1768
Blender
-
lotsopa #568 Jó hogy lehet 3d-ben nézni, ritkán látok ilyen lehetőséget. Ami viszont szomorúbb hogy még a full hd is ritka. -
#567 Írj Jeff úrnak, hogy csapattag szeretnél lenni. Az animáláshoz jómagam hozzá se szagoltam. Lehet benne valami igazság hogy elsőre az animálni kívánandó testet volna célszerű elkészíteni. Logikusnak hangzik. Bár próba szerencse. Lehet ha van pár tested és hozzárendeled a vázhoz csontokhoz amit időrendi sorrendben át állítasz akkor lesz belőle valami később meg kisebb változtatásokat eszközölsz szerkesztés módban, majd lehet elkezd az is érdekelni és elkezd foglalkoztatni jobban aztán tanulmányozod a csínját :))) -
garadas20 #566 Sziasztok! Kezdő blenderes vagyok és vissza olvasva a fórumban láttam, hogy valaki keres csapattagot, hogy ha még ez áll akkor én jelentkezem. Szeretnék megtanulni dizájnolni, programozni és modellezni is. Blenderben most ott tartok, hogy belekezdtem tanács ellenére az animálásba, de nekem a csontváz modellezés, hogy élővé tegyem nem sikerült, pedig videó alapján csináltam és nem ment. Aki jó ebben tudna nekem esetleg tanácsot adni, vagy segíteni? Köszönöm előre is és jók a képek! :) -
commissioner #565 Melyik játékba/szimbe teszed be? -
gombabácsi #564 -
#563 Egy játékhoz/szimulátorhoz készült, igyekeztem úgy is eljárni. Kábé kettő m megabájtot tud konvertálni a program ami végül átalakítja o3d be. Plusz a parancssorokat kell megírni ha "sikerál", mutatok egy képet arról is. Üdv -
#562 -
#561 -
#560 Tökmindegy milyen a mintája : -
#559 ...és örömömre volna, ha bárkinek otthon megtetszik az ötlet - perszecsak ha úgy gondolja - , akkor megosztaná fórumon a munkáját. Hogy legyen egy kis élet :))) Na mindegy majd lesz mai... üdv fórumtársak. :) -
#558 -
#557 Tervezem hogy készítenék egy hőlégballont egy ilyesmit : -
#556 Köszi Jeff úr. Jó fej vagy mint mindig. :) Kösz. -
#555 file->user preferencies
ott az addon fület aztán bal oldalt az import-export gombot és kiválasztod a listából a directx formatot kipipálod és már megy is. -
#554 Megoldottam átkonvertáltam 3ds fájlba majd úgy nyitottam meg a régi blendivel és konvertáltam ki a fájlt x be meg a problémám csak annyi volt hogy minden négyszöget megfelezett háromszögre és a textúrát külön mindegyikre úgy húzta rá nem ahogyan eredetileg volt. Sajnos azt hiszem csak a színekkel játszhatok ezúttal , azok viszont nem sok lehetőséget adnak majd. -
#553 sziasztok egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy valaki esetleg nem tudja hogyan lehet direkt x fájlba kimenteni a saját munkát , mert már próbálkoztam azzal hogy megnyitom a régi blenderrel az tud exportálni diret x be , de már a megnyitásnál figyelmeztetett hogy valami nincs rendjén. Végül kiexportáltam úgy is x fájlba és aztán átnyomattam az egyik buszos szimulátor cuccával o3d be hogy a pályaszerkesztőjébe behelyezzem az objektumot , de nem jelenítette meg. Tehát van valami megoldás hogy az új blender is sokféle kiterjesztésbe tudjon ki exportálni? A válaszokat előre is köszönöm. Már azért próbálkoztam ezzel azzal , de ezidáig nem jött ősze. Üdv -
#552 Nagyon benne lehetsz ebben az egészben. Szép munka. -
gombabácsi #551 csináltam egy ilyet, fraktál kedvelők szeretni fogják szerintem
http://www.youtube.com/watch?v=OykZ_9J6iiU -
#550 ide süss : http://mindentbele.atedin2.hu/kep.php?id=181
megfogod letöltöd jobb felső sarok részénél keresd hogy : Csatolva: mb_3_dodgem.zip ha lejött kicsomagolod és a tutorialra menjél rá. -
#549 http://hu.scribd.com/doc/44285159/Blender-Kezikonyv -
#548 Jegyzeteld ki mit mire használ az ipse a blender guruból és gyakorolj nézegetni kell videókat sokat és gyakorolni. Készíts valami egyszerűbbet mondjuk egy kard pengét majd később a markolatot. Majd vagy adj neki anyagot vagy fesd be állítsd be a fényét külön a megvilágítást is beállíthatod és azt is hogy milyen színnel világítson. A gyakorlás teszi lehetővé az újonnan tanult dolgok jobban megmaradjanak benned. Nekem máig visszatér az hogy elsőre szeretnék jól mindent , de bármibe hogy a gyakorlottabbak is javítgatnak igazítgatnak, mert ezt csak úgy lehet. -
#547 Gratula szép munkáid vannak! A deadcyborgról nem is tudtam, hogy magyar fejlesztés jó látni, hogy kicsiny országunkban mennyi tehetséges ember van mindig látok 1-1 magyar nevet az ilyen bemutatókon. -
gombabácsi #546 Hirdetés! :)
Blender oktatást vállalok, 2 ezer Ft per óra. BP-n, Kelenföld felé lakok, főleg hétvégén vagy este 8 után érek rá.
