545
Dubai - munka és élet Dubaiban
  • mícs
    mikor ment haza ausztriabol?
    volt nalunk egy srac, gabor, aki ausztriabol ment haza kb egy honapja, es fontolgatja, hogy visszamegy!

amugy ha tenyleg megall, akkor szivesen latjuk szereny hajlekunkban!
    birkasult nalunk nincs, viszont ismerunk egy par helyet :)
  • mícs
    ha jol ertettem a diploma hitelesitesrol beszelsz!
    a dolog a kovetkezo keppen zajlik!
    - diplomaval oktatasugyi miniszterium (Szalay utca, ha jol emlekszem)! ott hitelesitik ingyen, de minden kepp meg kell emliteni, hogy kulfoldi munkavallalashoz kell!
    - utana kulugyminiszterium, ott kell valamit fizetni (4500 talan, de lehet, hogy emeltek), es itt is emliteni kell a munkavallalast!

emiratusi kunzulatus legkozelebb becsben van, oda nem eri meg elmennni, sot!
    ha itt van az illeto, egyszerubb elmenni adu dabiba, es elintezni ott!
    igazsag szerint attol fugg, hogy milyen helyre megy dolgozni, mert nekem pl az utolso lepest ki lehetett hagyni!

ha barmi kerdes van, dobj egy emailt a lacruise ize gmail potty com-ra!
  • LittleL
    egy ismerősöm most készül visszamenni Ausztráliába,
    és tervezi hogy 3 napra ,megáll Dubai -ban,
    körülnéz,
    és megeszik egy étteremben egy fenséges birkasültet.
  • BlackRose
    Mícs, probáltam priviben de nem műlödik... mindenesetre ez az információ esetleg másnak is fontos lehet. Egy Dubaiban élő Kanadaitól azt az információt kaptam, hogy a diplomákat el kel rendezni mielőtt odamegy az ember (Attest), most ez azt mondja, hogy azt előbb a Külügyminisztériumban, majd az Emirátusok Nagykövetségén kell elrendezni. Na amit ő mondott nem olyan fontos, hiszen ti ott vagytok elég sokan Magyarok (olvasom a Dubai blogot), remélem tudtok segíteni... tehát a kérdés, hogyan, hol stb. kell ezt elvégezni?
    Kezd sűrgős lenni a dolog, ugyanis Január elején jövök Dubaiba.

Előre is köszi.
    András
  • mícs
    NEM NORMALISAK KULONBEN, DE EZ TENYLEG IGY VAN!
    aNNYI EPITKEZES VAN EBBEN A VAROSBAN, HOGY A FELSORAKOZTATOTT EMBEREKKEL, EROFORRASOKKAL, PIKK-PAKK MEGEPULNE OTTHON MINDEN AUTOPALYA!
  • BlackRose
    Egy elképesztő információ:

"The number of buildings in Dubai has increased to 79,214 this year from 55,659 in 2000 an increase of 42.32 per cent.

The number of housing units increased to 237,728 from 145,363 in 2000, recording a 63.54 per cent rise.

The increase in the number of establishments has been enormous at 94.02 per cent during the same period. The number of establishments has touched 73,294 compared to 37,775 in 2000."

http://www.gulfnews.com/Articles/NationNF.asp?ArticleID=180357

• Duddits
    Megint a Fókuszba!!!
  • mícs
    sorry, most neztem, hogy valami miatt problemas a privi valasz!
    amugy ok, de csak decemberben, mert akkor leszek otthon!

• mícs
    megkaptam, vallszoltam is, nem kaptad meg??
  • sickb
    Mics jelenttkezz kérlekk:)
    életmentő lehetsz:)
  • sickb
    ment privi
  • sickb
    Megnézem otthon és írok mailt, előre is köszi a segítséged.
  • mícs
    habibi, mennyi dirhamod van!
    nehogy azt mond hogy 10000, mert azt nem vallalaom be!
    kb 200-ig ok!
  • mícs
    1750 aed with emirates from becs!!
    ez annyire nem draga!

