387
Ide át lehet tenni minden hozzászólást, ami ...khm.... mondjuk úgy, hogy túlhaladott :))
  • Zsolo007
    Nem hiszem el, hogy lehettek ennyire naivak????

Zsoldos: A Nyugati tudomány amiről én beszélek az az a "modern orvostudomány" mert itt ugye orvoslásról van főként szó nem pont a gravitációról, azthittem ez egyértelmű.... a "modern orvostudomány" pedig legjobb tudomásom szerint a 18-19. században keletkezett, de ha nem így van javíts ki.

Azért nem érdemes bízni abban hogy "Például az akupunktúráról mostanában több kutatás is megerősítette, hogy valamivel több, mint placebóhatás." mert egész egyszerűen mai világunkban mindent a pénz irányít még akkor is ha ez neketek nem tűnt fel.....CSak az lesz "tudományosan, kísérletekkel" igazolt amivel valaki/valakik jóljárnak.

"mert errol valjuk be, nem sokat tudnak a hon tisztelt keletiek sem" Ennek is egyszerű oka van a pénz mindenütt irányít és azok akik tudnak valamit azok nem adják elő a dolgokat publikusan, ennyi....

"Lehet 50 ev mulva megbetegszel, megnyomsz a karoradon egy gombot, es egy 3 hetes akupunkturas-presszuras talp-kezmasszazsos vitaminkuras kezelest kapsz tole 2 perc alatt." Kösz inkább nem. Nem szeretném ha olyan szintre jutnánk (sajnos elfogunk).

"Azonban nem eszek meg kapásból minden jöttment dolgot." Ez jó mintha pont azt írtam volna hogy több ezer éve létező dolgokról van szó, ha ez neked jött-ment......

Egyelőre ennyi, kérdéseiket kérem tartsák vissza holnapig :). Mindenki aludjon jól, és álmodjon az alternatív gyógyászatról

De nem kötelező, lehet jó csajokkal is álmodni, az is egyfajta gyógymód
  • FtranX
    Például az akupunktúráról mostanában több kutatás is megerősítette, hogy valamivel több, mint placebóhatás. (itt az sg-n is volt hír)
  • FtranX
    "most volt egy hír, hogy valami gazdag pelirengeteg pénzt ölt bele, hogy bebizonyítsa, hogy a homeopátia marhaság. ÉS a végén a jött ki laboratóriumi körülmények között, hogy tényleg igaz. "

Na ez érdekelne.

"Átéltem egyet, más és akkor sem hittem el hogy ezek létezhetnek. Komolyan, hónapokig kisérleteztem ezzel. És végül kénytelen keletlen be kelett látnom, hogy ezek bizony léteznek."

Ezt kifejthetnéd bővebben.
  • FtranX
    "MIt jelent az áltudomány? Ha azt jelenti hogy olyasvalami amit a NYUGATI TUDOMYÁNYOS VILÁG nem tud, vagy nem akar elfogadni ilyen-olyan okok miatt akkor valóban ezek a dolgok áltudományosak."

Nem. Az áltudományos azt jelenti, hogy valakik kitalálnak valamit, majd azt tudományos köntösbe álcázva megpróbálják tudományként eladni.

A csakrákról és a hasonló dolgokról szóló elméletek viszont inkább tudománytalanok.

"MInt mondtam nekem nem áll szándékomban FtranX-ot meggyőzni, ha ő mereven elutasítja az alternatív gyógyászati/megelőzési módokat az ő dolga...."

