively and automatically. Running a dual or quad core processor is one of the best ways to improve performance in Supreme Commander Demo.
  • sickb
    Nekem tetszik a game csak nincs már annyi időm, hogy fullprofi legyek benne mint annó TA ban.:)
  • rtfmZoli
    nézzél gamereplay.org-ban visszajátszásokat, ott vannak nagyon jó custom mappek is(betához, nem tudom münködik e a demóval)
  • rtfmZoli
    Kezdés taktika kezdőknek:
    1metal excator(mindíg a commanderhez legközelebbihez,kihagysz 1 helyet a metal exactor mellett[a metal storeganak kell majd a hely] és egyvonalban vele építesz 2 kis erőművet(20-at termelnek)) majd úgy hogy csatlakozzon mind a 2 erőmúvel, illetve a metal excatorral építesz szárazföldi térképen 1 land factoryt, ha teljesen tengeri jellegű a térkép, akkor előszőr air factoryt.
    ezután legközelebbi metal spotokat beépíted, és utána építesz erőművet ugyanezen a sémán, majd a következő gyárat húzod fel
    eközben az elsőnek kiépített gyárban építesz legalább annyi scoutot, amennyi ellenséged van(kell a radar már korán), és elküldöd felderíteni
    majd építesz 5-10 engineert(attól függően mennyire nagy a map, ha kicsi kevesebbet, ha nagy akkor többet), majd építesz 4 light botot, 2 légvédelmet, 4 heavy botot, 2 artilleryt, ezzel valamenyi védelmed van a korai rushok ellen.
    Az első két engineerrel építesz metal exactorokat a távolabbi helyekre, 1-el érdemes falat építeni.
    mikor már van már 8 metal exactorod, akkor kezdheted upgadelni az exactorokat egyenlőre csak egyesével, az engineerek, vagy a commander besegíthet(assist)
    A 2,ik vagy a 3,ik gyárnak érdemes air factoryt építeni, hogy legyen valami védelmed(nem pótolhatja a statikus légvédelmet, de kell)
    A gyárakat csak egyesével fejleszted fel, mert ha assistol-nak a fejlesztésben, akkor nagyon felugorhat a nyersanyagigény(pesrzse gyorsabban is készül el) [alapból kb. -8 metal/s]
  • Sheltem
    Több erőmű? Erre nem is gondoltál ugye?
  • Mester01
    Sziasztok!

Tegnap probáltam ki legelöször a DEMOt nagyon tetszet csak egyszerűen mindig elfogy az energiám....
    Épitek egy ERőművet valami sárga szarra csinálok pár egységet azt csáó...
    Valaki segitsen hogyan lehet sokk engergiám??
  • KisKolok
    Najó, Empire Earth.
    2001-es játék, tessék megnézni: EE

Ez ugye 2007-es.
    A te videókártyád, gf6800, bizony-bizony 2004-ben, vagyis 3 éve jelent meg.
    2001-3=1998. 98-ban milyen videókártyák is voltak? nvidia TNT.
    Nem a voodoo3, nem a tnt2 - bizony a sima TNT, amikor még voodoo2 volt a divat!
    És bizony TNT-n vagy voodoo2-n _nem_ futott el az Empire Earth! Esetleg minimumgrafikán.

Tessék, itt az összehasonlítás- pedig azt mindenki elismeri, hogy ma gyorsabb tempóval haladunk, mint már lassan 10 éve.
  • sb1
    Csak annyit a fanyalgóknak, hogy ez egy igazi,kőkemény stratégia, nem pedig egy C&C féle egysterű kis játék (ami persze a maga műfajában elsőosztályú!).

Grafikához meg annyit, hogy kipróbáltam minimumon,így tényleg naaagyon gáz, de 1680*1050-ben, mindent fullra húzva, már szerintem hozza a szintet a mai igényekhez.Peresze ilyenkor már vas is kell alá, de ez idén csak egyre rosszabb lesz(mint minden évben:-))!

Összeségében én elégedett vagyok vele, biztosan hetekig el leszek majd vele.
  • Zsolo007
    Ilyenkor szoktam azt írni, hogy: Rakjak be neked képet '99-es játékból? Mert van egy kis különbség a kettő közt. Játszottam én is minden lown és kifejezetten kellemes volt. Egyébként meg nem kéne elfelejteni, hogy ez egy stratégia, a grafikának kéne az utolsó szempontnak lennie...
  • saxicola
    Helló!

