Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A legjobb tudomásom szerint tegnap megjelent a warbandhoz a napoleonic wars
dlc, ez csak multi móka lesz vagy lesz benne rendes kampány is?
Önállóan futtatható vagy kell hozzá a warband is /bocs ha kicsit értetlen vagyok/
Le lehet tölteni valahonnan?
Steam-et meg nem nézem. Ha ott már elérhetõ akkor lehet neki örülni. Aztán kérdés mennyire csapták össze és milyen hibasokaság kerül majd elõ belõle...
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Az én királyságomhoz biztos nem tartozik, utánajártam.
Most az jön hogy a többi királyságban is szét kell nézni, nem kis meló lesz.
Azért a verziószám kiderítése nem egy ördöngösség, hiszen ahonnan letöltötted (mbrepository gondolom) ott szerepel a mod leírásában hogy mi kell hozzá. De méh az általam belinkelt oldalon is két kattintással kideríthetõ és nem kell hozzá angol felsõfok de még csak középfok sem.
Ja és ugye nem magyar nyelvi beállításokkal akarsz játszani igaz? Az is problémaforrás, szóval kizárólagosan angolul, angol nyelvi beállításokkal játszd a modokat.
hkzonda:
Év végén jelenik meg (már ha nem csúsznak vele). Szóval jócskán messze még az a multis csihipuhi.
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
M&B Warband klánt keresnék.. ha egy mód van akkor valami 18+ -osat.
Ha valahová tud valaki felvételt az legyen kedves dobni egy linket az "elgrecco (kukac) freemail pont hu" címre. (a fórumot nem mindig olvasom)
Elõre is köszönöm!
Föld nélküli vagy csak falvakkal rendelkezõ nemesek is egy közeli várban szokták pihentetni a feleségüket vagy lányaikat. Esélyes, hogy itt is errõl volt szó. Ha a nevét sem tudod a csajnak akkor nem is nagyon fogod tudni megtalálni sem, mert sok az egyforma kinézetû csajszi. De olyannal is találkoztam már hogy bebörtönzött lord lánya dekkolt a váramban (azt hogy miként került oda azt a csoda tudja).
Ugyanígy ha elfoglalsz egy várat és ott éppen tartózkodtak fehérnépek akik átutazóban vagy hozzátartozói minõségben voltak jelen a korábbi úr udvartartásában, akkor amennyiben magadnak tartod meg a helyet úgy velük beszélve elengedheted õket (javul velük a viszony meg jön némi honor pont is), ám ha még ez elõtt átadod valakinek a várat, akkor sokáig ott ácsoroghatnak a nõcik vagy azonnal eltûnhetnek. Ez egy olyan példa amikor nem hozzád hû hölgyemények is lebzselnek az uralmad alatt álló kastélyokban.
A nõszemély is Lethaldiradn-hoz tartozik (azt nem értem hogy hogy, mert neki nincsenek rokonai), az õ várában álldogált a ghost lady mellett, de mikor lecsaptam a gyilkost eltûnt azonnal.
A küldi már kész, a jutalmat is megkaptam, beszéltem a 2 érintett lorddal is, csak a csajjal nem. Igazából nincs jelentõsége a dolognak, csak annyi hogy így nem fog eltûnni a küldetés a listából, amíg meg nem találom a csajt, nem tudom leadni, hiába van kész.
A küldetésnél még mindig azt írja hogy a ghost lady-s várban van
Végignéztem az összes várat ami az én országomba van, hátha máshova ment, de semelyikben sincs.
Kérdezõsködést ki fogom próbálni még egyszer, mert küldi elõtt keresgéltem amikor még nem tudtam kiõ, de úgy rémlik nincs benne a listában, (ebbe nem vagyok biztos).
Lehetséges hogy más nép várában van valahol?
Ha tudod a nevét akkor meg is tudod találni, hiszen a listában ahol minden szereplõ fel van sorolva õ is ott lesz. Ha meg máshogy nem akkor mászkálj el minden királyságba és beszélj a csajokkal (van náluk opció ha haver vagy, hogy érdeklõdj más csajok után a birodalmukban). Ha így sem lesz meg, akkor a lord akihez tartozik épp köztes állapotban van, tehát nincs királyság ahová tartozna.
Wreck86:
Multi only, semmi single.
A Napoleonic Wars kiegészítõ az multi lesz csak, vagy single rész is lesz?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Néhányuk ugyan elég ronda, szinte félkész állapotban van, viszont elég változatosak. Amelyeket jól kicsicsázták, azok viszont baromi jól néznek ki. Nem olyan primitív és eghangú az ostrom mint eddig.
Lehet és kell is trükközni a foglalásnál, erõbõl elég keveset lehet kis veszteséggel elfoglalni. Ezért aztán jól védhetõek is. Legtöbbször nem a falon kell álldogálni ha ostromolnak, sok hely van ahol egy kis trükkel sokkal hatékonyabban lehet védekezni. Vannak olyan helyek ahol 1600-as sereget veszteség nélkül lehet megfogni.
Szinte biztos hogy a vége elõtt 40 szint fölé fejlõdsz.
