Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt hittem az "órás" mûszereket is ki lehet nyerni.... de csak az mfd-k, ded, hud, rwr, meg a rendszer ellenörzõ kijelzõjét lehet kirakni. 😞 Akkor mégse kezdek simpit építésbe <#idiota>#idiota>
Hogyan is kell kinyerni a bms-ben a mûszerfal egyes részeit a másik monitorra?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
2. RL-ben inkább sebességre (CAS) szinkronizálnak a gépek.
3. Tudnia kell. A lényeg, hogy 1 köteléken belül MINDENKINEK ugyanaz szerepeljen a datalink kiosztásnál. Ha ez teljesül, akkor CSAK ez egyik CONT-ba teszi a datalinket, és bekapcsolja (mind1 melyik). Ha lelövik az illetõt, akkor valaki más kapcsolja be.
Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron
-valamint a blk 52-ben az RPM csak 95% ig tér ki a mutatója, még utánégetõvel is.
Eleg vagyes a flotta (blockok,hajtomuvek) igy ha a lead (pl. blk52) azt mondja hogy 90% rpm az a wingmannak is 90% (blk 40) a hajtomuvek kozti kulonbseg miatt mas az rpm mero falconban mondjuk nem sok ertelme van de IRL annal inkabb.
-ha multiban vagyok és én vagyok a szerver akkor a kísérõnek is tudnia kellene bekapcsolnia a datalinket? Õ
CONT-ban én ASGN-ben, õ ctrl+o nyomvatart és nem történik semmi. Én viszont tudom kapcsolni.
Ne azt nezd hogy ki a szerver hanem azt hogy ki a lead, mindig a leadnek kell CONT modba kapcsolni mert o sugaroz, ha lezuhan kilovik stb. elmegy 40nm a tobbiektol a 1-1 1-2 1-3 1-4 ez a sorrend.
-hogyan lehet MARK pontokat átküldeni a másik gépre a datalinken keresztül?
Mark-olni nem tudsz csak A-G modban Ctrl+R-el az AG datalinken kereszul egy pontot.
(Azért a userek fontossági sorrendjét is jelzi, hogy a 3D modelleket futószalagon gyártót ahogy THX-elve fut, de azokat, amik a modellezésre vonatkoznak, szinte le sem szarják...)
Sosem próbáltam, de DX9 nélkül elvileg el sem indulhat... A DX9 kb. 9 éves, DX8-at utoljára 2002-es játékok akartak feltenni.
És akkor jön az igazi probléma amikor a fejlesztõk felelõtlenül minden ilyen "fénylõ" munkát ész nélkül beleraknak a falcon-ba. Aztán meg csodálkoznak hogy rengeteg embernél kifagy, játszhatatlan, instabil lesz a játék.
Az elõzõ kérdéssorhoz még egy kérdés.
Nem nagyon értek a számtech-hez.... szóval:
-ha directx 8 van egy régi gépen de mondjuk felrakja rá a directx 10-et akkor történik valamilyen javulás sebesség ügyileg a BMS-ben?
A BMS avionikához meg továbbra sem értek. Majd egyszer. Mondjuk én '80-as évek környezetben repülök, elvbõl nem használok ilyet. 😊
-mi az oka annak hogy az RPM a blk 50-ben 104%-ot mutat utánégetõ nélküli full gázon.
-valamint a blk 52-ben az RPM csak 95% ig tér ki a mutatója, még utánégetõvel is.
-ha multiban vagyok és én vagyok a szerver akkor a kísérõnek is tudnia kellene bekapcsolnia a datalinket? Õ CONT-ban én ASGN-ben, õ ctrl+o nyomvatart és nem történik semmi. Én viszont tudom kapcsolni.
-hogyan lehet MARK pontokat átküldeni a másik gépre a datalinken keresztül?
Egyetlen eszköz sincs animálva, így kicsit illúzióromboló. A gépeken semmi sem mozog vagy két állapota van, és futómû nyitáskor átugrik egyikbõl a másikba. A nyers 3DS fájlokkal kell valakinek dolgozni és aztán újraimportálni az egészet. Ez van. 😞
Hayab lehet, hogy nem nyomatja ennyire a "tömör" 3D modelleket, de legalább Falcon kompatibilies lesznek.
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron
Hol tart mostanság a BMS4?
Meddig kell peccselni? Ha jól látom már van update 3 is. Eddig peccselitek?
Még egy kérdés: milyen hadszíntér van, amit érdemes felrakni és stabil is?
Bevallom kb. március óta reppenõs játék csak az FSX van nálam fent. Errõl persze nem a Falcon tehet, inkább az idõhiány.
Én 1év alatt többet fejlõdtem BMS-el MERT stabil volt, mint FreeFalconnal 4év alatt.
Ha gyenge a hardver rész repüljetek inkább AF-el (vagy BMS-ben a shadereket offoljátok ki meg az external views-t. Redflagen is kivan lõve azonkívül hogy eyecandy semmi értelme. Repülsz cockpitból vagy külsõnézetbõl Ace Combatozol) kevesebb idegrohamotok lesz+jobban fejlõdtök+multi atomstabil.
