387
Ide át lehet tenni minden hozzászólást, ami ...khm.... mondjuk úgy, hogy túlhaladott :))
  • Prof William
    A hibákért bocs! Mindig gyorsan csapdosom a billentyűket, és persze nem ellenörzöm le a kész irományt. Bocs.

Na Ez volt az utolsó hosszászólás!

VISZLÁT!
  • Prof William
    Látom itt elég tradicionális elképzelséek vannak ai isten fogalmáról.

Én hiszek benne. De már gyermekkoromban sem úgy képzeltem el hogy valami nagyszakállú öreg fószer, akivel majd ha meghalok kínos ügyeim lesznek, és a pokolra juttat mert 1997 máj. 5-én megrugtam egy kutyát.
    Nem képzelem őt el lokális személyként.

Amúgy meg....
    Tényleg nem érdemes fórumozni. CSak nagyon ritkán tud enber, meggyűzni egy másik tök ismeretlen mebert az igazáról.
    Az ilyen dolgokról csakis személyes tapasztalás alapján dönthetünk. És akkor majd elválik hogy a hülyébje mindent feltartás nélkül elhiszt e vagy mint ém, kutat, tapasztal, bizonyítékot keres, és csak azt hiszi el amit be tudott bizonyíztani.
    E sem hiszitek milyen befolyásolható emberek vannk.

Ismerek olyast aki ha elmondanád neki tényleg elhinné "hogy a túlvilág egy 86 dimenziós asztrálsík, amely egy, az univerzumon kívüli kis rózsaszín kavicsevő aurájának negatív vetülete." - Ami az alapján amit tudunk az univerzum lényegéről, akár még igaz is lehet.

A mateiralistákat meg nem nézem le. Nem a nagy semmire gondoolok, hanme arra hogy ők inkább nem annyira tudatosan élik meg a dolgot.

Na az a lényeg hogy meddő dolog próbálkozni megyőzni a másikat az igazunkról, mert mindenki a saját igazához fog ragaszkodni.
    Rgy haverom pl. Annyira keménykapalos ebben az ügyben, hogy hallani sem akar róla. Még az olyanokról sem ami többé kvésbé már bizonyított. (akupunktúra, homeoptátia), de nem csak ebben az. Pl abban sem hisz hogy egyges anyagok károsak. Amikor meg látott nálaam egy oylan táblázatot, hogy milyen E-k veszélyesek, megvolt róllam a véleménye. Pedig ez azért elég bizonyított.
    A lényeg a lényeg: aki a saját igazához ragaszkodik, azt senki, max valami nagyon nagy volumenű dolog képes megváltoztatni. (Apám nem hitt a szellemekben, nagyon racionális ember volt aztán egyszer látott egyeet. Apa komoly ember, nem olyan aki marhaságokat talál ki. Neki elhiszem. Azóta hisz a szellemekben, de igazán nem hatotta meg a dolog. Nem lett nagy "ezós". De legalább elismerte hogy volt valami abban, hogy annyit kisérleteztem a dolgokkal. )

Meg ha nem hiszel az ufokban de egy nap olyan Függetlenség Napjásan budapest felett megjelenik egy,akkor kénytelen leszel felülvizsgálni a nézeteidet.

Szóval ennek szellemében az utolsó ilyen témályú hozzászólásomat olvatátok.
    Előbb utóbb mindenki rájön mi az igazság.
    Mostantól más füldhözragadtabb fórumokban kamatoztaom a írási kényszeremet.

Viszlát!
  • Zsolo007
    Te meg ne lovagolj már a szavakon (mondatokon), nevetséges...
  • Zsolo007
    Én csak annyit nem értek ftranxban hogy miért baj az hogyha azt hiszi valaki hogy megtapasztalta istent és ez neki jó. Ez nem félrevezetés. A vallás ugyanazokat az "eszközöket" használja mint az ezotéria, a különbség annyi hogy ők annak érdekében hogy irányíthassanak, mindezt nem tudatják a hívőkkel.....

Másik az hogy miért kéne mindent megérteni? Miért volna az jó, elég ha valamiről tudom hogy jó, nem kell tudni hogy miért/hogyan.
  • sz4bolcs
    Én ezt értem, és egyetértek vele, ellenben még mindig nem érzed mekkorát ferdítettél a bizonyos mondatban.

