Blender
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ismétlem: Join mûvelet után bármit csinálok (Edit módban kijelölgetem a betû szegmenseit), majd megváltoztat(nám) a színét, lám, az egész cuccnak változik a színe. Ugyanez történik, ha a Bevelt vagy az Extrude értékét megváltoztatom. Mindegyiknek változik. Ez a bajom vele.
Nem vagyok türelmetlen, jó néhány igen bonyolult programot megtanultam már kezelni, de ettõl a falnak megyek, hogy sehogy sem akar mûködni, holott a látott videókban sem jobbklikkelték végig az összes alkotórészt, majd egyesítették. Lópikulát. Katt az importált logóra, és az Extrude paranccsal _az egészet_ megpufizták.
Ha mondjuk 5 betûbõl áll a szöveg, akkor még elmegy, hogy az összes paramétert egyesével állítgatom be (kerestem olyat is, hogy a megformázott objektum stílusát lehet-e menteni majd rákopizni a másikra… nem találtam ilyet…😉, de ha rajzolok egy címert, ami 50 rétegbõl, rétegenként 250 objektumból áll, akkor kissé macerás lenne a mûvelet.
Na, ez az, amit nem értek én sehogy se. Az meg nem megoldás, hogy „nem foglalkozom vele, mert idegesít”. Annál inkább nem hagy nyugton valami, ha nem boldogulok vele. Lefogadom, hogy pl ma éjjel aludni se fogok, csak ezt fogom macerálni.
Amúgy nagyon köszi az eddigi válaszaidat, de nagyon úgy tûnik, hogy elbeszélünk egymás mellett, nem értjük meg egymást. Javaslom, mutasd már be egy videón, hogy hogy megy ez a mûvelet neked, mert nekem sehogy sem, ha fejre állok akkor se, és megesz a fene a kíváncsiságtól.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Nekem tökéletesen mûködött... de ha ennyire felidegesít akkor lehet, hogy jobb ha nem is foglalkozol vele. Viszont azt 1 programtól se várd, hogy pár óra alatt a mestere leszel.
Már csak azért is, mert nekem akkor sem csinálja azt, amit mondasz, sõt, még úgy sem, ahogy a YouTube videókon látom. Bár legtöbbje német nyelvû, így kenhetem a hajamra. Rém egyszerû dolgot szeretnék: egy több objektumból álló méretezhetõ pathot (mondjuk egy szöveget, ami különálló betûkbõl áll) extrudálni. Meg lehet csinálni egyszerre, vagy csak egyesével szöcskézve? Mert már nyugtatót kellett bevegyek és a gyomorgörcs kerget az idegtõl!...
Csinálok egy szöveget Illustratorban, legörbézem és kiexportálom, mint SVG-t.
Az SVG-t beimportálom Blenderbe, és amikor a B eszközzel kijelölöm az egészet, akkor nem aktív az a menü, amivel extrudálni lehetne. Ha csak egyet jelölök ki, akkor azt az egyet megcsinálja, de õrület, hogy egyesével kell az összes betûn elvégezni az összes beállítást, fõként annak a fényében, hogy a youtube-videókon ilyen probléma nincsen.
VIDEÓ a jelenségrõl
😊 blenderben ez a jó rengeteg tutorial van hozzá érdemes a neten nézelõdni.
– sry, ez életem elsõ 3D-s "modellje" (tudom, ez nem igazi modell, de nagyjából ilyesmire kellene Úgy látom, el fogok még ezzel piszmogni egy darabig, de köszi a segítséget!
Nem akarok olyan modellmágus lenni, mint itt sokan, csak szükség lenne idõnként egy-egy vektoros logó 3d-vé tételéhez. Ilyet tud 2 kattra az Illustrator is, csak:
• rondán renderel;
• nem lehet a fényeket rendesen szabályozni;
• a „modell” nem vet árnyékot semmire, még saját belsõ oldalaira sem.
Birkóztam körülbelül 3 óra hosszán át a kockaarton lévõ mézeskalács-emberke tutoriallal, de nekem az sem mûködik. Térbeli test helyett lapos lábakat-kezeket, meg egy üres dobozra emlékeztetõ testet kaptam. Ha pedig a hátsó pontokat is kijelölöm mozgatás elõtt, akkor nem engedi bármilyen irányba mozgatni, csak lefelé vagy oldalirányba. Nem számoltam, de cirka 30× futottam neki újra meg újra, miközben nekem csak annyi kéne, hogy lefektetek egy vektoros shape-et, és megextrudálom, esetleg valami textúrát, színeket, fényeket hozzáadni, hadd csillogjon. Nem hittem, hogy egy ilyen mûvelethez 6 év egyetem, + doktori kell… 😞((
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Ha mi készítjük a motort ami a legjobb a lehetõ legegyszerûbb programot kéne meg írni legelõszõr a blenderhez. Elõször az is jó ha megvan a pálya meg a verdák. Szerintem a verdák így is túl részletesek. Nem hinném hogy blenderben képes volnék leprogramozni egy NFS RUN minõségû autós szimulációt. A régi gta felülnézetes verziója egész jó meg az autóverseny is jó ötlet . Viszont ha egy egyedi ötletünk volna és nem baj ha olyan egyszerû hogyha az ötlet meg fergeteg nagy. Na mindegy én ameddig most csöndesebben vagyunk és nem lesz még pár társunk addig gyakorló pályára tettem magam.Itt amúgy is mindig találkozunk Jeff úr. Gondolkozok az autóversenyzõs dolgon kívül is. A legjobbakat.
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Viszont az még mindig kétséges, hogyan mondjuk meg a számítógépnek: hol, és ki ért célba? Nem "gáz", idõvel lesz aki csatlakozik és a lehetõségeink is bõvülnek majd. Csak valamilyen alapjáraton mindig foglalkoznunk kell vele.
Valami ilyesmire gondoltam csak egy hegybe vájva :

Mielõtt bármit is tennél nyugodtan ments egyet. Hidd el onnan folytathatod ahol elmentetted. Kivan ez találva.
Azt hiszem ha valaki másik 3d szerkesztõvel sem tud szerkeszteni normálisan ,akkor ezzel se fog és fordítva se. Nem a program hibája ha valaki nem érti, nincs meg a tapasztalata, mit, mire érdemes használni. Nincs olyan hogy jobb vagy rosszabb. A blender mellet szól hogy legálisan használhatod, és ahhoz képest simán tudja amit kell. Amúgy meg az ilyen dolgokhoz gép teljesítmény is kell. Ha nem hiszed hogy mit tud a blender ajánlom figyelmedbe a következõ videót : http://www.blenderguru.com/videos/introduction-to-smoke-simulation
http://www.youtube.com/watch?v=w8Ec0c2P_ik&list=UUOKHwx1VCdgnxwbjyb9Iu1g&index=106&feature=plcp
és blenderrel készült nem tudom mi baj a blenderrel 😉 😊))
Gondolom álltálban az emberekkel van a baj, azzal ahogyan gondolkoznak dolgokkal kapcsolatban. Szép napot.
Aztán pedig google a barátod.
Na ne viccelj. Ennyiszer leakadni, kilépni munka közben még nem láttam 3d programot mint a Blendert. Jó lenne de a pénztermelõ munkára közel alkalmatlan.
Majd belevágok, ha lesz elég idõm rá.