Áltudományos tézisek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-Erre gondoltál? 😛
(talán ebben is van valami igazság)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
ÉS még valami. A vallás valóban nem egyelõ a hittel, hitre pedig szükség van, míg vallásra nincs. Én magam pogány vagyok 😄 sosem kereszteltek meg. A bibliát nem szeretem mert olvasgattam és csak vér, gyilkosság, háború van benne, minden ami ellenkezik a keresztény vallással.....
Hitre szüksége van az embernek mert ebbõl erõt tud meríteni, hogy miben hiszel azb egyéni kérdés, szerintem bármi jó 😊. Én spec jobban szeretek Istenben hinni, de nem hiszem hogy valójában létezik, hoszen mikor imádkozik az ember az egyfajta meditációs állapot amikor kapcsolatba kerülünk a tudatalattinkkal és képesek vagyunk befolyásolni azt.
Azt hittem, hogy látszik a megfogalmazásból mennyire így gondolom 😊
De ez tény, sajnos nagyon könnyû az embereket "birkásítani" ...
A miértek. Ezzel továbbra is csak annyi gondom van, hogy naprol napra változnak a válaszok a miértekre, fõleg ebben az évszázadban, amikor ennyire felgyorsult a technika és a tudomány fejlõdése. Nem azt mondom hogy rossz a kérdezgetés és a keresgélés a miértekre, de nem szabad tulságosan ezzel lekötnünk magunkat, mert annak soha sem lesz vége... (ld kocka fejuek, akik lecsusznak az életrõl mert inkább egy ujabb pc kiagyalásán törik a fejuket <#vigyor1>#vigyor1> ) Megéri?
Egyébként is a vallásnak amugy sem arrol kellene szolnia hogy megmagyarázza miért nem esik a Nap a fejunkre stb, hanem arrol hogyan ÉLJ. Ahhoz meg nem kell semmilyen tudományos vizsgálodás.
Inq: "Mindent, amit csak akarunk. Hatalmunk van felettük. És semmi sem biztosít nagyobb hatalmat az emberek felett, mint a hazugság. Mert az emberek, fiacskám, eszmékbõl élnek. S ezeket irányítani lehet. Ez az egyetlen hatalom ami számít."
ja, ez jo, de ez nem csak a vallásra lehet mondani, hanem a politikára, arra ahogyan ma irányitják az embereket, ezt gondolom te is látod.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Amúgy meg arra, hogy a vallásokban nem érdemes igazságot keresni ... szerintem igen. A mese és hazugságkutatás alapja, hogy nem lehet létrehozni olyan hamis információt, amiben nincs valós információ is. Lásd pl. "A keselyû három napja" c. filmet.
Pontosan a tapasztalas, ami viszi elore a dolgokat es az, ha ellentmondasba vagy ismeretlenbe utkozunk. Vagy jobb lenne ha ma is a lapos vilagmodell lenne az elfogadott? Ugye hogy nem. A mostani vilagmodellunk mar jo, pont erre a korra ertunk el az igazsaghoz? Eleg valoszinutlen (amugy a legtobb korban elhiszik, ez a multba tekintve mar komikusnak hat). Tehat van meg hova fejlodni es kell is.
Nézd... Én ismerem a keresztény hit egyik olyan ágát, akik olyan következetes és logikus rendszert csináltak a bibliai hitükbõl, h az eszméletlen. 😊
A legtöbbször abból van a tévedés, mikor nem veszi észre a két fél, h másról beszélnek.
A hit NEM a tudomány által vizsgált világ megismerésére "való"...
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
fun is fun and done is done
Nem kötekedni akarok, csak pontosan szeretném érteni amit mondasz, mert úgy kezdem látni, hogy a többieknek igazuk van abban, hogy a világképedet próbálod másokra erõltetni, amit senki sem fogad szívesen.
Én sem tudományosan akarok választ találni rá. 😊
"az összes miértre ugysem fogjuk megtudni a választ SOHA, a miértek után valo sovárgás az elme csapdája"
Ez igaz, de erre rossz megoldás a "miérteket" hamis válaszokkal betömni.
Nincs ezzel semmi baj. Különbözõek vagyunk és mindenkinek más a jó.
Azonban az én véleményem az, hogy aki az igazságra kíváncsi, annak nem a vallásban kell keresgélnie.
Ha valaki azt hiszi valamire, hogy az Isten, akkor õ nem Istent tapasztalta meg."
Hát persze! Csak õk hiszik, hogy valóban az Istent/a Teremtõt tapsztalják meg (ha létezik ilyen). Én is így értettem.
