1768
Blender
-
#1368 Tökéletes ez a retro! Akkor én is teszek fel ujjat.
-
#1367 Szocreál kapcsoló tetszik de az eszközt nem ismerem fel. -
#1366 csináltam egy régebbi renderből egy új rendert tudom nem nagy szám csak úgy hogy valami legyen amíg nem tesz senki fel valami új általa készített rendert -
#1365 Igen, általában az lesz hogy simán megviccel minket az hogy gyártók van hogy változtatnak az anyag vastagságon vagy a felületeken, ezért lehet majd hogy talál egyikünk másikunk ilyen és olyan terméket. Én egy sörös doboz tetejéről dolgoztam és abban is van hogy picit vastagabb a nyitó része és van hogy vékonyabb. -
#1364 Teljesen élethű. -
#1363 Egy kicsit a füle lehetne vastagabb. -
#1362 Én anisotrop bsdf el csnálnám a fémet . -
#1361 -
#1360 Modellezve van, és csak a doboz oldala textúrázott. Csak azért csináltam hogy láthassam régen amit megcsináltam és ahhoz képest most mit változtam, hogy valamibe mérhessem a különbséget.
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.10.04. 17:59:15 -
#1359 A bontó rajta textúra vagy meg van modellezve? Talán lehetne egy kicsit vastagabb és jobban elálló.
Ezt leszámítva -
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.10.04. 12:36:40 -
Hirtelen ezt találtam, remélem segít, sajna ez nem mutat beállításokat. -
#1356 Üdv valakinek van ötlete hogy lehetne meg oldani hogy a fluid fagylalt álagú legyen és se ne essen szét se ne legyen túl szilárd és mintha tolóerőhatására akár intenzívebben is tudjon áramlani az álag, a massza? Mert gondolkoztam abban hogy fluid helyett lehet ha cloth nak adnék olyan álagot anyagvastagságot ami hasonlóként viselkedne mint amilyen anyagra szükségem lenne a fagylalthoz.
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.10.01. 13:18:11 -
#1355 Igen próbáltam is már, az essential trainingben kellett a karakternek markánsabb szemöldök csontot csinálni stb, csak nem éreztem úgy hogy értem az összes lehetőségét :) viszont ebben segít a videó amit privátban küldtél. köszi -
#1354 Sculpting blenderben is van. Azt, hogy ezen a téren mennyivel tud többet a ZBrush nem tudom. -
#1353 Szeretném megkérdezni a közösséget, hogy ki tudna nekem mesélni a ZBrushról? Azért ide írom mert egy ZBrush - Blender összevetés érdekelne. Az alapoktól kéne kezdeni, mert pontosan nem értem mit csinál a ZBrush, mit takar a "sculpting"? Magát a szavat értem, de a szobrászkodás nem igazán árulja el :D Legalább is számomra nem hogy miben másabb egy sima modellezésnél.
Mivel nézegetem a játék készítéssel kapcsolatos tutorialokat és elég gyakran előkerül ez a ZBrush gondoltam megkérdezem. Hogy Blenderben is megvannak-e ezek az eszközök, egyszerűen csak a másik lett standard? Szóval ezek a témák érdekelnének. -
#1352 Még ilyen színben is hozza, de a kocsi eredeti színeiben is ugyan olyan ütősen néz ki kéne egy igazi belőle. :) -
#1351 Direkt nincs enviroment texture. A modell nekem is tetszik a Pininfarina kitett magáért egykor. A videógrafikus kártyám hardware kapacitása miatt bizonyos dolgokban korlátozottak a lehetőségeim. Az is közbe szól bizonyos dolgoknál kompromisszumot kell kössek.
