Űrkutatás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
2.: Először ki kell pakolni a Dragon-ból, az űrállomás személyzetének az időbeosztása szigorúan meg van szabva, először kipakolják a Dragon-t, most nem nézek utána, de általában alapból 2-3 nap, amíg kipakolják.
3.: A modul felfújásához az űrállomás levegőrendszerét használják, és nem tudni, pontosan hogyan fújódik fel, négy különféle verzió elképzelhető. Fel kell készülni, és gondosan ellenőrizni a felfújást.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Miért nem lehet azonnal felfújni?
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha van magnetométer, és sikerül a bolygók közelébe menni, akkor lehet mágneses mezőt keresni, graviméterrel pedig a gravitációs mezőt lehet mérni. Ezekből már lehet következtetni, hogy van-e emberi felhasználásra érdemes égitest az adott naprendszerben, megéri-e odaküldeni egy komolyabb űrszondát alaposan kutatásra...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mégis ki akar veled vitatkozni? Leírtam a véleményem, te meg írtál rá valamit, aminek nincs is igazán köze ahhoz, amit írtam, ráadásul alapvetően hülyeségnek is tartom. Hogy miért? Egyrészt mert a földi élet evolúciójából extrapolálsz az egész Univerzumra, másrészt meg elméletileg sem tartom helyesnek, ugyanis még ha lassabban is fejlődnek, akkor is akár milliárdnyi év előnyük is lehet, szóval kb. értelmezhetetlen az az állításod, hogy "jo esellyel meg nem tart ott se mint mi". Jó eséllyel? Elég középkori hangulatú kijelentés. Nem is tudtam, hogy ilyen pontos elképzeléseink vannak, hogy mik élhetnek odakint. Én sem mondtam hogy vannak odakint több ezer évig élő fajok, azt írtam, hogy nekik sokkal nagyobb a mozgásterük és könnyebb lehet az űrutazás, ha egyáltalán érdekli őket. Ha ez szerinted valamilyen vitaindító volt azzal kapcsolatban, hogy élnek-e odakint sokkal hosszabb életű lények, akkor tévedsz, mert nem volt az. Amúgyis olyan téma ez, amiről nincs sok értelme vitázni, legfeljebb filozofálni, mert kb. semmit nem tudunk arról, hogy mi van odakint, csak azt tudjuk fantáziálni, hogy mi lehet. Az Univerzum felfoghatatlanul hatalmas, az élet szívós, a bolygók meg szinte egyidősek az Univerzummal. Ennyi az, amit itt, ebben a topikban, erről a témáról hajlandó vagyok neked írni. Részemről téma lezárva.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.04.15. 00:33:25
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
mennyivel tudnak azok fontosabb, jobb adatokat küldeni nekünk, mint az ami eleve ide sugározódik onnan? (pl egy csillag fénye)
Azt hiszem en eleg reszletesen leirtam, hogy mire alapozom azt amit gondolok.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Na cafold meg😊
Es ezt valahol a filmekkel, es a fantaziaregenyekkel ezeket le is zarhatjuk.
A valosagban az elme viszont ugyanabban az univerzumban el, amit meg akarunk hoditani, es ugyanazon korlatok vonatkoznak ra, mint az univerzumra, szoval NEM, az, hogy valamit nagyon akarunk az nem eleg arra, hogy az univerzum torvenyeit athagjuk.
Bolygóközi használata a ~2020-ban induló PADME esetében fordulhat elő először, de ez még csak elképzelés, nincs jóváhagyva.
Eloszoris feltetelezzuk, hogy a generaciok kozotti genetikai atalakulasnak van egy hatara. Ha tul nagy mertekben atalakul, akkor az kontraproduktivva valik, degeneraciokhoz vezet. (erre szamtalan pelda van a foldi evolucioban)
Szoval a generaciok kozotti fejlodes maximumat vegyuk X-nek. 1.000.000 ev alatt ez alapjan az 50 eves elethosszu faj 20.000 X-et kepes fejlodni, mig az 500 eves eletteartamu faj mindossze 2.000 X-et, tehat tizedannyit fejlodott. Vagy ugy is megfogalmazhatjuk, hgoy adott ido alatt sokkal kevesebb utodot nemzenek.
