Blender

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fuszhi
A kocsis linknél rád gondoltam úr, ja és ja-ja igaz lehetne még rá tenni valami tükrözõdést , de még majd szeretném kidolgozni sokkal jobbra a kockát. Remélem majd ütõs lesz. Többféle felülete van a kockának és két hasonló színárnyalat, továbbá azt nem tudom hogy lehetne elkészíteni hogy ha egyik oldalról nézem vagy szembõl akkor fekete ha másik szögbõl esik rá a fény akkor meg sötét zöldes. A filmet sokszor néztem meg és bizony arra gondoltam ha kész lehetne játékot is készíteni hogy van egy ember benne és azzal lehetne mászkálni, persze a kockák folyamatosan rendezõdnének és ki kéne jutni mielõtt a csapdás kockák áldozatául válna karakterünk. A két filmet gyúrnám egybe az elsõ részt és a másodikat a harmadik az már nem szimpatikus.

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

Jeffjohnson
Kocsis link nagyon hasznos! Kocka jól néz ki esetleg egy kis tükrözõdést tehetnél rá mintha a filmben is lett volna.

fuszhi

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

fuszhi
Egyik kedvenc filmem a kocka az elõ részt is és a másodikat a Hyper kockát is nagyon kedvelem íme az én rögtönzött "hiperkockám" :

fuszhi

fuszhi
t

Jim Morrison
igen igen, azok a szép játszóterek 😄 csak azokban nem volt ilyen lapocska benne (legalábbis nálunk)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jeffjohnson
Ez de jó 😄 régi idõket idéz.

fuszhi

fuszhi
Tetszik nagyon.

Jeffjohnson
meg ezt is 😊

Jeffjohnson
Ezt pl én csináltam régen:

Jeffjohnson
Jah, ez jó ötlet. Egyébként van rengeteg ingyenes anyag sõtt kiadott fájlok is beállításokról a neten azokból sokat lehetne tanulni.

fuszhi
ilyen színskálát kéne készíteni és arról lelehetne késõbb könnyen írni a adatokat csak egyszer kell megcsinálni és ha késõbb valamihez kell akkor csak kiválasztani a színhez tartozó adatot és felhasználni az adott testhez.

fuszhi
tetszik bár mondjuk én magam nem iszok nem dohányzok

fuszhi
Szerintem nagyon jó. Nem is tudom nekem átjön olyan alu érzés a tûz követ csiszoló kerékrõl, a többi is jó. Egyetlenegy észrevétel am biztos dobna rajt , de mondom azonkívül iszonyat. Mégpedig hogy a láng védõ fém oldalán van olyan bemélyedés ahol fellehet pattintani az alatta levõ mû anyagra, meg a lángvédõ sarka kicsit le lehetne kerekíteni. Az dobna rajta. De szerintem profi. Ezek nélkül is. Én biztos nem tudnék még ilyet 😊

Jeffjohnson
Jobb de még mindig nem az igazi nincs meg az a fémes feeling.
régi kép de jópofa és az anyagok nagyon el vannak találva.

fuszhi
Igen hallottam is róla. találtam még blenderrel készülteket csak attól függ mennyire kifinomultan bánik az ember. http://blenderartists.org/forum/showthread.php?124763-Lightsabers.

aztán meg egy olyan emberkétõl aki gyakorlottabb lehetett :

Jeffjohnson
Ami nekem ebben nem tetszik összehasonlítva a korábbi Mayas képpel, hogy olyan mûanyag feelingje van a Mayas képen fémbõl van mert nagyon jól meg van oldva a tükrözõdés ami fémes hatást kelt illetve a szövet része is nagyon jó. Blenderben is meg lehet csinálni ezt. Nem mondom, hogy jelen pillanatban képes lennék rá de láttam már nem 1 szép fémes felületet Blenderben és simán képes ilyen látványra mint azon a Mayas képen.

Egyébként a photoshop-ot simán ki lehet váltani Gimp-el ami ingyenes.

fuszhi
Viszont igen megcsinálod blenderrel, majd egy kicsi Photoshop. A maya is 3d, a blender is 3d. Jó nem ugyan az, de szerintem elég közeli volna a módszer. Ha mondjuk a maya helyett blenderrel van elkészítve, viszont a Photoshop marad. 😊)) Biztos lehet hasonlót. Ráadásként a Blender free.

fuszhi

fuszhi
http://evilgenius180.wordpress.com/tag/the-force/

fuszhi
Akkor viszont jah 😊 Lehet kevertem mással mert elõtte néztem másikat megmutatom.

Jeffjohnson
lehet én néztem be de "All hilts and blades are rendered in Maya 2008, and title text added in afterwords using Photoshop. "szóval nem Blender de ennek ellenére jól néznek ki

fuszhi

fuszhi

fuszhi

Jeffjohnson
Sziasztok!
Hozzám hasonlóan blenderben kezdõ de lelkes embereket keresnék akik szívesen kipróbálnák milyen egy kisebb játék elkészítése.

