1768
Blender
  • Jeffjohnson
  • fuszhi
    készítettem még ilyet is

meg egy ilyet :
  • fuszhi
    Azért van különbség egy sík felület közt, és egy nem sík felület közt.
  • fuszhi
    mai
  • fuszhi
    köszi jeff úr. Jó fej vagy.
    Biztos meglehetett volna élethűbbre. A fa sziínét igazából nagyon elrontottam meg a lustaságom lehetett volna tenni rá tudod az oldalára hogy (eur) meg stb :( :)))) na mindegy :) Mostmár így marad ,de nem haragszom meg ha ti is dobtok egy raklapot ha van kedvetek. Hátha valami jó fogást el tudok lesni.
  • fuszhi
    van egy olyan pont mikor valaki úgy tud szerkeszteni hogy az átlépi azt a határt ami az életszerűség felé húz inkább és nem az ellenkező irányba a Theodora Aquareles palackok átlépik ezt a határt és inkább valósnak hatnak mint utánzatnak. Tényleg szép. Én gépem nem tudna ilyet mert mire le renderelné lemenne a fél nap. Sok gondot okozott mire kitapasztaltam hogy kábé mennyire menjek bele részletességbe nálam a felismerhető kategória már szupernek számít. :)
  • Jeffjohnson
    Jól sikerült gratula!
  • fuszhi
    végül maradtam ennyibe
  • fuszhi
    Szép munka gratulálok.
  • Jeffjohnson
    Persze még csak tanulod. Ez nagyon jó! Jól néz ki gratula.
  • Jeffjohnson
    2.62-es Blender alapból tud. Csak be kell kapcsolni.
    User preferencies->addons->Import export-> aztán bepipálod a Import-export directx format-ot.

Csak nem a 3dRad miatt kellene?
  • retoucher
    Még csak tanulom a Blender-t, de ha már ásványvíz, akkor itt az én blender ásványvizem!

• halaszfi
    Nekem olyan kell ami .x-be konvertál.
  • Jeffjohnson
    töltsd le a 2.62-t
  • halaszfi
    Nekem nincs 2.49-ben nincs uv face select.Mit csináljak?
  • fuszhi
    Abszolút igazat kell hogy adjak. Bizony bizony a raklapra tervbe volt véve az asztalnál nem. Az asztalos képen, kérlek szépen tisztelettel a cini mini a lényeg a többi csak köré építettem. A raklapos témánál lesz egy két szeg fej , de szerintem majd nem annyira látszik. telenyomom kötésbe később árúval. :) Az takarni fogja azt a részt. Remélem jó lesz olyan hasonló mint az életben is. :)
  • Jeffjohnson
    Jól néz ki. A fa asztalnak jók a textúrái. Ha gonosz akarnék lenni azt mondanám, hogy hol vannak a szegek :).
  • fuszhi
    készítek egy kompozíciót remélem be is tudom majd fejezni két részletet beteszek érdekesség ként
  • fuszhi
    jeff úr az átlátszóságot hol tudnám állítani? Mit gondolsz?
    Mert a lámpáknál ha berakok egy fény forrást az izzóba vagy egy fóliával le van takarva valami halványan látszódik a mögötte lévő tárgy.
  • fuszhi
    :) a békát hagytam a ... ba mert valamit elállítottam a kamerán és nm akarta használni a kameranézetet át állítani se lehetett úgyhogy készítettem egy új kompozíciót íme:
  • fuszhi
    Ja meg amúgy se tudnám fúllosra még ahhoz "gyenguci" vagyok :)))))))))))))))))))))))))))
  • fuszhi
    Neeem egy kis és nagy kereskedésben dolgozok és ott sokat használom a "brekit". :))))))))))) sokszor kevés az időm de gondoltam felrakom mint érdekességet nem akarom fúllosra mert bármit készítek gyakorlás ként van.
  • Jeffjohnson
    Tescoban jártál? :) Jópofa, kicsit világítsd meg jobban.
  • fuszhi
    ...egyenlőre eddig jutottam:
  • fuszhi
    ...mutatok valamit tegnap este próbálkoztam még valamivel
  • fuszhi
    nagyon komoly lett jó jön ki hogy a háttérben ott van a kompozícióban egy csillag ami ugye teljesen jól ellett találva hogy egy legyen a történettel meg hát az effekt ahogyan a csillag visszatükrözi környezetét. "Ütős" lett :)))) jaja
  • fuszhi
    Dedurva nagyon komoly nyomassál majd másfajtát is ahogyan én is, jók ezek. Komoly lett. :))) Ma itthon vagyok ma tudok keveset ügyködni. Terveztem is hogy készítek valamit, az új munkahelyemmel kapcsolatos, majd ha elkészült mutatom. Tök jó lett. :)))) Ja meg lehet újra rakom a gépet is és akkor majd írd már meg hogy legyen a blenderem ahogyan neked is van könyvtár szerint és hova mentsem mert akkor a textúrákat meg mindent a aszerint készítek el hogy legalább az segítse a munkánkat majd. Fontos nyilván hogy ugyan úgy legyen mert akkor nálad is gondolom én rajta lesz megjeleníti a textúrát és nem kell még egyszer felraknod vagy csak ha egy kettőt cserélnél nem kell az egésszel szórakoznod. Na mindegy majd alakul akkor.
  • Jeffjohnson

Kicsininja visszatért :) majd még javítok rajta.
  • Jeffjohnson
  • fuszhi
    Nem is rossz ötlet. Hoztam mára még valamit egyik kedvenc könyvem :
  • Jeffjohnson
    hahaaaa megjött a pizza :D ezentúl ezeket a dolgokat amiket gyártunk mindet dobálom ki a blogra. Azon is gondolkoztam, hogy kellene egy kis "bemutatóterem" magyarán blenderben egy olyan lámpa és render-beállítás ahol az újonnan készülő tárgyakat csak bedobjuk és máris lehet róla pár jó képet készíteni nem kell külön beállítani a lámpákat meg mindent hozzá.
  • fuszhi
    Ide süss :)
  • fuszhi
    nagyon komoly
  • Jeffjohnson

Ezen kicsit többet dolgoztam még nem az igazi sok dolgot hozzá kell adni de azt hiszem a jó irányba haladok.
  • fuszhi
    tök jó a ház
  • fuszhi
    Köszi majd kipróbálom a lámpás fényes dolgot, alig van időm blenderezni színe haza jövök és fekszem már várom a vasárnapot. Jó lett a házikód úr nagyot dob rajta a párkány és az esővédő a lépcsőház bevezetőnél. a töltényes dologgal kapcsolatban igazad van csak nem tudok rá tenni textúrát úgy ahogyan én szeretném hogy egy bizonyos sávtól kezdje a textet és ezért maradt félkész. tudom valami piros jelölést kell alkalmazni valami mark seam ot azt hiszem.
  • Jeffjohnson

Gyors reggeli ügyködésem eredménye.
  • Jeffjohnson
    Töltényre szerintem nem is kell textúra hanem ilyen finom karcolások kellenének rá és egy fémes hatás, asszem ezzel kapcsolatban van is egy tutorial majd megkeresem neked.
  • Jeffjohnson
    Ha olyasmi fényt akarsz mint ami az én lámpáimon van akkor kijelölöd a lámpát és a jobb oldali panelen Oject data (ez egy kis lámpa jel a textúra jel előtt) Spot shape --> Blend értékével játszadozzál és akkor szép szórt fényt kapsz.
  • fuszhi
    A töltényen nem kell semmit nézni csak úgy beraktam hogy van egy félkész töltényem is.