Légyszi rakjatok fel saját készítésű képeket a játékból.

• BladeW
    Ezzel a low fidelityvel kapcsolatban akartam irni enis: szoval egyszeruen nevetseges hogy lowon a terep 3 db homályos pacabol all. Ha mindent lowra veszek ugy nez ki mintha kb 99-es jatek lenne. Medium fidelityn meg ranezesre kb 15fps. Ja es ez a campaign elso palyajan ahol meg az AI se nagyon lassithat (foleg az elejen. Gepem: Athlon 3000+, GF6800, 1 giga ram.

Osszesegen: NEM nez ki ugy a jatek hogy ilyen indokolatlanul lassu legyen.
  • rtfmZoli
    Bétában be lehetett állítani az egységlimitet, 250 500 750 és 1000/player
    8 játékos estén maximum 8000 egység.
    Fejlettségi szint beállítás meg szerintem nem lesz, csak a sima campaignban, ahogy haladsz előre a törénettel kapod az új egységeket

ja és akinek szaggat, van low fidelity is, meg lassítás mikor lelassul(3.8 bétában néha ehhez folyamodtam, hogy ne szaggasson annyira a.l ellen)
    5.2-es bétában mivel csak multi volt, ott már nem volt se desync nagyon, se disconnect, csak símán széjjelvertek,mert nem terjeszkedtem eléggé, hiába vittem középre a metal spotokhoz engineert, meg 5-10 harci egységet, egyszerűen elsöpörtek , viszont a wall-t(falat) nagyon kell használni védekező taktika esetén, mert egyszerűen kikerülik a védelmet, és be a bázis hátuljába.
    Ami viszont nem tetzsett a bétában, meg a gameben, higy hiába építettem radar jammert, és az omni senzor nem érte el , ugyanúgy lőtte a tüzérsége azokat az épületeket, amiket a radar jammer felhúzása előtt építettem.Mivel a tüzérség nem lő pontosan ha nem látja a célt(csak a radaron látja), így a radar jammert is megszórták
  • Sheltem
    1. nem téged szidtalak hanem a windowsodat nézd csak meg :)
    2. csak én tehát nem többes szám
    3. akkor félreértettelek bocsi...pacsi
  • Halesz89
    hmmm ha asszem rosszul értelmeztétek amit irok mert a játék az nem sucks az utóbbi évek legjobb stratégiai játáka lesz,meg sztem a legjobb jatek is ebben az évben szoval mind1.Azé kedvesek vagytok hogy igy leszoltok, de nem egymást szidni jöttünk ide
    Amugy aki játszott a bétával annak jobban megy a demo?
  • Sheltem
    Megnézem neked eztis tudom mire gondolsz a fejlettségi szinttel kapcs....
  • Árnyvadász
    Holnapra is jó a válasz. Jaja, azt én is sejtem, hogy nem lehet benne, hisz ennek a játéknak ez a lényege, de attól még szoktak belerakni ilyen opciót. Hisz nem mindenki akar többszáz egységgel játszani. Legalábbis nekem jó, ha ennyivel is lehet, de ha halálra szaggatja magát, akkor meg felesleges.

Holnapra még ha megnéznéd ezt: Van e benne fejlettségi szint állító opció? Ez alatt meg azt értem, hogy pl. a Red Alert-be skirmish játékban, volt egy olyan beállítás (pipa be, vagy pipa ki), amivel 1-10-ig lehetett állítani, hogy miket gyárthass. Értelemszerűen az 1-es szintnél csak gyalogost, míg feljebb egyre több mindent. Épületre, egysége vonatkozóan. Namármost kérdés ebbe a játékban ilyet lehet e?

Ugyanis nekem ez nagyon tetszett és pl. a Generals-ban, amivel mai napig is jókat játszom ez az opció hiányzik. Azért idegesítő ez, mert így mindig bevethetőek a szuperfegyverek. Azaz mindig a legmagasabb tech fokozattal kell nyomulni. Na ennyi lenne még, aztán holnap benézek. És max. csalódok egyet, ha nincs :) Thx előre is!
  • Sheltem
    Oksoks én sem akarok vitatkozni isten ments ezer más fontosabb dolgom van , csak a "szemét" jelzőt "kicsit" erősnek éreztem akkoris ha neked nem tetszik. Tulajdonképpen ez egy feltupírozott total annihilation ami mai napig best strategy game díjakat nyer(valamikor novemberben olvastam mondom mi a picsa ez má majdnem 10 éves game)..azonkívül a Supreme Commanderre nyomott a PCGAMER is 91% ot...az meg jelent valamit...(ők nem 576 kbyte hanem a legnagyobb gamer magazín).

