52966
  • repvez
    innen mentettem, le , azt nem tudom hogy szinhelyesek e ,de nagyon hasonló
  • VO101Tom
    Köszi, ezek a felségjelek honnan származnak? Szabvány színek?

Az egyedi jelzések elhelyezéséről egyezzetek meg. Én kaptam egy skiccet, ez az alapján készült. Azt jó tudni, hogy a 16-os skineken, ahol a stencilek vannak, azokat nem lehet eltakarni, vagy leszedni. Elég -khmm- érdekes módon van megcsinálva, például a kabin alatti feliratok színét a szárnyak textúrájáról szedi, azokon van egy terület, amit telibe kell festeni azzal a szürkével ami a szöveg lesz, de magát a stencil betűit valami másik fájl "vágja ki" (valahol kell lennie valamilyen opacity mapnak is). Közvetlen a kabin mögötti területet pedig a függőleges vezérsík tartalmazza. Nem próbáltam, de az is bekavarhat, ha oda akartok tenni jelzést. Az orr oldalán (ahogy a Gripenen van) az talán működhet.

Az egész skin egy hibrid megoldás, kezdve a jelzésekkel és a felségjellel (Hogy Wolfék nem akarják a vezérsíkra az MH59 repülőbázis jelvényét, azt is érthető). Hogy a magyar ék meg a felirat hol és mekkora lenne, azt passzolom, ha csináltok egy pontos, mérethelyes rajzot, akkor átméretezem. De próbálgatni nem akarom, hogy kicsit nagyobb, kicsit jobbra, kicsit vissza, mégsem jó. Erre nincs időm.
  • Molnibalage
    Bugtopikból érdekes topik. A lézervezérlés jövője a Falconban by I-Hawk.
  • repvez
    szürke
    szines

Itt vannak a wikipediárol lementett szabvány felsgjelzések, Esetleg csak azt lehetne megnézni, hogy van e valami szabvány, hogy mekkora a mérete a jelzésnek.Mert a Betüknek 3 fajta van a légügyi törvény szerint.

A Skinek alapján egy kicsit nagyollom az ékek méretét.
    Illetve a századjelvény lehetne a beömlönél vagy az orron De jobban mutatna ahol eredetileg is a Kabin mögött volt a sas a 16-osokon.Afüggölegesre az ezredjelvény szokott kerülni.
  • z0ty4
    nem. az hétfőn volt. jó reggelt kívánok. de este mehetünk egyet.
  • Boconadi
    Nem azt mondtátok, hogy ma 15:00-tól repülés? :)
  • Razor18
    Ja, hogy akkor most kezdjünk qrvára sajnálni?
  • Borisz80
    A színekkel az van hogy valahogy úgy kéne kikeverni hogy jól is látszódjanak de ne is legyenek túl sötétek. Ehhez te értesz, mint mondtam én max paintbrush-ban rajzolok.

Más.
    Mielőtt valaki félreértené a warthog joy-os dolgot, Csak vicc volt. Thrustmaster TopGun with Attack Throttle-t kaptam.
  • VO101Tom
    A TH-ST dolog jogos, azt elnéztem. Mivel eredeti fényképen lőttem be a betűtípust, illetve a karaktereket, az 59TH ból az ottmaradt :)

A szinekkel viszont nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz. A felségjelet és a feliratokat is egy Gripenes fénykép fölött rajzoltam meg (ezen), a színek is erről vannak leszedve. Ahogy látod, a Gripen alapszíne sötétebb, és teljesen deszaturált árnyalat (persze, tudom, a fényeken, napszakon és a fényképezőgépen is sok múlik, de ez nem tűnik szar masinának, amivel ezt lőtték), a 16-oson viszont kékes szinek vannak, és a feliratai is halványabbak. Amin lehetne még variálni, a 16-os alapfestést deszaturálni, sötétíteni. Akkor a teljesen szürke árnyalatok nem ütnének el annyira, mint a mostani alapskin kékes-szürke árnyalatoktól (ja, és az is más, hogy a 16-os szárnya és a függőleges vezérsíkja teljesen más színnel van festve). Amit linkeltél Gripen kép, azon a felirat kéktől szürkéig elég sok színben játszik, és a festés is sokkal világosabbnak tűnik, mint amiről én dolgoztam, legfeljebb megkérdezzük Tibit, melyik a pontosabb :)

A jel szinein finomíthatok, az nem probléma. A jel tükrözés más téma. Kb a világ összes gépén úgy van fent, hogy a figura mindíg előre néz. Pumás gépeken is így van, dongósokon is (nemcsak a háborús gépeken, de a Gripenen és a 29-esen is), stb. Az összes amerikai farokfestést ha megnézed, minden alakulat jelvény vagy más figura úgy van megrajzolva, hogy az orr felé nézzen. Egyszerűen így néz ki jól. Én is ezt követtem.
    Ellenben, ha Sámános 23-asokat megnézed, ott másképp van, gondolom legyártottak egyetlen típusú matricát, rányalták a beömlőre mindkét oldalon, azt' csókolom. Ha kifejezetten ezt kéritek, akkor nekem nem gond, én visszacsinálom, felőlem lovagolhat seggel előre is az a sámán :)

Boconadi.
    Ha ez a skin készen van, és minden pöpec, akkor nem lesz gond átrakni más típusra.
  • Borisz80
    Ugyan úgy ráhúzható Blk.52-re is, csak nevezd át a megfelelőre.
    Hogy melyek tartoznak az 52-höz? Passz...
  • Boconadi
    Block 52?