Én nem utasítok el semmi új dolgot, hanem inkább örülök a fejlődésnek. Azonban nem eszek meg kapásból minden jöttment dolgot.
  • Zsoldos
    A 'nyugati' tudomany se 100 eves az okorbol eredeztetheto. Igazabol a nyugati szo nem is igazan helytallo, altalaban csak a tradicios keleti okossagokkal osszevetve szokas alkalmazni, de mivel nekik is vannak tudosaik ugyanugy, ez is eleg ertelmetlenseg. Az emberek tulelese nem hinnem, hogy igazolo ok lenne, hisz tavoli oseink primitivebb vagy semmilyen gyogymoddal is eleldegeltek valahogy.
    A tudomanyos szo amugy nem pontosan definialt, inkabb valami olyasmit jelent, hogy fix, egyszeruen belathato igazsagokra epulve logikus kovetkeztetesek alapjan felepitett bizonyithatoan helyes rendszer. Kartyavarat sem epithetsz ugy, hogy a kozepen, vagy a tetejen kezdesz el, mert osszedol.

"ÉS tudjátok milyen jókat szoktam nevetni amikor a rádióban hallom, hogy ilyen olyan tudósok rájöttek hogy ennek és annak az alternatív gyógyászatnak valóban van hatása és nem kóklerség.....talán 100 év múlva el is fogadják......"
    A nevetes jo dolog, valoszinu tovabb fogsz miatta elni. Azert mondanek egy hasonlatot, gondolj bele: az emberiseg elott tobbtizezer eve ismeretes, hogy ha elengedsz egy targyat, az leesik. Az osember kikacagta volna Newtont, miert gornyedt eveken at a kepletei folott, hisz teljesen nyilvanvalo, reg ismert dolgok igazat latja be. De azert ha belegondolsz mi mindent koszonhetunk ennek a trivialitasnak, mennyi minden epul ra, azert megsem teljesen mindegy. Hisz ahelyett, hogy nezegetnenk a lehullo targyakat, maszkalunk a holdon, alattad meg ott pofekel az autod, hasznalod a turmixgeped, itt netezel stb.. Mindezt ennek az alantas 'nyugati' tudomanynak koszonheted, amit ki szoktal nevetni.

Most, hogy ilyen erovel kutatjak az alternativ gyogymodokat es keresik a mierteket (mert errol valjuk be, nem sokat tudnak a hon tisztelt keletiek sem), lehetoseg nyilhat hasonlo lepteku fejlodesre, mint az eddig felderitett dolgokbn. Lehet 50 ev mulva megbetegszel, megnyomsz a karoradon egy gombot, es egy 3 hetes akupunkturas-presszuras talp-kezmasszazsos vitaminkuras kezelest kapsz tole 2 perc alatt.
  • FtranX
    elnézést, úgy látszik valóban félreértettelek.

Én a diagnózis helyességét/helytelenségét nem a gyógyítás kimeneteléből állapítanám meg, mert ez megtévesztő lehet. Meggyógyulhatsz akkor is, ha a diagnózis helytelen volt és nem a betegségedre kaptál gyógyszert, valamint beteg maradhatsz akkor is, ha a diganózis helyes volt, de a gyógymód hatástalan volt.

Tényeken alpuló orvosláson azt értem, hogy csak olyan állításokat tekint igaznak, amiket előzőleg leellenőrizött. Vagy másképpen: az állításait logikusan származtatja a kutatási eredményeiből.

Na most, az iridológiára egyik sem igaz.

Ha valóban működne (még ha csak közelítő jelleggel is), az nagy előrelépés lenne az orvostudomány számára, hiszen feleslegessé tenne ezernyi drága vizsgálatot. Az orvosnak elég lenne megnézni a szemet és máris tudná hol van a baj. Azonban nem véletlen, hogy nem terjedt el a hagyományos orvoslásban. Habár, az állításai viszonylag könnyen leellenőrizhetők, eddig nem volt olyan kutatás, ami azokat alátámasztotta volna. (vagy valaki tud ilyenről?)
  • Prof William
    Van egy érdekes mondás.

Egy filmben volt.

- Hiszel az erdei lényekben?
    - A kérdés helyes így hangzana. Sosem tetted fel a kérdést hogy az erdei lények hisznek e bennünk?

