545
Dubai - munka és élet Dubaiban
-
Cat #63 Rabszolgamunka a Dubai építkezéseken
Elrettentő leírást közölt a BBC azokról a munkásokról, akik a rohamosan fejlődő Dubai hatalmas épitkezésein dolgoznak. A huszonnégyórás szakadatlan munkát bevándorlókkal végeztetik, akik sokszor több hónapig nem kapnak fizetést. A szerződéskötésnél elveszik a munkások útlevelét is, így képtelenek elhagyni az országot
http://index.hu/politika/kulfold/dubai0210/ -
Cat #62 ezt nézzétek meg, beszartok :D
-
Cat #61 http://en.wikipedia.org/wiki/Dubai
The UAE government does not allow any form of naturalization or permanent residence to expatriates. Even children born in the country are not granted citizenship, unless a parent is a UAE national. Discrimination against Asian expatriates is common. Salaries for lesser qualified citizens are usually several times that of a much higher qualified expatriate. Reports of Emirati employers defaulting on several months salaries are quite common. Expatriates from Western countries however, do not face such discrimination.
-
Cat #60 A sivatag peremén, az Egyesült Arab Emirátusokban fekszik Dubai, kelet és nyugat találkozásának egyik pompás szüleménye. A változatos természeti adottságokkal rendelkező vidéken az építészek remekül elegyítették a modern világ komfortját az arab tradíciókkal. A zöldellő ligetekkel tarkított sziklás hegységek és a homokos tengerpart alkotta tájegyütteshez merészen ívelt épületek és ultramodern infrastruktúra társul. Az itt található hotelek a kivitelezés és a szolgáltatás szempontjából egyaránt a legelőkelőbb helyet foglalják el a világ elit üdülőhelyeinek táborában. A Dubai-i hoteltulajdonosok mottója: fényűzés felsőfokon.
A beduinok falvai szomszédságában olyan tengerparti üdülőparadicsomok várják a dúsgazdag nyaralókat, mint a világ legimpozánsabb hoteljeként számon tartott Jumeirah Beach. Az Emirátus büszkesége egyértelműen presztízslétesítmény, hírnevét főként az ezelőtt sosem látott építészeti megoldásainak köszönheti. A hatszáz szobának otthont adó épület tizennyolc specializált étteremmel, négy, a plázs teljes hosszán elnyúló medencével, és a Perzsa-öbölre nyíló panorámával igyekszik elkápráztatni a vendégeket. Aki pedig nem éri be a toronymagas épület luxuslakosztályaival, a Beit Al Bahar különálló villáinak egyikében a főépület lakrészeihez mérten négyszeres áron, éjszakánként 1300 euróért élvezheti a kedvére való kilátást.
Talán meglepő, de ma a világon mindössze egyetlen hétcsillagos hotel létezik, ami szintén a Dubai-i aranypart nimbuszát öregbíti. A Burj Al Arab névre keresztelt szálló egy, a parttól 280 méterre található mesterséges szigeten épült, különlegessége, hogy duzzadó vitorlavászonhoz hasonlatos alakja meghaladja az Eiffel-torony magasságát is. Falai között egy tenger fölé 200 méterre benyúló étteremmel, az emeleteken pedig kizárólag földtől plafonig érő fullpanorámás kilátással ellátott luxuslakosztályokkal ellensúlyozza az olykor 30 ezer eurót is meghaladó árakat.
Szemből
Oldalrol
Egy a hotel 18 étterme közül
A Burj Al Arab vitorlása
280 méterre a parttól
-
Cat #59 japánban már van ilyen egy évtizede -
#58 Szívesen.
Bár valahogy az az érzésem, hogy nem fogsz találni senkit. Bár ki tudja. Mindenesetre sok szerencsét -
BlackRose #57 köszi az ötlet nem rossz. irány google :) -
#56 Hogyha nagyon ki akar menni valaki valahova, keressen levelezőtársakat. Mondjuk ettől még nem lehet kimenni, pusztán csak informálodni.
Bármelyik keresőbe írjátok be pl. a Dubai penpal szót. De a penpal(=levelezőtárs) szó legyen benne. Aztán írjatok neki, és majdcsak történik valami. -
#55 ehh, komoly! -
BlackRose #54 Azt hiszem 99.99%, Október végén, November elején oda megyek... ezt már majdnem végleg eldöntöttem, csak addig "felfegyverezem" magam minden fajta információval, hogy biztos legyen a siker. :) -
BlackRose #53 Ezt nem tudom, hogy láttátok e, de elképesztő...
http://www.skidubai.ae -
#52 "Iszlám törvénykezés van és büntetés, hogy a rablóknak, betörőknek egy kéz plusz egy láb levágása a + korbácsolás és hasonló nyalánkságok."
