545
Dubai - munka és élet Dubaiban
-
#183 mit csinalsz dubaiban??
te is repulsz??
-
DubaiNiki #182 Sziasztok, tavasz óta Dubaiba/ból utazgatok, és legnagyobb meglepetésemre az Emirates légitársaság nagyrészben Európai stábbal repül, úgyhogy ha valakit érdekelne egy ilyen pálya, javaslom hogy keresse fel a weboldalukat.
Minden ót,
DN -
Cat #181 érdekes, minden arab ország a turizmusban bízik
kétlem hogy ilyen megaprojektekre lenne ehhez szükség
Omán 15 milliárd dollárt fordít idegenforgalmi fejlesztése
Ománi és bahreini vállalatok a hét végén nyilvánosságra hozták annak a gigantikus ománi idegenforgalmi fejlesztési tervnek a részleteit, amely 15 milliárd dolláros értékű lesz és egy új város, a " Kék város" felépítését célozza.
A 2,5 millió lakosú szultánság egy 35 négyzetkilométernyi területen építi ki a " Kék várost", egy többfunkciós települést, amely a turisztikai célon túl nevelési, egészségügyi és sportterveket is megvalósít. A fővárostól száz kilométernyire északkeletre a tengerparton építik ki a várost, az első fejlesztési szakaszban 1,8 milliárd dollárból. Az építkezéseket a terv szerint az év végével indítják el és azt 2009 végén fejezik be, míg a teljes projekt 15 éves átfutási idejű.
A kis olajtermelő ország, amely nem tagja az OPEC-nek, az olajtól való függősége enyhítését reméli a projekttől. A terv kivitelezésére létrehozták az Al Sawadi nevű beruházási és turisztikai társaságot (ASIT), amelynek 1 milliárd dolláros alaptőkéjét egy ománi és egy bahreini holding jegyezte le. A "Kék város" 200 ezer embernek ad majd otthont és a remények szerint évente több mint 2 millió turistát vonz. A projekt kivitelezése 50 ezer munkahely létrehozásával jár.
-
#180 Azért ez közel sincs teljesen így. Az olajipar csak kis része van arab kézben. Legnagyobb olajvállalatok, francia, amcsi, angol, holland, ruszkik. Ez köszönhető az egykori gyarmathelyzetüknek. -
#179 Törvény van nálük rá, hogy az olajból származó bevétel 10-20%-át be kell fektetni más iparágakba. -
#178 lehet valaki csak befektetésnek vette (elég valószínű) -
#177 illetve nem, 1 vagy 2 nap alatt -
#176 tudtommal mar nem.. mert 3 vagy 4 nappal a meghirdetes utan elkelt mind -
#175 thx!
-
#174 Mícsnek boldogat! -
#173 én arra leszek kiváncsi mi lesz a jövő év eleji reklám, remélem valami női röplabda meccs, vagy hasonló :) -
#172 Öööö akkor az is lehet... nem ?! Mert nekem meg képek vannak róla, hogy ott teniszeznek, hogy nincs jobb dóguk -
#171 meg Woods golfozott, amúgy az nem terasz hanem a helikopter leszálló. -
#170 Most láttam egy filmet valamelyik adón, erről az épületről (#169). Azon a kerek platón teniszeztek, és jó pár labda leesett. De hogy a afenébe védik ki, hogy az embert ne érje el lent? Mert ha kupán vág, akkor biza annyi. -
sickb #169
-
#168 felig meddig egyetertek veled, de egy kicsit kesobb vitatkoznek veled!
most melo van :) -
#167 Egyszer elmegyek énis Dubai -ba,, szép lehet. -
#166 *Ez azt jelenti... -
#165 Akartam meg irni, csak nem volt mar idöm, mert el kellett mennem itthonrol:
Nehany alapszabaly a kivandorlashoz (ha nem a milliomos nagybacsin keresztül intezed):
1. Ha csak penzt keresni/meggazdagodni akarsz, NE VANDOROLJ KI!
1a. Mindenkepp legyel kalandvagyo es nyitott az uj dolgok irant.
1b. Legyel hajlando feladni mindent, ami eddig fontos volt szamodra.
2. Csak olyan orszagba vandorolj ki, amit es amelynek a lakoit/kulturajat/nyelvet/stb valoban kedvelsz vagy regota almodozol rola!