100 év? Talán ezer.
    Bár... Valami neves psihológiai tankönyvön akadt ki sok tudós, mert a személyiségi jegyeket befolásoló listánál. pl - szülők, nevelés anyagi helyzet, ott volt egy olyan pont, hogy "előző életek". Érdekes hogy a hódeokos fejtágító ezt is belevitte a könyvbe. A köynvet persze kivonták, hiába bizonygatta az "egyébként neves" író hogy komoly kutatás előzte ezt meg.

A mai világban, ahol az ember csak azt fogadja el amit lát, érint, atomokra szé tud bontani, persze hogy az úk irányzatok nem hódítanak.

Peig szerintem mindent meg lehet magyarázni. Ezért is nem hiszek a természetfelettiben. Mert semmi sincs a természet fölött, mert minden atermésztet része. És az ilyen dolgok: Élet, halál, túlvilág, csakra, reiki, szellemek, mind a természet részei, nem pedig fölötte álnak.

Nállam keményebb matiralistát nehezen lehetett volna találni, most már viszont én is elfogadom, hogy ilyen (hangsújozom: nem természetfölötti) dolgok léteznek. Átéltem egyet, más és akkor sem hittem el hogy ezek létezhetnek. Komolyan, hónapokig kisérleteztem ezzel. És végül kénytelen keletlen be kelett látnom, hogy ezek bizony léteznek. Azóta elhiszem ezeket. Persze nem feltétlenül. Minden ilyen témályúdolgot komolyan átnézek, megrágom, más infókat is felkutatok. És ebből vonom le a következtetéseket.

U.I: most volt egy hír, hogy valami gazdag pelirengeteg pénzt ölt bele, hogy bebizonyítsa, hogy a homeopátia marhaság. ÉS a végén a jött ki laboratóriumi körülmények között, hogy tényleg igaz.
    Megnéztem vlna a pali arcát.
  • Zsolo007
    Mit szeretnél hallani konkrétan? Nehogy azthidd amúgy hogy én olyan sokat tudok, megtapasztaltam ugyan jópár dolgot, de ez olyan hogy az ember minél többet tud annál hülyébbnek érzi magát :D
  • sz4bolcs
    Zsolo: tudsz mondani pár áltudományos dolgot? :)
  • Zsolo007
    ÉS tudjátok milyen jókat szoktam nevetni amikor a rádióban hallom, hogy ilyen olyan tudósok rájöttek hogy ennek és annak az alternatív gyógyászatnak valóban van hatása és nem kóklerség.....talán 100 év múlva el is fogadják......
  • Zsolo007
    "a csakrákról vagy mi az izé, meg a test-lélek kapcsolatról..."

Nemtudom milyen a műsor de hogy ez nem áltudomány annyi szent. De nézzük csak meg közelebbről! MIt jelent az áltudomány? Ha azt jelenti hogy olyasvalami amit a NYUGATI TUDOMYÁNYOS VILÁG nem tud, vagy nem akar elfogadni ilyen-olyan okok miatt akkor valóban ezek a dolgok áltudományosak.

De ha csak akármelyikőtök is belegondolna hogy ezek az Ázsiából "átszivárgott" dolgok ott már több ezer éve használatban vannak akkor talán elgondolkodhattok azon is hogy talán van benne valami, hiszen még mindíg élnek ott emberek :D nem haltak bele a különböző betegségekbe. Szal ha ezek a dolgok hihetetlennek is tűnnek, akkor is kibírták az idő próbáját. Én erre az áltudományos dologra azt mondom hogy hol a jó büdös picsában van joga a pár száz éves nyugati tudománynak megkérdőjelezni ezeket a dolgokat amik Kissé keletebbre más évezredek óta léteznek, használják, és még működnek is!
  • Zsolo007
    Nekem bizonyítékom, meg tapasztalatom van akár hiszed akár nem, de ezeket a dolgokat nem leírni meg elolvasni kell, hanem átélni......Ezért ha nincs valakiben az érdeklődés hogy utánajárjon a dolognak és ha megtapasztalta (pontosabban nem) akkor mondja azt hogy marhaság, ne így hogy halovány lila fingja seincs az egészről és akkor az tuti csak "áltudományos" lehet.