Amúgy király! :)
  • Borisz80
    Hová lettek a képek????
    Szóval....
    Példa
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_4_3_h7esvv6a3p.jpg
    Tiéd
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_4_3_9nydob2ynl.jpg
  • Borisz80
    Megnéztem játékban közelebbről. Megkérhetlek hogy ha időd engedi, finomítsd légyszíves a következőket?

-a lajstrom és a farok feliratok + Sámán jel színárnyalatát illetve a felségjeleket is összhangba tudnád hozni úgy hogy azért kitűnjön a törzs festésén is? Ilyesmi színárnyalatra gondoltam (farokfelirat színei. Viszont nem tudom hogy a törzs színében hogyan festene)

összehasonlítás képen:

Remélem érted miről beszélek.

-a Sámán logo-t ne tükrözd kérlek.

-a farok feliratok stílusa jó csak a 0 nem kell, meg az egyes után nem TH van hanem ST (tehát ST-re kéne átírni). Kijavítanád ezeket?

Nagyon Köszönjük!
    Nagyra értékeljük munkádat!
  • Borisz80
    Meg ha lehet még kérni a felségjelek meg a Sámán logó lehetne világosabb.

KÉP
  • Borisz80
    Köszönjük! Tökéletes ;)
    Nagyon jó lesz. De a Sámán jelvényt ne tükrözd.
  • L Viper #43402
    Nagyon jó
    A 16-os nyerte a tendert
  • z0ty4
    woooow köszönjük. estére meg is nézhetjük, milyen kötelékben :)
  • NWolf
    Király!
    A svanc jobb oldalán így nem fura a tükrözött jelzés?
  • VO101Tom
    Wolf, Vampi, ilyen lett a skin:

Innen le tudjátok szedni: Sámán F16C B50.rar

A szürke sámán jelzés van rajta, ez szerintem jobban néz ki. A lovast tükröztem a jobb oldalon, hogy előre lovagoljon :)

A pilóta is kapott sámános felvarrót és magyar zászlót a hajózóra.
    A kabin alatt lévő textúra hibát majd ki kell még nyomozni, hogy honnan került oda. :/

A fake kabintető egyenlőre ilyen, majd megkeresem a hiányzó részt ha több időm lesz (az orr két oldalán lévő rescue jel szivatott rendesen, mire megtaláltam, hogy mitől lesz fekete, ha kicserélem a szárny textúrát, a hajam téptem).

Kabinból is jól látni az éket :)

• Molnibalage
    Korea '80s, még egy kis előzetes.
  • Borisz80
    Óóóóó csak egy ócska Warthog-ot küldött mert neki halomba állnak a sarokban
  • Razor18
    Ha nem titok, mit mi váltott fel (típus)?
  • z0ty4
    Az enyémet megkaphatod. Levélnehezéknek még jó
  • Boconadi
    Axe, ide nem küldessz egy joystic-ot?
  • axenet
    Egészségedre
  • Borisz80
    @Axe
    Megjött a joy. Köszönöm!
    Most kereshetem vissza az egyszer ide belinkelt átalakítót....
  • Boconadi
    nincs
  • Molnibalage
    Ha hazaértem megnézem, hogy mit tud a kabin. Lehet, hogy ott más szabályok vonatkoznak a textúrára, bár a kabintatő és a HUD átlászó, ezen felül a kabintetőnek is volt (van?) skinje.
  • VO101Tom
    A PS ami dds formátumot tud, alphával, anélkül, mindet kipróbáltam. Nem jó. Már korábban írtam, a falcont nem ismerem annyira, az nem lehet, hogy a 3D-s grafikában egyébként használt opacity mapokat használ? (pl a 3DS Max sem kezeli direktben az alpha channelt). Vagyis a szín textúrát (diffuse map) tartalmazó fájl mellett rá kellene tölteni egy olyat is, ami mondjuk ff vagy szürkeárnyalatos képen azt tartalmazza, hogy a modell hol és mennyire látszik át? Ilyen map ehez a modellhez nincs, lehet, hogy egy ilyen hiányzik, nemtom.

