Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már néztem több Tescoban is de már nincs vagy nem is volt.Neten 6000ért láttam de annyit nem költök rá, 3000ért még belefér, utánna nézek ,hogy áll a mostani "árfolyama".Engem elszorakoztatott még annó néha napján, sok értelme sajnos nincs ,de unalomüzésnek megfelel.Amúgy nem bánnám ha kiadnának egy új játékot a Tale Worlds.A Napoleonos kieg nem fog nagy sikert aratni ,ha csak multis lesz.Nagyot szakíthatnának ismét egy teljesen új termékkel.

Ha biztosan akarsz játszani multit (abszolút nem éri meg, egy nagy kalap végtermék az egész) akkor meg kellene venned a programot (valami 3000 Ft körül volt a CD Galaxisnál utoljára, tehát nem egy földhöz vágós összeg, míg steam-en talán még olcsóbban is hozzájutsz ahogy TESCO-ban is elõfordulhat olcsóbban).

Ha törttel próbálkozol akkor az esetek 80%-ában nem fog összejönni a dolog, míg a fennmaradó 20%-ban esélyes, hogy kivágnak vagy szimplán leáll az egész magától, de még az is elõfordulhat hogy mûködni fog ideig-óráig a dolog. Próbálkozz szorgosan (bár a szerver keresés és csatlakozás is inkább az eredetivel fog szuperálni nem a törttel). 1.131-es verzióhoz meg nem fogsz szervert találni, olyan régi verzió már.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Legújabb patchel (1.143) lehet multizni?Csak mert sok helyen írnak 1.134rõl de az lehet még annó volt mikor az volt a legújabb patch.Nagyon régen 1.113 idején játszottam azt hiszem utoljára tört verzióval.Most ismét kedvet kaptam hozzá, 1.131-re vagyok patchelve egy mód miatt de szervert sajnos nem találok.Megköszönném ,ha valaki segítene.

Igen teljesen igazad van. Én is nyomtam kb 2 hétig, de én is ráuntam. Ostrom csak eröpontok zuhanása után, nagy szendvedés volt. De tényleg szépen meg voltak csinálva a helyszinek. Azt valahogy nem lehet áthozni a warbandba?
A telepítési utasításokat olvasd el figyelmesen, mert vagy három különbözõ könyvtárba kell bemásolni mindenféle fájlokat, meg még egyszer felhívom rá a figyelmed, hogy NEM Warband mod, hanem alap M&B.

mod link
Patch meg itt:
patch

Lacoka12
tudsz linket adni róla?

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Az alap Mount&Blade-hez van egy egész pofás LotR mod, azt esetleg csekkold le. Vannak benne jó húzások, wargokról ha lecsapják az orkot, akkor a warg harcol tovább magában, meg benne van egy rakás nevezetes hely, lehet lenni többféle fajjal... Kár, hogy ennyi az összes elõnye, mert a játékmenet teljesen ki van herélve, alig ismerni fel benne a mount&blade-et. Csak és kizárólag a baszott unalmas generált küldetésekkel lehet pénzt csinálni, minden frakciónak saját pénzneme van, és a jók és a rosszak kölcsönösen ki vannak zárva egymás területeirõl.

Én csináltam egy darabig, vagy két nap(IRL) szenvedés után már tudtam is venni egy lovat...
Lehet, hogy késõbb beindul, de én meg nem vagyok oda annyira a LotR témáért, hogy több idõt szánjak rá.

Wreck86
Ez nem mount and blade: Medieval II: Total War: Kingdoms mod.

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

meg tudná vki mondani, ezt egy mnb mod, vagy megy a single gaméban is ?

http://www.moddb.com/mods/morrowind-total-war

Ilyet én még nem tapasztaltam , de kidobott a játék Gil Galad arcának betöltésekor. 😞
Lacoka12
miérn nincs ruhájuk a lordoknak?

Mitõl lehet az ,hogy a piacon nincs kesztyû se lábbeli?Ezeken kívül minden más megtalálható.Valami bug lehet?1257 AD modról van szó, de már régebben is tapasztaltam ezt más modnál (talán Brytenwalda de nem mernék rá megesküdni).

Ott a címe a videóban, meg alatta külön le is írja a videót feltevõ delikvens.

