545
Dubai - munka és élet Dubaiban
-
#263 a riport kesziteserol csak annyit, hogy itt voltak, es volt arrol szo, hogy vegigjarjak a magyarokat, koztuk mnket is!
sajnalatos modon senki sem ert ra reggeli 10 es delutan 2 kozott, amikor a filmeseknek jo lett volna, ugyhogy nem sikerult osszehozni! most se kerultem kepernyore, a picsaba :))) -
steweee #262 nos épp most hallottam a sztorit munkában hogy egy magyarországon sokat tartózkodó olasz csávó szervezi duaiba a magyar lányokat a "hárembe", ahol görög zita is megfordult egyszer és meresztgetett nagy szemeket a szulák showban.
szóval a dolog úgy néz ki hogy az ottani "kis" hercegnek minden nap más csajszit "kell" megbasznia, és erre van napi 25-35 millió forintja átszámítva. 20 milliót kap a kurva + teljes felöltözködési lehetőség + a strici jutaléka.
a számok valósak. sajnos. hogy dögölnének meg az olajukkal együtt -
BlackRose #261 A Duna TV-n ma volt egy riport Dubai-ról. Véleményem szerint egy semmirevaló riport volt amelyre az elkészítői egyáltalán nem készültek fel. Olyan volt mintha Budapestről csinálnának riportot és az lenne a vezérfonal, hogy a Dunaparton helyezkedik el, többségben keresztények lakják, de vannak Kinaiak is akik a piacon kereskedelemmel foglalkoznak, míg a hátérben a Hajógyári szigetet és a 13. kerületet mutogatnák... Dubairól beszélni és nem mutatni meg a Sheik Zayed Road-ot, a Palm-ot, nem szaladni végig a Creek-en meg pl. a Garden-en, nem említeni meg az Internet City-t a Media City-t stb. szerintem megengedethetetlen. Akkor még ehhez hozzáadom, hogy az ottélő magyarokról és lehetőségekről szerintem olyanokkal is elkelett volna beszélni akik már hoszabb ideje ott élnek, nem csak egy olyannal aki saját bevallása szerint 2 napja érkezett oda... Na ha esetleg még valaki megnézte a riportot, mit gondol? -
#260 most joo -
#259 ha esetleg valakit erdekel!
Global Village melo 4 honapra! -
Soockit #258 Építőiparban, mint statikus (építőmérnök - magasépítő szakirány) milyen lehetőségek vannak?
(Nem építész...!) -
#257 minden ok azon a reszen!
-
#256 vendeglatas igen, de ott is az alsobb poziciokban van tulkinalat!
magasabb pozicioba nehez jot talalni, de nem lehetetlen! -
#255 java engedélyezés tűzfalnál? -
#254 Milyen szakmákkal lehet a legkönyebben boldogulni? Gondolom a vendéglátás eléggé telített. -
#253 ja, a privi nalam sem megy, meg rivid szovegeknel sem!
-
#252 ez mar nem igy van, vegzettsegtol fuggoen egy even belul max 4szer valtoztathatsz melot, es mar a kitiltas sincs ervenyben! -
#251 Az fasza... még egy pont amellett, hogy hagyjam abba a geofizikát. -
BlackRose #250 ja én meg megtanulok kevesebbet dumálni :) -
BlackRose #249 na az igaz, hogy sokat dumálok :) de akkor egy feladt az SG-nek... néhány sor kód, hogy jelentse, "a szöveg túl hosszú, kérem rövidítse le X karakterre..." mert így egy kicsit furcsa... na ez egy customer feedback :) irjátok be a következő verzió feature listájára... -
Cat #248 van geofizikus ismerösöm, de annyira nem volt munkája (autopályaépítéseknél csinált projekteket, fel kellett tárni a nyomvonal előtt dolgokat), hogy átképezte magát programozónak :) -
