52966
  • Molnibalage

Nem tudom, hogy reális -e, de a módosított értékekkel legalább van esély arra, hogy a MANPAD/SHORAD érjen is valamit. Alapértékekkel gyak. az utánlövéssel és a HMZ felső határán repülve van esély a találatra nem manőverező cél ellen. Még a módosított értékkel is nagy sebességgel repülve 3-4G-s kitartott manőverrel simán meg lehet úszni a találatot. Persze ha tudod, hogy honnan jön.
  • z0ty4

• NWolf
  • NWolf
    7 után én is leszek.
  • z0ty4
    7körül leszek TS-en. menni kéne már egyet.
  • Molnibalage
    Ezt Yoni (I-Hawk) csinálta és gőzöm sincs, hogy hogyan.
  • repvez
    Hamár Flarenél tartunk , nekem az nem tetszik benne hogy olyan egyenes a fehér füstcsik a FF-ben olyan szépen hullámosodik és szétoszlik a vége. itt meg mintha egyenletes széles maradna a kidobástól az eltünésig.
    És FF-ben mintha bár egyszerre voltak kidobva mégsem ugyan ugy viselkedett a 2 csali más utat jár be az egyik gyorsabban vagy lassabban esett nagyobb volt a variáció
  • z0ty4
    szerintem csekkoljuk meg.ha jó akkor az marad.
  • Molnibalage
    Na ja, mert a MolnyFalconban is megváltoztattam ezek szerint. Az ott használt értéket tudom adaptálni, ha tetszik.
  • z0ty4
    Még Freefalcon-ban is szépen zuhan
  • z0ty4
    Redflag

DCS a-10

bms-ben olyan hülyén zuhan, vagy csak nekem tűnik annak?

• Molnibalage
    Melyik gépen? Az F-15-nél ugyebár én megváltoztattam. Ha az F-16 nem tetszik, akkor mond meg, hogy milyen kell és megnézem, hogy mit tehetek.

• z0ty4
    olyan bénán zuhan.
  • Molnibalage
    Mármint mit kell csinálni a csalival?
  • z0ty4
    Csak nem hiányzik a multi?

Mit keresel fenn ilyen korán?

Molny: a csalit ( flare )nem akarja senki sem rendesen megcsinálni, vagy az nehéz?

• Boconadi
  • Molnibalage
    A kabin még messze nincs készen... A MOD-omban már benne van a januári állapota, emiatt később már könnyű lesz ezt a részét frissítani a készítőnek. A megnézed a BMS4 F-14D cockpit topikot akkor láthatod, hogy éjszaka nagyon komoly gondok vannak a kabinnal. A srác csak azért posztolja ezeket, hogy fennmaradjon az érdeklődés.

Egyébként tökmindegy, hogy a lelkes fejlesztők mit csinálnak. A BMS csapat számára mintha csak az exe létezene. A DB a jelen állapotában egy kalap szar. Maga az állapota és mérete miatt is. Egy rakás fegyvernek nincs még placeholder bejegyezése sem.
  • LESCO
    Na pont az ilyen ügyes kezdeményezések miatt kérdeztem azt, hogy ezekből mikor lesz hivatalos tartalom.
    Nem tudom, mennyi idő lehet egy kész kabint beintegrálni a játékba, de ha ez a srác megcsinálta "magának", és felajánlja a népgazdaság hasznosítására, akkor nem tudom BMS-ék miért nem rakják bele a következő updatbe...
  • axenet
    Köcce Zotya bácsi az infót... Ja elindult a Sinai, komoly lehetett !
  • L Viper #42838
    Hát igen. Ez már minőség.
  • z0ty4
  • z0ty4
    Ez durva meccs lehetett:

• Boconadi
    Óóó én kis tudatlan, regisztráció szükséges hozzá. Már működik, köszi!
  • Boconadi
    És nem lehet letölteni? Mert erről a linkről nekem nem működik...
  • Molnibalage
    Sinai 2.2. Egyes IR rakéták modellező értékeit az én MOD-om értékeit kapták.
  • L Viper #42832
    Nagyon köszönjük!
  • Razor18
    Zotya már szólt lejjebb, köszi még egyszer !!!
  • Sanyo
    Privátban infók! :)
  • L Viper #42829
  • Razor18
    Nagy köszönet érte mindkettőtöknek!
  • Molnibalage
    Roger.
  • z0ty4
    Csekkoljon mindenki privit
  • z0ty4
    Csak van másik ts szerver. Ott a Veterans-gaming vagy az archer ts. csak nem tudom, ha nem az ő szerverükön játszol használhatod-e a ts-t vagy ejnye-bejnye lesz belőle.
  • Razor18
    Akkor most egy darabig a multinak csí?
  • z0ty4
    Reggeli ébresztőnek:

• LESCO
    Tényleg jobb lesz ez szóban. :)
    Küldtem privátot.
  • Molnibalage
    Egy meglevő skint tudnál felhasználni templatként, de nagy szopás, mert az dds formában van. Tehát panelvonalazástól újra kell kezdeni mindent, mert az eredeti psd template az elveszett. Legalábbis 611-Eagle ezt mondta.

