Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

97th Vampire
Volt repülés csütörtökön?

L Viper
😊
Az embernek saját maga a legnagyobb ellenfele mindaddig, amíg nem kezdi élvezni az önmérséklet jótékony hatását <#nyes>
arrow19
Piroslap
Boconadi
Neked lassan kijár a 20 büntetõpont 😄
97th Vampire
pc pilot-on várakozok. szóljatok.

axenet
Nekem sajna még képlékeny a mai nap...<#zavart2>

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

97th Vampire
1 küldetés erejéig tuti a részvételem.

z0ty4
On Your Six !!!!! <#violent>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

arrow19
Srácok este 8után RedFlag?
Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

axenet
sztem ez egy referenciapont kódja, pl egy híd vagy akármi

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Molnibalage
Oké, de mi által és hogyan? <#zavart1>

A bat3541 elnevezési forma az, amit még nem láttam soha. Ilyen neve van egy fordulópontnak?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

axenet
crack2 supported" mit jelenthet?

Fedezve, támogatva van az adott egység

IP = initinal point
DIP = delivery impact point (?)

Igen , IP az a találkozási pont, ahonnét a "push" paranccsal közösen támadnak (push pointnak is hívják), de van, hogy külön push és IP pont van, akkor az IP a földi csapás elõkészítõ, bevezetõ pontja

crack71 pushing now 3" - "hammer pushing" - "crack hammer31 is pushing from bat3541"
crack az F-16CJm hammer az F-16CG, a pushing jelenti hogy támadnak?

Az elõzõek alapján, ez a közös célfelé indulást jelenti a push pontról

"hammer3 check block" mit jelenthet?
ez passz, többminden lehet

Molnibalage
"crack2 supported" mit jelenthet?

Beszélnek IP/DIP pontról, ez a cél feletti találkozás ideje lehet?

IP = initinal point
DIP = delivery impact point (?)

"crack71 pushing now 3" - "hammer pushing" - "crack hammer31 is pushing from bat3541"
crack az F-16CJm hammer az F-16CG, a pushing jelenti hogy támadnak?

Ez?

"hammer3 check block" mit jelenthet?

Ez a killbox ellenõrzés lenne?

axenet
Célpont killboxa, bár jó esetben a kettõ egyezik

Molnibalage
A célpont killboxa vagy az, ahol éppen a gép van indításkor?

axenet
Sztem ezek a "killbox"-ok

Molnibalage
Egy kérdést intéztek felém:

F-16CJ HARM rakétát indít a Dani Zoliék állása ellen, '99-ben...

"crack3 magnum 6 golf 100"

crack3 - a Weasel hívójele
magnum - HARM indítása
6 golf - na ez lenne a kérdés!
100 - az irány ami felé a HARM indítva lett??? (nagyjából jó)

másik eset

"crack3 magnum 3 tango 154 24"

crack3 - a Weasel hívójele
magnum - HARM indítása
3 tango - na ez lenne a kérdés!
154 24???

A 154 24 az szerintem bullseye koordináta. A 3 tango és 6 golfról fogalmam sincs.

axenet
Jól van, igyekszem.

97th Vampire
Jó lenne akkor ha elõtte a bvr cuccot meg az amraam elleni cuccot is megmutatnád illetve elgyakorolnánk.

axenet
Ahha

z0ty4
Az tuti, addig talán lesz bõr a tenyeremen ( betonozás <#falbav> )

Redflag?

axenet
Sorry Guys, nem jött össze nekem a hvége, csütörtökre szervezkedünk Janával épp

Molnibalage
Tacview 1.2 kijött.

Tom Catz új packje. Sajnos még ez sem a használható kategória.

97th Vampire
Akkor lesz ma valami multi?

arrow19
Grat!
z0ty4
"Day 4, almost 5, NO server-crash till now, no campaign bugs ....NOTHING ...all clean and clear with constant traffic and players...and that with 1024 bandwith"

na ez a valami...

