4582
  • Sheltem
    Hogyan lehet összekötni épületeket?
  • Vorpal
    "Mire jó ha összekötöm a Mass Fabricatort meg mondjuk az energiatermelőt,vagy az az összekötés csak dísz?"

ha megnézed a leirását az energiatermelőnek - benne van, hogy a z üzemeltetési költséget csökkenti kicsivel - nagy erőmüveket is ráköthetsz - kb. kevesebbe kerülnek az egységek energiaügyileg.
  • Nwis86
    simán space-t nyomva kell tartani és közbe egérrel lehet állítani a szöget akár vízszintesre is, de csak addig marad úgy ameddig a space nyomva van ez a gondom:( a bétába lehetet valahogy máshogyan is csak arra már nem emlékszem)
    De 1ébként F12 és ott levan írva sokminden.

És akik szerint szar lett a játék azok töröljék le és menyen játszani azzal az agy butító wowal... és ne itt fikázzanak, tény hogy vannak hibák a játékba pl én ezekkel az apró egységekkel nem tudok megbarátkozni, de még így is az utóbbi idők 1ik legjobb játéka, a Prey óta 1átalán nem játszottam semmilyen játékkal, szóval végre tudok valamivel:)
  • engine
    igen, de én csak azért írtam, hogy nálam mikor jött elő ez a probléma, a gyölekező hellyel...
  • Borg
    Elvileg egy második gyár értelme csak annyi lenne, hogy secondary factoryként gyorsítja a fő gyár termelését. Tehát ha az első mellé leraksz még egy ugyanolyan factoryt, attól még csak az elsőben érdemes termelni.
  • engine
    Ahogy én észre vettem ez akkor van, ha 2 factory kapcsolva van és mindkettőnek megadsz gyülekezési helyet.
    Akkor a második gyár egyből az ellenségre küldi az elkészült egységet nem tudom miért.
    De ha csak a kettőből egy gyárnak adsz meg gyülekező pontot, akkor mindkét gyárbóé oda mennek az egységek.
  • BladeW
    "az első pályán elég bugos volt,mert mindig kimentek a pályából az egységeim,ahogy legyártódtak.Pedig utasítottam a gyárat,hogy hova küldje a kész egységeket(-)"

Igen ilyen nekem is volt. 2 land factorym volt az egyik oda rakta az egysegeket ahova mondtam neki, a masik meg mindig kivitte a terkep szelere ahol az ellenseges bombazok rendszeresen leszedeggettek oket ha nem figyeltem.
  • LegionarR
    Hogy döntötted meg ennyire a kamera szögét? Marha jó lenne tudni...
  • Kornan
    Itt érdekes infok vannak leírva: http://en.wikipedia.org/wiki/Supreme_Commander
  • Kornan
    Nah közben jácottam még1-et és rájöttem,hogyha össze van kötve 2 dolog ,pl mass fabricator és energiatermelő akkor nem fogyaszt annyit a fabricator.Hasonlóan a gyárnál.
    Még annyit ,hogy érdemes megnézni a gyorsgombokat,pl gyártásnál a shift+egér bal gomb-nál +5 öt ad hozzá a gyártáshoz...
  • Zsoltika 007
    Hát gondolom az elején még elfutna csak mikor elég sok egység kerül a képernyőre könnyen játszahatatlan lehet majd. Az hogy a demo gépigényesebb mint a full verzió nem törvényszerű. Sőt!
  • ColdFire
    lenne egy kérdésem:
    van egy
    P4 2.4Ghz
    GeForce 6600
    1Gb Ram-os
    gépem.
    ezzel hogy futna? :\
    gondolom a demo erősebbben szaggat mint a teljes fog nem?
    FSX-nél pl. ezt tapasztaltam.
  • Kornan
    Felraktam énis:
    -Minimum grafon jáccok 400-500 egységnél már akad,3ghz-s gépem van ,mondjuk a videokari elég gyenge.A minimum graf nem zavar mert ha már nagy a bázisod ugyis csak a térkép módban lehet normálisan irányítani.Viszonylag nagy gépigénye van,nagy háborúk esetén szaggat(-)
    -Az AI. nekem gyengének tűnt még hardon is,lassan fejlődik,keveset támad,de ami pozitív,hogy használ experimental egységeket és atomvédelmet is épít.Mondjuk csak kettőt jáccottam még skirmishben(0)
    -Jó kis története van.(+)
    -A Commander fejlesztései túl drágák(0)
    -az első pályán elég bugos volt,mert mindig kimentek a pályából az egységeim,ahogy legyártódtak.Pedig utasítottam a gyárat,hogy hova küldje a kész egységeket(-)
    -Hajógyár elég lassan gyárt alapból(0)
    -Az éppen nemdolgozó építősöket és más egységeket mutatja a jobb oldalon lévő interfész(+)
    -Irányítást megkönnyítő térkép mód(+)

