52966
  • Molnibalage
    OFF

Felismeri valaki ebből a részletből az eredeti számot?

ON
  • Borisz80
    Axe.
    Minek kellene örülnöm? Jön a joy?
  • Molnibalage
    Megtörtént.
  • Sharks
    Igen, ez egy nagyon hasznos hsz. ;)
  • z0ty4
    Molny: #42707 tedd be lécci a fejlécbe, hogy kelljen keresgetni, és Bocinak hála szépen le van írva minden.
  • axenet
    COPY
  • z0ty4
    kapjad be ja tényleg az ma indul gl&hf

képet tegyél majd
  • axenet
    Sorry bro, most estem haza, de Commander's meeting, aztán meg Bad Boy PVP
  • z0ty4
    vagyok ts-en ha repülne valaki egyet.
  • repvez
    A képjavitó technikákat én is csak driverben állitom,de az árnyékot a kabinban meg hasonlokat az a configban ,ugy értem a maxot. hogy amit meg tud jeleniteni azokat bekapcsolom.
  • repvez

Csak egyedi vezérlő panellal. És nem a cougar hanem a régebbi F16FLCS/TQS
  • Sharks
    Nekem nem catalystom van, amint látod, de pont azt nem akarom, hogy mindenhol össze vissza legyen állítva minden. Jól hangzik az a minden maxon, csak egy részt összeakad (teljesen felesleges a játékban és a driverben is ugyanazt állítani, elég ha az egyik kezeli), más részt nem leszel vele előrébb (nem szebb tőle). Mivel nem rég van nv kártyám, ezért nem vagyok tisztában minden beállítással, ill. az angol elnevezések is megtréfálhatnak (sok féle élsimítási elnevezés, stb.) és a programot (bms) sem ismerem még annyira, ezért kérdezem. Ezekkel a mostani beállításokkal szépen néz ki és van fps, csak hát ha lehet még optimalizálni kicsit, hogy még szebb legyen vagy ugyanezzel a grafikával kevesebb gpu-t használjon (ha éppen felesleges funkciók lennének bepipálva).

Egyébként az első benyomás alapján a gép kidolgozása tetszik, nagyon jó, hogy minden kattintható. Kinézni annyira nem érdemes a terepre, de el lehet viselni, mivel a gép belseje kellőképpen lefoglalja az embert. :)
  • Razor18
    Mi az, hogy DMS TMS CMS "trigger"??? (Milyen joy?)
  • repvez
    Nálam minden maxra va húzva a configban is meg a kakalisztba is minden élsimitási funkció .

Egyébként az tudja valaki hogy ha a setup menube a controllers részen jól irja ki a gonbok funkcióis a lenyomott gombok után akkor játék alatt miért nem reagál rájuk?

A joyon szépen be vannak állitva a DMS TMS CMS trigger ,de nem vettem észre hogy bármi is változna amikor megnyomom öket.
  • Sharks
    [img=http://www.kephost.com/thumb/2013/3/30/a1_2013_3_30_vcsgqzsxii_tn.jpg]

[img=http://www.kephost.com/thumb/2013/3/30/a1_2013_3_30_o6kkrocfrv_tn.jpg]

[img=http://www.kephost.com/thumb/2013/3/30/a1_2013_3_30_xx39pr100a_tn.jpg]

[img=http://www.kephost.com/thumb/2013/3/30/a1_2013_3_30_72x50jablb_tn.jpg]

Perpillanat így!

• Molnibalage
    A VGA AF és AA beállításai mekkorák?
  • z0ty4
    videó sajna nincs, képeket tettem be korábban ha az segít.
  • Sharks
    Köszönöm, van esetleg egy videó, hogy lássam, hogy is néz ez ki? Úgy látom, azért van, amit visszavettél kicsit... cockpit shadow, multisampling...
  • z0ty4
    nekem ez alapján van:

• Sharks
    Feltelepítettem. Köszönöm a segítséget! Még egy jó darabig el leszek a felprogramozással... + a gép tanulásával! :) A grafikai beállításokra tud esetleg valaki javaslatot tenni, akinek nvidia kártyája van és maximálisan kihasznál minden effektet benne optimálisan?
  • z0ty4
    Srácnak fullban megy a DCS a-10. akkor szerinted milyen gépe van?
  • Molnibalage
    Képtelen vagyok felfogni, hogy ennyi bekapcsolt effekt és hadjárat mellett honnan van jó FPS-tek. TGP olyan FPS gyilkos, hogy arra szavak nincsenek, pedig és fél felbontású MFD-vel tolom.
  • z0ty4
    Még egy mókás küldetés. Ilyenkor nem árt a tgp mikor sok ember van egy helyen.