Persze nem csak a tesztek/díjak a mérvadók ha valakinek nem tetszik a játék...De a szemét nem túl durva jelző kicsit erre a jókis játékra? :)
  • Sheltem
    Sajnos nem tudom még most neked estig ezt megmondani...A Campaign 1 pályáját kezdtem el azt toltam fél órán át ugyanis este 11kor ért le(hiszen 18:30 kor jelent meg tegnap) aztán már kidőltem aludni...Ma este megnézem...amúgy a tippem, hogy nem lehet egységlimitet...pont ez a lényege(lehet tévedek).
  • postmortem
    Az az igazság, hogy nem akarok vitatkozni veled, mert látom, hogy lelkes vagy, de ez akkor is kevés 2007-ben. Olvasd végig a fúrumot és megérted miért vagyok csalódott a gémet illetően. És ha majd 1 hónap múlva aláfagy a lelkesdésed, akkor beszéljünk újra ;)
  • Árnyvadász
    Sheltem: Van egységlimit beállítási opció a játékban? Értem ezalatt azt, hogy pl. skirmish módban skálázható e, hogy mennyi legyen a max. egységszám?

Azért lenne fontos, mert én pl. ha nem szeretnék nagy és szaggató csatákat, akkor a gép ellen magamnak be tudjam lőni a konfigomhoz megfelelő (élvezhető játékhoz szükséges) legyártható egységszámot.

Demót meg csak hétvégén tudom kipróbálni. És kiváncsi vagyok :)
  • Sheltem
    Mars vissza a ketrecedbe.
  • Sheltem
    Valahogy...nem tudom..elég régóta sgzek már és párszor megfogadtam nem kezdek el flamelni mert annak csak egymásraköpködés a vége...de nehogymár azért suxx a játék mert nincs fenn a tyúkszaros windowsodon egy sp2...
  • Zsoltika 007
    2007-ben már illene annak lennie de mind1.
  • Halesz89
    hy leszedtem én is és mit látok bejön a töltőkép és utána kilép a minimumot megnéztem mindenmegvan meg hát a béta is ment szóval...de megnéztem jobban mitlátok xp serviceparck2 kell neki hát naná hogy nekem nem ez van fent szoval sucks.
  • postmortem
    Éljen éljen kijött ez a szemét, gyorsan tűzre vele :)
  • Thanatos
    jó csak mondtam hogy ez ebben a gameban pont semmit nem jelent :/
  • Sheltem
    Tudom , de sajnos többszáz egységgel nem volt időm kipróbálni a gépigényt, majd ma.
  • Thanatos
    hát sajnos 20 egység édes kevés, multuban kb az első fél perc amilyen rushparádék vannak :/
  • Sheltem
    Kipróbáltam éjjel még...Bár kb fél órát ha játszottam vele.

Amit tudok mondani:

-Introanimáció minősége szuper
    -Teljes total annihilation utánérzet
    -Minden medium-highon (antialiasing kikapcsolva) tökéletesen futott 20 egységnél(tovább nem volt időm már játszani)
    -Hangulat odabasz :)
  • Nagydög
    Ize... Nem tudom, illik-e itt ezt emliteni, de a Hardwired.hu sajat ftp-jerol is lehet tolteni.
  • Thanatos
    most irjam be hogy még 8 perc a sor? minek? :)
  • Sheltem
    Azt hittem azért többeket fog érdekelni a demó...

Fura
  • rtfmZoli
    Csak itt már elvileg normálissan leprogramozott A.l lesz
  • rtfmZoli
    az lesz a vicces ha a demot is megbuherálják, hogy menjen minden map-pel(mondjuk custom map-pel), és senki sem fog játszani a teljessel
    (mondjuk a bétában is lehet A.l ellen menni net nélkül[3.8-ban csak], ha bírja a géped)
  • Sheltem
    http://freshmods.com/download.php/26/supremecommanderdemo.zip.torrent