3. Legyel kepes es HAJLANDO beilleszkedni! Ez aszt jelenti, hogy:
3a. Legyen nyelvismereted vagy legyel hajlando megtanulni a celorszagodban hasznalatos nyelvet a lehetö legjobban.
3b. Legyel hajlando elfogadni az ottani kulturat. Ne probald raeröltetni a TE kulturadat az öshonosokra.
4. A büszkesegedet tedd felre es legyel hajlando a legalantasabb munkat is elvégezni, a legocskabb lakasban lakni.
4a. Legyen vastag böröd es kepes legyel lenezö megjegyzeseket elengedni a füled mellett.
5. Legyel hajlando es tudjal dolgozni. (Esetleg legyel a nök balvanya es 100%-ig biztos abban, hogy valami milliomos tyuk hozzad megy felesegül)
Kb ezek az alapszabalyok az en sajat tapasztalataim alapjan. Ha ezeknek nem felelsz meg, akkor nagyon hosszu ideig fogod magad nagyon rosszul erezni külföldön es sosem fogod megszeretni a helyet, ahol vagy.
Ha valakinek van meg hozzafüznivaloja, tegye meg nyugodtan, a lista korantsem veges :-) -
#164 Igaz, mindenki mas mocskat takaritja valamilyen formaban, es ha megfizetik, akkor az okes, csak szerintem az arabok a fehereket nem igazan veszik emberszamba.
Most olvasgattam bele jobban a topikba es latom Mics ott el. Ö biztos jobban meg tudja itelni, hisz en sosem jartam arra es turistakent biztos nem azt latod, mint az, aki ott töltött mar honapokat-eveket a hetköznapokban, de akkor sem igazan tudom elhinni, hogy annyira szeretnek minket.
En ausztriaban élve tudom, milyen nehez egy külföldinek es igaz en csipem öket es sosem volt velük bajom, megis mas. Es ha beleszamitjuk, hogy ausztria es az itt elö külföldiek nagy resze azonos kulturkörböl szarmazik es megis nehez ervenyesülni, nem hiszem, hogy akkora szakadek athidalasa Dubaiban könnyebb lenne.
Feltetelezem, hogy a Dubaiban elö külföldiek arabokkal nem sokat erintkeznek, mivel ök csak a melosok, es mivel a külföldi külföldivel dolgozik, ezert esetleg elviselhetö, de szerintem senki ne varja azt, hogy majd arab esküvökre lesz hivatalos.
Kalandnak megeri, hogy az ember par evet eltölt ott es egy kis penzt szerez, ha sikerül neki munkat talalni, de többre szerintem senki ne szamitson. -
#163 Szerintem aki nem felső vezető ,az mind a másik mocskát takarítja valamilyen formában.. Itt arra fókuszálunk, hogy mi van ott, nem arra, hogy miért van ott.
Tök érdekes hely úgy ahogy van; más, mint amiben mi élünk.Én kíváncsi vagyok rá. -
#162 Hm...a topik nyitojanak, meg a többi almodozonak:
Gondoljatok, hogy csak ugy odaengednek es majd tart karokkal meg hazzal es kolbaszbol levö keritessel fogadnak? A nagy fraszt!
Majd ha viszel nehany millio dollart amit befektetsz, talan kapsz egy letelepedesi engedelyt!
Amugy pedig legkesöbb ugy 30-50 ev mulva, mikor elfogy a köolaj, akkor ujra eltünik majd a sivatag poraban. Igaz a "hatam mögött a vizözön" jeligevel meg mindig erdemes odaköltözni, csak valszeg nem fog sikerülni. Es ha sikerül is, akkor csak egy külföldi melos leszel, aki azert van, hogy az ö mocskukat eltakaritsa.
En beszelgettem olyanokkal, akik az arab vilagban eltöltöttek par evet es nem meloskent, hanem diplomatakent vagy üzletemberkent es ök azt mondtak, hogy az arab felsö tizezer ugy tartja (es ezt egy arab szo szerint igy mondta), hogy a nyugati civilizacio csak arra van, hogy öket szolgalja!
Es szerintem ha az ember belegondol, ez igy is van. A vilag nagy reszet ök tartjak a kezükben az olajjal.
