4582
-
csoller #4382 Sziasztok!
A SupCom első részében már sikerült kovácsolni egy magyar klánt, amibe szép számmal be is léptetek, azt hiszem ezt sikernek könyvelhetjük el.
A célunk, hogy legyen a második résznek is egy magyarokat összefogó csoportja, ami megkönnyíti az egymással való játékot.
A SupCom 2. része a Steam-re költözött és itt kívánunk gyülekezni.
Szeretnénk, ha a csoport aktív lenne, ezért azok csatlakozását várjuk, akiknek megvan, vagy tervezik beszerezni a játékot, hiszen feltételezhető, hogy ha nincs meg a játék és nem is tervezed beszerezni, akkor nem lehetsz túl aktív. Tudásszint és online töltött idő itt nem számít.
Ez egy Public Steam Group, tehát bárki szabadon beléphet, a csoport neve és címe:
Hungarian SupCom 2 Group
http://steamcommunity.com/groups/Hungarian_SupCom2_Group
Üdv.: csoller (ez a steam nevem is) -
#4381 igen, de előtte próbálj ki minden fajta indítást(skirmish, campaign, multi, replay[www.gamereplays.org-ról tudsz letölteni Supcom2 replayeket]), hogy hátha könnyebben ki tudják zárni -
ricsuka #4380 Az nincs meg
És még így se jó
Akkor írjak fórumba?
-
#4379 Hoppá, elnéztem a válaszodat.
Nem tudom, én az alaplap dobozáról nézném le. -
#4378 start-->futtatás/run-->dxdiag-->OK
minden adat mentésével dxdiag.txt szövegfájlba tudod menteni az információkat.
Nekem nincs rá szükségem, az alaplapi driverre meg keress rá, kis önállóság azért elvárható :)
csak ha fórumba a problémádat leírod, ezt a fájlt érdemes csatolni, mert valószínűleg nagyobb az esély, hogy tudnak segíteni neked. -
ricsuka #4377 Azt hogy írja a dxdiag?
Hogy keressem? -
#4376 Milyen alaplapod van, mert annak az audió driverét is érdemes frissíteni.. -
#4375 Itt válaszd ki a 2.ik lenyíló menüben a geforce 9 series-t, majd töltsd le a drivert
link -
ricsuka #4374 Card name: NVIDIA GeForce 9600 GSO
Chip type: GeForce 9600 GSO
Display Memory: 768.0 MB
Itt van -
#4373 Több játékos/játék van mint, a SupCom, ill. FA csúcsán, és én kevésbé stresszelek, mint mikor FA-ztam(klánban volt olyan meccs, hogy szabályosan remegett a gyomrom az első 2-3 percben, hogy most teljesítenem kell)
Annyiban nem tetszik, hogy szerintem túl magas a mass_e költsége, így a külső mass lelőhelyeket nem mindig éri meg megépíteni(mert 1 mass_e 3 perc után hozza be a költségét)
Az A.I.-t már javítják(Sorian, az egyik fejlesztő is, és más is kezdi moddolni)
Én valahogy így állítanám fel most a sorrendet:
TA 9.1 (modokkal)
SupCom+FA 9.3 (modokkal/klánban multi)
Supcom2 8.7 (egyenlőre mod nélkül)
Multiról nem vagyok kompetens nyilatkozni, mert nem játszottam túl sok multit, és egyenlőre sajnos nem férek hozzá.
-
#4372 A dxdiag-ból néhány dolog hiányzik nálad, így nem tudok segíteni, tedd be az alaplapod típusát, és amit lentebb írok:
Card name: NVIDIA GeForce 9600 GT
Chip type: GeForce 9600 GT
Display Memory: 512.0 MB
-------------
Sound Devices
-------------
Description: Realtek HD Audio output
-
#4371 Eljutottam én is hogy megnézzem a virágos verziót nem estem hanyatt sőt... Aki tolja multiban neten irjon már pár sort, mert egyenlőre eszem ágában sincs hogy megvegyem. -
ricsuka #4370 Bocsi, de nem értek hozzá, nekem melyik VGA-t kell rárakni, tudom hogy windows professionalom van, de azon belül van még 2 menüpont, azt leírnád nekem?
Time of this report: 3/22/2010, 15:29:25
Machine name: 9B8CFF30D4734C5
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_qfe.090206-1316)
Language: Hungarian (Regional Setting: Hungarian)
System Manufacturer: To Be Filled By O.E.M.
System Model: To Be Filled By O.E.M.
BIOS: Default System BIOS
Processor: AMD Athlon(tm) X2 Dual Core Processor BE-2300, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~1.9GHz
Memory: 2048MB RAM
Page File: 573MB used, 3365MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode
-
#4369 Keresd meg a vga, és alaplapod gyártójánál a drivereket.