#247 Én most geofizikusnak tanulok ELTE-n, ugye az nagyon hasznos az olajkutatásnál, de ugye nem építenek már erre, és más dologról nem tudok, mert ugye se víz nincs ott, se földrengés, se komolyabb természeti útakadály, stb. :) Én úgy gondoltam volna, hogy max 1 évre mennék ki, ha kimennék, én nem bírnék ott élni huzamosabb ideig. -
#246 Azért nem küldi el, mert túl hosszú az üzenet. -
Cat #245 indulj ki abból, hogy a arab ország, szóval saját képzett főkben hiányt szenvednek, közel van india, azaz a kétkezi munkások biztosan olcsók -> főiskolai/egyetemi végzettséggel, felsőfoku angollal simán körülnézhetsz, mindenben hiányt szenvednek -
BlackRose #244 Én kimondottan az IT és Média területet figyelem, ott van bőven, de ahogy láttam a különböző álláshírdető és állásközvetítő honlapokon, minden területen van munka, csak a bérek van ahol nem éppen megfelelőek, viszont az IT területen, úgy néz ki, hogy OK, na de erről többet mondhatnak azok akik már ott vannak :)
Cat:
Nem hiszem, hogy az SG-n van a baj, mert kaptam privát üzenetet, csak nem tudtam válaszolni, ugyanis nem küldi el a választ... nem gondolkodtam mi lehet az oka (lehet, hogy valami biztonsági állítás, habár minden más műxik az egéssz neten), de nem is érdekes, különben Windows Server 2003 ás IE 6 :( (na tudom, tudom... de most éppen valamit tesztelek amire Szerver kell), majd később megpróbálom Linux alol... -
Cat #243 mi az hogy nem megy a privát? mi a hiba? milyen böngésző? -
#242 Milyen szakmák keresettek ott, Dubaiban? -
BlackRose #241 Kewl: (A privát nállam valami okból nem műxik... ezért itt van a válasz)
Szia!
Munka van bőven ezt már tudom, de mindenki azt mondja, hogy a legjobb előbb kimenni turista vizummal és a helyszínen válogatni :) ez pl. azért is tanácsos, mert nem lehet máról-holnapra munkahelyet változtatni, ugyanis a törvényeik szerint 1 évet kell dolgozni az adott munkahelyen (annál aki sponzorálja a munkavízumot), és csak ezután lehet munkahelyet változtatni (habár itt most valami változás lesz, de még nem tudni pontossan milyen), vagy ha ezt nem akarja az ember kivárni (nem kötelező) akkor 6 hónapra el kell hagynia az országot (mármint az Emirátusokat). Tehát a legjobb jól megnézni a munkahelyet mielőtt az ember elfogadná. Különben én Január elején megyek ki, úgy készülök, hogy 2 hónapig munkát keresek (nem fogok sietni, mert tényleg folytatni szeretném ott sikeres pályafutásomat, nem pedig beleugrani az első lehetőségbe). Eddig kb. 2 tucat helyre küldtem el a CV-met, a felétől kaptam pozitív választ, hogy jelentsem nekik mikor leszek ott, hogy megbeszéljünk egy interview-et. Mindent komolyan ki kell tervezni ez az én életfilozófiám (a faterom már azt mondja, hogy az én "Dubai project-emtől" csak a NASA hold misszió volt részletesebben kitervezve :), de a legjobb mindent papirra vetni, mérlegelni, keresgélni (most az Internet nagy hatalom az ember kezében), és nem szabad semmit sem elsietni. Amikor elkezdtem gondolkodni a dolgon, nagyon sok kérdés volt előttem, de most már 100% biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog, a legjobb ha te is így teszed, ha gondolod, hogy keresettek ott szakmai képességeit akkor előre, nincs mit veszítened.
Üdvözlet,
András
-
#240 Megpróbálom, de semmi újat nem fognak mondani. -
#239 ha valaki fel tudna venni, es kiirni dvd-re, az kiraly lenne!