Lacoka12
mi ennek a neve hol lehet letölteni?

Én is ismerem, de nekem most 1 gyûrûk urás kellene.
most éppen ezt tesztelem : lotr
Wreck86
Jó videó!

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Minap találtam egy nagyon jó modot Warbandhoz.
Itt lehet letölteni és többet megtudni róla.
Egy kis kedvcsináló videó a modról.

Húú ez engem is érdekelne.Tud vki vmit?

Ennek oka a gyakorló íj eszement gyenge lövedék sebességében keresendõ. Az gyakorlatilag fele a leggyengébb íj értékének, alig haladja meg a hajítófegyverek sebességét (a lövedékét). Ellenben a "célkereszt" és a stabilitás meg sokkal jobb már jóval alacsonyabb skill és WP érték esetén is.

Gyorsan lövõ íj és magas weapon profiency kettõse segít a biztosabb találatban és ezekkel könnyebb magasabb pontértéket produkálni.
Egyébként mind az alaphoz, mind sok modhoz képest rosszabb a Pendor esetében a biztos találati esély (de ha igazán jó még a sima M&B verziós volt na ott aztán ha precizitás akartál akkor bizony crossbow kellett, mert íjjal nem tudtál olyan szinten pontlövészkedni mint a Warband változatban).
Míg alap játéknál (Warband Native) simán eltalálod a pajzzsal nem védett területeket egy célponton anélkül hogy meg kéne erõltetned magad a célzásnál, addig a Pendor modban ez nagyon ritkán szokott sikerülni, mert a pajzs tényleges takarásába beleszámít a viselõje shield skill értéke igen masszívan. Piszok nagy mázli kell, hogy sikerüljön egy nagyobb pajzzsal rohangászós delikvenst fejbe lõni.

Nagyobb távolságnál valóban van egyfajta szórás (a távolság növekedésével egyre pontatlanabbá válik a nyílvesszõ és növekszik az esése meg az oldal irányú kitérése is a lövedéknek).

A nehézségi pontozás mikéntje számomra rejtély. Csináltam már 10-es nehézségû lövést közvetlen közelrõl is, így fogalmam nincs mi számít és mi nem, illetve hogy mi értelme van. A fejen elért találat mindig magasabb pontértéket ad ahogy a sikeres szívlövés is.

Shot difficulty-t nem szoktam nézni, harcra figyelek.
Nekem az elején sok gondom volt a célzással, ami egy jó íj, és magas wp+skill mellett már elmúlt, de például egyes városok lovagi tornáján, amikor gyakorló íjat kapok, akkor jóval másképp kell lõnöm vele, mint a rendes íjammal.
Ismét elõvettem a Pendor modot tegnap.
Egy Jatu sereg elleni csatába volt egy igen jól sikerült lövésem. Lóhátról teljes sebességgel mozgó célpontot lõttem fejbe, nem gondoltam komolyan, csak lõttem egyet, meglepõdtem hogy talált.
A shot difficoulty 11,6-volt, általában nem szoktam figyelni, csak most épp elcsíptem.
Nem tudom ez mennyire számít soknak, ostromnál 6-7 körül szoktam lõni, amikor veszett messze kell lõni annak sajna nem tudom az értékeit, mert olyankor nem arra figyelek hogy hány pontos lett.
Igazából csak arra lennék kíváncsi hogy ebbe az értékbe beleszámít-r hogy lóhátról mozgó célpontra lövök, vagy csak távolságfüggõ? Meg hogy a fejlövés többet ér-e?

Továbbá olyan érzésem van mintha ebbe a Pendorba valamiféle célzás rásegítés lenne, vagy területre hatna nyíl, mert elég hihetetlenül lehet benne lövöldözni a többi modhoz képest. Vagy csak a nagyon tápos íj és a magas skill miatt ilyen?
Sziasztok
A warband hoz nem készül vagy készült valamiféle gyûrûk urás mód?
Leszámitva a multisat
Köszönöm, akkor sajnos ez nem érint.Inkább egy új részt dobhatnának a piacra.Fire and Sword nálam csalódás.

Napoleonic Wars

Majd év vége felé lesz aktuális (multiplayer DLC-rõl van szó).