A \Data\Terrdata\objects\ könyvtárban levő fájlok (néhány kivételével) az, amit DB-nek szokás hívni. Ezek tartalmazzák a 3D modelleket, modellező értékek egy részét azt, hogy az járművekből hogyan lesz battalion, squadron, stb. Ez a gerince az egész játéknak, ehhez kapcsolódnak szöveges alapú adatok. Ezt egészíti ki több text alapú fájl ami a rackeket határozza meg, és a \sim könyvtárban levő modellező értékkel.

Nagyvonalakban ennyi, de a kabinok adatainak egy része megintcsak máshol van. Irgalmatlanul elbaszott szerkezete van a Falconnak, mintha n+1 olyan csoport dolgozott volna rajta, akik más világban élnek, aztán a munkát összegányolta volna valaki, hogy a masszából valami futtatható legyen....

A '80-as és '90-es évek helyszínek saját dedikált DB-val bírnak majd és módosított dat fájlokkal a \sim könyvtárban, de a rack.dat is eltérő lesz. Ha ismered a módszert, akkor bármelyik DB-be pakolható tartalom. Természetesen az ajánlott az, hogy egy theaternek (térkép) saját dedikált legyen. Ezt jelenleg az akadályozza meg, hogy a \sim az közös és nem lehet dedikált, mint a \terrdata könyvtárban levő tartalom. Tehát manuálisan kell másolgatni vagy a Config Editorral "leprogramozni" azt, hogy adott helyszínnél a \sim tartalma változzon. Az én mondomnál ez elkerülhetetlen a sokkal részletesebb modellezés miatt.

Holnap feltöltöm a '80-as évek helyszínt, hogy tudjál dolgozni vele. Esetleg Skypon érdemes lenne találkozni, ahol szóban elmagyaráznám, hogy mit hogyan, mert leírni sokáig tartana.
  • LESCO
    Akkor ha jól értem, a DB az, ami a gerincét adja az egésznek, annak módosítása nélkül modell és ilyesmi nem kerülhet bele? A 4.32 u4 az egy adott DB verzió, ami hivatalos, a te '80 modod az egy teljesen másik DB lesz? Mindenhez, az új gépekhez, repülhető géphez, kabinhoz, ilyesmihez DB-t kell módosítani?
    Ahhoz, hogy egy új használható kabin belekerüljön pl, ahhoz nem kell a BMS team, csak egy új DB, de akkor az nem lesz kompatibilis a hivatalos 4.32u4-el?

F4:
    Ha adsz privátban egy linket, leszedem őket és megnézem.
    Template van, és csak a skint kell megrajzolni, vagy nekem kellene UV-zni?

• Molnibalage
    Az BMS4 alap adatbázisába egy fagyott gleccser sebességgével kerül be bármi. Ezzel a sebességgel 2020 táján talán majd ránéz valaki az adatbázisra... Azt, hogy mi és hogyan kerül be a játék alap adatbázisába azt csak a BMS4 csapat tudja.

A moddolás úgy megy, hogy mindenki azon dolgozik, amit ért. Nagyon kevés valódi polihisztor van a Falconhoz értők körében és ők jellemzően nem állnak le magyarázni sajnos, annál dárgább az idejük.

Textúrázás tekintetében egyből tudnék neked munkát adni. 611-Eagle F-4 Phantomjához nincs dél-koreai skin. Ehhez szükséged lenne a LOD Editorra, ezzel gyorsabban csekkolhatod a skin illeszkedését a modellre meg az adatbázisomra és a skinekre és egyéb cucokkra.
  • repvez
    Nekem van pár pluginem a játékhoz a modellezés részéhez , ha 3dsmaxot hasunálsz. csak sajnos nem tudom mindegyiket használni, igy a játékba integrálását sem tudom, még. viszont ha 3dsmaxot használsz akkor segithetnél nekem egy Gripen model UWV texturáját megcsinálni .Sajnos nekem most nincs időm és tudásom ezt megcsinálni,de ha ez meglenne akkor talán tovább lehetne lépni az animálása felé.