• Borisz80
    Húúú.... .
    Gazdag leszek?
  • Molnibalage
    Csak a nyitóképet csináltam én, a többi véletlenül került be a MOD-ba. Revinentortól kértem az első oldalt, aztán véletlenül Zelegend egész UI-ját is átemelte.
  • Borisz80
    Már mondani akartam hogy klassz képeket használtál fel a mod-od menüjéhez is.

• Boconadi
    Fáin
  • Molnibalage
    Vélemény?

• Borisz80
    Ma kb 19:00-tól leszek.
  • Molnibalage
    Erről asszem már volt szó, csak lehet, hogy nem itt. Ha jól megnézed, a gép farokkódja ED, vagyis Edwards. Ez egy tesztplatform, aminek megcsinálták a kábelezését, elvben ez az egyetlen F-16C, ami képes lett volna valóban használni is őket. Más gépekre lehet, hogy fel lehet rakni, de vagy súlymakettet láttál vagy tényleg feltettek éleset, de gyak. csak vasdarab, mert kábelezés nincs hozzá.

Nem ez az egyetlen felülmodellezett dolog. Pl. a széria F-16C gépeken az SMS mind a mai napig egy oldalon csak három olyan függesztmény kezelésére képes, ami igényel speciális digitális adatkapcsolatot. Tehát ha van AIM-9X, AIM-120 a szárnyon, akkor két kis JDAM már nem mehet fel. Ezért van az, hogy Líbia felett egyes F-16 gépek AIM-9M-mel repültek X helyett, mert inkább vittek AIM-120 + két JDAM-et, mint HOBS képességgel bíró IR légiharcrakétát. A régiebbi AIM-9M ugyanis nem igényli a speckó kapcsoltot.

Négy kétezer fontos GBU-val repülő F-16-ról is van kép, de ezek jellemzően marketing fotók. Az F-16 gépekre a belső pontra gyak. "fel lehetne hegeszteni" a pótost, mert gyak. mindig azzal repülnek. Persze ez technikailag nem igaz, de kb. leírja azt, hogy milyen gyakran repülnek nélküle.
  • Boconadi
    Jut eszembe, az F-16-os (Block 50/52, és a többin) tényleg csak 2db HARM-ot tudod hordozni? Vagy ez a ez a kép hamis? Emlékeim szerint a FreeFalcon-ban mindkét belső sínre IS lehetett rakni. :\
  • Molnibalage
    Ez még mindig bő egy nagyságrenddel a valós felett van. Az El Dorago Canyon alatt is tucatszám indítottak AGM-78/88-at és alig néhány találat volt a legbirkább ellenfelekkel szemeben. A szerbeknél preventíven is indítottál őket, aminek a vége az lett, hogyí 1000+ indításból volt kb. kb. 12-20 olyan eset, amikor megsemmisült cél vagy megrongált cél lett avége. Ha 900 db rakéta úgy indult, hogy nem volt még aktivitás - ami kizárt - akkor is 10% alatti találati arány lenne.

Szóval a játék egyik legnagyobb hibája a totálisan birka SAM AI + iszonyatosan táp ARM. Az eredmény az, hogy a hadjáraban 2-3 óta után mutatóban van csak "nehéz" SAM az alap DB-vel...
  • Molnibalage
    Ez alatt azt is érted, hogy egy olyan légvédelmi egység esetében, amelyeknél HA minden jármű rendelkezik kereső és tűzvezető radarral is (van ilyen? SA-17? Emlékeim tompulnak az idő múlásával :] ), akkor is csak elég egyetlen járművet elpusztítani a HARM-al, és megbénul az üteg?

Ha szerencséd van és azt lőtted szét, aminek a radar slotja van, akkor igen. Az én MOD-omban azonban nem. Kis trükkel megoldottam, hogy mindet szét kelljen kapni. A trükköt nem árulom el, de ezek után rá lehet jönni. Még, ha rá is jössz, akkor is ARM fegyverrel nem tudod megkerülni a problémát.