VGA:
Atiati downloads
Nvidianvidia downloads
Alaplap:
Az alaplapi driverek közül szerintem csak az audio drivereket tedd fel
Asusasus_driverek
Gigabyte
stb..gigabyte_driverek
stb..
Realtek audió chipset gyártó:
link -
ricsuka #4368 Bocsi, de tudsz mutatni linkeket, honnan tudom frissíteni? -
#4367 Kezdésnek legfrissebb VGA driver, audio driver-t rakd fel, ha xp-d van sp2-es, akkor sp3-asra frissítsed fel.
Ha ez nem megoldás, akkor először a fórumokon keress rá a problémára, ha nincs rá megoldás, akkor vagy a hivatalos supportnál jelezd(nálam cdprojekt) vagy a lentebb említett fórumokban írd le a problémádat, mellékelve a dxdiag fájlt(futtatás->dxdiag)
forum_gaspowered_tech support
steampowered forum
square enix forum -
ricsuka #4366 Sziasztok!
Nekem az lenne a baj, hogy bejön a játék, viszont amikor rámegyek pl. a tutorial-ra, és indulna a játék, elkezd tölteni, minden hibaüzenet nélkül kilép a windowsba.
Ez miért van? -
Játékos #4365 Az utóbbi napokban alig volt mozgás a neten. Mindenki átrohant az SC2-re, vagy csak érdektelenség van .... annyira azért nem jó az SC2 .... -
#4364 Itt lehet megnézni a teljes tech tree-t, interaktívan
kutatas -
#4363 Ja meg elég vicces, amikor az ACU-t mikor kilőnéd éppen, az escape podjával elmenekül(bár csak 15000 hp-ja van, úgyhogy ha van elég anti air, és repülő, azért le lehet szedni) -
#4362 Azért van néhány starcraft2 játékos, aki SupCom2-zik inkább béta helyett.(forum.gaspowered-en) :)
Az experimentalokon meg szerintem lehetne erősíteni(vagy research segítségével erősíteni), mert elég ritkán használják(Főleg, hogy amelyiknél land gantryt, air gantryt külön kell építeni 400 massért) mert jóval hatékonyabbak a sima egységek az adott massért(főleg upgradekkel) -
#4361 Tudomásul kell venni, hogy a nagyobb eladások érdekében egyszerűsítettek rajta.
Nekem egyedül az hiányzik, hogy nem lehet setonon TML snipe-ot véghezvinni stealth bázissal(nincs stealth technológia, csak a commandernek, hogy nem látszik a radaron), meg mondjuk nem ártott volna egy olcsóbb hajó sem(fregatt), nem csak (Cybran)destroyer, battleship, carrier /(UEF)cruiser, battleship, atlantis2, meg fixen telepíthető torp launcher. Remélem azért a köv. , vagy azutáni patchben berakják a savegamet skirmishez is.
Azért játszottam multit, és volt egy meccs, ami 1 óra 15 percig elhúzódott, és elég durva volt: platformos pálya volt(ami a videókban volt:alul fölül 4-4 kar, középen vagy 6-8 különálló platform)
artyk szórták az áldást, ment az airspam, mentek az atomok, meg az aeon(új neve illuminate, de úgyis aeonnak fogják legtöbben hívni) player beteleportált a space temple segítségével a bázisunkra vagy 50 egységgel, meg az ACU-jával(még szerencse, hogy volt készenlétben egy Exp transport, feltöltve 75 földi egységgel) Végül 3 Noah együttes spamjával sikerült kilőni a nuke védelmeit[földi egységeket lehet olcsón, és gyorsan építeni(21dbNoah, majd kilőni egymás után)](meg az exp transport is bedroppolt neki), így inkább kilépett :) -
Játékos #4360 Na ja, azért én is úgy látom, hogy nem nagy pukk, de mint írtam, sajnos a jó stratégiák manapság kikoptak, remélem a Starcraft2 normális lesz, a Blizzardos fiúk nem szoktak hulladékot kiadni.
Egyelőre én is az FA-val nyomulok a neten, a második részt pedig tesztelgetem majd, ha nem jön be, akkor csak a másolat marad, mert felesleges beruházni rá ....
Ha kicsit olcsóbb lett az experimentálok építése, mint eddig, akkor azért nyálcsorogva képzelem el, ahogy néhány száz monstrum gyilkolja egymást -
#4359 Egy igazából teljesen más játékot kaptunk :D Nagyon másra kell figyelni, csak pár hasonlóság található.
Ha ez az új lett volna korábban, akkor érteném, hogy most csináltak egy hardcore stratégiát. De így egy lite-os editionja lett a supcomnak :D -
Petko #4358 én is megnéztem a demót, de sajnos abszolút úgy érzem hogy a megérzéseim beigazolódtak...
egy lebutított, grafikailag is visszafejlődőtt, konzolra átírt játék lett, az eredetihez képest óriási visszafejlődés -
Játékos #4357 Azért olyan nagyon xar nem lett, manapság sajnos nem nagyon válogathatunk, alig adnak ki staratégiát, nincs kínálat, talán majd most a Starcraft 2 ....