-
#238 Hétfőn Aktívban Dubai -
BlackRose #237 Ja és nagyon nem szeretem, ha a HR-esektől függ, hogy ki megy ki marad, remélem ezzel nem azt akarod mondani, hogy a főnökök kizártak az interview-ból, mert ha HR-esekkel megy a dolog akkor nem fognak megérteni :), meg akkor ugye elég durva a csapatok minősége (olvasd nem a legjobb munkafolyamattal számolhat az ember). -
BlackRose #236 Köszi a fáradságot, a válaszok segítenek :), tehát van minden, na mégis a szint szerinted milyen? Mert tudod, dolgoztam olyan helyen is ahol szupersztár voltam, de olyan helyen is ahol voltak még hasonló tudású emberek (itt középeurópában), aztán dolgoztam USA szakemberekkel akik kevesebbet tudtak nállam, de "felügyelőknek" küldték őket ide... ez csupán csak azért érdekelt, hogy tudjam hová tenni magam, gondolom, hogy nem lesz könnyű egylépésből a saját szintemhez megfelelő melót találni, mert ez sohasem könnyű egy új környezetben, kapcsolatok nélkül, de azért mégsem szeretnék nagyot visszalépni még ideiglenessen sem :) de hát ki szeretne. Különben mit gondolsz 12+ év tapasztalat jelent valamit, meg egy jó rakás project referencia? Eddig kaptam néhány pozitív választ, hogy ha jövök jelenkezzek... na de ez még azért messze van a jó állástól. Különben magam jönnék, nincsennek gyerekeim (hehe bár nem tudok rólluk :)))
Elhiszem amit mondasz az IT-ről, de érdekességként a múltkor ezt elmentettem...
"IT sector looks set to climb 94% by 2008
Staff Report
Dubai:
The IT market in the Middle East and North Africa (MENA) region is expected to grow almost 94 per cent to $13.4 billion by 2008, industry officials said.
About 80 per cent of the stand space at the Gulf Information Technology Exhibition (Gitex) 2005 has been sold out with about three months left until the show that is now in its 25th edition, organisers Dubai World Trade Centre (DWTC) said.
Claire Winfield, DWTC's International Project Manager, said, "The success of Gitex in attracting top exhibitors from around the world is a clear reflection of the phenomenal growth of the IT market in the MENA region that is set to grow by almost 94 per cent from current levels to $13.4 billion in 2008.
"The response from exhibitors has been tremendous this year as we celebrate 25 years of serving the needs of the IT industry."
The event will take place at the Dubai World Trade Centre from September 25 to 29.
With 25 years of international experience in serving the needs in every aspect of the information technology sector, Gitex is established as a permanent fixture in the calendar of IT professionals worldwide that account for the more than 100,000 visitors to each edition.
The importance of Gitex cannot be overstated, given the critical role that the event plays in bringing together key exhibitors from the regional and international IT industry into direct contact with technology professionals and decision makers from the GCC, Middle East and Africa, India, Iran, Levant, Pakistan, Asia, North America and Europe.
Gitex 2005 will showcase an entire range of IT related products and services including IT equipment and systems, computer components and peripherals, storage media, printers, copiers and pre-print systems, consumer electronics and home automation, office automation, point-of-sale systems, embedded computer technology, security systems, power supplies for information and communication systems and biometric identification systems.
Gitex 2004 welcomed more than 939 exhibitors representing more than 2,428 companies from 41 countries.
The record-breaking event covered a vast expanse of 27,504 square metres of floor space and attracted 116,346 trade visitors.
IT sector looks set to climb 94% by 2008"
P.S. a főnököd jó, :) én azért $5000-el meglennék elégedve még lakás és kocsi nélkül is :), ha nem titok melyik multinál vagy esetleg kell ott nektek egy tapasztalt Szoftveres (manager, team leader, fejlesztő, valami middle to high-end pozíció (nem válogatok annyira kezdetnek)) :))) aki komoly "business process analysis and optimization" tapasztalattal rendelkezik, na persze nem kötelező a válasz, ez inkább olyan nemformális kérdés ha nem haragszol :) -
#235 na akkor szepen sorjaban!
- valahol ezt a GSM szervizes dolgot egy nagyon okos ember irhatta, aki talan sohasem volt errefele!
megjossz, masnap van telefonod!
a menet egyszeru, utlevel fenymasolattal vehetsz feltoltos kartyat es azt 30 dirhamonkent toltheted 1500 HUF)
percdijjban nagyaon nincs kulonbseg az elofizu es a kartyas kozott!
- a lakas sajnos igy van, de szerintem, hogyha szolsz elore, tundunk talalni valami megoldast, valkinel ellakhatsz addig, csekely ellenszolgaltatas fejeben (kolbasz, unicum, turorudi!!)