Mintha anno a manual-ban azt írtad volna, hogy nem így van, és minden ilyen battallion minden egyes járművét külön-külön ki kell iktatni....Vagy én értelmeztem valamit félre.

Igen, mert megcsináltam, hogy működjön az, amit írtam. :)

A HARM semelyik változata nem volt mai áron 800k USD, te tényleg drága holmi. A MOD-ban a sensor precision piszkáltam meg, mint az FF-ben. A hatás nagyon random. Néha 4-ből 4 HARM nem tarfál el egy álló célt, de néha meg az első is. A mozgó radaros SHORAD esetén még nagyobb a szórás. Régebbi ARM-mal - AGM-45/78 és a régebbi vörös rakétákkal is igazi sortüzeket kell lőni a biztos hatáshoz. Ehhez egyébként nem csak a pontosságot, de a robbanófej tulajdonságait is át kellett szabni. Ugyanis vicces volt, amikor 30-50 méteres mellé esetén is szétkapta a radart a HARM. Ekkora távolságból labdába nem rúg egy HARM. Az AGM-65 és más AG rakétánál is át kellett szabni a damage és blast radiust.

2D-ben még nem vettem lejjebb pontosságot, de rajta vagyok.
  • axenet
    Nem igaz, a Harm igenis faszán el tudja téveszteni a célt a játékban, kb 70%-os az aránya , tapasztalataim szerint.
  • Boconadi
    [i]"a BMS4 és az FF-ben is már egy-egy radar van battaliononként, mert egy battalionnak csak egy radar slotja van"[/i]

Ez alatt azt is érted, hogy egy olyan légvédelmi egység esetében, amelyeknél HA minden jármű rendelkezik kereső és tűzvezető radarral is [apro](van ilyen? SA-17? Emlékeim tompulnak az idő múlásával :] )[/apro], akkor is csak elég egyetlen járművet elpusztítani a HARM-al, és megbénul az üteg?

Mintha anno a manual-ban azt írtad volna, hogy nem így van, és minden ilyen battallion minden egyes járművét külön-külön ki kell iktatni.
    ...Vagy én értelmeztem valamit félre.

,,Vissza a HARM-hoz.'' Akkor gondolom, ha az AGM-88-at indítási távolságán belül indítom, a játék modellezései szerint (és saját tapasztalatom szerint), teljesen mindegy mit csinál az ellenséges légvédelem, a HARM akkor is talál :D Egy kicsit operatív fegyvernek tartom egyébként a játékban, annak ellenére, hogy a való életben volt nem egyszer példa, hogy a több mint 800000 dolláros "raksi" nem egyszer tévesztett célt.

A MOD-od hogy viseli ezt? Mennyire piszkáltál bele ezekbe a dolgokba?
  • Molnibalage
    Itt a folytatás.

A játkban a SAM és radar hálózat igen érdekesen van modellezve. Először is a SAM radarok univerzálisan kereső és tűzvezető radarok is, mert a kód ennyit tud. Másodszor a BMS4 és az FF-ben is már egy egy radar van battaliononként, mert egy battalionnak csak egy radar slotja van. Ha a radar slotos egység meghal, akkor hiába van más radaros jármű, az soha többet nem kapcsol be. Tehát, ha kinyírod a tűzvezető radart, akkor a más slotban levő keresőradar is elhallgat. Örökre. (Legalábbis a 3D világban.)

Ezen felül a valóságban a HARM-mal a deciméter vagy nagyobb hullámhosszon üzemelő radar nem támadható, mert nem arra tervezték. Jelenleg ezzel sem tud mit kezdeni a Falcon. A dat fájlokban már vannak arra utaló nyomok, hogy a jövőben a hullámsávokat.

Nos, tehát ott vagyunk, hogy csak tűvezető radar van, de az egyben kereső is TE-ben azt látod, hogy a SAM radar szinte csak akkor kapcsol fel, ha már az indítási távolság közelében vagy. Ezt is a dat fájlok határozzák meg, abban annak meghatározva távolságok, hogy mikor mit csinál a radar és elvben reakció idők is. (Amink nekem nem működtek.) A bibi az, hogy ha nincs kereső radar, akkor honnan tudja a tűvezető, hogy mikor kapcsoljon fel? Tehát az MI picit csal. Azért picit, mert hiszen van más radar is a térképen - objektumokhoz tartozó is - de azok adatait gyak. mintha minden instatban megkapná. Tehát mikor nincs felkapcsolva a radar akkor is tudja, hogy mekkora a távolság őközte és közötted, hiszen nem kapcsolja fel radart...