Ha valaki Istent tapasztalja meg, akkor Istent tapasztalja meg.
    Ha valaki azt hiszi valamire, hogy az Isten, akkor ő nem Istent tapasztalta meg.

Én csak a mondatod helytelen logikájára akarok rávilágítani.
  • SRobert
    Persze, h felesleges.
    A mondás is tanít: ízlésekről nem lehet vitatkozni.
  • SRobert
    Ez igaz is, meg nem is, de azért jó. :)
  • gazdi
    "A vallásoktól nincs értelme következetességet várni, mert nem is céljuk, hogy olyanok legyenek."

Ezzel nem értek egyet. A vallások igenis következetesek, minél fanatikusabbak, annál jobban látszik ez. Egy-egy vallás teljes történetét tekintve talán pontosabb azt mondanom, hogy szinte mindig következetesek. Ám semmiképp sem kevésbé, mint a tág értelemben vett tudomány bármelyik ága. Kisebb-nagyobb elvi forradalmak mindenhol vannak, mindenhol kellenek.
    (Nem vagyok vallásos, és hívő sem.)
  • FtranX
    A vallásoktól nincs értelme következetességet várni, mert nem is céljuk, hogy olyanok legyenek.
    Amúgy a vita hiábavalóságára már én is régen rájöttem. Egyszerűen máshogy gondolkoznak, mint mi. :)
  • FtranX
    Na jó, úgy látom nincs értelme veled vitatkozni.
  • FtranX
    Szóval, a hívők, amikor Istenről létéről kérdezik őket, gyakran hivatkoznak arra, hogy "megtapasztalják őt". Nem feltétlenül látják, inkább érzik, hogy jelen van, vigyáz rájuk, stb.
    Na most én erre mondom, hogy ettol még nem biztos, hogy az univerzumban tényleg létezik valamiféle felsobb entitás/hatalom/akármi, hanem lehet (sőt sokkal valószínűbb), hogy ez az érzet csak a saját elméjük terméke, egy mélyen gyökerező lelki szükséglet megnyilvánulása. Ha gondolod keresek erre bővebb magyarázatot.
    Én, bár sosem voltam hívő, régebben ezt az érzést szintén tapsztaltam. Aztán a racionális részem lassan átvette a hatalmat. :) Rájöttem, hogy nincs szükségem erre, mert inkább hátráltatja, mint sem segítené a világ működésésnek valódi megértését. De ha más körülmények hatnak rám, nagyon könnyen lehetnék mélyen hívő is.
  • sz4bolcs
    Valamiről hasonlóan vélekedünk, én azt szoktam mondani:
    "Ha létezik Isten, akkor nekem nem kell benne hinnem."
  • steweee
    jah, régebben én is aktívan foglalkoztam az ilyen topicokkal, de azóta rájöttem tök felesleges bárkivel is vitatkozni, vagy megpróbálni meggyőzni a saját igazamról, vagy rávilágítani az érvelése helytelenségére és logikai buktatóira, mert aki akar HINNI az hinni is fog, függetlenül attól hogy milyen bizonyítékok támasztják alá isten létét(pontosabban egy sincs ami kézzelfogható lenne, és ennek azért furcsának kelle tűnnie minden épeszű ember számára) mindegy melyik istenben a sok közül(rengeteg isten volt a történemben, aztán vmi nagyokos kitalálta rá a magyarázatot, hogy mindez nem azért mert több isten lenne, vagy ami helytállóbb hogy rengeteg a sok idióta eszement, gondolatilag önállótlan ember, hanem mert egy igaz isten van csak sokan sokféleképpen fohászkodnak hozzá)szóval a legszebb az hogy nincs semmi ami isten létét alátámasztaná, inkább csak minden a létezése ellen szól, de mégis szavak csűrés csavarásával frankón ki lehet bújni a kényelmetlen kérdések alól, hogy miért is nem tapasztaljuk isten létezését(pl:azért nem tesz csodát a tömegek előtt mert nem színész((hittanóra))vagy azért nem avatkozik bele az emberek életébe, nem akadályozza meg a bűnöket mert ettünk a tudás fájáról és önállóak vagyunk, a saját sorsunkat alakítjuk, és megérdemeljük a szenvedést a bűneinkért stb...na én erre azt mondom hogy ha létezik isten és ördög és túlvilág és menny, akkor ha odakerülök úgyis megtudom a halál után hogy valyon igaz e a dolog vagy sem, illetve amit én valószínűbbnek tartok a halál után megszűnik az elmém is létezini, és pl nem fog zavarni hogy éhes vagyok, vagy hogy szép temetésem volt e, illetve eljöttek e a régi ismerősök, családtagok a temetésre, hiszen már egy holttesten kívül semmi nem vagyok, illetve a szellem hordozója a test már csak egy bomló húscafat,a szellem megszűnik az életfunkciókkal együtt. ja hogy ha életemben nem hiszek istenben akkor a pokolra kerülök? hát legyen úgy akkor! és hogy létezik bűnbocsánat, ha istenhez fohászkodunk és hiszünk őbenne akkor minden bűnünk megváltást nyer és a mennyország a jutalmunk?tehát ha életemben nem követek el bűnt de nem járok templomba és nem hiszek istenben(nem tudnak kihasználni az egyházak vezetői azzal hogy szellemileg irányítanak és befolyást szereznek felettem)de ha elvetemült gonosztevő vagyok de istenhívő és a végén megbánom a bűneimet akkor a paradicsomba kerülök, na ha ez tényleg így van akkor annyit üzenek a nagy öregnek hogy " gyűrje ki a péknek a f***-t!
  • Zsoldos
    Matol fogva egy haremet kepzelek magamnak :)
  • sz4bolcs
    Nem is akarom meggyőzni, és érdekel a véleménye, továbbá azt gonolom ő is a saját véleményét írja le.