Szokni kell egy kicsit és végigjátszani. Én annak idején elsőre majdnem kidobtam a Supreme Commandert, mondom ilyen homály játék, szimbólumokat bámulok a pályán, teljes képernyőn játszok, a sok egység mind összekeveredve, a franc sem igazodik ki .... majd elővettem két hét múlva, s azóta egyfolytában ..... ne add fel azonnal. -
#4356 Sziasztok.
Megnéztem a SC2-t. Hát valami hihetetlenül szar lett!
Hogy lehet egy játékot igy elkúrni? Az első rész magasan veri ezt a rakás szart amit játéknak mernek nevezni :(
Imádtam az első részt felcsillant a szemem mikor megláttam, hogy kiadták a másodikat. Bár ne tették volna :(
-
#4355 Engem inkább az érdekelne, hogy Skirmish-ben miért nem lehet menteni?? -
#4354 Le kellett egyszerűsíteni a konzol(osok) szintjére... :S -
#4353 Csatlakozom az előttem szólókhoz. Hogy lehet egy komoly stratégiai játékot kiadni úgy, hogy nem lehet megállapítani, melyik egység mire jó és mennyit sebez, stb...? -
#4352 Játszogatok a "bővített" demo-val és nem nagyon tetszik a játék. A tech tree-s megoldás még csak-csak elmegy, de a kevésbé kidolgozott egységek meg a leegyszerűsített UI, illetve irányítás (miért nem lehet formációt választani?) nagyon nem tetszik. Sok mindenben visszalépés a játék még az alap SupComhoz képest is, pl pont az előbb említett probléma, hogy nincs megfelelő leírás az egyégekről.
Esetleg van már valaki, akinek megvan a dobozos verzió? Ahhoz van valami kézikönyv pdf-ben? -
Traky70 #4351 Köszönöm szépen. Hasznos ez az áttekintés. Mondjuk ebből sem derül ki, hogy a fegyverek közül melyik támad levegőben és melyik földi célpontok ellen. Szerintem nem lett volna nagyon bonyolult a játékbe beépíteni (most hirtelen nem is ugrik be, hogy az előző részekben hogy is volt ez ...) -
#4350 http://supcomdb.com/sc2/unitlist Részletesebb infót az egységek nevére kattintva kapsz.
Szerintem nem lehet módosítani a billentyűzetkiosztáson, lehetőleg köv. patchben berakják. -
Traky70 #4349 Sziasztok!
7., vagy 8. küldetésnél tartok. Lenne pár kérdésem:
- az egységek jellemzőit, leírását elő lehet szedni valahogy ? Ha pl. új egységet gyártok, még azt sem tudom róla, hogy milyen fegyverzettel van felszerelve, esetleg annak tűzereje, stb ...
- a parancsok billentyűzet kiosztását nem lehet módosítani ??? Érdekes lenne manapság. Vagy csak én nem jövök rá ?
Hirtelen ennyi, ami zavar benne. Egyébként nagyon jó játék. Egyik startégiai kedvencem az előzé részekkel együtt. -
#4348 Te oszt rajta vagy... Nekem ma jott meg, felraktam de meg idegen.... Nem tudom mi merre van... meg kell tanulni... -
#4347 A cybranek első pályáját, hogy a fenébe lehet megcsinálni? -
#4346 A videóra kattintva az on-demand opciót kell választani, majd ott a SupCom2 English almenüt, majd a
09/03/10 GR.org launch cup SemiFinals&Finalspart2 videót. -
#4345 Tournament final -
#4344 On-Demand-ben el vannak mentve, meg lehet utólag nézni 2 része van:
41 perc 26 mp(Marc_07_PM_01:52:33),
és 30 perc 48 mp-es.(Marc_07_PM_02:35:01)
160 ember volt tegnap este.
Tipikus Build order:
ACU: 2 Mass_Exactor+1Power_Gen
1. engineer: 1 M_E+1PG
2. engineer:1 M_E+1PG
utána a map mérettől függően vagy factoryt épít, vagy a maradék közeli 4 helyre épít M_E-t, majd 2 factoryt
Nem épít research station-okat, inkább tankokat. -
Játékos #4343 Jónak látszik a játék, mintha kisebbek lennének az egységek, még szokni kell, elég könnyen szétlőttem a két expert az első küldetésben, pedig majd betojtam, amikor megláttam őket. Láthatóan gyengítettek rajtuk, gondolom így kevesebbe is kerül.
Érdekes ez a fejlesztési struktúra, ezt is szokni kell, olyan Starcraft fílingje van, ott is a meglévő egységek tulajdonságait lehetett felturbósítani, új képességeket fejleszteni. Nem baj, ez ott is működött.
Jónak látszik, valószínűleg megrendelem .....