Blender
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Ezen kicsit többet dolgoztam még nem az igazi sok dolgot hozzá kell adni de azt hiszem a jó irányba haladok.
Még az nem tudom megvalósítani ha egy hengeres testre szeretnék rátenni ezt azt. Mert nem mindig úgy rakja rá ahogyan szeretném a cuccost idõvel ki kísérletezem. Lehet ott rontottam el hogy az uv -nál nem mindegy hogy milyen nézetbõl milyen típust választok.

Kis háttérképet készítgetek amit majd ki tudok rakni a blogra. A híddal amit csináltál is valami hasonlót tervezek. Ha lesz idõm 1 tutorialt is írok hozzá.
Ekkor majd úgy fogom elrendezni a blendert meg a többi könyvtárat ahogy nálad van és akkor azzal már legalább rendben leszünk. Mostanság be sûrûsödött a programom ahogy tudok úgy fogok dolgozni. Igazad van egy kis fény nem ártott volna néki 😊))))))) Na minden jót Jeff úr majd dumálunk.
Ha az asztalon tárolsz sok mindent akkor az lassítja a géped azt igazán ikonok tárolására találták ki nem nagy textúrafájloknak. Nálam létre van hozva egy külön blender könyvtár benne mondjuk pálya project azon belül textúrák stb... tehát egy rendes könyvtárszerkezet ami átlátható és segíti a munkámat. Azt javasolom te is próbálj valami hasonlót csinálni mert így a küldés egyszerûbb csak átmásolod a megfelelõ könyvtárakat és kész másnál sem lesznek gondok. Textúra amúgy most nem fontos csak küldd át a tárgyakat csinálok belõlük egy szép "csendéletet" ami megy majd fel a blogra.
Viszont jó lenne találni valakit aki jól tud rajzolni mert concept art-ból sokkal egyszerûbb dolgozni. Addig is amíg ilyet nem találunk én azzal próbálkozom, hogy egy papírra lerajzolom, hogy milyennek kellene lennie a pályának és ha ez megvan az alapján próbálom megalkotni. Sokkal célravezetõbb mint ötlet nélkül megalkotni a pályát csak blenderben. Javaslom neked is, hogy próbáld ki sokat segíthet és a profik is így csinálják.

Ha sikerül még ma elkészíteni, akkor elkészítem a következõ darabot, és felrakom az arról készült képet is. Ha nem akkor amikor tudom akkor intézem mert most már nekem is nap végén maradt csak idõm sajnos ,de igyekszek amennyire lehet. Üdv

itt a link az újdonságokról Link
Meg gyakorlok.
Subdivide-olok egy "Bezier Circle"-t és olyan formájúra alakítom ami tetszik. Létrehozok 1 "bezier curve"-öt és kiegyenesítem edit mode "v" betû és automatic ezután a pálya nyomvonalát kijelölöm edit mode és a jobb felsõ panelen kiválasztom az object data-t (kis félkör alakú jel a villáskulcs után) ezen belül a geometry részhez megyek és beállítom az egyenes "bezier curve"-öt "Bevel object" nek. Ha nem tetszik a mérete akkor a kis bezier curve méretének a csökkentésével/növelésével változtatni tudok rajta.
Ha elégedetlen vagyok azzal, hogy a pálya felbontása nem elég jó kicsit "szögletes" akkor a függõleges vonalakat a bezier circle-t kijelölve tudom változtatni ugyanott (object data) shape->resolution-> "Preview U" értékének változtatásával. Viszont ha a vizszintes vonalakat szeretném változtatni akkor a bezier curve kell kijelölve legyen a többi ugyanaz. Ha már elégedett vagy a formával és a felosztással akkor "ALT+C" és a felugró menübõl "Mesh from curve". Ezután le is lehet törölni a kis vonalat ami a profilt adta (bezier curve).
Jövõ héten pályát hegesztek ha van kedved néhány object-et gyárthatsz hozzá. Textúra egyelõre nem kell.
Undo: CTRL+Z
Redo: Shift+CTRL+Z
Azt pedig, hogy mennyi lépést tudsz visszavonni a File-> User preferencies->felül editing fül-> bal alúl steps
Legalább is amit én ott össze szórakoztam hogy értelmesen felrakja rá a be scan -elt kinder fóliát. Igazából térhatású fóliát készítettem volna ha késõbb sikerül elkészítem. Mert azért ennél jobban nézne ki úgy sokkal jobban. Jó nyilván így is szép meg minden , de ha a felületen törne a fény na ja az volna ami már kezdene tetszeni, illetve ha megtanulnám a különféle effekteket amit ott kötözgetni szoktak. Homorú lencse pár porszem , homályosítás fények kifinomult szabályozása illetve szín árnyalatok finomabb kiemelése stb stb.
azrért kinyitnám mindet."A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."