- fizetes! ez egy jo kerdes!
azt kell mondanom, hogy nagyon poziciotol fugg es persze cegtol!
az emlitett peldaval kapcsolatba lehet, hogy az egyeb feltetelek nem voltak megfelelok, azert nem sikerult betolteni!
egy pelda!
a fonokom minimum 5500$+lakast+kocsit kap, managerkent, multicegnel!
semmi sem lehetetlen!
en azt javaslom, hogy ha kijossz, hozz egy profi oneletrajzot, es az elso interjuk soran ki fogod tapasztalni, hogy nalad mi az, ami a min-max lehet! a juttatasok abszolut egyen, veg es csomagfuggok!
sajnos celorszag es az indiai IT-ok, kepzettek, de olcsobbak! ta teheti a ceg oket fogja velesztani, palne, ha a HR-es indiai!
sok epitkezes van, sok ures lakas, DE en sem engedhetek meg magamnak egy 1,5 szobas lakast havi 5000 dirhamert! az arak meg csak folfele mennek!
az it terulet bolulesere latok eselyt, de szerintem ez a 94% egy kicsit durva! jo, hogyha 30-40%al fog bovulni! ennel nagyobb bovules lenyegesen tobb IT-s multi bejovetelet kellene hogy jelentse!
(eltudom kepzelni, hogy ez a 94% az ossze IT teruleten dolgozok novekedest jelenti, de volt olyan IT-shoz szerencsem, aki egy nyomtatot nem tudott elinstallalni)
sok kontar van! jo szakemberkent a helyedben csak multit vagy bankok celoznek!
ja, ha csalddal jonnel akkor az oktatas piszok draga, arra keszulj fel! ha meg nem, akkor sporolj, negyedevente az ovi 3000-tol, alt.is 5000-tol kezdodik! -
BlackRose #234 Azért nem hinném, hogy nem célország, nagyon sokan mennek oda főleg Indiából, de pl. németek, angolok, kanadaiak, amcsik... mindenki, különben olvasd el a #218 hozzászólásomat, megláthatod, hogy ekkora ütemmel valszeg, nem az ottani lakossággal töltik ki ezt a sok lakást, olvastam olyan dolgokat a neten, hogy 2010-ig 400.000 új munkahely fog nyilni a városban és ez mind külföldi munkaerővel lesz betöltve. Az IT szektortól pedig 94% növekedést várnak 2008-ig, ez szerintem nem passziv hely, és igenis sok a nyugati IT-s aki oda megy, éppen ezért döntöttem én is odamenni, mert látom, hogy nagy az akarat és nagyok a beruházások a gazdaság minden terén, és az IT ezt muszáj, nem hogy csak kövesse, hanem nagyjából vezesse, mert nem képzelhető el egy ilyen gyorsan növekvő, fejlett infrastruktúra IT nélkül. Azt hiszem, hogy az IT ott most virágzik, de még jobban virágozni fog (Mícs ha esetleg tévedek javíts ki :), és ezért biztos érdemes odamenni. -
#233 viszonyítás, helybne jó, de átköltözni a világ másik végére + esetleg vinni a családot már nem biztos. -
Cat #232 havi 5-8 ezer dollár nagyon jó fizetés, még kint is! -
Cat #231 szerintem egy arab országba kisebb az általános bevándorlási szint mint pl. kanadába vagy ausztráliába, és ebből következően kevesebb IT szakember is megy oda. Az meg hogy ott van egy jól fizető állás, attól még nem mennek oda az emberek, csak az, akit amugy is érdekel a téma - szerintem egyszerüen észre se veszik, mert nem nézi senki, nem célország. -
BlackRose #230 Havi. Itt az átlagról beszéltem, van ettől több is. Különben azt hiszem, hogy Dubai mégsem USA, de mondjuk rá évi $100.000 az még az USA-ban is nagyon OK, (ne beszéljönk az EU-ról) még IT fizunak is, ezért nem értem miben van itt a baj, beleszámítva, hogy pl. az élet költségei jóval kisebbek mint pl. London-ban (ezt már két-három Angol pasitól hallottam), kb. egformák Kanadával (kivéve, hogy nem kell téli felszerelésre költeni, tehát olcsobb :). Ja és nem arról van itt szó, hogy kiemelkedően magas, hanem, hogy ilyen fizus állások hónapokig betöltetlenek, ez felveti bennem a kérdést, hogy miért? Az egyik válasz az lehet, hogy nincs megfelelő jelenkező... na ezt kérdeztem Mícstől, mivel ő közelebbről ismeri a dolgokat. -
