35054
-
#31647 jaja, hallottuk már.
tpM máshoz is megcsinálja? -
#31646 Az a szomorú, hogy legalább igy kellett volna már alapból megjelennie a játéknak, hogy ilyen belső nézetben is lehessen játszani.
Hamár szimulátor. -
tpM #31645 Az összes harckocsinak ilyen belső kéne. -
#31644 Beszarás. Marhajól megcsinálta, még egy kis textúra update és nagyon pöpec lesz. -
tpM #31643 Beszabehu
-
#31642 Új verzió az Design Mastery fegyverekből.
M4, M4A1, M16A4, mindegyikhez 10 különböző terepminta.
egy új holosight és egy hangtompító, amikhez szintén megvan a 10 különböző terepminta.
link -
#31641 Egyetértek! A prologue pedig egy kellemes felvezető a kampányhoz. Sajnálom, hogy nem ezzel kezdték, de így utólag is jó élmény. -
tpM #31640 Ez a VR Arsenal hosszú évek óta az egyik legjobb dobás BI-től. -
#31639 volt egy kisebb gondom a térben elhelyezéssel, csak a célkereszt kellene, a háttér maradhat. így reálisabb lenne és feltételezem kevésbé húzná a képet, nem kell egy láthatatlan csövet is lehelyezni modellként. -
#31638 Sztem pip-el nagyon gagyi lenne(ha meg lehet csiálni), mert alacsony az FPS-e, tátótáva, nincsenek árnyékok és még egy csomó megszorítás van.
Melyik részével nem vagy megelégedve? -
#31637 Megszűnik a GameSpy szolgáltatás, ezért azokn a játékok amik használják többé nem találják meg egymást. Értsd üres lesz a multiplayer szerverlista.
Ezt a BIS Arma 2 nél úgy orvosolja, hogy a Steam-et használja fel arra amire eddig a GameSpy-t.
A többi BIS játékra, medig manuálisan kell a szervered beregisztrálni az ő saját oldalukon és csak akkor jelenik meg a szerverlistán. -
#31636 Danczer, Pip megoldással szerinted lehet valahogy tökéletes parallax hatást tenni red-dot optikákra például holosighthoz? -
Feró Flex #31635 Srácok mi ez az (Arma2) 1.63-as 'sztímes' marhaság?! -
#31634 Van lebegő meg skorpió rúgás is? :D -
#31633 Már egyes részek elérhetők a bootcamp ből a devpachben. A virtuális felszerelés configurátor és tréning pálya, amolyan Matrixos semmi közepén mindent kipróbálhatsz -
#31632 Hosszútávon www.arma.hu lesz, az arma3.hu jövő ilyenkor már nem fog élni! Remélem addigra mici is felnéz és átírja a bannert! :) -
Kreeder #31631 Nincs mit... Örülök, ha segíthettem ;) Alap játékból, ha multizni szeretnél a Sandbox-ot ajánlom ;) -
Kuxy004 #31630 Köszi, ez a ki be kapcsolgatás már megvolt, de akkor ezek szerint az újraindítás mindenképp szükséges ha ugrálni akarok a módok közt. De így már tiszta. -
Kreeder #31629 Szia, ha nem a royal moddal hanem mással vagy az alappal szeretnél játszani, tegyük fel az alap játékkal szeretnél coop, vagy sandboxozn, akkor a expansionok közt kapcsold ki a battle royal modot felajánlja, hogy újraindítja a játékot fogadd el és már mehet is a móka anélkül , hohy törölnöd kéne bármit is. vagy felteszed ezt a progit ami egy cliens indítóként is működik azaz ezzel is eltudod indítani a játékot, de itt egyből ki-be tudod pipálgatni a modokat mi induljon el ;) itt a link->http://www.edge-gamers.com/forums/showthread.php?t=255024
-
Kuxy004 #31628 Hali!