Néhány szerintem hasznos tanács,amiket kitaláltam:
    -Ha kevés az energia vagy a mass érdemes egy építőst patrolra állítani egy erdő vagy roncsmező közelében,így magától felszipkázza a dolgokat.
    -Érdemes Mass Fabricatort csinálni már az elején,hogy ne vesszen kárba az energia,ha kevés az energia kikapcsolni.
    -Intreceptorokat patrolra állítani az ellennség bázisa és a tiéd közé,így a támadó repülőket leszedik,de vigyázni kell ne túl közel az ellenfél bázisához,nehogy leszedjék,illetve ha földi légvédelmi egységekkel támad akkor biztonságba helyezni.
    -Érdemes mindig supportra állítani épitősöket a kommanderhez illetve egymáshoz,így a supportoló egységek mindik követik mondjuk a kommandert és segitenek minden épitkezésben és javítják is ha megsérül(legalábbis a régi totalban így volt).
    -Ai.-t könnyen le lehet győzni ha támadsz már az elején.De nem támadod meg a kommandert,csak körülveszed a bázisát,és kinyirod a termelőit.Amikor már elég egységed van ,hogy kinyírd a kommandert akkor támadni.
    -Most csak ennyi jut eszembe hirtelen.

Lenne pár kérdésem is:
    -Vannak ugye tereptárgyak amik nyersanyagot érnek:roncsok,fák...Hogy lehet megnézni mennyit érnek?Nem írja ki ha ráviszem az egeret.Azért lényeges mert ha nagy roncsot szedek fel ha nincs elég tároló akkor kárba vesz.
    -Mire jó ha összekötöm a Mass Fabricatort meg mondjuk az energiatermelőt,vagy az az összekötés csak dísz?
  • Vorpal
    azért elég bátran prognosztizálsz -
    de aláirom - abba kéne hagyni a bazmegelést - és okosan értelmesen elmagyarázni ami bánt.

én is ugy gondolom, hogy nem kielégitő a minősége, legalábbis számomra, főleg mert felelősséggel voltak a zsáner iránt - de van aki szeretni.
  • Borg
    Nem kell személyeskedésbe átmenni, hisz csak szimplán nincs igazad.
  • Anteris
    te is bakaphatod meg az összes fasz itt az sg-n. Bazmeg, írtam valamit a JÁTÉKRÓL és erre nekem esik mind. Elmehettek a picsába. Ja, és a játék akkor is egy rakás szar. Sajnos azok az idők jönnek amikor normális szoftverfejlesztők hiányában helyzetbe kerülnek a "futtotak még" csapatok, pont ugy mint az amiga haláltusája idején.
  • Newfronter
    awesome
  • Nwis86
    csináltam pár képet:)
    itt vannak
  • Reyes
    TA-ban is volt már
  • LegionarR
    Erre az életben nem gondoltam volna... Tele van meglepivel ez a játék... Legközelebb csak akkor kötözködök, ha előtte megnézem magam is...
  • kHares
    Építő egységek be tudnak segíteni termelő épületeknek is. CSak jobb click az épületen majd ha az elkezd gyártani mindenki elkezdi supportolni
  • LegionarR
    Ha jól tudom az egységek építését nem lehet gyorsítani (kivéve persze az Experimental egységeket, mert azokat szinte kötelező több egységgel barkácsolni), csak az épületeknél lehet felturbózni az eseményeket.
  • ColdFire
    teljes verzsön mikor is lesz? :o
  • Vorpal
    pop limit : nincs

rövidebb épités : több épitőt állits rá, vagy a többi épitő egységet állitsd reá a fő épitőre és segitenek neki.
  • LegionarR
    Igen, legalábbis majdnem... A numerikus billentyűn található + - gombokkal növelheted-csökkentheted a játék sebességét...
  • Mester01
    nah sikerült sok engergiat csinálnom csak többet kellett foglalkoznom a gaméval...
    Tetszik a game fellinges..
    Amikor csinálok 1 egységet akkor kiirja hány perc kell neki hogy megépitse nem lehet azt az időd csökenteni valahogy?
  • donatus13
    pop limites?
  • sickb
    :)
  • Vorpal
    egyetértek többszöri inditásra - már elviselhetőbbá válik

a pajzs über dolog.D a gond nem a koncepcióval van hanem a megvalósitással,mert tök jó 5 letek tömlege van benne,
    nu de lássuk be a StrategyFirst havi 3 játékot ad ki,
    brilliánsabbnál brilliánsabb megoldásokkal - és rutyma grafikával,
    nemtudom, hogy mindenképpen szeretni kell e az ilyet.

én a részemről fontosnak tartom a kerettörténetet, hisz az adja meg
    a játék alaphangulatát, hogy csöppen bele az ember,
    TA : elhagyatott istenhátamögötti vegytiszta stratégia. Tudjuk,
    hogy hatalmas áldozatok kellenek és tottális győzelem,
    ami sosem jön el mert eddig sem.