Sok olvasható és hordoznivaló könyv is van benne, a könyveket a hõsök is tudják használni. A lovagi tornákat ízlés szerint alakíthatod.
Most hirtelen ezek jutottak róla eszembe, de még itt ebben a topikban írtam róla sokat. Nagyon jó kis mod sok kényelmi funkcióval, mindent lehet benne állítani.
Pendor ehhez képest fapados. Bár én a pendort a hangulata miatt jobban szeretem, tagadhatatlan, hogy Floris technikailag eléggé beelõzte. De nem csak azt, igazából jócskán minden mod elõtt jár. Mindenki akkor járna jól, ha ez lenne az alapjáték, és inkább ezt modolgatnák.
Valaki ajanl nekem egy jo M&B Warband modot a POP modon kivul.Koszi.
Elõször az okozott nehézséget hogy a feladatban szereplõ egyik lordnak épp ki lett írtva a népe, így nem lehetett megtalálni, csak mikor egy hónap után beállt egy másik királysághoz.
Most meg az a gond, hogy a befejezéshez 3 személlyel kéne beszélni. A két lorddal már beszéltem, a harmadik egy lady, akit nem találok. Egy darabig a ghost lady melelt álldogált, de mikor lecsaptam a gyilkost, eltûnt. Így nem tudom tájékoztatni a fejleményekrõl, és nem tudom leadni a küldit.
Tudja valaki hogy hogy találom meg újra azt a nõt? Esetleg valamit elrontottam, és nem azt csináltam amit kellett volna?
Nézd meg milyen verzió kell a kívánt modhoz, és telepítsd fel azt!
Ezután rakhatod fel a modot, de ne rakj fel mellé semmi mást, csak esetleg másik modot ami ugyanarra a verzóra készült!
Nekem fentvan a Native mellett, a Floris, a Pendor, a Brytenwalda.
Mindegyikhez ugyanaz a verziója kell az alapjátéknak, magyarítani nem szabad.
Magyarán ahonnan letöltötted a modot ott bizony le kell legyen írva (ahogy a mod readme részében is), hogy melyik verzió szükséges hozzá. A 1.127 meg egy nagyon de nagyon rossz verzió. Frissíts (bár ekkor ugye a megfelelõ verzióhoz való crack is kelleni fog) ha tényleg játszani akarsz és nem hibák halmain keresztül verekedni magad.
Kene egy kis segitseg.
Letoltottem a Mount&Blade Warbandot 1.127 Skidrow verziot elonditottam es mukodik minden.
De letoltottem a Floris Modot es annal mikor tolt be kilep es kiirja: http://noob.hu/2012/04/15/mount_and_blase_hiba.png
szedjek le valamilyen javitast????
Elore koszonom a valaszt megoldast.
Gyakrabban történik meg majd az, hogy õk ajánlanak fel békét (csak legyen magas a right to rule értéke a karakterednek, ezt pedig a felvett NPC-k feladatra küldésével érheted el, meg nõsüléssel) amennyiben kellõen meggyengültek és többen is támadják õket.
Egyszerûbb egyben bedarálni az ellenséget (addig felesleges nekimenni bárkinek is ha már saját birodalmad van, míg nem tudod egy menetben mindenét tönkrevágni és elfoglalni) azt kalap kabát. Nincs vele több gond.
Fogolytartás meg értelmetlen. Engedd el az elkapottakat (növeli a honor pontokat és pénz már úgyis van elég, a nemesekért meg kevés jön csak). Egy idõre ugyanúgy kiesnek, ráadásul mikor kapnak minimális sereget azt könnyû leverni, nem ellenfél, de legalább az adott várból és városból veszi el az erõsítést a program hogy bakákat adjon a nemeseknek. Ez nem jelent csökkenést az adott helyen, csak azt, hogy nem fog azon idõszakban nõni az ott állomásozók száma.
Esetleg keress rá a dologra a Taleworlds fórumán. Ott tuti megtalálod a választ (anno én is onnan értesültem a dologról, de a rossebb emlékszik már melyik topikban, majd gyorsan ki is próbáltam párszor sokféle modban azt mûködöt mindenhol). Legvégsõ esetben meg rákérdezel a többieknél a dolog mikéntjére. 😊
Mondjuk úgy, hogy nagy mázlid volt amiért nem találtál hibákat vagy (én ezt tartom valószínûbbnek) csak nem tartod hibának a hibákat amik miatt gyorsan és sokat kellett változtatni a játékon. 😊
Hidd el ha oylan nagyon stabil és jó lett volna akkor még mindig 1.1 lenne és nem 1.143 az aktuális verzió. <#eljen>#eljen>
Melyik gombal mûködik a csatakiáltás illetve a gyõzelmi üvöltözés multiplayerben?Sokan csinálják ,ha megöltek valakit.Optionsban nem látom ,hogy írnák.
