Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

axenet
Na kis segítség még a tankerkedéshez, ha nem volt elég (Mindenki milyen segítõkész <#vigyor2> )

A Z/1-et (precontactba kérés) már olyan 5 mérföldnél lehívod, és akkor beáll a tanker a dokkolási sebességre, mire odajutsz.
A másik kulcs a precontact pozíció tartása, a dokkolócsõ végének kb a 0 és +10 fok közti HUD vonalka közt kell lennie, és ott kell tartani...

@Vampi : benne vagyok, ha összekötjük egy kötelék gyakorlással

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

hooah
Hogy mit indítottam el a próbálkozásommal, vagyis jana videója.

Én speciel nem használok a beállás szakaszában féklapokat.

Egyébként a KC-10-essel vagy a 135 össel a nehezebb a tankolás? Még a 10-essel nem is próbáltam, de megyek nézem is meg.

Molnibalage
Naná. Amíg nyomom, addig nyit vagy zár.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Úgy érted, nyitás-zárás tetszõleges állásig, nem csak full kint-bent állás?

Molnibalage
Az egyik billenõ kapcsolóra a gázkaron.

A sikeres próbálkozás.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Miért vesztesz két funkciót? Mire programozod fel?

"Kombinált" alatt a "calculated"-et érted?

Molnibalage

Molnibalage
Na, asszem rájöttem, hogy miért nem sikerült eddig. Az MI finoman szólva hülyén pozícionálja a tankert, amit eddig én korrigálni akartam... A sikertelen próbálkozás megy fel. A sikerest most kódolom. A fordulás elõtt simán át tudtam tölteni több ezer fontot. A fordulás közben nem tudom tartani a pozíciót. A videón látható lesz, hogy milyen pontosan tartom a sebességget törzsféklappal.

97th Vampire
Hát... mutass egy videót a próbálkozásodról, mert én nem tudom elképzelni hogy mi lehet a gond.
Belsõ nézetbõl természetesen.

Molnibalage
Továbbra sem megy. Akarja valaki látni, hogy mennyire precíz vagyok és mégse...? Vicc...

Molnibalage
Márpedig nem sikerült eddig. Ha lenne türelmem, akkor feltenném az OF-et és megmutatnám, hogy ott csuklóból is megy. Mondjuk szerintem már meg sincs a telepítõje. Mindjárt megnézem, hogy megy e a tankolás.

97th Vampire
@Molni
Durván az eljárás menete:
-tanker megközelítése
-"tanksapka" nyitás
-engedély kérés pre contact-ba
-oda mész a tankolócsõ elé/alá (elég közel kell menni), stabilan tartod
-jelented hogy stabilised
-megvárod az engedélyt a contact position-ra
-"dokkolsz" a tankolócsõvel

Pre Contactban én azt mondom csak gázkar, semmi féklap. Bár az eléggé zavaró hogy elõtte más sebességgel repül a tanker amikor megközelíted, és mással miután engedélyezi a pre contact-ba való manõverezést. Ekkor már csak is minimális gázadással, elvétellel közelíts. Gyakorlatilag annyi lehet a pozitív sebességkülönbséged mintha odasétálnál a tankolócsõhöz. Ha jól emlékszem a tanker kb 310 kombinált kts-el repül.
Elméletileg ha kinyitod a "tanksapkát" akkor a flight system átvált finomabb kormánymozdulatokra.
A tankolócsõ behelyezésével meg nem kell sokat kínlódni csak megfelelõen alá kell repülni, hogy elhaladjon a kabintetõ mellett aztán meg csak tartani kell a pozíciót hogy a boom operator betaláljon a lyukba.
Ha ez is megvan akkor a tanker hasa alatti lámpák alapján már elég egyszerû tartani a megfelelõ pozíciót.

Szóval a lényeg a finom gáz és botkormáyn mozdulatokban rejlik.
Kizárt dolog hogy ne tudd megcsinálni. (nem hiszem el hogy egy ilyen vén falcon-osnak ne sikerülne 😉 )

@Axe
Most csütörtök megfelelne neked a BVR tréninghez?

Molnibalage
MP fanoknak kötelezõ.

F4 Online Squadron Collection, az AWACS szimuláló progi.

arrow19
Ment vissza <#integet2>
hooah
Jana ment egy PM.

arrow19
Én ezzel a halálos kombóval tankolok jól, te meg ezek nélkül nemjól. <#fogmosas>
arrow19
Simán beállítasz egy refuelhez 2 vagy utolsó elõtti steerpointhoz partol timet 10percre azt kész. <#miaz>
Molnibalage
A kettõ kombója az igazi halál. Vagy egyik, vagy másik. Én úgy csináltam AF/BMS4-ben, hogy magsabb gázkarállással féklap nélkül kb. 8-10 csomóval belõttem maga a tanker fölé. Utána már csak féklap kelle. Max. nehézségen két év kihagyás után 30 sec alatt felcsatlakoztam és soha nem volt disconnect. A BMS4 alatt kb. kétszer sikerült csatlakozni, 2000 fontnál több egy tankolás alatt nem jött össze.

