Blender
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ilyen színskálát kéne készíteni és arról lelehetne késõbb könnyen írni a adatokat csak egyszer kell megcsinálni és ha késõbb valamihez kell akkor csak kiválasztani a színhez tartozó adatot és felhasználni az adott testhez."A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
régi kép de jópofa és az anyagok nagyon el vannak találva.

aztán meg egy olyan emberkétõl aki gyakorlottabb lehetett :

Egyébként a photoshop-ot simán ki lehet váltani Gimp-el ami ingyenes.
Hozzám hasonlóan blenderben kezdõ de lelkes embereket keresnék akik szívesen kipróbálnák milyen egy kisebb játék elkészítése.
Egy dolog a lényeg, hogy 1 hónap próbálkozás után ne add fel.
Itt van róla videó, errõl is van szó benne.
Akkor talán tudsz segíteni ezalatti kommentemen 😊
Vagy planar mapping-et hogy lehet blenderrel? többször veszem fel ugyanazt a textúrát, és helyezem a mesh-re sokszor egymás után.
On: Ha én játékba akarom exportálni ezt a karaktert, akkor hogy oldjam meg azt, hogy egy karakterhez több animáció tartozzon, amit majd a kellõ pillanat(ok)ban el tudok indítani?
Van ez az NLA Editor, ebben úgy csináljam, hogy ott legyen a sok armature?
Mert ugye egy armature-hoz eleve tartozik egy összetett animáció, ha hozzá van rendelve egy bvh(mocap) file.
Szerencsére csontozásra meg animálásra nem volt szükségem, úgyhogy könnyebb volt a helyzetem a tiédnél.
Van egy emberi modellem, amiben csináltam csontvázat(armature) videók alapján.
Ennek a videósorozat segítségével, aminek ez is a része, csináltam meg mindent, de pont ebben a videóban elakadtam.
Ugyanis hiába csinálok vertex groupot a lábnak pl, Pose módban a benne lévõ csontot mozgatva nem történik semmi.
Pontosabban a csont mozog, de a vertex group ugyanott marad.
Mi lehet a probléma?
Példának okáért egybõl megtaláltam, amit kerestem. És itt mûködik az, ami a tutorialokban.
Az ablak tetején eddig volt add, és lehetett sphere-t, meg mindenféle dolgot a scene-hez adni. Most meg eltûnt. A bal felsõ sarokban van egy legörgethetõ dolog, abban lehet a módok között váltogatni, de egyiknél se ugrik ki olyan jobbra mellette, h Add, ez hol van?
a többinek is kb a fordítását tudom.
grab, scale, rotate megy.
kb ennyit. máshoz nem is nagyon szoktam nyúlni.
Hát ez borzalom, ez a Blender, hozzáhajítanék vmit annak, aki ezt az interface-t kitalálta...