Űrkutatás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Érdekes, hogy az UT amúgy nem jutott eszembe, pedig szoktam látogatni. <#eljen>#eljen>
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Viszont, tekintve, hogy nem volt ennyi hely a fejlecben, kenytelen voltam kikukaztam a Galazy Zoo-t, ami egy fantasztikus site azoknak, akik konkretan reszt szeretnenek venni amator tudomanyos munkaban, viszont nem volt egy kimondottan hir site. Igy ugy iteltem meg, hogy arra volt legkevesbe szukseg.
Termeszetesen ha valaki nem ert velem egyet az kerem jelezze es akkor megbeszeljuk. Elismerem ha tul gyorsan cselekedtem es termeszetesen visszateszem a regi allapotot ha a tobbseg ugy akarja.
Egy hibát adott tovább a sajtó.
1. Az X-37B hónapokkal elõbb állt pályára mint a Tiangong.
2. Hiába hasonlít a pályahajlásszög és a magasság, a pályáik síkjai majdnem derékszöget zárnak be egymással (máshol metszik az egyenlítõt). A közelségek ezért nagyon ritkák és 8km/s feletti relatív sebességgel történnek. Így semmivel sem lehet többet megtudni, mint egy földi távcsõvel.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Amikor olyan hülyeségeket elhisznek, hogy mágneses fájdalomcsillapítás, biorezonancia, és egyéb marhaságok.
ON
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mikor ilyenek látok, egy picit mindig elszomorodom. Sajnos túl sok honfitársam esik áldozatul az ilyen sarlatánoknak, pedig öt-tíz perces utánajárással kideríthetõ lenne, hogy az ember nem több egy rossz viccnél. És ez csak a jéghegy csúcsa! Nyomják az arcunkba ezeket a földtõl elrugaszkodott, áltudományos maszlagokat 24/7, az átlag Magyar pedig kérdés nélkül megeszi. Hová lett a józan eszünk? <#szomoru2>#szomoru2>
Ilyen téren ott vannak a fejlécben az ajánlott oldalak, ha ránéztél Aranyi László oldalára, akkor rövid úton kiderülhet, hogy egy UFO hívõrõl van szó. A baj az ilyen tótumfaktum-szakértõkkel az, hogy a laikusokat megvezetik a képzelgéseikkel, akik utána meg a valódi szakértõket hozzák kínos helyzetbe, és zaklatják ostobábbnál ostobább agymenésekkel.
Itthon is volt ugye erre példa, amikor az Ûrkutatás Napján behívtak egy reggeli mûsorba neves csillagászokat és szakértõket, majd utána az egybites mûsorvezetõ olyan roppant magasan szárnyaló kérdéseket tudott feltenni, hogy Gagarin tényleg járt-e a világûrben?
De végül is a felvétellel akkor mi van? Tényleg eredeti?
"Részvétel alap-ûrhajóskiképzésen a Huntsville-i NASA központban."
Az a bizonyos "urhajos kikepzes" a spacecamp (link), egy barki (tobbek kozt gyerekek) szamara is elerheto szorakoztato/oktatasi program. Jo moka, de az asztronauta trainingtol azert nagyon messze van.
"...annyi mindennek tagja külföldön is..."
Honlapja szerint a British Interplanetary Society tagja, ami egy non profit advocacy group (raadasul tudomanyos korokben elegge hirhedt). Ergo befizeted a tagsagot es tag vagy. En is tagja vagyok a Planetary Society-nak, megsem leszek tole szakerto.
Es ami a legfontosabb:
"Foglalkozás / beosztás: angol-informatika tanár"
Semmifele szakiranyu kepesite nincs; egy mezei altalanos iskolai tanar! A honlapja pedig tele van UFO(!) jelensegekkel es hasonlo elvadult dolgokkal.