És miért ne hihetne abban, hogy "a túlvilág egy 86 dimenziós asztrálsík, amely egy, az univerzumon kívüli kis rózsaszín kavicsevő aurájának negatív vetülete."?
    Amit te hiszel, annak több alapja van?

A tudományt meg nem kell védeni. Megvédi az magát. :)
  • Zsolo007
    Ez így van
  • Zsolo007
    Jah mivel nem tudnak felkészülni a halálra, általában ilyen esetben van az hogy nem hiszik el hogy meghalnak és "tovább élnek" egy álomvilágban, ami olyan mint a valódi....
  • Zsolo007
    Viccnek jó. Amúgy leírtam ezzel kapcsolatos elképzeléseimet az élet értrelme topicban....

Szaboplcs ftranxot meg hagyd ő a tudomány védi és képviseli, nem tudjuk meggyőzni, az aki még a saját tapasztalataiban sem hisz......

Mellesleg érdmees elolvasni a mennyei próféciát meg a 2. részét (asszem 10. felismerés a címe) mert abban ezek a dolgok le vannak jól írva....

ÉS Ftranx bele nem köss!
  • sz4bolcs
    "...aki materialista arra a nagy semmi vár" Gondolod a materialistáknak nincs képzeletük, nincsenek gondolataik, fantáziájuk? Nagyon kirekesztő vagy ma. :D
    Szerinted egy materialista fejében mi van, miben más az élete? Mások a céljai? Annyira, mint legtöbbünknek. Mások az érzései? Mint legtöbbünknek. Mások a vágyai? Annyira különbözik tőlünk, mint mi egymástól. Na mindegy nem vagyok én sem materialista, sem materialista érdekvédelem, csak ebben a hozzászólásodban olyan szintű elnyomottságot, vagy lenéző kirekesztést, vagy egoizmust éreztem, egy csoport iránt, amit nem hagyhatok szó nélkül.
  • sz4bolcs
    A "tudományba vetett hit" mondat pedig Inquisitor-tól hangzott el feléd.
  • sz4bolcs
    Te érzel különbséget a két mondat közt?:

1, Látta Istent.
    2, Azt hiszi, Istent látta.

"Valaki önmagában megtapasztalhatja Istent is, de ez még nem jelenti azt hogy Isten léte a világ egyik tulajdonsága lenne, hanem inkább az saját elméjéé."

A mondatod első felében az 1. variációt használtad, a második felében, pedig arra utalsz, hogy csak hisz benne.