Tudnátok nekem segíteni, hogy is van ez az addonokkal és módokkal való felszerelés? Nem tiszta teljesen hogy miként működik a dolog. Például telepítettem a Battle Royale módot ami működik is rendesen, viszont így kb az összes szerver amin nem ez a mód fut hibaüzenetet küld csatlakozáskor, hogy bizony ezeket a fájlokat távolítsam el. Minden egyes játék előtt csak az éppen akkor használt mód lehet aktív? Át kell nevezgetni a mappát vagy törölni hogy működjön más mód? -
Paladin #31627 Na szerintem headtrackernél pont nem kell. Ott ugyanúgy a fejeddel nézel körül, mint irl, nagyon irreális lenne, ha pakk - gombnyomásra arra fordulna a test is.
Ezekkel a cuccokkal éppenhogy pont úgy működik, ahogy a valóságban. Itt is utána kell fordulni a testeddel a fejednek, csak nem egy egész testnyi izmot kell mozgatnod, hanem csak az egeret.
Billentyűzetről vezérelve a körbenézést más kérdés, ott a valós, ösztönös mozdulatoknál sokkal több gomb és egér macerálást igényel a dolog. De fejkövetővel teljesen jó ahogy van.
-
Paladin #31626 Megvizsgálom, köszi :)
Méretről nem kell mesélni, én az arma3.hu-s mod csomagot tartom napra készen (armasync-kel), mert egyszer majdcsak eljutok odáig, hogy játsszak is velük.
Nem egy pehelysúlyú válogatás :)
(Meg persze pár egyebet plusszban, mikor mihez van kedvem. MCC must have, Alive-ot próbálgatom, AGM - bár azt épp most emelték be ők is, stb.)
Egyébként bizony, én is siratom az r6 és társai elmúlását, szinte csak az arma maradt nekünk. -
#31625 Egyetértek! Minden játékban vannak bugok. Aki nem így gondolja az nem játszik vele elég régóta. A többi játékkal ellentétben a BIS továbbra is fejleszti a játékot és meg is kapjuk a javításokat szépen sorban.
XMedSys, ha realisztikus sérülés/medik rendszert akarsz. :)
-
Sith #31624 Sérülés model is lehetne jobb és sok minden, ezek egy részén a modokkal tudsz segíteni, máson pedig nem.
Nekem azért a szívem csücske az ARMA széria minden idegesítő bugja és hülye AI ja miatt, mert olyat tud amit jelenleg egyik másik FPS sem
(arról nem beszélve hogy a realizmushoz húzó FPS ek kihaltak R6 Hiden and Dangerous stb)
Play with six hez kis leírás:
Addon gyűjtemény is, mint az armaholic sőt az addonok 99% onnan van
Amiben praktikus egy pipával ki és bekapcsolni tudod az addonokat, ezeket mindig frissen tartja és a játék indításhoz sem kell mindenféle paramétereket állítgatni.
PlayWith six telepít (esetleg külön könyvtár megadása mint ARMA elérésí út vagy annak a könyvtárnak az elérési útja ahová az Addonokat akarod hogy letöltse.
Csinálsz egy új colectionst fent a addonoknál modoknál lehet keresgélni simán csak bele kell húzni a collectionsbe (aztán aszem update gomb és már tölti is lefelé)
Ha mondjuk csak kipróbálni szeretnéd a modokat akkor elég bepakolni a collectionsbe, ha nem akarod használni az adott modot akkor kivenni előle a pipát)
Alul Launch gomb bezöldül ha az összes addonod napra kész és már indítja az az armát az ép aktuális mod beállításokkal.
Néhány addon hajlamos össze akadni vagy hülyén működni (nekem pld volt olyan hogy bekapcsolva maradt viatnami mod miatt vietnamiul beszéltek a kubelwagen rádióján) viszont itt egy pipa kivételével ezeket tudod orvosolni.