SC : csak előőkerült egy nő - csak van benne okoskodás,
    tudjuk, hogy percekig tartó seamless animationnal megmozgatott
    fejek gagyiskodnak majd összevissza a küldetés előtt,
    és be kell nyalnunk mindenkinél hogy kapjunk egy tankot,
    és 15 percenként óbéget egy ostoba fej - nekem a SUPREME COMMANDERNEK
    hogy csinájammá meg a küldetést, mer meghalnak a civilek,
    de hát én teszek a civilekre én csak szét akarok lövetni mindenkit,
    és ha lenne benne opció a Dunába lőném a csajt is meg a másikat...

ennyit a keretről - ha nem lenne fontos a tálalás - mindenki inkább sakkozna.
  • Newfronter
    Hát pedig a grafika nagyon is jó, tiszta TA világát hozza el.... abban egyetértek hogy optimalizálatlan, na de majd az idő talán megoldja.

Viszont a régit TA-t sem a történetéért szerettem, hanem a nagybetűs STRATÉGIA miatt, ebben van az ütőereje. Lehet rendes védelmet építeni ha akarsz... de lehet rush módot is felvenni. Ami nagyon tetszik az hogy az egységeknek meg lehet adni az útvonalat, úgy ahogy akarod, na ezt nagyon szeretem benne. :) Szerintem aki szerette a TA-t az ezt is szeretni fogja.
    És a stratégiában nem a grafikát nézzük....
  • LegionarR
    Hát nekem sem tetszett a demo... De másodszorra mikor elindítottam már sokkal jobban bejött... A nyersanyagmenedzsment lett hangulatos sztem, és a pajzsokkal is jól el lehet szórakozni... Meg úgy az egész játéknak van egy hangulata... Ezt úgy mondom hogy én is áldom a Company Of Heroest... A grafika tényleg nem egy nagy szám (bár ez elég vegyes, mert azért az egységek jól ki lettek dolgozva, de néhány egység animációja elég gyenge(néhányé viszont kellemesebb)). De a kamerakezelés is lehetne jóval szabadabb (bár ez valószínűleg a gépigény miatt lett ilyen (ami szerintem indokolatlanul magas, hiszen annyira nem is szép, és nem is okos hogy ilyen nagy legyen a gépigénye... Ezektől függetlenül továbbra is meg fogom venni a fullt, mert úgy látom a hibái ellenére mégis jó game...
  • Vorpal
    Hát ugye van itt egy csunya grafika.
    Roppantul unalmas háttér - egy idő után jojóznak a szemeim mert referenciapontokat is nehéz találni.
    Az 1. Brycos hátterei még mindig a szememben vannak - itt a térképmódban használtam a gémet.

Aztán van itt ez az egész kerettörténet -
    az eredeti TA nak pont ez volt az ereje - egy 1000 éves háború amiről senki semmit nem tudott - igy a hiányzó részeket hozzáteszi az ember a fejében.
    Ne most itt megint be kellett tenni embereket - meg egy gagyi történetet - könyörgöm - egy 25 éves nagycsöcsü nő drótokkal a fejében : ELITE COMMANDER? - talán ez ütött meg a legjobban

A gépigény - no comment

Én azt gondolom a füstje volt nagyobb mint a lángja.
    Csakis az előző részből marad életben a SC mert mindenki várja és mindenki fityizi a farkincáját mint egy kiskutya aki tudja, hogy pedigre palt fog kapni, de még nem tudja hogy whiskast.
    Majd legörbül a szája az embereknek, ha nem fog menni 1.5 év után sem és megismerik az összes egységet és kimerül ezek ujdonsága.

Meglátjuk mikor jön EXP. a COH hoz és meglátjuk mit tesz le a C&C - a baj hogy 2007 ben már ilyet nem lehet letenni.
  • Sheltem
    ***OFFTOPIC***
    Company of Heroes télleg megarulz...Rögtön meg fogom venni ha 5000ft körül lesz az ára(márcsak a relic online miatt is).
  • Sheltem
    Te milyen buta vagy istenem.
  • Newfronter
    Ebben a játékban ami zavar az a gépigény, ezt már nem hiszem hogy patchel orvosolni fogják... esetleg videókari driverekben optimalizálnak kicsit, de ez sem ma lesz.
  • Newfronter
    Mi a baj vele?
  • Vorpal
    Életemben akkora okádékot nem láttam :
    egy életen át vártam a TA folytatását - és akkor ez
    rosszabb mint az első rész.

mindig hozzá szoktam tenni mostanában : ha stratégia és THQ akkor Company of Heroes
  • Anteris
    még commodore VIC-20-assal kezdtem 83-ban úgy hogy újat nem tudsz nekem mutatni
  • Thanatos
    szeirntem te magadat minősitetted..., mint most is...
  • Zsolo007
    Milyen igazad van, tényleg borzalmas a grafikája

(C64-es gém 1985-ből :) )