Én sem értem, hogy miért kell ezen lovagolni.
- Mindent, amit csak akarunk. Hatalmunk van felettük. És semmi sem biztosít nagyobb hatalmat az emberek felett, mint a hazugság. Mert az emberek, fiacskám, eszmékbõl élnek. S ezeket irányítani lehet. Ez az egyetlen hatalom ami számít.
(Michael Ende - Végtelen történet)
Gy.K. - eszmék = (szépített) hazugságok, amik kezelhetõvé, birkává teszik az embereket. Mint a félelem is. És mitõl félnek? Az ismeretlentõl 😊
Na erre jók a babonák, bizonyos vallások, szekták, meg az amikor a tudomyáos ismereteket visszatartják az egyszeri emberek elõl ...
Kifolyik a szemem. 😊
De holnap ígérem, elolvasom...
Ennél azért árnyaltabbak a dolgok, de tény, h a fanatizmus ölte meg a hívõkkel szembeni toleranciát.
A régi korokhoz csak annyit, h sokan nem értik, hogy hogyan hihettek x-ben, y-ban az emberek, hogyan hihettek el dolgokat.
A probléma mindíg ott kezdõdik, amikor a régi kor eszméit és embereit a mai tudásunk szempontjaival próbáljuk megítélni.
ja, ez az eretnekekre nem vonatkozik! nos,lehetne tovább ragozni, oda azért szerettem volna kilyukadni hogy maga a vallás az emberi gyarlóságra épül, a butaságra amit igyekeznek az átlagostól okosabb emberek kihasználni.és leggyakrabban sikerül is nekik, mivel sok a buta ember. persze azért az utóbbi évben nagyon sokat változott a világ, õrült nagy a fejlõdés, ezzel már a vallások is nehezen tartanak lépést, az új modern gondolkodásformákkal.ezért van szükség arra hogy most már egy belsõ istent keressenek a hinni vágyók, olyan elvont dolgokká tegyék magát istent és a halálon túli életet,amik teljességgel kézzelfoghatatlanok, de ugyanakkor felemelõ érzést keltõk, amivel szivesen azonosulnak emberek. régebben könnyebb dolguk volt, hiszen elég volt egy szép templomot építeni a parasztházak között, szép freskókat festeni bele angyalokkal, jól csengõ zsoltárokat írni, kínosan precíz ceremóniákat tartani, és máris nem kérdõjelezték meg az isteni felsõbbrendûséget az átlagos halandók. ma viszont a felhõkarcolók és plázák árnyékában,a sok száz tévécsatorna mellett nehéz lenne isteni csodatevésekrõl beszámolni, nem elég már ami régen volt hogy voltak akik látták, vannak akik beszélnik és amúgy is benne van a bibliában, vagyis jobb ha elhiszed.az usában(gondolom még másütt is, de errõl biztosan tudok)remekül megoldották a dolgot, az emberek eljárnak a templomba találkozni hasonló gondolkodású emberekkel, zenélnek, jól érzik magukat, majd boldogan és elégedetten távoznak, bár sztem érdekes statisztikai adat lenne ha a benntlévõktõl anonim szavazással és õszintég kérésével kérdõívet íratnának, hogy VALÓBAN hiszek e istenben.szóval csak oda akartam mindezzel kilyukadni, hogy egy felvilágosult ember ÖNMAGÁTÓL is képes rá és akarja is követni azokat a tanításokat amik a bibliában, vagy a világ számos vallásában benne vannak, hiszen azok õsidõktõl fogva azt a célt szolgálják hogy a gyarló, soxor aljas és gonosz emberi tulajdonságokat háttérbe szorítsák és a jóra, illetve a normálisabb, tisztességes életvitelre neveljenek, hogy az ember életében kevesebb szenvedéssel kelljen hogy megküzdjön, mert ez az emberek többségének a vágya.és személy szerint csak az olyan vallásos emberekkel van problémám, akik felsõbbrendõnek érzik magukat attól hogy õk márpedig hisznek, és alacsonyabbrendõek akik nem, illetve mindenáron megpróbálják meggyõzni a tõlük különbözõket hogy nekik van igazuk, de a legundorítóbb fajta akik a hit nevében és a papok befolyásolásával gonoszságokat követnek el, és ezt igazolva is látják. szerencsére azért ez mára nem jellemzõ, de korábban sok példa volt erre.aki szimplán csak hivõ mert neki így jó, azzal semmi bajom, egyik legjobb barátom is ilyen, csak furcsállom hogy okos, felvilágosult ember létére miért van szüksége arra, hogy egy tõle magasabb rendû szellemiséget ismerjen el vezérlõ irányként.mindenki magában kell hogy keresse és találja is meg a vezetõ szellemet, ami a többi állatfajéhoz mérten szuperintelligens agyunknak köszönhetõ.és az igazi kihívás az ha ezt a tudást jó, és nem rossz irányba fordítjuk
Nem értek egyett, akkor a föld még lapos lenne, a csillagok csak odalennének rögzítve a boltozatra, nem repülhetne semmi ami a levegõnél nehezebb, és a bûzös lehelet terjesztené a fertõzéseket nem a bacik 😉
Semmi az égegyadta világon. 😄
Pont arra hívtam fel a figyelmet, amire magad is kilukadtál:
A vallás eszköz az emberek kezében.