MInt mondtam nekem nem áll szándékomban FtranX-ot meggyőzni, ha ő mereven elutasítja az alternatív gyógyászati/megelőzési módokat az ő dolga, ha igazán szeretné tudni hogy valóság e vagy sem akkor nem ezen a fórumon irogatna......

• sz4bolcs
    Félreértettél. Én nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni ezt a fajta gyógyászatot, nem tudok róla semmit. "A hagyományos gyógyászat is ezeket az összefüggéseket használja":
    Szervi elváltozásokból állít föl diagnózist, aztán a betegséget olyan gyógyszerekkel orvosolja, amik az állapotot visszaállítják normálisra(?). A bizonyítás egyszerű: A beteg meggyógyul a választott készítménytől, vagy nem. Ha meggyógyul, akkor a diagnózis helyes volt, ha nem akkor nem.
    Erre gondoltam az idézett mondattal, nem arra, hogy a hagyományos gyógyászat is használja ezt a fajta diagnosztizálást.

Én is kérdeznék valamit: Milyen az a tényeken alapuló orvoslás?

Zsolo: Akkor szűklátókörűzz, ha neked minden kétséget kizáró bizonyítékod van, vagy legalább tapasztalatod a dolog működéséről, és FtranX pedig nem tudja ezt megcáfolni.
  • FtranX
    sajnos (szerencsére?) nincs fix.tv-m
  • FtranX
    Minidg ezt vágják a fejemhez.
    Miért nekem kéne utánajárni? Egy egyszerű kérdést tettem fel.

Amúgy meg, ha valaki nem támasztja alá az állítását, akkor kénytelen vagyok azt hinni, hogy valótlanságot mondott.
  • blackgamer
    Fix.tv-n Spiritusz műsort szoktátok nézni? szerintetek az áltudományos? mert szerintem baromira, amikor elkezd mesélni a csakrákról vagy mi az izé, meg a test-lélek kapcsolatról...
  • Zsolo007
    Szabolcs azt nem fogja leírni......ha nagyon érdekel keress ár, és ne velünk vitatkozz....ha te ezt nem teszed mi nem fogjuk helyetted megtenni csak hogy meggyőzzünk, mint mondtam demokrácia van.
  • FtranX
    Talán a minősítgetés előtt meg kéne várni, hogy sz4bolcs szerint az orvostudomány hol használja az iridológia által állított összefüggéseket.
  • Zsolo007
    Ez is csak megerősíti azt hogy úgy ítélkezel az általad New Age iparnak nevezett dolog fölött hogy nem elég széles a látóköröd.....
  • FtranX
    A demokrácia legfőbbképpen annak a néhány okosnak jó, akik irányítják a hülyéket. :)
  • FtranX
    Konkrétan? Én még nem hallottam a hagyományos orvoslásról ilyet.
  • FtranX
    Persze, mindenkinek joga van azt hinni, amit akar. :)

