4582
  • csoller
    Sziasztok!

A SupCom első részében már sikerült kovácsolni egy magyar klánt, amibe szép számmal be is léptetek, azt hiszem ezt sikernek könyvelhetjük el.
    A célunk, hogy legyen a második résznek is egy magyarokat összefogó csoportja, ami megkönnyíti az egymással való játékot.

A SupCom 2. része a Steam-re költözött és itt kívánunk gyülekezni.
    Szeretnénk, ha a csoport aktív lenne, ezért azok csatlakozását várjuk, akiknek megvan, vagy tervezik beszerezni a játékot, hiszen feltételezhető, hogy ha nincs meg a játék és nem is tervezed beszerezni, akkor nem lehetsz túl aktív. Tudásszint és online töltött idő itt nem számít.

Ez egy Public Steam Group, tehát bárki szabadon beléphet, a csoport neve és címe:

Hungarian SupCom 2 Group
    http://steamcommunity.com/groups/Hungarian_SupCom2_Group

Üdv.: csoller (ez a steam nevem is)
  • rtfmZoli
    igen, de előtte próbálj ki minden fajta indítást(skirmish, campaign, multi, replay[www.gamereplays.org-ról tudsz letölteni Supcom2 replayeket]), hogy hátha könnyebben ki tudják zárni
  • ricsuka
    Az nincs meg

És még így se jó

Akkor írjak fórumba?
  • rtfmZoli
    Hoppá, elnéztem a válaszodat.
    Nem tudom, én az alaplap dobozáról nézném le.
  • rtfmZoli
    start-->futtatás/run-->dxdiag-->OK
    minden adat mentésével dxdiag.txt szövegfájlba tudod menteni az információkat.
    Nekem nincs rá szükségem, az alaplapi driverre meg keress rá, kis önállóság azért elvárható :)
    csak ha fórumba a problémádat leírod, ezt a fájlt érdemes csatolni, mert valószínűleg nagyobb az esély, hogy tudnak segíteni neked.
  • ricsuka
    Azt hogy írja a dxdiag?
    Hogy keressem?
  • rtfmZoli
    Milyen alaplapod van, mert annak az audió driverét is érdemes frissíteni..
  • rtfmZoli
    Itt válaszd ki a 2.ik lenyíló menüben a geforce 9 series-t, majd töltsd le a drivert
    link
  • ricsuka
    Card name: NVIDIA GeForce 9600 GSO
    Chip type: GeForce 9600 GSO
    Display Memory: 768.0 MB

Itt van
  • rtfmZoli
    Több játékos/játék van mint, a SupCom, ill. FA csúcsán, és én kevésbé stresszelek, mint mikor FA-ztam(klánban volt olyan meccs, hogy szabályosan remegett a gyomrom az első 2-3 percben, hogy most teljesítenem kell)
    Annyiban nem tetszik, hogy szerintem túl magas a mass_e költsége, így a külső mass lelőhelyeket nem mindig éri meg megépíteni(mert 1 mass_e 3 perc után hozza be a költségét)

Az A.I.-t már javítják(Sorian, az egyik fejlesztő is, és más is kezdi moddolni)
    Én valahogy így állítanám fel most a sorrendet:
    TA 9.1 (modokkal)
    SupCom+FA 9.3 (modokkal/klánban multi)
    Supcom2 8.7 (egyenlőre mod nélkül)

Multiról nem vagyok kompetens nyilatkozni, mert nem játszottam túl sok multit, és egyenlőre sajnos nem férek hozzá.
  • rtfmZoli
    A dxdiag-ból néhány dolog hiányzik nálad, így nem tudok segíteni, tedd be az alaplapod típusát, és amit lentebb írok:

Card name: NVIDIA GeForce 9600 GT
    Chip type: GeForce 9600 GT
    Display Memory: 512.0 MB

-------------
    Sound Devices
    -------------
    Description: Realtek HD Audio output
  • GanXstaZolee
    Eljutottam én is hogy megnézzem a virágos verziót nem estem hanyatt sőt... Aki tolja multiban neten irjon már pár sort, mert egyenlőre eszem ágában sincs hogy megvegyem.
  • ricsuka
    Bocsi, de nem értek hozzá, nekem melyik VGA-t kell rárakni, tudom hogy windows professionalom van, de azon belül van még 2 menüpont, azt leírnád nekem?

Time of this report: 3/22/2010, 15:29:25
    Machine name: 9B8CFF30D4734C5
    Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_qfe.090206-1316)
    Language: Hungarian (Regional Setting: Hungarian)
    System Manufacturer: To Be Filled By O.E.M.
    System Model: To Be Filled By O.E.M.
    BIOS: Default System BIOS
    Processor: AMD Athlon(tm) X2 Dual Core Processor BE-2300, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~1.9GHz
    Memory: 2048MB RAM
    Page File: 573MB used, 3365MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    DX Setup Parameters: Not found
    DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

• rtfmZoli
    Keresd meg a vga, és alaplapod gyártójánál a drivereket.