Mint a kés.
Kenyeret is szelhetsz vele és ölhetsz is a segítségével.
Ennyi. Amúgy nemtom, miért engem találtál meg, nem vagyok vallásos. 😄
az emberi hülyeség a legtöbb gonoszság táptalaja.a maradékot az emberi találékonyság és értelem generálja, mely százalékát tekintve kicsi, mégis világrengetõ mérerû lehet(pl:ii.vh)
pár kérdés amire szeretném ha válaszolnál:
mi van ha nincs isten és te tévedsz?
mi van ha van isten és én tévedek?
mi van ha egyikünknek sincs igaza?
mi van ha nem hiszek istenben?
mi van ha hiszek istenben?
ha van testetlen létezés szellemként majd bocsánatot kérek tõled hogy nem hittem neked életemben.ha nincs testetlen létezés, akkor nem kérek bocsánatot, mert nem leszel te sem és én sem, sõt semmi nem lesz
visszatérve a kézzelfogható dolgokra:
A mateiralistákat meg nem nézem le. Nem a nagy semmire gondoolok, hanme arra hogy õk inkább nem annyira tudatosan élik meg a dolgot.
-ez egy baromság, megint csak szócséplés, tehát én még arra is képtelen vagyok "materialistaként" hogy tisztán lássak, vagyis megéljem az isteni jelenlétet és befolyást felettem, vagyis ezek szerint a szavak szerint rám és bennem ugyanúgy
ott van isten, csak nem látom és élem át.hát hihetetlen mikre nem képes az ember,mire nem jók a jól összeválogatott szavak. ezzel még vitatkozni sem lehet,mert ezek szerint "materialistaként"(sosem tartottam magam annak,csak nem tudok HINNI vmiben amire nincs megdönthetetlen bizonyíték, az meg sosem volt elég hogy vkik(jó sokan) azt mondják hogy van isten,mert ilyen alapon a pogány õsmagyarok isteneiben is lehetne hinni, õk is sokan állították hogy márpedig léteznek, aztán ezeket szépen kiirtották az igaz hit nevében)valószínûbb hogy inkább sok a hülye.
Meg ha nem hiszel az ufokban de egy nap olyan Függetlenség Napjásan budapest felett megjelenik egy,akkor kénytelen leszel felülvizsgálni a nézeteidet
-ez megint csak nem hit kérdése, elképzelhetõnek tartom hogy létezik más létforma is az emberin kívül. ez megint csak a hívõk ostobasága, mivel a biblia eredetileg kimondja hogy isten megteremtette a földet és benépesítette élõlényekkel, viszont azt nem mondja ki hogy más csillagrendszerekben más bolygókon is létrehozott értelmes életet, feltételezem azért mert annak idején mikor írták azt a hülyeséget, még fogalmuk sem volt hogy mik azok a csillagrendszerek, meg akkoriban még úgy volt hogy a föld lapos mert leesnénk róla, és egyéknéknt is a nap kering a föld körül hogy meleget és fényt adjon, ahogy azt isten elrendelte.gúnyolódást félretéve egyáltalán nem lepõdnék meg ha megjelenne egy ufo az égbolton,az más kérdés hogy békés vagy támadó szándékkal jönne ide.
