387
Ide át lehet tenni minden hozzászólást, ami ...khm.... mondjuk úgy, hogy túlhaladott :))
  • FtranX
    Íriszdiagnosztika
  • sz4bolcs
    Talán nem látod a hozzászólásban az iróniát. ;-)
  • Inquisitor
    Egész pontosan a "semmi" nem létezik ...
  • Inquisitor
    Kivéve ha a rendszerben történik olyasmi, ami miatt a virtuális részecskék valódiak lesznek? :)
  • blackgamer
    az anyag nem vész el, csak átalakul
    semmiből viszont nem lesz energia
  • Gorvik #22
    Épp az, hogy nyernénk vele, mert örökmozgó
  • sz4bolcs
    Biztos túl sokba kerülne az energia az örökmozgó megépítéséhez. Többe, mint amennyit nyernénk vele...
  • Gorvik #20
    Az a Tiltott találmányok. És pont az örökmozgó leírásánál volt olyan meseszerű.
  • gazdi
    "Nem értem, hogy Egely miért nem épít egy ilyen kütyüt (pl. örökmozgót)."
    Dehogynem érted. ;)
    Olyan szerkezetet viszont nem túl nehéz építeni, amin elsőre nem látszik, hogy honnan veszi fel a plusz energiát. Ha jól emlékszem a konkrét példára: egy végtelenített (értsd: kör alakú) sínpárban körbe-körbe guruló golyóról volt szó valahol, amit a környezetében járkálók lépéseiből szedte az energiát az enyhén rugalmas padlózat segítségével...
  • Fityfirity
    Elkezdtem olvasni Egelynek egy könyvét (már nem emlékszem a címére). A lényeg, hogy az örökmozgóról szólt. Állítólag volt egy ember aki készített egyet, de nem árulta el a titkát, mert nem adtak elég pénzt érte, így elégette. Az egész történet nagyon misztikus. Csak annyit lehet tudni róla, hogy valami kerék volt és kattogott.
    A vitalitásmérőről meg annyit, hogy ha oda rakod egy bekapcsolt vasalóhoz, akkor jelez.
    A könyvben egy csomó rajz van (mindenféle kütyüről). Nem értem, hogy Egely miért nem épít egy ilyen kütyüt (pl. örökmozgót).

És mellékesen, lehet, hogy nem véletlenül rugták ki a KFKI-ból.
  • Rafaelo
    a föld kocka és ti is :D
  • dr Kotász
    Aki neked válaszol az milliomos lesz? Kérdezz!
  • gazdi
    Holdraszállásás - vagy nem. Szánalmas, amit elkövet a rendező-producer-riporter meg a csapata.
  • Tetsuo
    Nemerénél és Uri Gellernél is hasonló az érzés. :))
    Daeniken már mesteribben ír, kb mint Andersen. :)
  • Glpetyus
  • Zsoldos
    Azert egy tudomanyos levezetes kicsit maskepp nez ki. Amugy kb igaz amit irtal, mindent el lehet magyarazni logikusnak tunoen. De ez max kozonsegsikert arathat, nullter energia nem lesz belole.
  • Gorvik #11
    Az biztos, hogy elgondolkodtató dolgokat ír. Csak én valahogy azért nem hiszek neki, mert olyan dolgokat "talált fel" (elvileg) eddig, amik olyan hasznosak, hogy ki van zárva, hogy egy nagy cég se jelentkezett volna sorozatgyártásra.

Gondoljunk a nultérből energiát nyerő szerkezetre.

Egyébként mindent el lehet magyarázni logikusan.
  • Koppernikusz
    A levezetései viszont jónak tűnnek..
    A kóklerség szerintem a sokkal gagyibb dolgokra kéne használni. Mégha nincs is mindenben igaza, azért erősen elggondolkodtató dolgokat ír, és közelebb áll a tudományossághoz mint a boszorkánysághoz.

Az aranycsinálás miért áltudomány? Létezik a technológia, előlehet állítani csak kurva drága..
  • laliking
    Nem, mert állítólag kicsit tojás alakúúúú
  • Gorvik #8
    Igazad van.

Én a tiltott találmányokat olvastam tőle. Hiába írta egy-egy fejezet végére a forrásokat, annyira műnek, meseszerűnek hatott az egész.
    Más írónál még nem éreztem ilyet.
  • blackgamer
    én olvastam a könyvét
    szép mesék vannak benne, de ő maga se tudott nekem választ adni
    ha tudott volna, már rég milliomos lenne
  • [NST]Cifu
    Köklerség fele hajlik. A vitalitásmérő Egely-kerék például a testmelegtől forog, olykor csudaelmés megjegyzéseket tesz (egy (állítólagos spanyol kisérlet szerint repült egy darázs vákumban, ami a bionikus eredetű anti-gravitációt bizonyítja, stb.).
  • Gorvik #5
    Egely Györgyről hallott már valaki?
    Olvastam a találmányairól, de nem igazán tudom eldönteni, hogy egy kókler, vagy nem.
  • blackgamer
    lapos nem?
    aranycsinálás
    varázsvessző
  • pasquale
    geoid... :P
  • Cicero
    A föld gömbölyű
  • irkab1rka
    Fiúk lányok, kicsik nagyok, átfutottam a topic-ok címeit a tudományos rovatban.
    És rá 20 másodpercre már élt is ez a topic.
    Lehet idemoderáltatni OKOOOS hozzászólásokat ;-)