Az FF nagy hibája pontosan az volt, hogy gyakorlatilag moddolhatatlan volt még annak ellenére is, hogy támogatta a külön simdata fájlokat is. Nekem is csak azért lehetett, mert ex FF tagként volt hozzá LE, és segítettek páran. Amíg a BMS4 egy \sim könyvtárral bírhat, addig majdnem teljesen reménytelen, mert a 3rd party helyszíneket ez iszonyatosan lekorlátozza. Dee-Jay szerint nem egyedi DB hanem olyan core DB kell, ami minden helyszínhez jó. A jelen tempóban ez 10-20 év múlva talán meg is lesz.... 😞
A BMS4 nem fog meghalni, mert nyílt. Látható, hogy teljesen "újszülöttek is" a Falcon világában már tudtak kis segítséggel gyártani hozzá ezt-azt. A bibi az, ha nem fogadja meg a poligonszámra vonatozó tanácsot, nem kooperál, stb. A saját modom annak ellenére, hogy "one man show", azért nem teljesen az, mert gyakran kértem tanácsot, segítséget és infót nem "fejjel megyek a falnak".
Az FF6-ot le sem töltöttem talán, ahogy halottam csak rontottak rajta. Az FF5.5.5 elég, ha valaki FF-et akar. A FF soha nem lesz multira igazán alkalmas, meg úgy kb. halott a cucc.
Az AI barát kill azért érdekes, mert baráti tüzet eddig csak BMS4-ben láttam AI részérõl.
Remélem nagyon szorosan fogják a BMS srácok a gatyát és nem engedik hogy az FF sorsára jusson a BMS. Nem szabad hagyni hogy mindenki idiótaságokkal, felesleges dolgokkal szarrámodolja, félkész, nem mûködõ vagy kompromisszumok között mûködõ modokat rakjanak bele.
Mostanában haver hardware szintje miatt FF6-al repkedünk, de már lassan idegroncsok leszünk a folyamatos CTD-tõl, az idõnként megjelenõ szaggatástól, az idióta AI-tól, és nem utolsósorban a sok összebarmolt cockpittól (inkább ne csinálták volna meg azokat) .... eléggé közelít a játszhatatlanhoz az FF univerzuma.
Pedig az FF3 / Red Viper-el még marhajókat repkedtünk.
A BMS maradjon BMS. Csak az kerüljön bele ami 100%-osan kész, 100%-ig kompatibilis a programmal és 100%-ig csak építi a szimulátort. (Köszönjük Aragorn a millió munkaórát, de nem kérünk AN-2 -est....... inkább valami értelmesebb fejlesztésre fordíthattad volna ezt az idõt)
Na jól van abbahagyom... még a tegnapi FF6 repülés közben felszedett indulatok beszélnek belõlem.... amikor a HUD szálkeresztje nem oda mutat ahova lövök, ahol a barom AI lelövi a vezérét...és és ... ááááh.<#guluszem1>#guluszem1>
<#pias>#pias>
@Axe
Okés. Akkor csütörtök. 19:00 vagy 20:00?
Egyébként kb. 3 éve nem repültem normálisan, azóta nem vittem végig egy hadjáratot sem.
Viszont nen értem Tom stratégiáját, hogy miért "légüres térben" dolgozik...? Nem mûködik együtt senkivel a jelek szerint. Ez így nem vezet sehová. Kap egy rakás tanks poszot, és kb. itt vége a történetnek.
A BMS4 csapat számára túl magas a poligonszáma több modelljének, a skineket nem adja ki, stb. Szép-szép a Szu-30/35 modell, de ilyen kékes-szürke festése nem volt sem a 30-asnak sem a 35-nek. Ha együtt dolgozna velem vagy mással, akkor a következõ dolgok történhetnének meg:
ad1. A modelljei legalább egy adatbázisban megjelennének és tesztelhetõek lennének, és a vörös gépek nem röhejes loadout és role score értékekkel repülnének.
ad2. Skin is lenne hozzájuk. Akár még én is újra nekiállnék skinezni, ha van PSD panelvonalakkal.
ad3. Hadjárat lenne velük. Nem díszek lennének az adatbázisban, értelmesen operálnának értelmes célok ellen. Pl. lenne végre komoly vörös SEAD és OCA és a dogfightban sem csak távoli pöttyök lennének adott esetben a más adatbázis miatt.
(ad.4 Ez sokaknak nem tesztik, de az én modellezõ értékeimmel kellene repülni. Mondjuk valahol vicces, hogy mav-jp publicban leírta, hogy soha nem látott flaretõl hazavágódni, még AIM-9M-et sem. Ezt mindenki további komment nélkül hagyta. Ez valahol elképesztõ, ezek szerint ez sokaknak megfelel...)
Mutat egy rakás képet ami dícséretes, de eddig sajnos semmi használató nem szültett abból, amit csinált, és ez valahogy nem tûnik fel neki 😞
Az eddig kiadott LOD és HDR fájlokkal az FPS a béka segge alatt van. Kipróbáltam alap és a saját hadjáratommal is. Alap modellekkel az FPS 25-28 volt, az õ adatbázisával 14, pedig csak egy töredékét cserélte le a modelleknek. (És a modelleknek is komoly hibája van, pl. az SA-6 modell része a rakéta, stb.) A TGP-t fel sem kapcsoltam, mert értelmetlen lett volna.
A javaslatokat nem fogadta meg, a BMS4 csapat nem kér a 30k-s poligonszámú jármûvekbõl... Ilyen FPS mellett senki nem fogja használni õket, így marad a "frankeinstein féle" felhasználás... Asszem ezt megírom neki PM-ben is, hátha lesz belõle valami.
Az én munkám lassan, de beérni látszik. Még Scoob is hajlik arra, hogy a AAA módosításaimat átvegye, Dee-Jay már kért adatszolgáltatást. (Scoob az, akinek trollkodása miatt egy idõre bannoltak, mikor lerepült nálam a gépszíj.) Na, erre tessék gomobt varrni. Ja, ez a dologi titok, kéretik odakint nem nagydobra verni. De tényleg. 😉
<#banplz>#banplz>