Tehat nem a generacion beluli egyeni fejlodesrol beszelek, hanem a generaciok kozotti evolucios fejlodesrol.
A foldon is a leggyorsabban fejlodo fajok szaporak, es rovid eletuek.
Szoval szerintem sokkal valoszinubb, hogy olyan hosszan elo fajokkal talalkozunk, akik onmagukat tettek halhatatlanna.
.
Van mar ilyen alapu kommunikacio barmelyik bolygokozi muholdon? Ha nincs, akkor itt az ideje kiprobalni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
csoda hogy nem egy scifi írónak jutott eszébe 😊
kérdés persze mennyire megvalósítható...
Meg az elképzelhetetlen sebességet is átlépték.. és így valahogy átléptek a skót kockás dimenzióba.
Na ezt kéne valahogy megoldani.
Ha sikerülne, szerintem előbb kapnánk a szondáktól üzeneteket a szíriuszról meg a Tau Ceti-ről, még az előtt, hogy elindítanánk őket.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
az autónak egyébként nem forogna a kereke, mert meglepően sok levegőt igényelnek a belsőégésű motorok 😄 az elektromos autó sem 100% hogy kibírná az űrben uralkodó körülményeket, mivelhogy nem arra tervezték.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.04.14. 11:58:31
Az "ipari" vákuum, amit gépekkel létrehoznak, az 10^9-10^5 molekula "sűrűséget" jelent, tehát ennél olyan 4-8 nagyságrenddel ritkább a bolygóközi tér, a csillagközi pedig még ennél is 4-5 nagyságrenddel ritkább.
... persze mindez nem számítja a nyugalmi tömeg nélküli részecskéket: fotonokat (egy négyzetcentimétert kb. 10^17 Napból száramazó foton talál el másodpercenként a Föld távolságában), neutrínókat (kb. 10^10 ).
Egy olyan gép, ami halad a térben.. az űrben.. és gyorsulhat, irányt változtathat.
Miközben semmilyen rakétát vagy más thrustert nem használ..
csakis közvetlen valamilyen energia átalakító folyamattal ad magának mozgási energiát
egy villanymotor, nem tud gyorsulni az űrben.. ott nincs minek neki támaszkodni. Ugyan úgy egy Autó sem képes haaldni az űrben.. csak forogna értelmetlenül a kereke...stb stb stb
Kétlem, hogy egy telefon méretű cucc olyan jelet tudna hazaküldeni, amit fogni is tudunk.
Per pillanat nincs, de ahogy lent említve volt, a koncepció az, hogy lézeres kommunikációval megoldható. A lézer elvi szinten sokkal jobban fókuszálható, mint a rádióhullámok, de persze a fókusz még mindig kritikus pont.
Pl. ilyen sebességre gyorsítva porrészecskékkel ütközve is leamortizálódna stb.
Többek között ilyesmik miatt akarnak több szondát is indítani, hogy növeljék a redundanciát...
Utoljára szerkesztette:
Ember, nem tűnik fel, hogy rossz topikba írsz megint ezzel?
De ez továbbra se az a topic, ahol elképzelt dolgok elképzelt tulajdonságait próbáljuk megfejteni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.14. 11:10:00
Hanem úgy mint mondjuk az UFÓ-k.. elméletben persze.
Most hogy már tudunk valamit a tömegről, a higgs bozonról és a higgs térről.
Ha ennek a bozonnak a tulajdonságait módosítani lehetne, akkor elméletben egy test tömegét is manipulálhatnánk.. amivel már meg lehet oldani a térben való mozgást. Azzal, hogy a tömeget manipuláljuk, mozgási energiát nyerhetünk, ez biztos.
.. kérdés, hogy sikerül a tömeget..tehetetlenséget manipulálni.
Pl. ilyen sebességre gyorsítva porrészecskékkel ütközve is leamortizálódna stb.
De mivan akkor ha megérkezik?
Mi fogja lelassítani? A másik csillag napszele?
ellensúlyozhatja azt a kinetikus energiát, amit mi küldünk a vitorlának megawattos fókuszált lézerekkel?.. még a naprendszeren kívülre is..
meg ha igaz lenne a feltételezésed nem láthatnák 40+ éves ember kezében okostelefont stb szerintem teljesen tévúton jársz.