Kevered a WFaS-al. Ott nem lehetett upgrade-elni az egységeket az elsõ patch-ig. Warband esetében voltak más, sokkal kellemetlenebb hibák az elsõ idõszakban (lényegében volt, hogy egy héten 3-4 patch is kijött ha emlékszel).
dolorex:
Nem tré munkát végeznek, csak engednek a nyafogó játékosok kéréseinek és új opciókat meg dolgokat pakolnak be, amik viszont agyonvághatnak más, biztosan mûködõ dolgokat. Ezzel jár ha egy elkészült programot cseszegetnek, valami hiba garantáltan elõ fog jönni. Plusz ugye garázscégrõl lévén szó, nincs meg az a fajta hátterük, hogy minden hibára komplett csapatokat zavarjanak rá és tesztelgessék orrvérzésig.
Az 1.143 még mindig stabilnak és jónak nevezhetõ (mint írtam, az igazi gebasz a 1.142-vel volt és kicsit olvasgatva a topikokat úgy tûnik nyûgje az 1.143-as verzióval is csak annak van akinek elõtte fenn volt az 1.142, míg akinek nem volt fenn az, nem tapasztalt tárgy eltûnéseket) úgy mint a korábbiak.
Az alap is egy olyan dolog, hogy mit értesz alatta? Mert már az alap sem 1.0-ás volt, szóval esélyes, hogy nálad is valami késõbbi verzió volt megtalálható amiben a kezdeti balance problémák és számtalan technikai malõr már javításra került nagyobbrészt). Ez elõtt a legstabilabb az 1.134 volt. Ebbe tettek bele aztán új opciókat és lehetõségeket amik mûködése belezavarhatott más dolgokba (nem mindenkinél szóval a hibák javítása már csak ezért is macerás).
Köszönöm az infókat!
Az 1.142 esetében ezeken felül nyílvesszõk sem voltak (ezt orvosolta az 1.143 amiben ha mázlis vagy akkor minden elérhetõ, ha peched van akkor nyílvesszõk már lesznek, de kesztyû és lábbeli az nem lesz boltban, legfeljebb ha lecincálod valakirõl). Az igényesebb modokban ezt orvosolták, a többiben nem.
Szerintem csinálj egy netes multis verziót, meg egy "tiszta", csak szinglit, azt' probléma megoldva.
A különbség csupán abban nyilvánul meg, hogy kb. 8-10 parasztcsapat beérkezése hoz/javít ugyanannyit mint egyetlen karaváné.
A karavánok beérkezése egyaránt növeli a gazdagságot és a begyûjthetõ adót, míg a parasztok inkább a városból bezsebelhetõ zsetont (adó) emelik elsõsorban és csak elhanyagolható mértékben tudnak valamit feltornászni a tényleges gazdagságán egy városnak.
Ez különösen hangsúlyos a Native esetében (amirõl szó van), míg egyes modok ezt kicsit macerálták (Pendornál például az arány lejött 5-re, tehát 5 parasztbrigád nyújt akkora javulást a gazdagság terén mint egy karaván).
Lehet hogy csak véletlen, de azt vettem észre, hogy a haáború miatt szegényednek el a városok. Békébe jól megy nekik, lehet hogy csak amiatt, mert nem zaklatják a karavánokat lordok, és valószínûleg az is közrejátszik, hogy más városokból érkezõ karavánok is könnyebben célba érnek. Szóval szerintem a béke sokkal fontosabb mint a rablók hajkurászása. Mondjuk békeidõben úgyse lehet nagyon mást csinálni, mint ritkítani a rablókat, lehet ez is közrejátszik.
A békén kívül, az épületek azok amik fontosak még.
Ha mod nélkül játszol akkor gondolom nincs adó amit állítani lehetne, úgyhogy ez skip.
Lehet hogy a viszonyod a várossal is beleszámít valahogy. Ezt nem tudnám megindokolni miért, én biztos ami biztos próbálom feltúrni azt is általában.
Azzal mûködik ha eredetid van. De lassan szerintem felszámolódnak majd a szerverek, mivel a játék már egy jó ideje nem kap támogatást a készítõk részérõl sem, emiatt a multi lassan felejtõ utca lesz (egyes modok készítõi, amik rendelkeznek multi lehetõséggel, fenntart saját szervereket, hogy meccseket szervezzenek, de ez ritka és a számuk is amortizálódik egy ideje).
horthy:
Ahogy írod. Javítsd a megítélést irányodban, védd azokat a karavánokat amik a városodból indulnak és oda érkeznek (ezek növelik ugyanis a gazdaságot igazán, nem a helyi kereskedõ pénzmagja, az eszement kis mértékben szól csak bele a végeredménybe), építs fel mindent amit csak tudsz a városban és csinálgassad a céhmester feladatait. Ezzel nõ a viszonyod, ez magával hozza a gazdaság fellendülését is. Ha van saját céhed szintén javulni fog idõvel a helyzet, fõleg ha rendesen tud termelni, de a legfontosabb akkor is a karavánok pátyolgatása.
Minél több fut be a városba (minden ilyen alkalom emeli a bevételeidet az adott városban és közben kicsit javít a gazdaság helyzetén is) illetve minél több onnan induló karaván éri el végcélját, annál jobban felpörög a település vagyoni helyzete.