(azért óvatosan mert egy egy nagyobb sziget vagy komplet hadsereg ruha jármű stb mod több száz mega is lehet szóval elég könnyen fel lehet hízlalni az ARMA-t 30 gigára is) -
#31623 TrackIR használata esetén kapcsolhatóvá lehetne tenni, ott külön válik a nézelődés az egértől és nem lenne zavaró.
Igy ha TIR-el nézelődsz és látsz valamit lenyomod a jobb egérgombot és egyből a nézett irányba célrakészen lenne a fegyver.ÉS ott elvileg a kihajoláshoz sem kell már gombot nyomkodni csak elhajolni a monitor elött egy kicsit
TrackIR nélkül maradna igy ahogy most. -
#31622 Akkor ugy látszik csak én vagyok ilyen bonyolult.
DE valahogy én jobban szeretném ha az irányitás az árkád felé mozdulna,de a játékmenet meg bonyoulltabb, összetettebb.
Persze ehhez kellene, hogy az AI-val jobban össze lehessen kooperálni.
Igen azt tudom hogy sérüléskor jobban mozog,de a *-al a monitor közepén és pár piros folton kivül nem látszik belőle semmi sem, DE ha grafikailag vagy animáltan is látszódna akkor jobban belenyugszik az ember, hogy oké most ezért van. Meg persze az AI sem lődözne mintha misem történt volna ha bekap egy találatot. -
#31621 Ez a nézős dolog tényleg jó így ahogy van, mert sokszor csak körülnézésre használom miközben behatolok valahova. Ilyenkor zavaró lenne, ha elfelejtek visszanézni és úgy engedem el a gombot.(egyébként alfába még így volt, de javították) Viszont jó lenne, ha miközben oldalra nézek és megnyomom a ctrl+t, akkor elfordulna abba az irányba a katona(pl. kontakt esetén).
repvez: Ha megsérülsz, akkor jobban mozog a fegyver szóval van szimulálva. Az már más dolog, hogy nem sántít vagy nem tartja egy kézben. Ha még a kép is mozogna a fáradságtól/sérüléstől mégnehezebb volna célozni. -
#31620 A sérülést most sem szimulálja semmi.Még nem láttam egy lábon sántikáló vagy csak az egyik kezével fegyvert tartó karaktert, vagy hogy csak a pisztolyt tudná megtartani a sérülés miatt.
Az árkád és a szimulátor között a játékmenetben kéne különbségnek lenni és egy árkád lövöldénél a lövedék egyenes vonalban 10/10x odamegy ha nem mosgatod, itt meg a ballisztika a szél a lövedékek különbségének összeadodásával kéne egy bizonyos % szórásképet alkotni.
Mert ez a szálkereszt mozgatás az életben ha fárat vagy akkor az egész tested a fegyverrel együtt mozog a levegvételnél , de játékban csak a fegyver és te nem igy az egérrel állandoan kompenzálni kell, számodra előre kiszámithatatlan irányba és mértékbe.
Itt kéne bejönni a realisztikusság és a játszhatóság kompromisszumának a fontosságának. -
Paladin #31619 Steam olyannyira nem szól hozzá semmit, hogy a bootcamp után már végre modok is lesznek a workshopban állítólag.
(De ezt a playwithsixet én is megnézem, amit ajánlottak a többiek. Eddig azt hittem az is csak egy ilyen gyűjtemény, mint az armaholic)
A másikra:
a lépcsőbe, egyebekbe beakadással egyetértek, engem is rohadtul zavar, ez is annak az eredménye, amiről múltkor beszéltem.
A fegyverek pontos célzásával nem értek egyet. Te a képernyőn könnyen tartasz egy célkeresztet egy adott pixelen - a valóságban ez marhára nem ilyen egyszerű. Ezt egy realista játéknak vissza kell adnia. Plussz a fegyverek szórását, hosszabb távon a lövedék esését, stb. (Btw van szél is, de egyelőre csak egyes modoknál befolyásolja a lövedék pályáját - gondolom ez is marksman dlc-vel jön be).