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.08.26. 18:36:05 -
#1350 Egy jó megvilágítással, meg egy rendes materiállal ütne. A modell tetszik! -
#1349 ...Azt nem értem hogy például az igazinál elől a márkajelzés és itt is egyezik a méretarányokra ügyel az ember, de még is itt mintha másként érvényesülne. Pedig... ...na mindegy :)
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.08.25. 16:23:55 -
#1348 ékszerek
-
Koppixer #1347 Attól függ, konkrétan mit akarnak csinálni. Én úgy kezdenék játékot kreálni 3d-ben, hogy egy 2d-ben már létező játékot ültetnék át 3d-be, pl. kártyajátékok, táblás társasjátékok. Ezeknél nem nagy a játékterület, keveset kell modellezni, textúrázni. Ha nem lesz gép elleni játék, akkor mesterséges intelligenciát se kell programozni. Az így felszabaduló időt pedig olyan 3d-s vizuális effektek (meg hanghatások) kidolgozására lehet fordítani, amik nem bonyolultak, de mindenképpen adnak egy plusz élményt a játék 2d-s változatához képest. Pl. kezdésnek össze lehet hozni egy 3d Monopoly-t vagy hasonlót. -
#1346 Amíg egy 2Dés játékot nem tud össze egy kis csapat mint pl: volfied, addig van értelme 3d-ben gondolkozni? -
#1345 Cycles is támogatja az openCL-t ha jól tudom de mérföldekkel lassabb illetve kevesebb funkció érhető el. Én kifejezetten blender miatt vettem anno Nvidia kártyát (Cuda támogatás) és a laptopomban is ezért van Nvidia. Sima blender rendert már évek óta nem használok, a Cycles-ben a node rendszer annyival jobb. Igaz elsőre félelmetes volt de szépen lassan ha beletanulsz, akkor már nem akarod a régit használni. Viszont játékhoz való modellkészítésben nem tudom mennyire használható, mennyire lehet importálni. Mindenből textúrát kell csinálni igazából. -
#1344 eddig mindig átrakatta velem a tutorial Cyclesra :D nem nagyon magyarázták el hogy mi a 3 között a különbség. annyit mutattak, hogy másképp néz ki a material rész Cyclessal és nekünk ez kell én meg elfogadtam. -
#1343 Ha jól sejtem Palinko OpenCL-ben renderel, blender renderrel, míg Strepsils Cuda-val Cycles renderben. -
#1342 értem, egy kicsit más:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az ólomlámpa pedig fantasztikus lett. Mindössze 1 nap :-O -
#1341 Nálam így van
-
#1340 Érdekes a render gomb alatt nekem az van, hogy hol jelenítse meg (image editor az alap). Kicsit tágabban értelmezve az alatta fogalmát végig mentem kinyitogattam a menüket de sehol nem volt választás.
Beállításoknál a Compute Device viszont None van rakva, alatta a legördülőben csak CPU van, viszont ha átrakom OpenCL-re, akkor meg csak a Juniper van a listán, az meg a GPU-m kódneve. Nem állítottam át, még nem mondjátok hogy úgy jobb lenne, de ezek szerint nem teljesen értelmezhetetlen a program számára a GPU-m, de hiszek neked hogy nem kezeli, mert különben te sem vettél volna nVidiát. Csak furcsa kicsit, hogy a másik nagy gyártót figyelmen kívül hagyja, főleg hogy Linux alatt pl már jó pár éve jobban üzemeltek az AMD-k. -
#1339 Ott ahol ráböksz alatta van hogy device: CPU vagy GPU compute . ezt neked kell kiválasztanod de ha nincs nvidia kártyád akkor sztem nem is tudsz kiválasztani semmit csak a cpu t. Még a beállítások menüben is írja hogy detektált e gpu t és hogy kívánod e azt használni. De csak cuda gpu t enged. -
#1338 Csak rábökök a render gombra, de ezek szerint nem is használ vga-t?
