Űrkutatás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
neked viszont abban van igazad, hogy az űrkutatás nagy valószínűséggel nem esik bele ebbe az átlagos modellbe és simán lehet több exponenciális korszaka is még elérjük a határokat. csak az a baj, hogy még a horizonton sincs ez, hogy azt mondhatnánk 10-20 év múlva már erősen tesztelik, csak elméletek vannak.
Most már értjük ennek a mechanikáját.. a következő lépés, a manipulálása lesz.. majd a távoli jövőben a gyakorlati alkalmazása.
Ha tömeget tudunk alternálva változtatni.. valamilyen frekvenciával az már bőven elég, hogy kinetikus energiát nyerjünk.
Valószínűleg eleinte nagy és rossz hatásfokú motorok lesznek.. de nem kell hozzá több száz tonna üzemanyag.
Valószínűleg úgy fog felépülni egy ilyen rendszer, hogy lesz egy kicsi, kis tömegű, de nagy teljesítményre képes nukleáris reaktor. Majd ezt a teljesítményt, üzemanyag nélkül a Higgs meghajtó rossz hatásfokkal átalakítja mozgási energiává.
Valami olyasmit lehetne elképzelni, hogy van egy nagyobbacska családi ház méretű szerkezet, amely lassan emelkedik.. lassan leküzdi a gravitációs erőt.. és elég gyorsan LEO pályára áll.. viszonylag kevés energia árán.. mivel nem cipel magával több 100 tonna üzemanyag terhet is.. csak a hasznos terhet.. és talán 10-50 tonna lenne a reaktor meg a meghajtó rendszer együtt.. nem tom.
De ez csak találgatás.. viszont van reális alapja annak, hogy egy tárgy tömegét..akár csak egy kicsit is..kb 1% nyit meg tudjuk változtatni.. vagy még kisebbel.. már az is elég lenne, hogy az űrbe jussunk.
Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2016.06.17. 19:08:09
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.
Az elméletet a NASAspaceflight fórumán már meg is támadták, mert a bevitt energia és a feltételezett fotonok tolóereje sehogy sem jön össze. Egy elemlámpa is kreál tolóerőt a kilépő fotonok által, csak annyira pici, hogy ezt még mérni sem tudjuk. Na ez a probléma a foton-elmélettel, mert a bevitt energiamennyiség kegyetlenül nincs egálban az ismert foton-források által elérhető tolóerővel.
Ha mégis a feltételezett fotonok lennének, akkor viszont ebben a mikrohullámú kavitációs tartályban, amit EM-hajtóműnek ismerünk, valami olyasmi zajlik le, ami nem felel meg a fizikai ismereteinknek.
Én hajlok inkább arra a magyarázatra, hogy az EM-hajtóműben a tolóerő a hajtómű falán "ütköző" hullámok generálják...
Utoljára szerkesztette:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
off: mondjuk azt még mindig nem értem, hogy bár többen felajánlottátok már nekik, hogy átnézitek, kijavítjátok, ezt valamiért nem akarják meglépni. Pedig biztosan van középút a olvasmányos de túl sok hülyeség meg a rém száraz, szakszövegek között.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Utoljára szerkesztette:
Igazad van, hogy nem extrapolalhatjuk a fejlodest a jelenlegi IT fejlodes alapjan. De nem extrapolalhatjuk a jelenlegi urkutatasi fejlodes alapjan sem. Csupan egyetlen uj fizikai/technologiai felfedezes eleg lehet hogy az urkutatas ugy beinduljon, hogy lekorozi az IT fejlodes sebesseget. Fogalmunk sincs hogy a jovoben mikor is jon ez a felfedezes, vagy jon-e alapjan, de a multat megnezve jogunk van optimistanak lenni.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Talán, ha tényleg valódiak az idegen ufók.. akkor úgy tűnik, hogy van még hova fejlődni, hozzájuk mérten.
kb 40 G-s gyorsulás, elképzelhetetlen manőverek, és sebességek. Mindez látható és hallható meghajtás nélkül.
Nyilvánvalóan nem a rakéta elven működnek... HA.. léteznek.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ezért is van hírértéke egy ilyen felfedezésnek..
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Az már egy más kérdés, hogy mi lesz az ilyen műholdakkal, mert ez is olyan pályán kering, hogy évszázadokig, talán évezredekig is elkeringene amúgy.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.16. 19:36:10
egész jó állapotban van, persze a belsejéről nem tudok semmit, hogy használódott. de ránézésre csak egy kicsit poros, remélem még sok km van benne.
addig van viszonylagos nyugtunk, amíg rá nem jövünk, hogyan alakíthatunk át egy tárolt, nagy sűrűségű energia forrást, közvetlen mozgási energiává, amivel a térben utazhatunk.. hatalmas sebességgel.
A rakéta korszak után is lesz majd valami.. még nem tudjuk, hogy mi.. de úgy látszik a fejlődés mindig tartogat egy újabbat, hatékonyabbat, jobbat..
és akkor már lehet, nem fognak csak úgy elnézni mellettünk.. ránk fognak parancsolni.. mert mi még mindig csak szőrös agresszív vadember barbárok leszünk.. az űrprogramunkkal együtt.
lehet már sosem lesz küzdelem mentes az ember élete ?
senkit nem basztatok.. nem személyeskedek.. csak próbálok életet vinni a hideg szibériába
na mindegy.. semmi rossz indulat nincs bennem.. ti meg ki akartok rakni
Vagyis, ha kisavazzuk a diplomatikus mellékzöngéket, ez bizony ULA lobbi győzelem.
ebből hogy lesz több kenyér?
