1768
Blender
  • TNH
    Ismerem,és nézem is, de nem terjed ki mindenre.
  • fuszhi
    A textúrázásnál örül neki a 3d progi ha egy textúrára rakod rá az összes kellő felületet és a vicc kedvéért azt még meg is köszöni ha amilyen széles olyan hosszúságú a kép felbontása mondjuk 256 x 256 vagy 768 x 768 sattara sattara 1024 x 1024 mindegy vágod. Kétoldali textúra? azt úgy kell ki UV zni kiuvéznni. :)))))) mutítok egy videót amiből meríthetsz úúúúvézás gyanánt. Használd egészséggel.
    remélem sikerül a videót beilleszteni a csatornát ajánlom figyelmedbe mert magyar, remélem tudtam segíteni ha kicsit. Amúgy a videóhoz tartozó csatornának érdemes végignézni az összes videóját. Én is tanultam olyan alapvető dolgokat ami segítettek kényelmesebbé tenni a blenderben való szerkesztgetéseimet. Na léptem
  • TNH
    Köszi. Egy kicsit átáltam SketchUP-ra, azzal csinálom a kereszteződéseket. Kétoldali textúrában tudsz segíteni?
  • fuszhi
    Hú de rég voltam erre.
  • fuszhi
    Ctrl + J az összevonás ;) Dö már látom megoldjátok Jeff úrral.
  • TNH
    Történt egy érdekesség: Nem csináltam semmit, de most jó.
  • Jeffjohnson
    Neten találsz rengeteg ingyenes oldalt.
  • TNH
    Anno a Blendertutorialhu-t néztem, de fizus lett, utalni meg nem tudok. Meg most 1000-rem nincs, nemhogy 13 belőle...
  • Jeffjohnson
    Passz így hirtelen nem tudom mi lehet a gond. Azt javaslom nézd meg a tutorialt és haladj lépésenként.
  • TNH
    Régen jó voltam benne, de van egy kis gond. Nem tudok ilyen nagy felületet textúrázni, hibát ír. Azt lekapjam? Unwrapra rámegyek, és akkor írja ki fent.
  • Jeffjohnson
    Esetleg Uv map-pal próbálkozz: van fent sok tutorial a neten pl ez: Link
  • TNH
    És azt hogy lehet megoldani, hogyha egy képet ráhúzok a kockára, akkor csak az egyik oldalán jelenjen meg, és ne elfordítva, így:(Ez mindkettő probléma)
  • Jeffjohnson
    CTRL+TAB al tudsz a kijelölési módok között váltani vagy alul középen a három kocka jel közül a jobb szélső
  • Jeffjohnson
    Tudsz képet berakni? Így elsőre azt mondanám jelöld ki mind2-t face select mode ban és "F" de ha raksz be képet akkor úgy könnyebb.
  • TNH
    Nem. Na, azt szeretném elérni, hogy 2 háromszöget egy négyzetnek vegye.
  • TNH
    Thx, megpróbálom. Azért kell, hogy ráhúzással tudjam textúrázni a nagy felületet.
  • Jeffjohnson
    Ha merge-re gondolsz akkor Edit Mode-ban kijelölöd az egyesíteni kívánt pontokat és ALT+M feljön egy kis menü ahol ki tudod választani, hogy melyik pontnál (először kijelölt,utoljára kijelölt...stb.) egyesítse.
  • TNH
    Lenne egy kérdésem: Egyesíteni hogy tudok két szomszédos lapot?
  • fuszhi
    Kicsit alakítottam még egy két dolgon. Majd lehet folytatom. igazából lehet elkészítem a buszt ha lesz kedvem már sokan javasolták lehet rá nézek a dologra. :)
  • fuszhi
    Ez tetszik szép munka.
  • Jeffjohnson
    Nekikezdtem egy kis tankos projektnek.

• halaszfi
    Ja,a méretezés alap dolog, N megnyomásával lehet pontos adatokat megadni.
  • halaszfi
    Köszönöm. Valaki készített BKV-s buszmegállót? Ha igen, elkérhetem?
  • fuszhi
    Tudom nem nagy cucc, de ha már csináltam és olyan kedvemben vagyok felteszem.
  • fuszhi
    Minden kép szükséges neki képfájl, mert ha csak blenderben beállítod a színt akkor fehér marad az objektumod. A másik meg hogy ha lehet Bmp Vagy gif fájl legyen és ha lehet akkor amekkora széles olyan hosszúságú legyen a képfájl mérete. Például 25 x 25 vagy 250 x 250 vagy 1024 x 1024 768 x 768 stb stb
  • fuszhi
    El készít a test, majd rárak a textúra, majd kiment megfelelő formátumba, majd átkonvertál, majd létrehoz a megfelelő könyvtárfa szerkezetet a programhoz és a konvertált fájlt bemásol vagy áthelyez és a rá UVzett képfájlt meg szintén a megfelelő helyre bemásol vagy beilleszt. Aztán létre kell hozni azt a fájlt ami leírja hogy milyen textúrát használjon a program. U val lehet edit módban előhívni az uv menüt ha kettéválasztjuk a képernyőt akkor a jobb oldalt UV/image editor és ha kész utána a Material ra rákel nyomni és kikeresni a Face textures és bepipálni. Utána jön a kimentés a megfelelő formátumba és a többi. Amit fent leírtam.
  • halaszfi
    Üdv. Vannak a járdákon azok a bizonyos zöld oszlopok. Én is csináltam ma egyet, de hiába UV-zem, valahogy elfelejti a Blender. Render, zöld. Mentés megint megnyit, Render, és már nincs rajta a szín.
  • gjoeka
    Igen, rájöttem, hogy sokat jelent egy jó bevilágítás.Sajnos a cycles-re még nem sikerült "ráéreznem", ami szerintem azon is múlik, hogy egy normális gép is kellene alá (ami jelenleg van c2d t7200 2ghz laptop). Yafaray renderrel próbálkozgatok, azzal sikerül bevállalható renderidővel csinálgatni ezt-azt.

• gjoeka
    Köszi, mondjuk én nem nevezem profinak, közbe sok mindent tanultam, ill. sokmindenre rájöttem, hogy hogy lehetne egyszerűbben, szebben megoldani.kb. másfél hónap alatt készült el, esténként tudtam foglalkozni vele.Előtte kb. 9 évvel ezelőtt 3d max R3-al próbálkoztam egy projekt erejéig kb.fél évet használtam.

ez a háttér kellett a flashes vizsgamunkámhoz.
  • Jeffjohnson
    Az igen ! Jól néz ki. Egy szép cycles renderrel jól bevilágítva még szebb lenne.
  • fuszhi
    Profi. Megemlítenéd hogy előtte mivel dolgoztál? Illetve ezt a szép munkagépet mennyi időn alatt sikerült összehozni?
  • gjoeka
    Sziasztok!
    kb 6 hónapja kezdtem el Blenderezni, látva itt a szebbnél szebb képeket, ha lehet csatlakoznék a fórumhoz.
    Egyik modellem:

• fuszhi
  • fuszhi
  • fuszhi
  • fuszhi
  • fuszhi
    Mondhatnám hogy mozgásban kell tartani :)
  • fuszhi
    Folyamatos a szöszmötölgetést igénylő változtatások
  • fuszhi
    Majd még picit javítok itt ott aztán ha a már elkészített burkolatra ráhelyezem a panelokat. Üdv
  • fuszhi
    Paint es rajz is megfelel.