Nem a pénzkeresés a fő célom ezzel, pénzt azért kérek érte mert akkor nem veszi komolyan akit oktatok (tapasztalat...).
Csak az jelentkezzen akinek komoly céljai vannak. Elég jól magyarázok, és akár pár óra alatt nagyon jó alapokra tudom helyezni egy ember tudását, és ha elég ügyes akkor nincs is szüksége többre (szintén tapasztalat).
Referenciáim és email címem itt megtalálható (a jobs menüpont alatt a pénzes munkáim): http://etyekfilm.hu/ -
#545 letezik a 2.5 hez magyar kezikonyv? -
retoucher #544 A "jó öreg" Endrú Prájsz!
Hát igen, aki Blenderezik az előtt a neve nem ismeretlen szinte az egész világon! Rengeteget tanultam a videóiból, sőt szinte mindent onnan, na jó azért másoktól is, de azért az ő videói alap minden Blenderes számára!
Itt van 1-2 próbálkozásom bő negyed év Blender tanulgatás után, na meg itt!
Persze van több is, de azok munka projektek, így nem publikusak.
-
#543 gondoltam hátha érdekel valakit prár profi de egyszerü tutorial -
#542 A fű az particle nem textúra és egységesen van megadva a színei de majd próbálkozom az egyes részeinek a befestésével. -
Neoncsoves #541 vagy vonal gyanánt raksz le plane-t és beszínezed fehérre, aztán lehet szarakodni azzal hogy átlátszó legyen illetve hogy "ráfeküdjön" a fűre :D -
#540 Valami hasonlón gondolkodom én is -
Neoncsoves #539 vonalazáshoz sima textúra nem lenne jó? :) esetleg fehérre festeni ott a fű modelljét valahogy? -
Kicsit haladtam. Ami kell még az háló a kapura meg a vonalazás. Háló az asszem menni fog bár méretre szabni nem tudom, hogyan fogom de a vonalazásra eddig nincs ötletem. -
#537 A saját véleményem az hogy mindennek meg van a maga menete. Az eszközökkel játszani kell. Kikkel tapasztalni mit mire érdemes leginkább használni.