Sziasztok!
M&BW Napoleonic Wars egy kiegészítõ a Warbandhoz?Vagy egy külön új játék lesz?Nem igazán tudok róla sokat, csak láttam egy videót róla és elég igéretesnek tûnik.
Köszi

Köszönöm a válaszokat.
Nem.
Teljesen bevett szokás az egyik partit felvenni, aki meg kimaradt, azt lorddá tenni. Amikor lorddá tetted, megszûnt companion lenni, a továbbiakban semmi befolyással nincs a többi companionra.

A party-ba lévõ hõsöknek semmi közük a lordjaidhoz, ez két külön dolog.

Viszont ha hõsökbõl csinálsz lordokat, és azok bírják egymást, nem fognak irigykedni földosztásnál.
Gondolom ha utálják egymást a szokásosnál jobban hat az irigykedés.
Ezalatt azt értem hogy mikor egy lordnak földet adsz, a többivel romlik kicsit a viszony.
Nekem volt olyan hogy mikor az egyik földet kapott, a haverja is örült neki, de ez nagyon ritka. Általában besértõdnek, és romlik a viszony.
Pendor:
Ha az egyik companiont lordommá teszem, de a saját csapatomban ott van a két ellenlábasa, akkor közös harcok után leléphet-e?
Szerzel egy troop editort (Taleworlds fórumán van kimondottan utility-kkel foglalkozó topik abban találsz kismilliót) azt alkalmazod. Van külön M&B-hez, Warband-hez és WFaS-hoz is.

Vagy kikeresed az adataikat a troops.txt-ben azt módosítgatod.

Üdv, megtudná nekem valaki mondani, hogy a felbérelhetõ emberek (Deshavi, Bunduk, stb..) skilljeit hol tudom átírni? mert ctrl+x nyomogatása kicsit unalmas... 😄

Milyen játékról beszélsz Native, Warband, WFS? Meg milyen bugokról? Azt se értem mit kellene optimalizálni.

Én leginkább modokkal játszok. Pár napja fejeztem be a Floris modot, abba egyetlen bug volt, bár elég kelelmetlen. Egy bizonyos egységtípustól kifagyott a játék, de a troop exe-ben kicseréltem egy másik nép ugyanolyan kategóriájú egységére, és gond nélkül játszottam a továbbiakban.

Brytenwaldába már nem volt ilyen szerencsém, nálam eltûnt a log a bal alsó sarokból, meg voltak néha térképen ragadt felgyorsult egségek, ezt a játékot hagytam is a francba.

A Pendorral viszont semmi gond nem volt, bugmentesnek mondható, valószínûleg azzal fogok játszani a továbbiakban ha M&B-hez van kedvem.
készül már vmi következõ része amiben kijavítják a bukokat meg optimalizálják a játékmenetet is ?

Egyébként amellett hogy nem lehet, nem is kell lord a foglaláshoz. A béna egységeivel, csak rontja az erõdet. Te megteheted hogy elit katonákkal állsz ki küzdeni, ami nagyon nagy elõny.

Ha nehézkes a foglalás, keress olyan népet aki háborúzik, és vannak frissen gazdát cserélt települései, azokat könnyû elfoglalni. Ha több néppel is háborúzik a választott ellenséged, pár foglalás után könnyebben is békül majd, és a szerzett területekhez keríthetsz lordokat.

Érdemes a falvakat és a várakat mind lordoknak adni, azok csak viszik a pénzt, a városok mindig nyereségesek, akármennyi van belõlük, így azokat érdemes megtartani.
Falvakban toborozni alapvetõen azután tudsz majd, hogy a te birtokodba kerültek (ez egy alapvetõ változás a korábbi M&B játékokhoz képest). Addig marad a kocsma és a városokban a commander, valamint a zsoldos camp-bõl való felvétel.

Fire and Sword-dal játszok
Az miért van hogy azt írja max 158 katonám lehet de amint elérem a 11-et, egyik faluban sem tudok toborozni?
Fordítva. Elõbb a saját királyság, aztán jönnek csak a lordok. A fõvárosod tróntermében gyûlnek majd, de ahhoz ütni kell az ellenséget. Azok a lordok válnak szabadúszóvá, akiknek a segge alól kifoglaltad a birtokaikat.
Ha nincs saját királyságod, akkor nemhogy a szabad lordok nem csatlakoznak, de még a hõsök sem fognak lorddá válni. Feudalizmus van, ha nincs földed, nem tudsz mit ajánlani nekik.