Mondjuk sok értelme nemigen van, mert a hadjáratban nem tudsz tankolni értelmesen. 😞

arrow19
Gázkarral, meg féklappal.<#idiota>
Molnibalage
Gázkarral a sebesség szabályzás totálisan reménytelen. Legalábbis szerintem. Hogyan tartjátok akkor ti a pozíciót...?

arrow19
Sit back and learn <#vigyor>:
axenet
féklap nem igazán kell légi tankoláshoz, max a megközelítési stádiumban...

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Molnibalage
Majd egyszer tényleg levideózom, hogy mit csinálok. Apró gond azzal, hogy ha csak a légitankolás miatt a féklapot felprogramozom a joyra, akkor a kevés rendelkezésre álló funkcióból is elvesztek kettõt...

axenet
Biztos az MI tehet róla <#idiota>

Beálltál a töltõkar mögé becsekkre?

Molnibalage
Egyszerûen képtelen vagyok felfogni, hogy hogyan csináljátok. Én nemhogy gázkarral, de az airbarakes sebesség szabályozással sem tudom megcsinálni. Már elnézést, de az MI baszik megtalálni a töltõkarral a gépemet. Mondjuk az elsõ kiadás óta nem próbáloztam, lehet hogy a patchek óta ügyesebb lett az MI.

arrow19
Zsííííírr!!!! Gratula srác!
Molnibalage
Egyre fakezûbbnek érzem magam. 😊

Szu-35 modell.

Azt meg tudja valaki nézni, hogy az RWR antennák, a GSF lamellák és a gép orrán levõ antennák meg a farokkúp az mennyire Szu-27 modellel azonos? Azok vajon változtak?

Ilyen skinnel látott már valaki RL Szu-35-öt? A sárgás-barnás camo is kicsit furam a '90-es évek végi Szu-37 gépen láthattunk ilyet.

axenet
Naaaa, welcome to the club!

z0ty4
grat <#eljen>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

hooah
Na ez is megvan <#heureka>

Molnibalage
Ez lehet a válasz, hogy miért nincs kész, a C/D-t együtt akarják talán kiadni. Modjuk a Falcon szempontjából a kétültéses totál irreleváns véleményem szerint. Soha nem lesz rendesen modellezve a WSO miatt.

Molnibalage
Nincs. Az FF-fel már nem foglalkozom, a 2D piteket nem tartottam sokra.

z0ty4
Szólj hogy mennyi a pénzkiesés, majd összedobjuk 😊

axenet
Á, lemondtuk a világ körüli túrnét, mert inkább falconoznék <#eplus2>

z0ty4
Axe, most hogy letudtad a koncertet mész világ körüli turnéra vagy maradsz itthon kicsit repkedni ? <#hehe>

z0ty4
De mondom az nem olyan, azzal nem tudod a legyek csapkodni sem <#eplus2>

axenet
Valaki egy lightos kis repkedés ?

arrow19
Jaja de mondjuk van telefonos meg tabletes alkalmazasuk is a storeokban, nekem iPadre van 1eves elofizu.
z0ty4
Digitális Aranysas

egy százassal olcsóbb mint az újságosnál , de ezt nem tudod olvasni a rötyin ( najó tudod de az nem ugyanaz <#eplus2> )

97th Vampire
@Molni
Neked meg van az FF-hez készített MiG-25 2d-s kabinja?
link
ajnos a letöltésre szolgáló link már halott, viszont a video végén láttam a nevedet.
Gondoltam hátha...

axenet
Az FM-re leszek igazából kiváncsi...

axenet
Töccik

arrow19
Molnibalage

Molnibalage
Ahhoz teljesen felesleges a B-52 RL FM. Köze nincs a kettõnek egymáshoz. Semmilyen szinten. A FM-ok fizetõsek. A leggyakoribbak - F-15/F-16 - azok fent vannak ingyért ezer helyen jogtisztán is olvasásra, a B-52 már nem ez a ketegória.

97th Vampire
Hoppá. Ez fizetõs.

97th Vampire
@Molni
Köszönöm a linket!

@Repvez
Csak az FF6-hoz kell. Mostanában a B-52H-val szórakozok. Nagyjából képben akarok lenni hogy hogy kell vele repülni. (már amikor nem fagy ki...)
Kár hogy kivették az atombombát az FF-es srácok.

repvez
csak nem tanulmányozod, hogy okosakat tudj kérdezni Silac-on a pilótáktól?
Molnibalage
http://www.militarymart.com/store/T.O.-1B-52C-1-B-52C-and-B-52D-Flight-Manual.html