97th Vampire
Egy nõi névnek tûnik <#szeret>

Molnibalage
<#zavart1>

arrow19
Mi az a Shilla? 😊
97th Vampire
Én is úgy tudom hogy alapból 2 féle zavarjel létezik. A sok sok céljel (válaszd ki az igazit ha tudod) és az összefüggõ hatalmas céljel sáv. A zavarforrások irányát tudják csak megállapítani, távolságát, magasságát nem. Ellenben a Falcon-ban gyakorlatilag az irányát és távolságát is meg lehet állapítani.

Most lehet hogy utálni fogtok, de mint annak idején mondtam, lehet nem szeretni Molnit a modoráért, de ettõl függetlenül meglehetõsen fontos problémákra hívja fel a figyelmet, amit én személy szerint nem értek hogy eddig miért nem tett senki se ezek kijavítására kísérletet (igazából itt a fejlesztõkre gondolok).
Bezzeg hiperszuper modellek integrálására van energia, mert ezek sokkal "fontosabbak" a szimuláció szemszögébõl.
Úgyhogy én azt mondom, hogy ne dugjuk homokba a fejünket és ne burkolózzunk be valami bíborlila illúzióködbe. Vegyük tudomásul hogy a nagy BMS 4 se egy "benchmark" szimulátor, viszont a hibák kijavításával azzá lehet tenni.
Számomra nagyon nem mindegy, hogy azért lõnek le mert béna vagyok, vagy mert bizonyos dolgok nem úgy mûködnek a BMS-ben mint a valóságban.

@Molni
Biztos a bore indításra gondolnak.

Molnibalage
A Falcon 2,5 foknál már földhátteret számol tudtommal. (Szintén RP5.) Az indítást egyébként lehet, hogy az MI tudja maddog módba is. Tehát hiába nem fog be, az irány alapján megy a rakéta.

Egyébként az lenne az igazi HOJ mód. Hogy, ha egyáltalán nem látod a célt, csak a zavarás irányát látod és befogás vagy célkijelölés nélkül indul az AMRAAM. Ilyet nem tud egyik Falcon sem. Sokan állítják, hogy igen, de bizonyítani eddig senki sem tudta...

Igazad van, hogy nem csak magasságfüggõ, de ez a 40 nm-hoz tartozó 3000 feet magasságkülönbség mindössze 0,7 foknyi lefelé nézést jelent a vízszinteshez képest. Szerintem ennél azért jóval lejjebb van a horizont vizuálisan.

z0ty4
<#taps>

Molnibalage

Molnibalage
Nem értem a kérdés. Távolságtól és magasságdifitõl függ az, hogy földháttérben repül az ellen vagy sem.

Boconadi
30 ezren? 😄
Molnibalage
Szerintem nem figyeltél oda arra, hogy földháttérben van -e a cél vagy sem. Ha igen, akkor az akár meg is felezhet ia range értéket. Ha te voltál magasabban, akkor te neki égháttérbe voltál. Ezért égette át a te jammereded az övé a tied viszont nem az övét.

97th Vampire
Nos ma reggel próbálgattam egy F-16c 50 1 vs 1 bvr-t ecm-el TE-be..
Nálam nem történt átégetés 20nm-rõl, de az AI az már 40nm-rõl befogott (legalább is az RWR szerint) és 20nm-rõl meg simán indított 2 AIM-120B-t. Ekkor indítottam bore-be én is 2-t és kifordultam, megkezdtem a defenzív manõvert, chaff szórást.
Õ természetesen mind két rakétával eltalált még én nem találtam el õt.

Nyílegyenesen felé mentem, a radar rá volt szûkítve, antenna magasságkeresési tartománya is jó volt, 30ezren mentem, õ 27ezren, mindketten kb 400 kts-el.

Mit csináltam rosszul???

(megjegyzem R-77 -el felszerelt j-11 ellen is kipróbáltam, ott valóban történt átégetés kb 20-25nm-nél. A feltételek ugyan azok voltak mint a fentinél. Viszont a j-11 is már 40nm-rõl fogott az RWR szerint.)