Bár az is lehet, hogy én értettelek félre, mert nem tudom milyen, amikor "Valaki önmagában megtapasztalhatja Istent". Ha kérhetlek, akkor ezt fejtsd ki bővebben, mert lehet itt értelek félre.
  • Prof William
    Majd elválik.

Amúgy érdekes, hogy elég sok kultúrában, az a tézis van, hogy halálod után egy kis idejig a saját magad által teremtett tulvilágképbe kerülsz. Aztán jöhet a reinkarnáció+a a többi marhaság. :)

Szóval aki főnöknek képzeli magát az abban az ilúzióban találja magát, aki materialista arra a nagy semmi vár, aki tipikus szárnyas angyalokat vár az megkapja.
    Sose becsüljétek e a gondolatok és a tettek erejét!

Amúgy valami biztos lessz. (Inkább nem írm le a tapasztalatomat e téren.)

Zsoldos: Az lenne csak oltári gáz! Képzeld. Meghalsz, aztán ott álsz hülyén és az égvilágon semmi ninfót nemkapsz hogy most mi van? Mekkora gáz lenne. Egyébként állítólag a hirtelen halált haltak így járnak. Azok sokkal nagyobb valószínűséggel ragadnak itt.
    Szóval nem kilépni a kamion elé!
  • FtranX
    "Halálom utám úgyis rájövök pár dologra."

Vagy: nem jösz rá semmire, még arra sem, hogy nem jöttél rá semmire. :)
  • Zsoldos
    Miert, ha megigered, hogy itt fogsz kiserteni, akkor ittragadsz? En akkor megigerem, hogy en leszek a fonok odaat :)
  • Zsoldos
    "Halálom utám úgyis rájövök pár dologra. "
    vagy ha nem, majd duhonghetsz egy sort :)
  • Prof William
    Viccelsz?
    Hülye lennék 60-évig meditálni. Halálom utám úgyis rájövök pár dologra.

Ha többre jössz akkor majd keress meg. + tartsd észben kik a haragosaid. Majd segítek megkísérteni őket.

U.I. Ezzal viszont nem szabad viccelni. Vannak sztorik, hogy pár sréc negegxyezett ebben, mad egy hónap múlva lelőtték őket a háborúban. Aztán jópár évig ott hátman kisértettek.
    Szóval visszavonom. Gáz lenne egy ilyen igéret miatt itt ragadni.
  • FtranX
    "Már a mondatban kikötötted, hogy Istent tapasztalja meg, ezután miért ne lehetne ez a világ tulajdonsága?"

Éppen lehetne, de semmi sem utal rá, hogy az. Occam borotvája ugyebár...

"Ha azt írod, hogy vízionál, és nem azt, hogy "megtapasztalja Istent" akkor elfogadom, hogy saját elméjéé..."

Teljesen mindegy, hogy milyen szót használunk. A vízió is egy egyfajta tapasztalat, ami az ember számára olykor teljesen valóságosnak tűnik.

"Ugyan kérem ;-)) Hogy lehet ilyen dolgot bizonyítani egy földi halandónak?"

Bizonyítani nem lehet, legfeljebb alátámasztani. Például összehasonlítani a hatékonyságát és az elért eredményeit más módszerekével.

"Érdekes, pont az az ember írta erre, hogy "tudományba vetett hit", akitől nem vártam volna."

Rám gondolsz? hol írtam én ilyet?
  • FtranX
    :DD
  • FtranX
    "Talán valamikor a vége felé már fogod kapisgálni azokat a fránya végső igazságokat."

Rendben. Találkozunk 60 év múlva. :)
  • Prof William
    Kérem! Csak komolyan!
  • FtranX
    Én meg azt tudom, hogy a túlvilág egy 86 dimenziós asztrálsík, amely egy, az univerzumon kívüli kis rózsaszín kavicsevő aurájának negatív vetülete.
  • FtranX
    "dehogynincsenek!"

na, sorolj fel néhányat! :)
  • sz4bolcs
    Valaki önmagában megtapasztalhatja Istent is, de ez még nem jelenti azt hogy Isten léte a világ egyik tulajdonsága lenne, hanem inkább az saját elméjéé.