Most nagyobb nyűgöm, hogy a Cryblend addon-t nem tudom rendesen használni így még az alap kockát sem tudjuk a Cryenginebe átültetni mert használhatatlan a kimenet ami az addonból kijön. Talán majd Jeff ér el vele eredményeket. Persze a Cryengine oldalán 3DMAX meg Maya leírás van... -
#1337 AMD ati gpu val hogy renderelsz ? Én úgy tudom csak a cuda technológiát támogatja a blender ,én ezért is adtam el az ati kártyámat meg hát gyenge fos is volt . A cpu-m 955 ,965 tel full hd méretben sem mondanám azt hogy egy éjszaka alatt végzel ,minden képen vga t kell venned ha látványt akarsz . -
#1336 Jah értem, igazad van sajnos a 3dmax standard lett és még mindig baromira szűk látókörű a fő irányvonal, de ezt hagyjuk is. Munkákat sem gondolnám, hogy bedobálják az ablakon vagy látnák, hogy hű de szép és felbérelnének talán ilyen freelancer oldalakon lehetne találni. 3ds-be tud exportálni a Blender is, ha meg megvan amit kért nem érdekli miben készült. Viszont ez tényleg nem prioritás most.
Igen AMD 5770, proci AMD Phenom 2 965BE szóval eltart a render, de nem is fontos csinálnom ugye, leginkább magam örömére futtatom végig mert jó ránézni az eredményre és ha nem sok samples akkor gyorsan lefut. Ha meg olyan kéne úgy hagynám a gép éjjel is dolgozhat. Épp azt tanulmányoztuk Jeffel, hogy kell Cry Engine játékmotorba átvinni a dolgokat. Elég érdekes téma mert látod a material neveket milyen furcsán kell megadni. Szóval valamilyen szinten mintha kezelné is a materialt, de már mástól is úgy hallottam inkább a textúra a menő. Viszont láthattunk már játékban üveggömböt, szóval valamennyi anyagot is kezel, de nem úgy, ahogy nekünk rendereléskor van egyszerűsítés. Meg pl fizikai dolgokat is néztük, ha a játékban valós időben számolná ki leesne az FPS a francba :D Viszont ha én a gyenge gépemmel pár óra alatt leszimulálom majd betesszük a játékba ott már csak "lejátszódik" tehát nem kell újra számoljon mindent :) -
#1335 Én nem keresek a blenderrel pénzt , nekem ez csak hobbi ,én az épület tervezéstől keveredtem ide mivel ez az ingyenes szoftver tudta faszán lerenderelni a látványt de azóta rákaptam és csináltam ezt azt . Olyat viszont csináltam hogy néhány modellemet feltöltöttem turbo squid ra 1$ ért , de az se hoz semmit ,ha lejjebb lapozol csináltam egy mozdonyt na azt egyszer megvették 1$ ért :D röhely hány tíz munkaórám volt vele . Nem is azért csináltam és nem is keresett meg senki hogy csináljak valamit . Szerintem blend kiterjesztéssel nem is fog megkeresni senki.
Más. Ha gyenge a géped akkor ne renderelj hanem pl animálj ,textúrázz,esetleg rigid bodyzz vagy programozz játékot , igaz lehet ezekhez nincs kedved de lehet másra is használni a blendert pl én még videót szoktam stabilizálni vele .
Egyébként miért is kéne fényképet renderelned egy játékhoz? Ne ess abba a hibába hogy neked látványtervet kell mindenáron csinálnod ezért 200e es vga ra kell beruháznod ,ugyanis ha a célod nem az art művészet és nem képeket akarsz árulni akkor simán elég egy 70 rugós gtx szerény véleményem szerint . Mivel az objektumaidat szeparálhatod is így egy időben csak egy részét editálod vagyis nem fog akadozni a géped .Én nem értek a gaming hez de úgy láttam hogy ott pl csak image textúrák vannak ,nincsenek anyagok ,nem kell hozzá gépigény ,nyilván a felhasználók sem tudnának vele játszani . Igaz ha feladatod a játékokba a textúra előállítása bake eléssel akkor kell renderelned vagyis kell a komoly cucc de ha csak modelleket készítesz akkor nem. -
#1334 Köszönöm szépen! Igazából már mindet letöltöttem és előbb utóbb szeretném mindet is átfutni valamilyen szinten, de a kezdés kritikus és ezt most megválaszoltad :)
Jeff veled meg majd a másik topicban, hogy itt ne offoljunk, ja és küldtem a Discord linket privátban, ott is beszélhetünk. -
#1333 Szétvetés alatt mit értesz? -
stainw #1332 Help, pls !