tikal:
én isten léte, megtapasztalása, tudata, átélése nélkül is boldog vagyok, ebben azért lehetek biztos mert nem nagyon tudom elképzelni hogy hogyan lehetnék boldogabb a jelenleginél.persze mindenki tudna még olyan általános dolgokat említeni hogy gazdagság, hatalom stb. de a reálisan elérhetõ dolgok közül mindegyikkel rendelkezem(boldog családi élet, háziállatok, rengeteg barát)és mielõtt kontráznál hogy a pénz és a befolyás nem képezi részét a boldogságnak, ki kell hogy javítsalak, mert általánosságban megnézve, és leszámítva néhány elmebeteg õrültet, akik a nincstelenség=boldogság paranoiájába estek az esélytelen felemelkedés biztos tudatában(így egyszerûbb nekik)ezek a kényelmesebb, boldogabb életvitelhez is hozzájárulnak pl:akinek sok pénze van=jó autó, szép feleség, jó ételek stb, akinek hatalma is van mellé=gondtalanság, mert nem akarja lesápolni a helyi maffia stb...lehetne sorolni.akinek nincs említésre méltó anyagi java, hatalma, az másképp keresi a boldogságot, boldogulást, és a kevesebbnek is jobban tud örülni, de például ha úgy adódik hogy vmire nagy összeget kellene fordítani és nem tud, akkor gondterhelt lesz és ideges, és az sztem nem képezi a boldogság részét
s.robert:
a vallás nem elõlény-igaz
a vallás nem vár el semmit-igaz
a vallás nem várja el hogy higgy neki-igaz
(minthogy a vallás az (egyes)emberi elmék terméke szüleménye)
a vallást az emberek találták ki, egyedülállóan a földi élõlények közül
a vallás nem vár el semmit, viszont azok az emberek akik a vallást oktatják, terjesztik, vezetik, azok igen(kövesd õket, fogadd el a tanaikat,esetleg pénzbeni hozzájárulást(egyházra válogatja)
a vallás nem várja el hogy higgy neki, viszont akik a vallást terjesztik azok igen!
-Ez a kötekedés. ;-) Ezzel máris te lovagolsz az én mondatomon.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Amúgy meg mindenki hisz, amiben akar.
Tudjátok: senki sem ért még célba, max elõrébb jár az úton.
Meg több úton is el lehet jutni egy hegy csúcsára és egyéb okosságok.
Senki sem több és senki sem kevesebb csak attól, mert máshonnan nézi a világot.
Ezzel teljesen egyetértek, az összes miértre ugysem fogjuk megtudni a választ SOHA, a miértek után valo sovárgás az elme csapdája, egyfolytában gondolkozik, hol a jövöben hol a multban, közben pedig lecsuszik a jelenrol, az életrõl.
Nem értek egyet, a "miért" egy teljesen ösztönös kérdés, és az emberi tudásvágy kielégítése is teljesen rendben van. E nélkül még mindig azt hinnénk, hogy a tûz isten (vagy ahogy éppen hívják a felsõbb hatalmat) ajándéka, és nem értenénk, hogy miért és hogyan mûködik.
A vallás és a tudomány abból a szempontból egy tõrõl fakad, hogy ezt a fajta tudásvágyat próbálja kielégíteni, de itt kb. véget is ért a hasonlóság. Az összes vallás is olyan alapvetõ kérdésekre "ad választ", hogy honnan származunk, és hogy hova tartunk, és hogy mi miért történik körülöttünk. A különbség, hogy a tudomány bizonyítékokra helyezi a hangsúlyt, míg a vallás elvárja, hogy higy neki...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ezzel teljesen egyetértek, az összes miértre ugysem fogjuk megtudni a választ SOHA, a miértek után valo sovárgás az elme csapdája, egyfolytában gondolkozik, hol a jövöben hol a multban, közben pedig lecsuszik a jelenrol, az életrõl.
A modern kor megteremtette a maga vallását, csak azt ugy hivják "civilizácio", kapitalizmus, sovárgás a pénz és az anyagi javak után, ez mi ha nem az emberek kihasználása? Itt a pénz a mindenható...
viszont több hozzászolásbol is az derul ki hogy sokak számára Isten egy személy aki mondjuk csodákat tesz, ki huz a bajbol stb... ez még a tudományos nézeteket valoktol is nagyon bután hangzik... pontosan ezért nem tudjátok egymást meggyõzni... a másik hogy mindenki a biblia vagy katolikus istennel jön, de könyörgöm, nem látjátok hogy az mennyire félremagyarázott dolog, ti a vallásrol beszéltek és nem Istenrõl... nem csak Biblia van... pontosan ezért merulnek fel ilyen kérdések hogy de Isten miért teremtette a Földet, az embereket, miért ez miért az.. ne a miértekkel foglalkozzatok, hanem élvezzétek a LÉTet, azt hogy vagytok, éltek... tudományosan ugysem fogsz választ találni arra a kérdésre hogyan legyél BOLDOG.