Ez meg milyen logika? :)

Már a mondatban kikötötted, hogy Istent tapasztalja meg, ezután miért ne lehetne ez a világ tulajdonsága? Ha azt írod, hogy vízionál, és nem azt, hogy "megtapasztalja Istent" akkor elfogadom, hogy saját elméjéé...
    Szerintem te egy kicsit eltévedtél, mert összekeverted a halucinálást az Isten-tapasztalással.

Nem, mert én tudom (ha nem is 100% biztosan) hogy ez az egyetlen út, nem pedig hiszem. - Ugyan kérem ;-)) Hogy lehet ilyen dolgot bizonyítani egy földi halandónak?

Érdekes, pont az az ember írta erre, hogy "tudományba vetett hit", akitől nem vártam volna.
  • Prof William
    Na szóval öööö....
    Hány éves vagy? (Csak vicc.)
    A lényeg az hogy menj el tibetbe és életed hátralévő részét kb 60-év töldsd meditálással és elmélkedéssel az adott útmutatások szerint.

Talán valamikor a vége felé már fogod kapisgálni azokat a fránya végső igazságokat.

Más.
    Volt egy interjú valami szerzetessel, aki a szökőár sujtotta területeken dolgozott.
    Érdekes hogy ezeken a területeken rendkívül megugrott a szellemészlelések száma.
    Pl. Valami plazaban ahol jópáran meghaltak éedekes dolgok történtek.
    Na szóval a szerzetes azt mondta hogy nagyon sok fájdalom és ittmaradt lélek van még ezen a helyen. Sokáig fog még tartani, míg mind elhagyhatja ezt a világot.
    Na a CNN- hirriportere nem volt valami toleráns. Épp hogy csak hangosan nem röhögött, mikötben befejezte a riportot.
    Nekem valahogy nem volt kedvem röhögni.
  • Zsolo007
    "em lehet hogy a túlvilág is csak egy másik dimenzió? Meg ahova a mesteszintű asztráprojekciózók elmennek?" Én ezt már régóta tudom :), nekem nem kel hozzá TUDOMÁNY hogy tudjam.
  • Zsolo007
    "Nincsenek bebetonozott dogmái..." dehogynincsenek!
  • FtranX
    Pont ez a tulajdonsága a legnagyobb előnye. Tudja, hogy tévedhet. Így képes a saját hibáit korrigálni.
    Nincsenek bebetonozott dogmái...

Ugyan ez vajon mennyire igaz pl. a vallásokra? :)
  • FtranX
    Valami olyasmi, ami egyetemlegesen igaz és mindenki ugyan azt érti alatta. (tehát jól definiált)
  • FtranX
    Nem, mert én tudom (ha nem is 100% biztosan) hogy ez az egyetlen út, nem pedig hiszem.

Ettől függetlenül érdeklődéssel venném, ha valaki tudna egy jobb módszert az igazság megismersére.
  • Prof William
    A tumány szerintem lassan majd kitkutatja ezeket. Szerintem ezért nics természetfelettei, mert ami anak tűnik. Élet, halál, szellemek, reinkarnáció, csakra, halálközeli élmény, túlvilág stb. mind a természet része csak még erre kevesen jöttek rá.

Pl.A párhuzamos simenziók léte már bizonyított. Egyes tudósok szerint több ezer világ létezhet akér egy miliméterre a miénktől. Nem lehet hogy a túlvilág is csak egy másik dimenzió? Meg ahova a mesteszintű asztráprojekciózók elmennek?
    Olyan keveset tudunk még.

Azért jó létno hogy ppár dologról (Akupunktúra, Homeopátia) már a tudomány is bebizonyította, hogy van bennük valami.

Arra meg hogy a saját tapsztalat a megízhatalan. Szerintem csak a saját tapasztalat a megízható. Ha odajön hozzám egymanusz és azt mondja, hogy ő érzi az aurát és elk tud AP-zi az Atmikus síkra, akkor vagy elhiszed neki vagy nem.
    AP-t már póbáltam. Nos.. félsiker. Siker annyiban hogy sikerült. Annyian nem hogy félresikerült, és pár napig beteg voltam utánna. De nem is fogom újra megpróbálni, mert csak arra kartam rájönni, hogy sikerülhet e.