Az elején úgy voltam pár gyakorlati eljárást megtanulok és elkészítek valamit ami tetszik. Menet közben jöttek ki a tapasztalatlanságomból elkövetett hibák , és az hogy nem ismertem olyan gyakorlati alkalmazást amire szükségem lett volna az elképzelésem megvalósításához. A gyakorlás a legfontosabb és ha mented a munkáid, fogsz látni különbséget az egy évvel ezelőtti és az egy évvel későbbi munkáid közül. A blender gurut tudom ajánlani, mert a videóiból a billentyű kombinációkat kitudod lesni (esetleg papír ceruza jegyzetelj, jó az). A menetét is ha megnézed "elkészinti" a testet, vagy épp csak amit látsz. Az adott oldat hogy takarékoskodjon , beállítja a fényeket és a végén effektekkel fejezi be . Ahol életszerű lencsetükröződést fókuszt stb beállít hogy rátegyen egy lapáttal. Nekem így jött át a dolog legalább is. Amikor van kedvem és tehetem is, akkor szoktam gyakorolni, de a végén a dugdosós részt a lencse fókuszt az élességet a koszt a lencsén stb ezeket nem szoktam beállítani pedig az a sok kis jelentéktelennek látszó dolog dob igazán az elkészített alkotáson. Én a blender guru videóit tudom figyelmedbe ajánlani és hogy az alapvető szerkesztési elemeket amennyire sokat csak elehet gyakorolnia kell az embernek. Az alapok fontosak mert arra lehet építeni bármit. nekem bejött az hogy félreraktam a blendert és csak videókat nézegettem jegyzeteltem és néztem , azután elkezdtem valamit majd elakadtam. Nem sokat töprengtem ki töröltem és elkezdtem elölről. Egy idő után kezdett olyan lenni ahogy elképzeltem. Sokat szoktam rögtönözni is konkrét elképzelés nélkül. Sokszor belementem olyan részletességgel szerettem volna elkészíteni az adott testet, hogy emiatt maradt félbe. a géped teljesítményére is érdemes odafigyelni nehogy emiatt kényszerülj félbehagyni amit elkezdtél. be kell lőni mennyire legyen részletes mit lehet kiegyenlíteni ki ellensúlyozni textúrával hogy alacsony poligonszámmal dolgozhass. Magad miatt és a géped miatt. Elméletben én ezeket tartom fontosnak ha valakit elkezdi érdekelni a blender. Ha annak idején valaki leírta volna nekem valami hasonló formában ezeket a sorokat bizony örültem volna. Van amit csak a tapasztalat tud helyettesíteni. Én most már a játék készítők által elkészített sövénykerítést vagy hordókat kerítést gépkocsikat utakat fa fém elemeket és betonelemeket figyelem meg hogyan alkalmazzák a játékokban. Megpróbálom elképzelni a test térhálóját a látottak alapján és a textúra felbontását is. Sokat lehet tanulni a játékokban fellelhető elemekből hogy mennyire érdemes belemenni a részletességbe. Esetleg hol érdemes kompromisszumot kötni hogy oké ez meg az nem olyan részletes éppen azért hogy a fő test részletesebb lehessen egészben vagy részlegesen itt meg ott hogy jobban mutasson. Mondjuk én nem olyan fejjel gondolkozok aki egy komplett kompozíciót szeretne létrehozni és mint képet prezentálni. Én inkább játékokhoz készítek el kedvem szerint testeket. Tehát kinek mi az elképzelése mit szeret. Nekem ez az alkotás. Bocs hogy kicsit elnyújtottam , s ha olyat említettem volna ami amúgy is egyértelmű. A legjobbakat jó nyarat mindenkinek. -
#536 Üdw!
Tudnátok ehhez hasonló szájbarágós, kezdőknek szóló videókat linkelni? Amiben csinálunk is valamit, nem csak elméleti locsogás.
Legyen már az embernek egy kis sikerélménye. -
#535 Készüljetek fel rá, hogy a jövőben sok lámaságot fogok kérdezni, mert meg akarom tanulni valamilyen szinten. -
#534 Köszi szépen! Tényleg a Proportional Editing Enable-t kellet kiválasztani. De a kurzor a G mozgatáskor jelenik már meg. -
#533 Lehet nem erre gondolsz.
-
#532 A "G" vel mozgatni tudsz te a "C" re gondolsz szerintem amivel kijelölni lehet. -
#531 Hát pont most nézegettem videót kezdőknek, de valamit elnyomhattam, mert a G eszköz méretezését, ami a scrollal megy, elveszítettem. Nem jelenik meg a kör a kurzor körül, és hiába tekerem a scrollt, nem jelenik meg sehogy se. Így nem tudom beállítani, hogy mekkora területre legyen hatással.
Mit baxtam el vajon? -
#530 ja de nagyon bírom én is a jó alkotásokat , mert az kedvet csinál ahoz hogy én is készítsek valami kisebb volumenű dolgot. -
#529 gyakorolni kell nézni kell a videókat abból lehet tanulni ezt azt ha csak egy picit is az már jó egy billentyű kombinációt azt hogy mit mire lehet használni. Én részemről úgy vagyok hogy a gépem teljesítményéhez igazodok és örülök annak a kicsinek amit az enged.