Elnezest, ha picit nyersen fogalmaztam, de egy ilyen bohocra es a paranoiaira egy ep eszu ember nem pazarol se idot se energiat. Kb. annyi tudomanyos hatterrel rendelkezik, mint a konyhas neni a menzarol. Es sajnos mar en is tobbet pazaroltam az idom ra, mit kellett volna, de fontosnak tartottam, hogy tudd miert voltam annyira negative ezzel az un. "szakertovel" kapcsolatban.
Semmilyen ûrhajós képzést nem kapott. Kísérõ tanárként egyszer volt a NASA huntsville-i egyhetes ûrtáborában a résztvevõ két középiskolás tanuló mellett. Erre pályázat alapján bárki bejuthat. Mint angoltanár volt ott, és mivel a koszon kívül más nem ragadt rá az egészbõl, ezért aztán továbbra sem tud teljesen megkülönböztetni egy ûrhajót a gumicsizmától.
Fantáziálásainak a tudományhoz és legfõképp a mûszaki tudományokhoz semmi köze.
Ha ez a topic tényleg annyira a józan és a tudományos megközelítés helye, akkor majd Ti szépen megmagyarázzátok a dolgokat egy olyan egyszerû földi egyénnek is, mint én. Amúgy nem állítottam semmit, csak kérdeztem, de választ Tõled nem kaptam, ugyan akkor máris menjek az ilyen kérdésekkel innen. Ha a kérdést sem tehetem fel, akkor ne állítsd, hogy szerintem ez egy tudományos topic, mert akkor "farkába harap a kígyó", azaz épp az ellen emelsz most hangot, ami elõre vitte azt, amire hivatkozol.
Persze, lehet, hogy ez csak az en velemenyem...
És ez csak a jéghegy csúcsa, a net is tele van hasonló kaliberû szakértõkkel.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
<#idiota>#idiota>
Fizetés: $64,724.00 - $141,715.00 (éves)
Feladat: Az ISS fedélzetén 3-tól 6 hónapig terjedõ tudományos munka. A kiképzés 2-3 év. Az ûrállomásra Szojuz ûrhajón jutattnak fel.
Elvárás:
-Egyetemi diploma (mérnöki, biológiai, fizikai vagy matematikai irány, szóval bölcsészek és jogászok kíméljenek 😄)
-Legalább 3 év gyakorlati tapasztalat a területen vagy 1000 repült óra pilótaként.
-Megfelelõ egészségi állapot, azaz 20/20-as látás mindkét szemre (PRK vagy LASIK lézeres szemmûtét jóváhagyva), legfeljebb 140/90 vérnyomás.
-Testmagasság 157 és 190 centiméter között.
-Amerikai állampolgárság.
-Kétáramú gázturbinás sugárhajtómûvekkel száll fel repülõgépként.
-12km magasságban újratankol egy tanker repülõgéprõl.
-Begyújtja a nukleáris sugárhajtómûvét. A szárnyak külsõ 2/3-át pedig ledobja (emiatt mondjuk lehetne "másfél-fokozatúnak" nevezni).
-Visszatéréskor úgy tér vissza, mint az ûrsikló, vitorlázva.
-Vészhelyzetben a reaktort ejtõernyõvel leoldják.
1.: Rokot (Geo IK2) -> második fokozat hiba, jogos
2.: Proton -> Briz-M hiba, nem feltétlenül jogos, itt ugyanis nem a hordozórakéta, hanem a mûholdat a Geostacionárius pályára állító fokozat döglött be.
3.: Szojuz-U (Progress M-12M) -> ez a harmadik fokozat hibája miatt zuhant le. Jogos
4.: Zenyit (Phobos-Grunt) -> Itt ismét a gyorsító fokozat (ami a Fregatt egy változata) döglött be, illetve egész pontosan egy szoftveres hiba miatt nem indult el. Ez sem az indítórakéta hibája.
5.: Szojuz-2 (Meridian) -> Pontosan még nem tudni, de feltehetõen a második vagy a harmadik fokozat döglött be.
Szóval azért öt különbözõ hordozórakéta, és ebbõl kettõnél nem is maga a hordozórakéta, hanem a pontos pályára állítást végrehajtó fokozat volt a hibás...