Ja, most olvasom, előbb clodot írtam, de persze a Falconra gondoltam :)
  • Molnibalage
    Szeritnem csak rossz dds formátumban mentetted le, akkor csinál ilyen. Számtalan olyan skin van, ahol átlászó a skin, jellemzően radaroknál. Hogy a lábakat ki csinálta nem tudom. A Block 40/42 HUD kabin modban már benne van. Olyan MOD most nem ugrik be, ahol Block 50/52 kabinnál lenne. A screenshotok melyikkel készültek?
  • VO101Tom
    Megnéztem, az áttetszőséget a falcon nem kezeli, a PS tud alpha channelt menteni, de a clodban azokat a részeket kitölti fehérrel vagy feketével. A modell .lod formátumban van, azt nem tudom importálni (és módosítani), az eredeti készítőt kellene megkeresni azzal, hogy csináljon valami karcsúbb változatot.
  • VO101Tom
    Két textúra van, hogy az alpha channelt (áttetsző részek) hogyan kezeli, azt őszintén megmondom, még nem próbáltam. Hogy mennyire nézne ki bután az áttetsző textúra, hogy fényeket, árnyékot számolna-e rá azt nem tudom (teljesen engine függő, ki kellene próbálni). Ha kezeli, és nem néz ki nagyon izén, akkor elvileg megoldható, a térd tartók is lehetnek kissebbek, max áttetsző rész marad a többi. Csinálok egy próbát.
  • VO101Tom
    Hali.

Ide összeszedtem mindent, ez alapján fel tudod tenni, az ide linkelt csomagban benne van a módosított (csak) láb modell: pumaforum

Én elsősorban azért tettem fel, mert nemrég kezdtem újra Falconozni, és a különböző torony frekik, TACAN frekik, ILS frekik ezen össze vannak gyűjtve. Kinyomtatva is megvan, de az nem ugyanaz :) A térkép kifejezetten jól jött, egyik alkalommal kiskaliberes légvédelem előtt valamit, amitől minden elekrtonikus cucc elszállt, rádióm sem volt. Ráadásul nem is Szöul közelében voltam, volt kis üldözés is, rohadtul nem tudtam eleinte, hogy hol vagyok :) A térkép alapján mégis sikerült viszonylag pontosan hazanavigálni. TrackIR-el nem gond a kitakarás sem, bár kétségtelen, hogy anélkül okozhat kényelmetlenséget.

Két textúra fájl van hozzá egyébként, egyik a ruha, ahhoz nem nyúltam, a másik a két lap meg az aprólék.
  • Molnibalage
    Kapaszodj meg, nekem soha nem volt joy felprogramozva eddig. :)
  • Sharks
    Köszi.

Azt hiszem, a joy programozásával nem mostanában fogok újra foglalkozni. Annyira primitív, hogy kiverte a biztosítékot...

Addig is tanulgatom a rendszereket. :)
  • L Viper #43382
    Én engedélyeztem a 2D-s kabint és ott lesem ki a frekvenciákat. A BMS alap mapban az ILS frekik vannak, azt meg lecseréltem egy torony frekis térképre.
    Egyébként meg ki is nyomtattam az Airbases - South Korea oldalt. Azon is megvan minden fontos kiosztás.
  • Molnibalage
    Ez sajnos nem így működik. A lábak a kabinmodell részei tudtommal Pont olyan szerves része kabinnak, mint a HUD vagy az MFD vagy a gázkar. Azt meg lehet csinálni, hogy átlátszó textúrát adsz a lábnaknak, de a két tábla akkor is kitakarja a kabin egy részét és elég hülyén is nézne ki.
  • repvez
    Csak egy ötlet a térdes pilóta texturáját cseréld ki alfa verzióra ezzel elvileg átlátszonak kéne lennie. Bár attól még nem biztos hogy a gombra rá tudsz nyomni,de talán látod hogy hol mi van.
  • Razor18
    Bár nem tudom megcsinálni, vajon lehetséges-e a két térdblokkot megjeleníteni úgy, hogy a lábas-mod ne legyen fent, mert tényleg sokat kitakar. Szóval lábak nélkül a két térdblokk nem tud a levegőben megjelenni az ülés fölött valahogy?
  • Molnibalage
    Az alapvető rendszerek használata majdnem ugyanaz. A BMS4 picit több egyesz rendszerek terén. Pl. a manuális ILS-rádió beállítás reptér szerint, más az HMS használata, az TGP többet tud és picit bonyásabb, stb. Ezeket a BMS4 okotatófilm alatti linken elvileg meg tudod nézni.

ModMan tudtommal nem használatos a BMS4-hez. A modok nagy része skinmod, telepítésük manuális. A többi adatbázis alapú mod telepítője csak lecseréli az alap adatbázist, tehát nem alkalmazhatóak egyszerre. Pl. az F-22 mod nem mehet a Block 40 HUD vagy pilótaláb moddal, mert az első lecserélni az alap DB-t, a másik meg a már lecseréltet. (Tudtommal.)