Molnibalage
Van. Az RWS 10%l erõsebb, mint a a TWS. A VS 20%-kal, mint az RWS. Az STT mód esteén, ha befogtad a célt, akkor a radar range értéke 30%-kal nõ, ez növeli az NCTR üzemmód azonosítási távolságát is.

RP5-ben vannak ezek benne.

97th Vampire
Melyik f-16 radarmód "égeti át" hamarabb a zavarjelet? Van különbség?

Molnibalage

Ez pont így van! <#eplus2> <#confused>

Molnibalage
Azt, hogy ha bekapcsolod az ECM-et, akkor nem csökkenti elvben a radar befogási távolságát. Azért mondom, hogy elvban, mert van olyan változó is, hogy ECM strength. Ez alaphelyzetben 0, de max. 125 lehet. Minden gépnek 0, tehát minden ECM a játékban azonos képességû, annak ellenére, hogy lehetne más...

A lényeg az, hogy 40 táján már a sima ECM on = radarbefogás megszûník a legdurvább AMRAAM-nál is az FF-ben. BMS-ben még nem teszteltem. Ez jelentheti azt is, hogy 0 esetén nem csak az ECM radar modifier él, hanem már akkor is képes az ECM strength MÉG erre rá modosítani. Az ECM ûgy mûködik, hogy az adott radar range értékét csökkenti a radarra jellemzõ ECM modifierrel. A metódus ugyanez földháttére és beaming esetén is. A bemingnél a sebesség komponensre van megadva egy max érték, ha az ála megy a vizsgált és számító sebesség komponenes az effektus szempontjából, akkor él a beming modifier.

97th Vampire
"Annyi a 'HOJ' mód, hogy ez ECM radar modifier 1 felett van, semmi több."
ööö... ez mit is jelent?

Ha nincs HOJ mód (a földi rakétásegységeknél sincs?) Akkor azon kívül, hogy (más játékosok radarján) látható a zavart végzõ gép, miért is ne mûködjön egyfolytában az ECM? Mert egy dolog a valóság és más dolog hogy mi van leprogramozva.

Molnibalage
Nem értem az ECM problémát. 20 nm--on belül én olyan még nem láttam, hogy az F-16C radarja ne törne át a zavaráson. Maddog módba megfelelõ SMS gombok nyomásával mindig lehet indítani emlékeim szerint.

A HOJ soha nen volt modellezve. Tudtommal most sincs. Annyi a 'HOJ' mód, hogy ez ECM radar modifier 1 felett van, semmi több.

97th Vampire
Na ez az! Hogyan méred be ha nem lehet bemérni a zavarjelet?
Ugyebár "slave"-be nem lehet amraam-ot indítani befogás nélkül. "Bore"-ba meg nem tudom hogy milyen módba mûködik a rakéta. Hogy van leprogramozva... indítás után bekapcsolja a radarját, eddig oké, és tovább?

Tehát az a problémám hogy a zavarforrás 20 nm-en belül van, egyenesen felém jön és én nem tudok rá érdemben indítani HOJ módba. Csak vaktában "bore"-ba tudok indítani.

Ezt tapasztalom a BMS-ben:
1. Ha a cél befogás után kapcsol ECM-et akkor átvált HOJ módra és "befogva" marad a cél, így indítható a raksi HOJ módba "slave"-ben.
2. Ha viszont a cél folyamatosan ECM-et használ akkor nem tudok ráfogni... csak "bore"-ba tudok vaktában indítani.
Ha a "burn through" meg bekövetkezik akkor meg teljesen mindegy hogy milyen módban indul a rakéta.

Molnibalage
Az alap elrendezésben asszimetrikus a terhelés az 2xAIM-9 és az ALQ-131 miatt. Ráadásul ezek pont a szárnyvégen vannak.

arrow19
axenet
Ezt most azért írtad be, mert erre mást nem tudtál? <#taps>