A fáradtság, meg visszarúgás meg aztán végképp jogosan rontja a pontosságot.
A körülnézés utáni célzás - a játék (bármilyen játék) működéséből következően logikus, ahogy most működik, de igazad van, jó lenne ha lenne egy ilyen mechanika, hogy amikor szükséges, akkor lehessen a testet fordítani rögtön a fej után. Vesd fel moddereknek! :) -
#31618 Játékban csak úgy tudod szimulálni a fáradást, sérülés, hogy mozgatod a célkeresztet. Ha úgy lenne mint az árkád shooterekben, akkor mitől lenne ez szimulátor azokhoz képest? Meg kell szokni, hogy mozog. Ahogy azt is, hogy a fű/bokor az ember arcába lóg és nem látja a célt mindig minden körülmények között. Nekem már nem okoz gondot.
A fejmozgásos dolog érdekes, majd megnézem én is. -
Solt #31617 Vettük a lapot, be is fejeztük, bár szerintem bőven elfér ennyi off házon belül... persze, ha a többséget zavarja, akkor alkalmazkodunk. :)) -
Paladin #31616 Jó, jó... csak halkan jeleztem :)
-
#31615 MÉg az első armánál használtam,de a serverek és a modok sokasága miatt nem használtam sokáig,mert mivel nem lehet tudni, hogy melyik szerver mennyire normális igy a probálkozásokkor letöltött felesleges fájlokkal teleszemetelte a vinyot .
Probálkoztam ismét"játszani". Bocs, hogy folyamatosan nyavajgok,de egyszerüen nem birom megérteni, hogy miért nem lehet olyan mint a többi FPS-ben a karakterek irányitása és a fegyver célzása.
Arra rájöttem, hogy nem a fegyverek pontosságával van a gond, hanem azzal ahogy a fegyvert az egéren keresztül irányitod.
Máshol, szinte pixel pontosan tudod, hogy mekorát kell mozditani az egéren hogy az pont az ellenségre mutasson, itt nem lehet ilyet érezni vagy tulmegy rajta vagy még elötte áll meg .
le van véve minden olyan csuszka ami az egér mozgást befolyásolja.
A karakterrel sem lehet ugy átmenni egy akadályon, hogy ne akadjon be valahova.ÉS itt lehet jönni , hogy az árkád meg hasonlók,de ott müködik a dolog, gyorsan lehet felmenni egy lépcsön és hasonló akadályokon.
A fegyverek pontos célzása sem lenne baj,mert az életben miből adodik a pontatlanság, a célgömb helytelen használatából ( ez játéknál kizárható) a löszerek ballisztikai változatosságából és a széltől( armában nincs).A visszarúgás és a kifáradás effect meg a bizonytalan egér mozgás egy akkora pontatlanságot ad ami egy mozgó célt lehetetlenné tesz a levövésre.
Pedig ha egy Katona vállhoz szoritva célos akkor viszonylag kicsi a fegyver elmozdulása,de azt is tudja kompenzálni a kezével amit az egérrel nem lehet ugy lereagálni mint élőbe igy ezen is kéne valamit modositani
Nem csodálom hogy a legtöbb játékos külső nézetben játszik, bár nem értem akkor hol a realisztikusság?
ÉS egy érdekességre jöttem rá, aminek szerintem forditva kéne müködni.
Ha bekapcsolod az egér körülnézést a *-al (gondolom TIR-el is ) és elnézel oldalra majd célozni akarsz akokr a fej fordul vissza a fegyverhez nem fedig a fegyver a fej irányába.
Tehát ha észreveszel egy ellent oldalt akkor először visszanéz a fegyverre majd ujra keresheted meg,hogy merre is láttad pontosan a célzóval, ahelyett, hogy egyből a szeméhez emelve löhelyzetbe lenne.