Hol lehet találni ilyen szabad " gyök "-öket magyarul kegyvesztett nemeseket akik senkinek nem kellenek ? Még nem probáltam ezt ? Mert ha találok egy párat akkor megprobálok kiráklyságot alapitani . Ha tényleg léteznek elkezdem járni a városok és a várak trontermeit a " Warband "-modban hátha találok valakit aki seregével csatlakozna hozzám . 210000 aranyam van 30-as karakterem 101-es nehézségen játzom .
Kell hozzá 300(asszem) renown, hogy beengedjenek.

Az mért van hogy a pendor Version 3.42(legujabb) nem enged tornákra menni? mert kiirja hogy itt és itt lesz,de amikor bemegyek a városba, akkor egyszerûen ninsc olyan lehetõség:/ a korábbi verziókban nem volt ilyen:/
Pendor mod:
Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy így van, de az a tippem hogy a nevesített seregek leverésével nem gyengülnek a kis népek. Én a az egyik Mystmoutin vezért háromszor is levertem, és semmivel se csökkent tõle az erejük, viszont mikor a vezér nélküli seregeket ütöttem, drasztikusan lecsökkent, két sereg leverése után week-re.

Ez adta azt az ötletet hogy nem kéne bántani õket, csak azokat a seregeket amiknek vezérük is van. Így talán több vezéres sereg születne, és több gemet lehetne gyûjteni, és még tán csalni se kéne a noldor tornával hogy tökéletes karaktert és felszerelést csinálhassak a gemekbõl.

Sajnos a legutóbbi félbehagyott játékom alkalmatlan ennek kipróbálására. Ott már eléggé meg vannak tépázva a kis népek seregei, ráadásul nincs is szükségem benne több kavicsra.
A távoli jövõben szinte biztos hogy kezdek egyet tealistic-on, annak ellenére hogy megfogadtam: soha többet. Ott fogom tudni kipróbálni. De ha van valakinek efféle tapasztalata a legújabb peccs óta, az ne várja meg, írja le!
Ha megnyered a tornát amit minden hónap elsõ 4 napján rendeznek a rejtett Noldor városban, a végén nem csak pénzt, hanem jutalmat is kapsz: értékes noldor tárgyakat (fegyver, ló, páncél), vagy gemet.
Körülbelül minden ötödik alkalommal gemet dob.

Én csalni is szoktam, és visszatöltöm ha nem gemet kapok, mert 200-300 nap alatt lenyomok egy játékot, és nincs idõ tornákra várni😊
De ha mondjuk realistic módba nyomod mentés nélkül, úgy is lehet gyûjtögetni ha türelmesen havonta eljársz a tornákra. Ezt is kipróbáltam, de nem volt egy nagy élmény mikor bele kellett törõdni ha valami vackot dobott a gép gem helyett. Annak is az lett ám a vége az 500. nap körül meguntam, hogy gem nélküli torna végén Alt+F4, aztán új esélyek, hogy legalább a legvégére meglegyen már az a felszerelés amit megálmodtam magamnak.

Igazság szerint ha rendes játékot nézünk visszatöltés és extrém hosszú (500-nál több napos) játékidõ nélkül, akkor a nevesített seregek leverésébõl több gemet lehet szerezni. (500 nap alatt, csak max. 2-3 gemre van remény, seregbõl meg le lehet verni vagy hatot átlagba)
Igazából szerencse dolga, amit egy jól elnyújtott játékkal lehet kompenzálni, mert míg a seregek elfogynak, noldor tornák mindig lesznek (vagy csalással).
Azt hallottam lehet noldoroknal tournamenten szerezni gemeket de mi kell hoza?
Pont ilyesmit akartam írni, csak türelem kérdése hogy van-e elég gem.
Én nagy rajongója vagyok a rúnás vackoknak.
Meg. Mi a kérdés?

Tekintve, hogy a noldor tornán végtelen számú gem szerezhetõ, így nem feltétlen igaz az, hogy egyik fegyver sem ér meg 3 gemet.

Karácsonykor megvettem, de még egyszer sem játszottam vele. 😊