Egy dolog a lényeg, hogy 1 hónap próbálkozás után ne add fel.

fuszhi

fuszhi

fuszhi

Itt van róla videó, errõl is van szó benne.

Akkor talán tudsz segíteni ezalatti kommentemen 😊

Tudja valaki, hogy hogy lehetne Blenderben "splat mapping"-ezni, vagyis egérrel festeni mesh-re? Az a gond, hogy seam-re tudok, vagyis ha elõtte mark seam-el kijelölöm, majd unwrappel kicsomagolom a mesh-t, és ráhelyezem egy UV map-re, de attól még nem lesz részletes a textúra mondjuk egy hely mashjén.

Vagy planar mapping-et hogy lehet blenderrel? többször veszem fel ugyanazt a textúrát, és helyezem a mesh-re sokszor egymás után.

kijött a blender 2.59 és dolgoznak a 2.6os verzión. 😊

off:Vagyok, a napokban Arduino robotprogramozásban segédkeztem 😊

On: Ha én játékba akarom exportálni ezt a karaktert, akkor hogy oldjam meg azt, hogy egy karakterhez több animáció tartozzon, amit majd a kellõ pillanat(ok)ban el tudok indítani?
Van ez az NLA Editor, ebben úgy csináljam, hogy ott legyen a sok armature?

Mert ugye egy armature-hoz eleve tartozik egy összetett animáció, ha hozzá van rendelve egy bvh(mocap) file.

üdv! az miért van, hogy felhúztam egy felirat mögött egy Plane-t (háttérnek szánom) raktam rá egy képet textúraként, Texture módban tökéletesen látszik, de renderbe csak a feliratot látom. ötlet?

gothmog
Fog ez menni. 😊 Amúgy együtt érzek veled. 3DSMax-os beidegzõdésekkel nekem napokig tartott mire a kezdõ kockától érdemben el tudtam mozdulni.
Szerencsére csontozásra meg animálásra nem volt szükségem, úgyhogy könnyebb volt a helyzetem a tiédnél.

Azonos nevûnek kellett lennie a csontnak a megfelelõ vertex grouppal.

na ebben nem vagyok otthon még sajnos :S

Az újabb problémám a következõ:
Van egy emberi modellem, amiben csináltam csontvázat(armature) videók alapján.
Ennek a videósorozat segítségével, aminek ez is a része, csináltam meg mindent, de pont ebben a videóban elakadtam.
Ugyanis hiába csinálok vertex groupot a lábnak pl, Pose módban a benne lévõ csontot mozgatva nem történik semmi.
Pontosabban a csont mozog, de a vertex group ugyanott marad.

Mi lehet a probléma?

Az asztali gépemen a régebbi Blender van, és csodák csodája, az sokkal átláthatóbb számomra, mint ez a legújabb...
Példának okáért egybõl megtaláltam, amit kerestem. És itt mûködik az, ami a tutorialokban.

ott van egy + jel, arra kattints rá akkor visszajön a menüsor

Akkor erre már jártam véletlenül egyszer.

Az ablak tetején eddig volt add, és lehetett sphere-t, meg mindenféle dolgot a scene-hez adni. Most meg eltûnt. A bal felsõ sarokban van egy legörgethetõ dolog, abban lehet a módok között váltogatni, de egyiknél se ugrik ki olyan jobbra mellette, h Add, ez hol van?

extrude azzal tudod "folytatni" a mesh-t. tehát kijelölök egy edge-t, nyomok egy E betût, akkor a kijelölt edgebõl kapok egy újat amit húzhatok oda ahova akarok. a modellezés alaptoolja, hogy úgymondjam 😊

Ezeket is leírhatnád, h mik, mert az extrude-ról nekem az extrudálás(összepréselés) jut eszembe, de gondolom ez nem skálázás.
a többinek is kb a fordítását tudom.
grab, scale, rotate megy.

hát amiket felsoroltál azokat nem nagyon ismerem... én is elég kezdõ vagyok még. én amit használok jelenleg az az alap extrude, loop cut and slide, mirror modifier, grab, scale, rotate, suvdivide.

kb ennyit. máshoz nem is nagyon szoktam nyúlni.

Ha értesz hozzá, nem bánnám, ha Skype-on beszélhetnénk, mert ezzel így 2 év múlva se jutok semmire...

kitartás 😊 nem olyan nehéz ez. vannak opciók amikhez egyelõre inkább nem nyúlkálok én se 😊)

Módot kellett váltani hozzá, h leszedjek egy kijelölést. Megtapsolom, aki ezt kitalálta...

Na, most meg rámentem, h select inverse, és olyan, mintha folyamatosan kijelölve lenne fekete vonalakkal az egész. Ebbõl hogy lehet visszalépni?

Hát ez borzalom, ez a Blender, hozzáhajítanék vmit annak, aki ezt az interface-t kitalálta...