-
#31614 Play withSIX-ben van szerver böngésző, így még a játék indítás előtt kiválaszthatod melyik szerverre akarsz menni és letölti a szükséges modokat.
-
Sith #31613 A play with six müködik arma 3 al is és a steam sem rinyál érte. (Mondjuk én a modokat külső könyvtárba töltögetem) -
#31612 Nem tünnek rossznak ezek a modok, csak kérdés, hogy a steam mit szól hozá ha modositva van az eredeti játék.
Elvileg majd jön egy mód telepitő progi a bootcampel, majd akkor megnézek párat.
Csak ezek a modok, ugy gondolom, hogy megint szét aprózzák a játékosokat,mert a serverre csak azonos feltételekkel mehetsz fel , igy ha más modot használsz,már jópár serverre nem tudsz csatlakozni.
Ezért lenne jó ha végre a jól sikerült és jól müködö modokat az alapjátékba integrálnák már, már régen minden jobb lenne, ha csak ezt megteszik OFP óta. -
#31611 Érdemes megnézni:
bCombat
FFIS -
#31610 Az mondjuk nekem se tetszik armában, hogy mindent a csapat szájába kell rágni. Már-már flustrál, hogy lőni meg mozogni sincs időm, mert azzal kell foglalkozni, hogy megmondjam a csapatnak, hogy helyezkedjen ide meg oda, ne lőjön stb.
Az árkád shooterekben ilyen probléma nincs, meg van tervezbe hogy merre megy a játékos, nem sandbox jellegűek.
Azt én is hiányolom, hogy nincs külömbség az arc, nyak és a sisak lövés között, mert mind egyenrangú(fej). Így, ha van sisak, akkor mindegy, hogy hova lősz, mert min 2 kell fejbe. Talán majd most változik, így, hogy +egy ember fog dolgozni az armán(nem designer). -
#31609 Igen ha az ellenség is katona kkor a saját erő is legalább ugyan olyan szinten legyen katona, ne mindent a szájába kelljen addni, hogy mit csináljon.
Mint mondtam, éjjellátó nélkül sima reddotos 5.56os karabélyokkal lőnek.
Már feltápoltam magam rendes bimbi és golyóállómellény.
A második kapány cáosz teremtés részénél mikor a szigeten tobb ponton kéne alkotni valamit.
Tudom, nem vagyok egy gyakorlott arma játékos, de azért az tudom, hogy ez igy nem jó ahogy most van.
Tudom, hogy egy árkád FOS rossz példa,mert ott meg a ló tuloldalára estek a sebzéssel,de legalább pontosabb és direktebb a fegyverek irányitása és nem lődőrög mint f@sz a pin@ba.
HA egy képzett katonának vesszük , akkor 2 közeli embert 20m-ről simán ugy le lehet lőni egy fej mellre leadott lövéssel, hogy a másodiknak sincs idelye megfordulni sem. ehhez képest armában még ki is röhög, hogy megvakartam a fejét a golyóval. -
#31608 Nem mondom azt, hogy a játék tökéletes, de én ha meghalok mindig megkérdem magamtól, hogy mit ba*tam el? Rossz helyről közelítek? Rossz fegyverrel lövök? Ők mivel lőttek? Miért haltam meg? Az ellenséges katona az ellenséges KATONA, tehát nem újonc baka aki hobbiból jár lőtérre.
Sztem meg nézd meg, hogy mi van rajtad és mi van az ellenségen. Nemtudom melyik résznél vagy a kampányban, de jó ideig csak kendő van az emberke fején ami instant halál ha eltalálnak.
Bootcamp pont arra lesz hivatott, hogy felnyissa az emberek szemét, milye is valójában a játék. Nagyon sokan még mindig a domboldalról lőnek, egy szikla mögül azt remélve meg tudnak ölni 2+ ellenséget.
Ez már volt?