Kinek fogjuk eladni az eredményeknek?.. talán az ufók megveszik majd <#idiota>#idiota>
valaki kicsiben csinálja.. és csak egy szénakazlat gyújt be..és annak örül.
Valaki egy várost éget el gyújtóbombákkal.
Ez a művészet és stílus amikor egy űrhajót gyújtasz fel. De nem visszatéréskor a légkörben..
jah egy kérdés.. szerintetek tényleg Gagarin volt az első az űrben?
Vagy voltak más orosz pilóták is, akik esetleg meghaltak?
Abban az időben az oroszok nem nagyon számoltak be a kudarcokról.. csak a sikerekről.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
(a téma főleg a 17. perctől kerül elő, de előtte se érdektelen, bár nem teljesen ide tartozó)
http://index.hu/tudomany/2016/06/05/a_jovo_az_ocean_feneken_hever/
itt azt mondják a szakemberek, hogy a metánhidrát kitermelése hazavágná az óceánok ökoszisztémáját, ami csak több ezer év alatt jönne rendbe,, ha rendbe tudna jönni.
A metán ch4.. ugyan úgy szénből van, és ugyan úgy ott van a karbon/co2 emisszió.
A palagáz is tudtommal ugyan úgy szénhidrogén.
Talán annyival jobb, hogy ezeknek az anyagoknak nagyobb a fajlagos energiájuk tömegre.
Ebben az esetben viszont jól jönne a hold, és a hold porában meglévő hatalmas mennyiségű He3 izotóp.
Talán 50 év múlva már leszünk annyira fejlettek technológiailag, hogy gazdaságosan ki tudjuk bányászni és hazaszállítani az izotopokat.
Nem kell mérgelődni.. minden amit a jövővel kapcsolatban mondok, csak feltételezések.
Csak azt mondom bazz, hogy a holdon lévő üzemanyag még jól jöhet egyszer..
De sokkal valószínűbb, hogy inkább átállunk palagázra, és a tenger mélyén lévő metánhidrátra.. és ezzel mégjobban tönkre tesszük a környezetünket.
a fúziós energiát meg nem gondolom hogy a vak világba fejlesztik, biztos, hogy megtérül majd egyszer, csak most még pár másodpercig tartható fenn sajnos.
Én személy szerint támogatom a Th alapú tenyésztő reaktorok építését.. sok száz és ezer épüljön a jövőben.
Azt is támogatnám, hogy magáncégek is építhessenek energia termelésre komplett atom erőműveket, reaktorokat, persze szigorú ellenőrzés mellett.
Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2016.06.08. 11:26:26
Amit haza is kell hozni...
Minek ezzel szenvedni..? A Th-ból annyi vana Földön hulladékként, hogy bányászni sem kell és ma is létezik olyan reaktor, ami képes lenne használni. 50 éve is volt már.
A meleg fúzió, mint mondtam, ma még elérhetetlen.
Amit írsz az 1. pontban igaz.. ennek én soha nem írtam az ellenkezőjét.
2D + 3He → 4He + 1p + 18.3 MeV
Deutériummal még több energia nyerhető.
He3 nál akartam maradni, és nem akartam belekeverni a deutériumot, mert ez nem magfizika topik, és két He3 al csak egyszerűsíteni akartam a szemléltetést. de mindegy.. ez már szőrszálhasogatós dolog.
A lényeg az, hogy a meleg fúzió nem megy ..ma még.
De a jövőben még lehet megtörténhet...
Amúgy.. akár mikor kérdezik a fizikusokat.. a válasz mindig a .. 30 év és lesz fúziónk.
2. Pont.. majd utána nézek, de tudom, hogy vannak olyan anyagok, amelyek vákuumban elektronnal besugározva neutront adnak bomlástermékként.
Később majd utána nézek ennek.
Akár hogy is.. ez nem bohóckodás, ha van He3 ami bőségesen elérhető.
1.: A meleg fúziónál nem véletlenül Deutérium-Trícium (DT) reakcióval kísérleteznek főleg, mivel ez a legkönnyebben elérhető és megvalósítható. He3 fúziót még nem csináltak. Hogy elméleti fizikában hogyan valósul meg az nem jelenti azt, hogy ezt a gyakorlatba is át tudják ültetni. Egyébként a He3 alapú reakciókat is a legtöbb elméleti vázlatban D-He3 fúzióként vezetik le.
2.: Az n + He3 -> ^3H + ^1H reakció leírva szépen néz ki, de hogyan is szerzel szabad neutront csak úgy minden egyes He3-hez? Hm? Jah, hogy ilyen biztonságosan nem lehet, csak mondjuk egy fissziós reaktorban megoldható, ahol a maghasadásból szerzel neutronokat. Amihez viszont drága és nagy infrastruktúra kell. Szóval ez kis álmod csacskaság és bohóckodás.
Utoljára szerkesztette:
Nem kell hozzá több millió Kelvin.
Nem kell hozzá kifejleszteni semmit, mert már adott a technológia, minden készen áll, és biztonságos.
Nem kell hozzá nagy és drága infrastruktúra sem. Csak üzemanyag kellene =(
n + 3He → 3H + 1H + 0.764 MeV
Ez nem bohóckodás.. az energia szükséges, és a tiszta energia a jövőben élet halál kérdése lesz.
A HOLD.. megmentheti az emberiséget, ha gyorsan kapcsolunk, és teszünk is valamit.