Egyetlen dolgot szeretnék a Blenderrel: egy lámpa vonalas rajzát, aztán szétvetni, méretezni és elkészíteni. Tudna valaki Print screen-nel egy tutorialt készíteni? Egyelőre csak 5 k-t tudok felajánlani. Ilyet szeretnék:
Utoljára szerkesztette: stainw, 2016.08.08. 09:50:09 -
#1331 Blender az jó döntés volt. Ingyenes és mindent tud, amire szükséged van, sőt még annál sokkal többet is.
/Off
Kicsit beleolvastam a linken lévő topic-ba. Kitartást mert nem lesz egyszerű. Én is már sok ilyen projektben vettem részt, 1 kivételével mindegyik hosszabb-rövidebb idő után véget ért, mert vagy a motiváció vagy a csapat tűnt el. A Blender jó választás viszont a Cryenginge-t nem értem miért választottátok. Tudtommal a Unity és az Unreal is ingyenes (egy bizonyos szintig). Unreal-ben ott a Blueprint programozás, ami tipikusan arra jó, hogy programozni nem tudó de lelkes játékkészítőknek nagy segítség, hogy összerakjátok a játék prototípusát. Unity mellett meg az egyik legkomolyabb közösség van.
Kíváncsian várom mi lesz belőle.
/On
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.08.08. 08:40:38 -
Koppixer #1330 Ezt töltsd le: "Lynda.com - Blender 2.6 Essential Training"
Ez nagyon jó, én ebből tanultam meg a Blender alapjait. -
#1329 Erről a topicról lenne szó
Sajna töredéke van csak annak a gépnek amit felvázoltál, ez renderelési időn meg is látszott, sztem bonyolultabb alakoknál is meglátszana ha sok polygont használnék. Fél év nem rövid idő, de igazából többre számítottam. Igen a textúra meg az anyagválasztás egy külön művészet ezt sikerült a tutorialokból leszűrni. szóval ennyire elterjedt a 3dmax, hogy elnyomja a blendert? :( Ahogy leszűrtem pár blog posztból jópáran otthagyták a 3ds-t évtizedek után is, ezért csillant fel a szemem, igaz kevesen választották a Blendert, sokan a Modora esküdtek fel stb. A posztok lényegi mondanivalója is az volt, hogy az összehasonlított szoftverekkel meg lehet ugyanazt csinálni egyik se jobb mint a másik, csak más.
Viszont a tapasztalatodnak engednem kell és úgy néz ki ismét rosszul mértem fel a terepet :(
A példák amiket említesz pedig általam "alap", "ezt csak tudja a program" dolgoknak gondolt események, de ezek szerint nagyon nem az. Ha ilyen dologhoz érünk akkor majd másképp kell megoldanunk. Viszont muszáj kitartanom, mert nincs más. Nem arról van szó, hogy nem tölthetném le illegálisan a 3ds maxot, de abban is ugyanúgy kezdő lennék és kétlem, hogy gyorsabban haladnák vele, meg attól nem lenne jobb gépem stb. Szóval csak az maradt, hogy reménykedek, hogy nem volt minden hülyeség amit a Blender dicséretéről hallottam :D
Remélem nem sért a kérdés, de vállalsz fizetős munkákat? Hogy néz ki a megrendelés, miket csináltál mostanában? Hogy alakul a fizetés, megbecsülik vagy már ez is olyan mint a grafikusoknál, hogy az indiai csinál valamit nekik gombokért és megelégednek azzal is? Akár privátban is válaszolhatsz ha ezzel nem szeretnél offolni.