Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

axenet
Hát teljes leírás nem létezik, de itt vannak okosságok :

Cougar world

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Molnibalage
Több század is van? Az LFE alatt akkor egymás ellen repülnek a századok?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
azért a leirást el tudod küldeni vagy linkelni? hátha valahogy megkerülhetõ a dolog
axenet
De sajna, én úgy tudom, olyannyira hogy ez csak a Foxy nyelvével lehetséges, az uj Target nyelvvel már nem (úgy tudom)

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

axenet
Semmi "kötelezettség" nincsen. Havi egy LFE (Large Force Engagement) van, amin minden század részt vesz, arra ajánlott de érdemes is menni, mert kb 30an vagyunk fent, +irányítok + human awacs
Ezen kívül minden századnak heti egy hivatalos repülése van, arra mész vagy nem, ahogy tudsz. Nyilván ha egy hónapra eltûnsz teljesen azt nem szeretik.

repvez
Az viszont engem is érdekelne, remélem nem csak Cougar spec a dolog .
axenet
Igen, de én TENGELY módosításról beszélek. Foxy-ban programoztam fel a joyt, természetesen shift gombot is használok, így megkétszerezve a gombjaim mennyiségét, csak eddig a tengely shifteléssel nem foglalkoztam, de cougar fórumon látom, hogy meg lehet csinálni.

Molnibalage
Axe, az hogy tag lettél, az milyen kötelezettségeket jelent? Milyen gyakran kell repülnöd, stb?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
#41016 ezt már ebben a hszemben irtam ,de akkor ugy látszik nem olvasta el senki.

.Key fájl modositással egyszerü az egész.
axenet
Nah, rájöttem mit fogok csinálni. Szimplán átprogramozom a Cougar-em, kis okossággal ez ugyanis tud olyat, hogy amig nyomvatartasz egy gombot, addig más tengelyként kezel rajta egy potit pl.(axis shift) Még kihámozom hogy tudom pontosan megcsinálni .

axenet
Uhh, akkor ott is van mit okoskodni 😛

hát, ezzel a gázkarral az a baj, hogy már az XP sem ismerte fel normál joyként se, mert valami kavar van vel, csak 98 alatt mûködött, CSAK a saját szoftverével...

repvez
Az elözõ hszben lévõ átalakitó vagy pedig teljes átvezetékelés USB-s panellal ( pl Leo bodnar)
Nekem Betainnovations PlasmaMM2 panelem van Ezzel alakitottam át a régi TM F16 FLCS/TQS hotast.
Minden remekül müködik kivéve azt hogy egyenlöre még nem jöttem rá a szofveres dolgokra a gombok felprogramozásához.
Mert a vezetékelésnél annyi hibát vétettem, hogy nem figyeltem arra hogy minden gomb 1-32-ig legyen bekötve igy van ami kimaradt ,de helyette meg a 40esek nél lettek használatba véve (mivel ez a panel 64 gombot kezel egyszerre) Csak a windovws sajnos csak 32 gombot lát egyszerre igy a gázkaron lévöket egyenlöre nem tudom ez miatt használni.
Most vagy átvezetékelem ujra vagy valamilyen trükkel 2 egységként kéne felismertettnem a winnel 😞
repvez
Vagy ha nem akarsz barkácsolni akkor azt hiszem ez egy gameport USB átalakitó . igy csak össze kell dugni és megy minden .átalakitó
axenet
Van egy ilyenem is egyébként. Sajna sose tudtam mûködésre bírni XP-ben se, nemhogy Win7-ben.

TM Attack throttle

Van valakinek bármi elképzelése, hogy mit kezdhetnék vele ?

axenet
Köszönöm, utánanézek, bár most kicsit megrémültem <#csodalk>

repvez
Az elöbb leirtak szerint elvégzed a müveletet és a maradék 1 tengelyre meg elkészited a trimmelõdet ahogy elképzelted .Ahoz hogy preciz legyen tegyél bele egy áttételt vagy valami szij vagy fogaskerekes megoldással hogy a poti minél kisebb elmozdulást tudjon végezni. mondjuk a trimmkeréken 1 cm elmozditás a potin csak 2mm legyen. De a precizitás fugg a USB paneltöl is. Mert a leo bodnaros panel az
A 10 bites verzi a potméter teljes tartományában 1024 közbensõ lépést kezel , mig a 12bites verzio már 4096-t ugyan azon elmozdulásnál.

itt van egy kis képi segitség is a házi barkácshoz
axenet
valami ilyet :

Saitek trim wheel

axenet
Na Rpevez most én jövök 😊

Én egy sima trimmelõt akarok összerakni (egy tengely), mindezt jó hosszú úttal, hogy precízen trimmelhessek
ötlet ?

repvez
Olyan nagy szaktudás nem kell hozzá ha van forrasztópákád. 2 vezetéket ossze tud bárki taknyolni 😊 vagy csokival összeszoritani.
repvez
Akkor a legegyszerübb megoldás az ha bemész valamelyik üzletbe vagy lomisokhoz használt áru boltba és veszel egy nagyon alap joyt amin 4 tengelyes kevés gombbal max 2k-böl megvan .