Ezt jólmegaszontam! :D -
#51 iszlám törv.
szákény rablók :) -
#50 -
Már építenek Dubaiban egy több mint 800 méteres felhőkarcolót. :) -
#48 Volt osztálytársam apja dolgoz(ik)ott az Egyesült Arab Emirátusokban, csak ő nem Dubaiban, hanem a fővárosban Abi Dhabi-ban, villamosmérnökként. A srác a ált. másodiktól járt oda 8.-ig, aztán gimi elsőben jött haza az anyjával M.O-ra. Angol nyelvű iskolába járt és majdhogynem törte a magyart.
Az országról mesélt egyet s mást. Az állampolgárok hihetetlen gazdagságban élnek. Ha nem csinálnak semmit, akkor is villát, kocsit, fizetést kapnak az államtól. A 4.2 M lakosból csak 1.6 M-nak van állampolgársága, a többi vendégmunkás. Ha jól emlékszem minimum 40 évig kell ott dolgozni, hogy egyáltalán szóbakerüljön az állampolgárság megszerzése.
A városok hihetetlen modernek, felhőkarcolókkal, 6-8 sávos utakkal, tele sport és luxusautókkal, és méghozzá ott, ahol 40 éve még sivatag és tevéket terelő nomád törzsek voltak. Iszlám törvénykezés van és büntetés, hogy a rablóknak, betörőknek egy kéz plusz egy láb levágása a + korbácsolás és hasonló nyalánkságok. -
#47 de nem ám :) -
#46 :) köszi :) -
BlackRose #45 Pictures welcome! -
BlackRose #44 vizumot és munkavállalásit a munkaadó biztosít (resident vizumot), oda meg elmehetsz visitor vizummal (ezt az utazási irodák, hotelek stb. biztosítják, tehát nincs gond), ez persze relatív rövid időre szól azt hiszem 60 napra, de max 90-re lehet hoszabbítani. Havonta kb. 1000 USD-ből megélhet az ember (és közben munkát kereshet), na de, hogy ez az időszak minnél rövidebb legyen, szeretnék sokmindent megtudni még mielütt oda megyek, mert nagyon drága lenne ha ott tanulnám a saját bőrömön (havi 1000 USD+) ami nem semmi. -
#43 Hogy hívják??? -
#42 Szív, de ha nem bánnád (mivel a te topikod), én szívesen megkérnék mindenkit, hogy pakolja a képeket minden mennyiségben, amit csak tud. Mert betelni ezzel a látvánnyal nem hiszem, hogy lehet egy élet alatt sem. -
#41 kiaz ? -
#40 :((( akkor gyűjts gyorsan, és mesélj, és mesélj és mesélj, had halgassunk mi is tátott szájjal, ÁLMAIM HELYSZÍNÉT!!! -
#39 egy barátom tavaly nyár óta ott dolgozik. regelt tag sgn. kérdezzétek őt. elsőkézből. -
#38 :(( -
BlackRose #37 Köszi a képekért, van egynéhány amit még nem volt szerencsém látni. -
Takezó #36 Vízum, ilyesmi kő? Meg munkavállalásit hogy kapsz? -
Szofi #35 Dubairól Mícs sokat tudna mesélni... -
#34 nincs nete :) -
#33 Inkább mond neki jöjjön ide és meséljen! :) -
#32 az "épített" szigetcsoport
-
BlackRose #31 Esetleg kapcsolatba hozhatná vele? e-mail stb. -
#30 elhelyezkedés, hogy mindenki képben legyen
-
#29 De hát akkor ki kell menni,ha tudsz angolul, aztán kész. Én nem gondolkoznék, ha tudnék angolul. Persze klassz lenne, ha írnának tapasztalatot ottani magyarok (ha vannak). -
-
#27 nekem van sok történetem, egyik voltosztálytársam révén, majd valamikor begyüjtöm tőle, de én a számat tátottam tőle és nem kamuu :) -
BlackRose #26 több mint fél Dubai kölföldi, munkalehetőség amennyit akarsz, a fizuk 300USD és 8000 USD között havonta, egy IT embernek kb. 3000-4000 USD a reális. Albérlet kb. havi 500-800 USD, de van olcsobb, drágább. Ezt már tudom. :)
igaztörténetek érdekelnek, tapasztalatok stb. a google már mást mindent elmondott :) -
BlackRose #25 nem hiszem, nézz utánna mielött beirsz KÉRLEK! -
BlackRose #24 pia... hát ahogyan hallottam, a külföldieknek megengedett... ami pedig a nőket illeti hát van, ha meg a prostituáltokra gondolsz, akkor még csak az van bőven, oroszok, philipínek, stb... de én mindenekelőtt a pénzért mennék, vagyis a munka érdekelne, inni ithon sem szoktam (max 1-2 sör havonta, meg esetleg egy üveg Tokaji (imádom)), nő meg mindenütt van :)