Alacsonyan repülés esetén viszont tényleg eltűnsz. UI-n ez látszik. TE-ben rakj be alacsonyan repülő gépet és ne legyen AWACS. Addig nem látja meg senki, amíg a közelébe nem megy a gép és akkor is legtöbbször csak "ismeretlen" a cél, tehát szín és egy háromszög látszódik. Alacsonyan repülve tényleg el lehet tűnni a GCI elől, és a földháttérben nem látó vadászok is elanyátlanodnak, ha látótávon kívül vagy, akkor elvben azt csinálsz, amit akarsz. FF-ben a MolnyFalconvan alacsonyan repülve simán elrepültem Kínáig (Lihue) úgy, hogy gyak. senki nem tapadt rám. Szétkaptam a repteret és hazafelé már magasabban mentem. No, egyből rámtapadt egy MiG-25. A wingmant leszedte R-40T-vel. Én azonnal mentem a földáttérbe és el is vesztett. Tornadoal 600 csomós sebességel simán megpattantam.

Vissza a HARM-hoz. Az FF alatt a radarok asszem bizony ki-be kapcsolgatták magukat, sajnos a BMS nem ennyire okos. Ezen felül exe szinten van valami pontatlanság és a dat fájlokkal is meghatározható vezérlési ÉS szenzor mérési pontosság is asszem. Legalábbis ezért van az, hogy azonos radar chaff chance esetén az AIM-7M és szovjet rakéták zavarhatósága manőverező célpont esetén más, mert a dat file sensor precision értéke nem azonos. Ez nem biztos, de nekem így tűnik.

Az SARH rakéták esetén a STT radar lock szükéges a rávezetéshez, de ugyanazon rakétát más-más radar is vezérelheti a Falconban. Azoknak viszont eltérő chaff chance értéke is lehet... Viszont nem csak akkor mehet mellé a rakéta, mikor az STT lock megszűnik.

Nem egyszerű dolog a Falcon. A kompromissziumok és az idióta szerkezete ide vezet.
  • z0ty4
  • axenet
    Na van egy jó hírem, Vampi...
  • Molnibalage
    Igen, a szerbek csak rendkívül rövid időre használták a tűzvezető radart. Dani Zoltán 20-25 sec után, ha nem sikerült eredményt elérni vagy valamit ennyi idő alatt célrt befogni, akkor kapcsolták ki a radart és kezdtek is pakolni.

Az MI sajnos nemigen kapcsolja le a radart. Amíg van cél a közelben és van rakéta, addig indít és indít...

A többire majd később válaszolok, mert hosszabb kommentet igényel.
  • Boconadi
    Pont minap gondolkodtam rajta, hogy a valóságban (gondolom én), szoktak-e olyat csinálni a légvédelmi egységek, hogy a kereső, vagy a "rávezető" radart ki be kapcsolják, illetve csak akkor kapcsolják be amikor szükséges, hogy a "radargyilkos" rakéták keresőfejei, illetve az RWR ne mutassa őket? Szebben nemtudom megfogalmazni.

Ilyen a játékban szimulálva van? Ugyanis sokszor tapasztalom, hogy egy sa2-es 6-os 3-as üteg gyakran csak az indítási zónájában "kapcsolja be" a radarját, és utána pár másodpercel indítanak. Majd a besugárzás megszűnik, vagy akkor marad fenn, ha tényleg effektív közel vagy hozzá. Egyébként, csak néha villannak fel, a folyamatos besugárzás ritka.

Remélem értitek/érted mit akarok kérdezni.

Ebből következően egy olyan kérdésem lenne, hogy mint írtad a HARM-nak közel 100%-os találati aránya van.

A HARM indítása után, ha az üteg a sugárzást megszűnteti, a HARM elveszti a célt? Vagy más alapján számol? (GPS koordináta, vagy bármi) Kérdezem ezt a játékban, és a való életben hogyan működik?