Űrkutatás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Egy új technológia születésének vagyunk a tanúja. 😊
Bár Mézga Család Aladárja ezt már évtizedekkel ezelőtt feltalálta. 😊
<#idiota>#idiota>
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Ebben a videóban 1:14 után látható, hogy tér(ne) vissza a második fokozat:
Innen sejthető, miért nem volt ez opció: a mai technológiai szint mellett is kihívás az, amit a SpaceX meg akar csinálni. 20-30-40 évvel ezelőtt ezt óriási kockázatnak vélték (voltak egyébként elképzelések plusz fékezésre, ám elvetették, mert brutális üzemanyag mennyiség kellett volna hozzá, ha jól rémlik, kb. az indulási tömeg kétszeresére emelkedett volna).
Utoljára szerkesztette:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Jó, jó ez, de gyerekkoromban sem értettem, hogy ezt miért nem csinálták már meg az űrhajók leszálló kompjával és az űrrepülőgépekkel. Mivel majdnem sz@rrá égtek leszálláskor. Persze tudom, hogy nagy lett volna a súlyuk, de akkor most meg, hogy tudnak elegendő üzemanyagot vinni, mert az irányítás már akkor is megoldott volt.
kár hogy pont a leszállás nincs itt benne
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
ez hányszoros gyorsítás amúgy?
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.
egyébként ebben az adásban is voltak érdekességek, még indításkor mintha kicsit más lenne az indítóállvány, mert most nagyon lehetett érzékelni a hajtómű indítását, nézőpontunktól balra eső nagy füst kivágódásával. visszatérésnél is volt a visszatérő egységen egy kamera, amire eddig nem feltétlen emlékezek, kár, hogy nem teszik fel a visszatérést annak a kamerának a szemszögéből is. érdekes lenne nézni ahogy nő a kis pötty majd leszáll rá 😊

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
nagy nehezen lehűlt, aztán jött a kései nagy bombázás, amikoris a naprenszer külső részeiről jöttek a vizet szállító fagyott meteorok. Rengeteg vízpára volt a légkörbe, és amint lehűlt a bolygó felszíne, kondenzálódott.. és amint folyékony víz volt a bolygón, azonnal be is indult az élet.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
mondhatnánk azt is, hogy olyan állapotok uralkodtak, hogy még a mars és még pár hold a naprendszerben is alkalmasabbnak tűnik most az élet számára, mint akkoriban a föld.
ütközésben felrobbanó bolygó, láva kéreg, mass meteor bombázások. leszekad a föld fél pofája, nincs oxigén se.. stb
épp az volt a szerencsénk, hogy jött a víz..
lehet, hogy akár milyen szörnyűek is az állapotok, az életnek lehet nem is kell más csak folyékony víz.. és minden máshoz szép lassan alkalmazkodik..
isten tudja csak, hogy hány olyan kőzet száguld össze vissza a galaxisban, amely belsejében ott lapul, alszik az élet.. proto élet.
vannak olyan kezdetleges egysejtűek, amelyeknél homályos a halál fogalma.. ha meg is szűnnek "működni" később ha javulnak a körülmények, spontán újra felélednek.. és lehet akár milliárd évek távlatában is képesek erre..
én támogatom a pánspermia elméletet.. mert nagyon valószínűnek tartom, hogy tényleg így történik.
Persze itt feltételezzük azt, hogy teljesen szilárd, alakíthatatlan, és egyenletes sűrűségű objektumként számolunk vele - igazából sokkal hamarabb módosulna a formája, és minden bizonnyal már jóval kisebb tempónál nem tudna egy légkört megtartani az Egyenlítő mentén (ha nem szakadna szanaszét).
Ha szabályos gömbről lenne szó, ott most 12 nagyságrenddel nagyobb a tömegvonzás "munkája", mint a forgásból eredő (ált.relativitást nézve), tehát a Földön jelenleg majdhogynem elhanyagolható a forgásból származó csökkenés az Egyenlítő mentén.
Sokkal nagyobb ennél (0,5%) az a különbség, ami a tömegközéppontól való távolság miatt más a sarkvidéken és az egyenlítőnél (ez a távolság 21km, a Föld sugarának 0,3%-a).
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Léteznek nagyon gyorsan forgó égitestek, például a Pulzárok, csak hát azok meg olyan sűrűek, és olyan erős a gravitációs erejük, hogy a felszínükön így sem tudsz súlytalanságot elérni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
el tudok képzelni olyan bolygót ami olyan gyorsan forog, hogy alig van rajta nehézségi erő a centripetális gyorsulás miatt.
A háttér persze az, hogy célt találjanak az Orion / SLS párosnak, hiszen az a mai napig csak egy ködös 'Föld közeli aszteroid látogatás'-ban merül ki. Az OrbitalATK tehát javasol egy olyan megoldást, amely hasznossá teheti az Orion-t, és később tovább lehet lépni róla (pl. az űrállomáshoz külön leszálló modult lehetne csatolni, és onnan indítva Hold-sétákat lehetne tenni).
Az OrbitalATK ugyebár lemaradt az emberes űrhajó tenderről, tehát ha a Cygnus-nak (vagy utódjának) szeretnének gyorsan állami pénzt szerezni, mielőtt az ISS-ből is kiszáll a NASA, mert utána az Orbital csúnyán hoppon maradhat. A Cygnus (noha "man-rated"-nek hívják az eredeti szövegben, valójában nem az) ugyanis meglehetősen súlytalanul lebeg a jövőbe. Ha csak a Bigelow kereskedelmi űrállomás nem fogja felbérelni teherszállításra, akkor az ISS utánra nincs per pillanat terve. A Taurus hordozórakéta annyira nem versenyképes, hogy nem is nagyon propagálják, csak a CRS ellátó küldetésekre használják. A Cygnus-t visszatérővé alakítani nem túl egyszerű, mert nem volt soha tervben, hogy erre képesnek kell lennie. Ahhoz meg nem túl tőkeerős, hogy saját maga álljon neki fejleszteni valamit.
Szóval ez most egy előre menekülési kísérlet, amely "véletlenül" találkozhat a törvényhozók és a NASA bizonyos elemeinek érdekeivel...
Ellenben ugyebár a NASA szerződést kötött a Boeing-al (CST-100 űrhajó) és a SpaceX-el (Dragon V2 űrhajó) , hogy ők vigyenek fel asztronautákat az ISS-re. Előbbi a mostani ütemterv szerint 2018 februárjában indulna fel először két űrhajjóssal, utóbbi 2017 közepén indul majd várhatóan, ha a két korábbi tesztrepülés sikeres lesz (2016 végén egy szuborbitális repülés, 2017 elején pedig egy személyzet nélküli).
Nincs felhajtóerő ..ahhoz kellene némi sűrűség is a légkörben. Csak nagyon nagy lapárokkal, és nagyon rossz hatásfokkal üzemelhetne egy kis tömegű helikopter. Napenergiával??? Szinte meddő vállalkozásnak tűnik.
Nem helikopter kell oda.. hanem egy kurva nagy hosszú, könnyűszerkezetes lábakon mászkáló PÓK
Egy szonda aminek lábai, csápjai vannak mint egy póknak. Minden terepen elmászna.. és akár rohanhatna is.. ha jól megtervezi, akár 50-60 km/h al is haladhatna.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Par even, esetleg evtizeden belul meglesz a valasz erre😊
Persze remelem, hogy nem ez lesz a rejtely kulcsa😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.13. 16:47:37