VGA:
    Atiati downloads
    Nvidianvidia downloads

Alaplap:
    Az alaplapi driverek közül szerintem csak az audio drivereket tedd fel
    Asusasus_driverek
    Gigabyte
    stb..gigabyte_driverek
    stb..

Realtek audió chipset gyártó:
    link
  • ricsuka
    Bocsi, de tudsz mutatni linkeket, honnan tudom frissíteni?
  • rtfmZoli
    Kezdésnek legfrissebb VGA driver, audio driver-t rakd fel, ha xp-d van sp2-es, akkor sp3-asra frissítsed fel.
    Ha ez nem megoldás, akkor először a fórumokon keress rá a problémára, ha nincs rá megoldás, akkor vagy a hivatalos supportnál jelezd(nálam cdprojekt) vagy a lentebb említett fórumokban írd le a problémádat, mellékelve a dxdiag fájlt(futtatás->dxdiag)

forum_gaspowered_tech support

steampowered forum

square enix forum
  • ricsuka
    Sziasztok!
    Nekem az lenne a baj, hogy bejön a játék, viszont amikor rámegyek pl. a tutorial-ra, és indulna a játék, elkezd tölteni, minden hibaüzenet nélkül kilép a windowsba.
    Ez miért van?
  • Játékos
    Az utóbbi napokban alig volt mozgás a neten. Mindenki átrohant az SC2-re, vagy csak érdektelenség van .... annyira azért nem jó az SC2 ....
  • rtfmZoli
    Itt lehet megnézni a teljes tech tree-t, interaktívan
    kutatas
  • rtfmZoli
    Ja meg elég vicces, amikor az ACU-t mikor kilőnéd éppen, az escape podjával elmenekül(bár csak 15000 hp-ja van, úgyhogy ha van elég anti air, és repülő, azért le lehet szedni)
  • rtfmZoli
    Azért van néhány starcraft2 játékos, aki SupCom2-zik inkább béta helyett.(forum.gaspowered-en) :)
    Az experimentalokon meg szerintem lehetne erősíteni(vagy research segítségével erősíteni), mert elég ritkán használják(Főleg, hogy amelyiknél land gantryt, air gantryt külön kell építeni 400 massért) mert jóval hatékonyabbak a sima egységek az adott massért(főleg upgradekkel)
  • rtfmZoli
    Tudomásul kell venni, hogy a nagyobb eladások érdekében egyszerűsítettek rajta.

Nekem egyedül az hiányzik, hogy nem lehet setonon TML snipe-ot véghezvinni stealth bázissal(nincs stealth technológia, csak a commandernek, hogy nem látszik a radaron), meg mondjuk nem ártott volna egy olcsóbb hajó sem(fregatt), nem csak (Cybran)destroyer, battleship, carrier /(UEF)cruiser, battleship, atlantis2, meg fixen telepíthető torp launcher. Remélem azért a köv. , vagy azutáni patchben berakják a savegamet skirmishez is.

Azért játszottam multit, és volt egy meccs, ami 1 óra 15 percig elhúzódott, és elég durva volt: platformos pálya volt(ami a videókban volt:alul fölül 4-4 kar, középen vagy 6-8 különálló platform)
    artyk szórták az áldást, ment az airspam, mentek az atomok, meg az aeon(új neve illuminate, de úgyis aeonnak fogják legtöbben hívni) player beteleportált a space temple segítségével a bázisunkra vagy 50 egységgel, meg az ACU-jával(még szerencse, hogy volt készenlétben egy Exp transport, feltöltve 75 földi egységgel) Végül 3 Noah együttes spamjával sikerült kilőni a nuke védelmeit[földi egységeket lehet olcsón, és gyorsan építeni(21dbNoah, majd kilőni egymás után)](meg az exp transport is bedroppolt neki), így inkább kilépett :)
  • Játékos
    Na ja, azért én is úgy látom, hogy nem nagy pukk, de mint írtam, sajnos a jó stratégiák manapság kikoptak, remélem a Starcraft2 normális lesz, a Blizzardos fiúk nem szoktak hulladékot kiadni.

Egyelőre én is az FA-val nyomulok a neten, a második részt pedig tesztelgetem majd, ha nem jön be, akkor csak a másolat marad, mert felesleges beruházni rá ....

Ha kicsit olcsóbb lett az experimentálok építése, mint eddig, akkor azért nyálcsorogva képzelem el, ahogy néhány száz monstrum gyilkolja egymást
  • pointer4
    Egy igazából teljesen más játékot kaptunk :D Nagyon másra kell figyelni, csak pár hasonlóság található.
    Ha ez az új lett volna korábban, akkor érteném, hogy most csináltak egy hardcore stratégiát. De így egy lite-os editionja lett a supcomnak :D
  • Petko
    én is megnéztem a demót, de sajnos abszolút úgy érzem hogy a megérzéseim beigazolódtak...
    egy lebutított, grafikailag is visszafejlődőtt, konzolra átírt játék lett, az eredetihez képest óriási visszafejlődés
  • Játékos
    Azért olyan nagyon xar nem lett, manapság sajnos nem nagyon válogathatunk, alig adnak ki staratégiát, nincs kínálat, talán majd most a Starcraft 2 ....