Szoval en inkabb nem almodoznek rola, mivel neked semmi jo nem lenne ott. Ha (dollar)milliomoskent mesz oda, akkor maximum megtürnek. -
#161 Neked ment az előző üzenet! -
#160 Ebben abszúlt nem tudok veled egyettérteni, mert éppen az teszi széppé a világot, hogy tele van érdekes és egyedi dolgokkal, és minden országnak megvan a saját kultúrája. Nem bírom elképzelni, hogy pont Dubaiban, ahol nevezhetjük úgyis, hogy világcsoda épül (szigetvilág), ne nyűgözné le az embereket... a látvány, az óriási felhőkarcolók---> ezek mind olyan dolgok, amiket nem lehet mindennap látni, nem átlagosak és az újdonság mindenkit vonz valamilyen szinten. Az egyértelmű, hogy semmi sem fog örökké tartani, éppen ezért kell kihasználni az időt, hogy minél több mindent láthass! -
#159 Azt a fene jó fajtájukat... -
#158 azert mert en turistakent nem epitkezesekre, es felhokarcolokra, nomeg nem merhetetlen pompara vagyok kivancsi, amit az elmult 20 evben huztak fel, es nem biztos, hogy meg 20 evig allni fog!
en ha turistaskodom, akkor olyan dolgok erdekelnek, amiket elodeink epitettek, muzeumok (perse csak modjaval) romok, maga a varos (imadok setalni a regi epuletek kozott), valami, ami arrol arulkodik, hogy itt kulturalt emberek laknak egy ideje!
-
#157 A jóból is megárt a sok;Mi? -
#156 Akkor meg nem értem, hogy mire írtad azt, hogy nem ajánlod a turistáknak... És mit csinálsz ott, dolgozol? -
#155 11 honapja itt elek... -
#154 Voltál már Dubaiban? Mert nekem úgy tűnik hogy nem. A szüleim voltak 2 hétig és super az egész hely! Tele van rengeteg látnivalóval, olyan gyönyörű ott minden (még képekről is), hogy az leírhatatlan. Az igaz, hogy drága, de 1-szer mindenképp megéri elmenni! -
#153 valaki kuldott nekem egy szemelyes uzit, epitoiparban valo elhelyezkedessel kapcsolatban, de nem talallom!
esetleg kuldene meg egyet!
sorry!
-
#152 ebben teljesen igazad van!
ha jo helyen vagy, akkor kiraly! van itt egy par magyar vendeglatos csajszi az egyik szallodaba, de 4 honapja meg nem sikerult veluk talalkozni, de allitolag jol erzik magukat meg minden!
-
#151 DE ha valaki kimegy oda dolgozni (mondjuk vendéglátósként) Az minden szempontból jól jár. Rendesen megfizetik és a hely önmagában is már egy feeling. Persze dogozni máshova is ki lehet menni. -
#150 egy apro felreertest szeretnek eloszlatni!
DUBAI MAR REG NEM AZ OLAJBOL EL!
ami igaz, az igaz, a kezdeshez/kezdesnel baromi jol jott, de most mar nincs mit felelni!
a bevetel jelentos resze a kereskedelembol jon!
regionalis kozpontta notte ki magat, a hatalmas repterrel (a kepen jobb oldalt, majdnem teljesen a kpe szelenel) a Jebel Ali-i kikotovet (bal oldalt latszik a ket nagy obollel)
a turimusra visszaterve:
szerintem ez egy igen meggondolatlan otlet volt, amikor arra kezdtek el epiteni, hogy a turstak...
en turistakent kurvara nem jonnek ide.
2 dolog miatt!
- baromira semmi latnivalo (kurturalis) nincs
persze el lehet lenni egy hetig, vagy kettoig, ugy, hogy omanba atmegy az ember, meg ilyenek, de nem nagy szam
- turistakent draga
egy csomo olyan dolog van, ami otthon, vagy europaban olcsobb, vagy esetleg jobb minosegu, u8gyhogy meg bevasarolni sem nagyon eri meg itt
-
#149 egy nap alatt elkelt mind :) -
#148 Majd egyszer személyesen..
-
#147 a szigetekből már lehet venni :) -
#146 ezt azert szivesen megneznem ha elkeszul teljesen -
#145 amíg ilyeneket építenek nem kell őket félteni:
-
#144 turizmus nem sokaig marad fenn ha ilyen utemben no a homerseklet. arra fele legalabbis biztos hogy nem