Egymást gyõzködni, anyázni tényleg felesleges, de normálisan beszélgetni, vitázni jo, talán vkinek egy hozzászolásodbol megragad vmi, és akkor már jot tettél ha ide irtál.
legjobbakat! 😊
Na Ez volt az utolsó hosszászólás!
VISZLÁT!
Én hiszek benne. De már gyermekkoromban sem úgy képzeltem el hogy valami nagyszakállú öreg fószer, akivel majd ha meghalok kínos ügyeim lesznek, és a pokolra juttat mert 1997 máj. 5-én megrugtam egy kutyát. <#nyes>#nyes>
Nem képzelem õt el lokális személyként.
Amúgy meg....
Tényleg nem érdemes fórumozni. CSak nagyon ritkán tud enber, meggyûzni egy másik tök ismeretlen mebert az igazáról.
Az ilyen dolgokról csakis személyes tapasztalás alapján dönthetünk. És akkor majd elválik hogy a hülyébje mindent feltartás nélkül elhiszt e vagy mint ém, kutat, tapasztal, bizonyítékot keres, és csak azt hiszi el amit be tudott bizonyíztani.
E sem hiszitek milyen befolyásolható emberek vannk.
Ismerek olyast aki ha elmondanád neki tényleg elhinné "hogy a túlvilág egy 86 dimenziós asztrálsík, amely egy, az univerzumon kívüli kis rózsaszín kavicsevõ aurájának negatív vetülete." - Ami az alapján amit tudunk az univerzum lényegérõl, akár még igaz is lehet. <#vigyor3>#vigyor3>
A mateiralistákat meg nem nézem le. Nem a nagy semmire gondoolok, hanme arra hogy õk inkább nem annyira tudatosan élik meg a dolgot.
Na az a lényeg hogy meddõ dolog próbálkozni megyõzni a másikat az igazunkról, mert mindenki a saját igazához fog ragaszkodni.
Rgy haverom pl. Annyira keménykapalos ebben az ügyben, hogy hallani sem akar róla. Még az olyanokról sem ami többé kvésbé már bizonyított. (akupunktúra, homeoptátia), de nem csak ebben az. Pl abban sem hisz hogy egyges anyagok károsak. Amikor meg látott nálaam egy oylan táblázatot, hogy milyen E-k veszélyesek, megvolt róllam a véleménye. Pedig ez azért elég bizonyított.
A lényeg a lényeg: aki a saját igazához ragaszkodik, azt senki, max valami nagyon nagy volumenû dolog képes megváltoztatni. (Apám nem hitt a szellemekben, nagyon racionális ember volt aztán egyszer látott egyeet. Apa komoly ember, nem olyan aki marhaságokat talál ki. Neki elhiszem. Azóta hisz a szellemekben, de igazán nem hatotta meg a dolog. Nem lett nagy "ezós". De legalább elismerte hogy volt valami abban, hogy annyit kisérleteztem a dolgokkal. )<#vigyor0>#vigyor0>
Meg ha nem hiszel az ufokban de egy nap olyan Függetlenség Napjásan budapest felett megjelenik egy,akkor kénytelen leszel felülvizsgálni a nézeteidet. <#nyes>#nyes>
Szóval ennek szellemében az utolsó ilyen témályú hozzászólásomat olvatátok.
Elõbb utóbb mindenki rájön mi az igazság.
Mostantól más füldhözragadtabb fórumokban kamatoztaom a írási kényszeremet.
Viszlát!
Másik az hogy miért kéne mindent megérteni? Miért volna az jó, elég ha valamirõl tudom hogy jó, nem kell tudni hogy miért/hogyan.
Ha valaki Istent tapasztalja meg, akkor Istent tapasztalja meg.
Ha valaki azt hiszi valamire, hogy az Isten, akkor õ nem Istent tapasztalta meg.
Én csak a mondatod helytelen logikájára akarok rávilágítani.
A mondás is tanít: ízlésekrõl nem lehet vitatkozni.
Ezzel nem értek egyet. A vallások igenis következetesek, minél fanatikusabbak, annál jobban látszik ez. Egy-egy vallás teljes történetét tekintve talán pontosabb azt mondanom, hogy szinte mindig következetesek. Ám semmiképp sem kevésbé, mint a tág értelemben vett tudomány bármelyik ága. Kisebb-nagyobb elvi forradalmak mindenhol vannak, mindenhol kellenek.
(Nem vagyok vallásos, és hívõ sem.)
Amúgy a vita hiábavalóságára már én is régen rájöttem. Egyszerûen máshogy gondolkoznak, mint mi. 😊