Engem pusztán az zavar, hogy mára már szinte iparággá vált az ilyesfajta nem tényeken alapuló orvoslás. Valahonnan elővesznek/kitalálnak valami módszert, de az már senkit sem érdekel, hogy az valóban működik-e, vagy sem...
    Ezt sokan a többi hasonszőrű dologgal (UFO-hívés, asztrológia, stb) együtt New Age-iparnak hívják.
  • sz4bolcs
    Ez így van, ahogy írtad..
  • Zsolo007
    Tökéletes társadalom nincs pontosan abból adódóan nem is lehet, mert sok ember együtt csak valaki feljebbvaló segítségével tud koordináltan dolgozni, és ritka az olyan ember aki ne szédülne meg attól hogy irányít.....Semmilyen demokráci sem tökéletes......MEg tökéletes társadalom már az emberek természetréből adódóan sem létezhet......
  • sz4bolcs
    Ezért tökéletlen ez a demokrácia.
  • Zsolo007
    Aham :) ezért demokrácia. A demokrácia fogalma az én értelmezésemben: A demokrácia az amikor egy aránytalanul kicsi csoport demagógia segítségével, a médiát felhasználva a lakosság nagy hányadát képes minden gond nélkül bábuként mozgatni...
  • sz4bolcs
    Értem én, de attól a hülye éppenséggel hülye marad, ez az eredményen látszik. Nem a kedvező döntést hozza meg.
  • Zsolo007
    "Egyébként meg úgy kellene lennie, ahogy te is írtad" félreértesz. Én azért írtam hogy az Ő szemszögükből (tehát a #37-es két hülyéjének szemszögéből), lévén a hülyék ritkán hiszik magáról hogy hülyék épp ellenkezőleg....
  • sz4bolcs
    Azért ezt a variációt írtam, mert ez a veszélyesebb. :) Egyébként meg úgy kellene lennie, ahogy te is írtad, csak az a baj, hogy:
    "Mit nekem a világ? Zsebreteszem.
    Mégis mindig, mindig üres a zsebem.
    Itt mindenki okos, hát ki érti ezt?
    A hülyeség mégis Dunát rekeszt." - Kern
  • Zsolo007
    Nézőpont kérdése, az ő szemszögükből:
    A demokrácia azt jelenti, hogy két okos leszavazhat egy hülyét. :)
  • sz4bolcs
    Neeem.. A demokrácia azt jelenti, hogy két hülye leszavazhat egy okosat.
  • sz4bolcs
    Gondolom akkor szerinted a hagyományos gyógyászat is kuruzslás. Ők ugyanezezek az összefüggéseket használják.
  • Zsolo007
    Hagyjuk, látom nem akarod felfogni, végül is nem kötelező, mindenki abban és azt hisz amit akar.... ezért demokrácia :)
  • FtranX
    Az, hogy régóta használják, nem jelent semmmit. Sok ilyen áltudomány van, ami a hiszékenyek pénzéből él.

"attól hogy te nem tudsz vagy nem értesz valamit nem jelenti azt hogy az nicns is....."

Attól még, hogy valaki kitalál valamit, még nem biztos hogy az úgy is van.
  • Zsolo007
    Szabolcs nem fogod látni, mert azt ahogy írta spec műszerrel nézik. Nincs mit bebizonyítani azon hogy ez valódi, ugyanis már régóta használják odakinn, és nálunk is terjed....
    "Ugyan olyan New Age-es baromság, mint az aurafényképezés meg biorezonanciával gyógyítás." Ez meg demagógia........attól hogy te nem tudsz vagy nem értesz valamit nem jelenti azt hogy az nicns is.....
  • FtranX
    Igen, a betegségek okozhatnak testi elváltozást, biztos van olyan, ami akár a szemre is hathat, de hogy olyan részletes összefüggés legyen a szivárványhártya és a betegségek között, mint ahogy a rajzokon mutatják, az enyhén szóva is megkérdőjelezhető.
    Egészen addig, amíg valaki be nem bizonyítja, hogy tényleg úgy van. Ez pedig még nem történt meg, hanem inkább az ellenkezője.

én a szemem körül szoktam néha karikákat látni :)
  • sz4bolcs
    Ha csak azt veszed alapul, hogy általában a betegségek okoznak testi elváltozást, és a hagyományos gyógyászat is azokat használja föl a betegség fölismerésére, akkor már nem is olyan new ages. A szem amúgy is sok mindent elárul..

De én még mindig ott tartok, hogy nem találom ezeket a csíkokat a szememben, pedig ma is megnéztem:PPP
  • FtranX
    pedig az.
    Ugyan olyan New Age-es baromság, mint az aurafényképezés meg biorezonanciával gyógyítás.
  • Zsolo007
    Pedig ez nem marhaság hanem abszolút elfogadott dolog, és még működik is.....
  • sz4bolcs
    Én nem látok semmilyen vonalat a szememben. :)