Ezután kiszeded az elektronikát belöle és megfigyelve melyik vezeték hol volt visszaforrasztani a pedál potijaira , Ez a pedál 3 potit használ 2-t a fékre egyet meg az oldalkormányra. igy marad egy tengely potid és annyi gombod amennyi a joyon amiket kedvedre felhasználhatsz egy házi kezelöpanelen.
arrow19
Hát de, láttam vki megcsinálta rá de igazából se eszközöm se szaktudásom ehhez hogy otthon elkezdjem berhelgetni.
axenet
Kicsit belekontárkodva a témába, differenciális fékezést nem akarsz Jana ?

arrow19
Thrustmaster Elite Rudder Pedals
arrow19

Ez a típus van viszont a bekötéshez meg ilyenekhez nem értek ha tudnál segíteni szuper lenne Leo Bodnaros sztem a legegszerûbb mert nem igán találok olyan eszközt amin csak 1db axis van, van egy halott X52-throttleom esetleg azon?
repvez
Persze , milyen pedálod van és van már elképzelés hogy miböl akarod USB-siteni?
Leo Bodnar panellal vagy egy másik USB-s eszköz szétszedésével?

Ha csak az oldalkormányt akarod müködtetni vele akkor elég egy 50kohm-os lineáris poti és kész.

Ha jól emlékszem a középsõ lábra megy a jela két szélére meg a 5v és a föld
arrow19
Repvez, tudsz nekem segíteni lenne egy rudderem amit átkéne kötni USB-re+a potit cserélni rajta mert pontatlan.
arrow19
Igen, ezt használtam énis szépen mûködik. Köv beruházás egy mikrofonos füles lesz ne legyen háttérzaj.
repvez
Én a Shoot Progival probálkoztam régebben az is elég jó volt már amikor felismerte az ákcentusom 😊
axenet
@ Jana :

Itt egy jó VAC (hangfelismerõ szoftver) profil , ez mindent tartalmaz, és elvileg jobb a Game Commandernél, amit én használok, lehet majd én is áttérek erre.

VAC profil

axenet
Ok, felvettelek.

Ja, küldtem privátot.

Molnibalage
Jó hír, felvilágosodtam, hogy a gép energiagazdálkodás beállításnál más profilt kell kiválasztani. A saját hadjáratomban elsõ nap 35-40 FPS van a FLOT legsûrûbb részén, bár TGP nélkül és min effektekkel.

axenet
Persze, van skypod?

Akkor küldd már át lszi, mibõl áll egy ilyen checkride?

axenet
Nem, ez már nincs fent, csak a CWT hasonló irománya, amit most fogok csinálni.

Az a doksi, ami a 72nd honlapján figyel a downloadok közt?

axenet

axenet
@ Razor : Skypod van? Szivesen elküldöm a 20 oldalas dokumentumot, ami csak a teljesítendõ pontokat írja le. többieknek már elküldtem anno . Fini <#eplus2>

Ez viszonylag tömör leírás volt. Azért gratula !<#nevetes1>

axenet
Köszönöm bro <#integet2>

z0ty4
wooooow

hatalmas gratula <#taps><#worship>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

axenet
Woohooo... kellett ez a másnap. Smokey szerint "excellent checkride, spot on"
Tûzhetem ki a kis 72es szárnyat a mellkasomra <#alien2>

z0ty4
Hajrá, Hajrá, Hajrá !!!

Írd meg hogy ment.....

Köszi, már azt tettem fel eleve, de eddig még nem próbáltam ki élesben...

axenet
@ Jana : NP, de majd skypon beszélünk

2 óra és vizsga, szurkolni kéretik !

arrow19
szepen lezarta ezt az URL taget a textbox....
arrow19
Erdemes leszedni a [url="http://media.naturalpoint.com/software/TrackIR_5.2.beta.02.exe"]]legujabb BETA drivereket [/urlmert en sebesseg illetve betekintesi szogben is vettem eszre valtozast a
BMS profilomban.

@Axe: bocsi de tegnap nagyon offon voltam mar mikor hazaertem
axenet
Igen basszus, azt nem lehet vásárolni. Mindenesetre ha bármi kérdésed van a TIR5-tel kapcsolatban, Janának meg nekem is az van, szívesen segítünk.

z0ty4
<#worship> mázlista

véleményt majd írj

Yeehaaah! Megérkezett a TIR5 a Nagy Vízen túlról! Már csak egy kis szabadidõ kellene...