Szokni kell egy kicsit és végigjátszani. Én annak idején elsőre majdnem kidobtam a Supreme Commandert, mondom ilyen homály játék, szimbólumokat bámulok a pályán, teljes képernyőn játszok, a sok egység mind összekeveredve, a franc sem igazodik ki .... majd elővettem két hét múlva, s azóta egyfolytában ..... ne add fel azonnal.
  • cikasz
    Sziasztok.
    Megnéztem a SC2-t. Hát valami hihetetlenül szar lett!
    Hogy lehet egy játékot igy elkúrni? Az első rész magasan veri ezt a rakás szart amit játéknak mernek nevezni :(
    Imádtam az első részt felcsillant a szemem mikor megláttam, hogy kiadták a másodikat. Bár ne tették volna :(
  • BaliBoy
    Engem inkább az érdekelne, hogy Skirmish-ben miért nem lehet menteni??
  • BaliBoy
    Le kellett egyszerűsíteni a konzol(osok) szintjére... :S
  • Encore
    Csatlakozom az előttem szólókhoz. Hogy lehet egy komoly stratégiai játékot kiadni úgy, hogy nem lehet megállapítani, melyik egység mire jó és mennyit sebez, stb...?
  • Cobra.
    Játszogatok a "bővített" demo-val és nem nagyon tetszik a játék. A tech tree-s megoldás még csak-csak elmegy, de a kevésbé kidolgozott egységek meg a leegyszerűsített UI, illetve irányítás (miért nem lehet formációt választani?) nagyon nem tetszik. Sok mindenben visszalépés a játék még az alap SupComhoz képest is, pl pont az előbb említett probléma, hogy nincs megfelelő leírás az egyégekről.
    Esetleg van már valaki, akinek megvan a dobozos verzió? Ahhoz van valami kézikönyv pdf-ben?
  • Traky70
    Köszönöm szépen. Hasznos ez az áttekintés. Mondjuk ebből sem derül ki, hogy a fegyverek közül melyik támad levegőben és melyik földi célpontok ellen. Szerintem nem lett volna nagyon bonyolult a játékbe beépíteni (most hirtelen nem is ugrik be, hogy az előző részekben hogy is volt ez ...)
  • rtfmZoli
    http://supcomdb.com/sc2/unitlist Részletesebb infót az egységek nevére kattintva kapsz.
    Szerintem nem lehet módosítani a billentyűzetkiosztáson, lehetőleg köv. patchben berakják.
  • Traky70
    Sziasztok!

7., vagy 8. küldetésnél tartok. Lenne pár kérdésem:
    - az egységek jellemzőit, leírását elő lehet szedni valahogy ? Ha pl. új egységet gyártok, még azt sem tudom róla, hogy milyen fegyverzettel van felszerelve, esetleg annak tűzereje, stb ...
    - a parancsok billentyűzet kiosztását nem lehet módosítani ??? Érdekes lenne manapság. Vagy csak én nem jövök rá ?

Hirtelen ennyi, ami zavar benne. Egyébként nagyon jó játék. Egyik startégiai kedvencem az előzé részekkel együtt.
  • Hedgehunter #4348
    Te oszt rajta vagy... Nekem ma jott meg, felraktam de meg idegen.... Nem tudom mi merre van... meg kell tanulni...
  • BaliBoy
    A cybranek első pályáját, hogy a fenébe lehet megcsinálni?
  • rtfmZoli
    A videóra kattintva az on-demand opciót kell választani, majd ott a SupCom2 English almenüt, majd a
    09/03/10 GR.org launch cup SemiFinals&Finalspart2 videót.
  • rtfmZoli
    Tournament final
  • rtfmZoli
    On-Demand-ben el vannak mentve, meg lehet utólag nézni 2 része van:
    41 perc 26 mp(Marc_07_PM_01:52:33),
    és 30 perc 48 mp-es.(Marc_07_PM_02:35:01)
    160 ember volt tegnap este.

Tipikus Build order:
    ACU: 2 Mass_Exactor+1Power_Gen
    1. engineer: 1 M_E+1PG
    2. engineer:1 M_E+1PG
    utána a map mérettől függően vagy factoryt épít, vagy a maradék közeli 4 helyre épít M_E-t, majd 2 factoryt
    Nem épít research station-okat, inkább tankokat.
  • Játékos
    Jónak látszik a játék, mintha kisebbek lennének az egységek, még szokni kell, elég könnyen szétlőttem a két expert az első küldetésben, pedig majd betojtam, amikor megláttam őket. Láthatóan gyengítettek rajtuk, gondolom így kevesebbe is kerül.

Érdekes ez a fejlesztési struktúra, ezt is szokni kell, olyan Starcraft fílingje van, ott is a meglévő egységek tulajdonságait lehetett felturbósítani, új képességeket fejleszteni. Nem baj, ez ott is működött.

Jónak látszik, valószínűleg megrendelem .....