#229 lehet félre olvastam, de akkor se olyan extra durranás, a kinti szinthez képest. -
#228 szerintem ő havi 5-8k-ra gondolt, de ez az összeg szerintem még igy sem kiemelkedően magas, csak egyszerűen jó (külföldi IT állásról beszélünk) -
#227 5-8k $ szerintem egy évre csak itthon számít soknak. -
BlackRose #226 Mícs, egy kérdés a számtalanból :)
A GulfNews.com -on elolvasható, hogy mobilszámot (Etisalat) és Internet hozzáférést csak rezidens vízummal lehet kapni. Ha ez igaz akkor nem éppen jó dolog, mert gondolom, hogy egy komoly munkakereséshez (persze már itthonról elkészítve - CV-k elküldve, interview időpontok esetleg megbeszélve), azért mégiscsak fontosnak tartom a kommunikáció biztosítását. Alapjából azt terveztem, hogy ahogy odaérek biztosítom a mobilszámot meg a netet (talán van WiFi mert viszem magammal a Notebookomat), de most nem tudom, lehetséges e valami megoldás vagy, egyáltalán, igaz ez?
Ezenkívül még az is elolvasható, hogy lakást sem lehet bérelni rezidens vizum hiányában, azért remélem, hogy erre van megoldás, mert 2 hónapot szállodában lenni azért elég kidobott pénz lenne :(
Na most nem akarok itt hülyének kiesni, de azért szeretném ha tisztán látnám ezeket a dolgokat, különben észrevettem, hogy teljessen ellentmondó információkat lehet találni a neten különböző forrásokból, most nem akarom elhinni, hogy ennyire tévednének az emberek, habár olvasva a lacruiseanddubai.blogspot.com-ot látom, hogy komoly kritikákkal jegyzed meg az ottani emberek egy részét, erről is írhatnál egy pár szót, kb. milyen a szint, ugye ezt nem árt tudni, hogy milyen hozzáállással jöjjön oda az ember esetleg milyen fizetésszintet állítson fel magának, mert ugye ha a szint ott mondjuk USA vagy EU (GER, UK) szint allatt van akkor az ember esetleg szupersztár :))) elnézést a nagyképűségért, de ha a szint magas akkor meg mégis nem árt tudni a helyünket... gondolom érted mire gondolok. Ehhez hozzáfüzve, pl. találtam hírdetéseket a neten amelyek már hónapok óta nyitottak, komoly IT management pozíciók $5-8000 (USA $) fizu, mégsincs megfelelő jelenkező, a munkaleírásból nagyjából eltudnám végezni (hasonló munkakörben dolgozok már néhány éve), na most ez szerinted mi, minőségszint hiány, vagy nem értem, hogyan lehetséges ilyen magassan fizetett poziciót hónapokig nem betölteni? Na ne haragudj, hogy ennyit kérdezek... -
#225 en egy multitol jottem multihoz, meghozza cegen belul!
szerintem ha csak ugy kijon valaki, akkor az otthoni hitelesitest itt kell felulhitelesiteni, mert ugy sajat szakallra mesz majd melot keresni, es az lenyegesen jobb, ha az itteni hetosagok felulhitelesitik, jobb eselyekkel indulsz!
ez nincs kapcsolatban a rezidens vizummal! azt a munkaltato intezi, oda nem kell a diplomad! -
BlackRose #224 OK, köszi. Remélem ennyi elég lesz... Ja csak azt nem értem, most, hogy mondod, hogy neked az utolsó lépést ki lehetett hagynod, tehát ezt az UAE hatóságok követelik, vagy a munkaadó, na de egy picit majomul fogalmaztam :) tehát mégegyszer: a hitelesítést a hatóságok kérik a munkaengedély és/vagy a rezidens vizum kiadásánál, vagy csak a munkaadók vacakolnak...?