amugy a tobbiben igazad van!
    annyira nem draga, de nem is olcso!!
  • mícs
    jaj, te kis naiv!
    a strandon a noi napokon valoszinuleg levetkoznek, amugy ruhaban furodnek!!!
  • sickb
    ha karácsonyig nem sikerül visszaváltatnom a dirhamom ( mert ezt sehol nem váltják) nem váltanád be te?
  • sickb
    egyedül az odajutás drága..
    Az étel az ital a benzin a szórakozás mind nagyon naagyon szerintem hazai árak alatt vannak...
    ennyi
  • Pharaoh
    De gondolom ez csak az utcákra, a strandon bikiniben van mindenki.
  • mícs
    teljesen valtozo!
    van olyna fiatal lany akinek az anyja meg viseli az abajat, de o mar nem!
    csaladja valogatja!

a kulfoldi nokre csak annyi szabaly van, hogy nem szabad tul rovid, tul kivagott ruhakba jarni!
  • mícs
    25000!
    de csak azert, hogy legyen viszonyitasi alapod az arakrol es hogy mennyi volt ez a taxi, en naponta kb 70 km-et autozom a meloba meg vissza! ez taxival 50 dirham (mibol megtankolom az automat es 400 km-et megyek)
  • menyus77
    ez átszámítva forintba mennyi kb? csak kíváncsi vagyok mennyiért lehetséges ez manapság. Pláne egy olyan helyen!
  • Pharaoh
    A nőkel hogy vannakaz országban? Az arcukat eltakarják az ottani nők, vagy már szabadabban élnek ott? Az ott dolgozó nyugati nők-nek nics semmi kegszorításuk?
  • sickb
    azalatt az egy hét alatt sikerült beleszeretnünk a városba
    egyik nap kibéreltünk egy taxist 500dirham ért egész napra reggel 8 tól este 9 ig fuvarozott dubai és sharjah legszebb helyeire. nagyon pazar volt, elmondta hogy mennyire egyszerű volt neki ott mint sziriainak munkát találnia és minket is arra buzditott hogy poróbáljunk meg kinnt találni valami egyszerü melót . bevallom azóta szinte csak ez jár a fejemben hogy oda kimenjek lakni és dolgozni:)
  • mícs
    elhiszem!
    en csak karacsonykor megyek haza, de az is boven sok!
  • mícs
    amugy nem rossz itt elni es itt dolgozni. termeszetesen csak egy darabig, mert csaladdal itt lenni szerintem egyaltalan nem olcso!
    amig fiatal vagyok es megengedhetem magamnak itt, addig itt elek es olyan dolgokat csinalok, amit otthon nem engedhetnek meg!

mennyit keresek?
    3szor annyit mint otthon nettoban, de ez nem mervado! mire mindent kifizetek, addigra pont a duplajat tudnam megsporolni mint otthon!
  • sickb
    márciusban egy hetet, nekem nagyon tetszett és nagyon rossz érzés volt hazajönni:)
  • Duddits
    Amúgy milyen Dubaiba? Mit dolgozól? Mennyit keresel? Milyen az idő?
  • mícs
    igazad van, csak ezeket nem turistanak hivjak, hanem faszparasztoknak!
  • Tikal #195
    és szerinted a balatoni meg a horvátországi turisták mennek Dubaiba? :)
    sokan vannak akiket nem érdekelnek a romos épuletek viszont sielnének a sivatagban, meg száguldoznának a dunék között plusz olyan lovésok hogy leszarják mindez mennyibe kerul mert ha hazamennek akkor verhetik a nyálukat...
  • mícs
    mikor voltal itt?
  • sickb
    Srácok ha valakit érdekel és most készül dubaiba van még eladó Dirhamom.
    tari.zoltan kukac gmail pont com
  • mícs
    hidd el, egy ev itteles utan el tudok kepzelni szebb es szervezettebb varaos, orszagot, ahol szivesebben elnek!
  • CLINT EASTWOOD9
    Hát néztem én is néha teljesen nyitva maradt a szám!
    Nagy szám volt nem lenne rossz ott élni.
  • Dynamic
    Mondjuk nyílván direkt a szép dolgokat mutatták be, hiszen ami nem szép azt minek mutogatni.De amiket mutattak, az tetszett.
  • mícs
    nekem annyira nem tetszik, de ez az en velemenyem!
  • Dynamic
    Meg amúgy minden szép és jó(tényleg gyönyörű, engem legalábbis nagyon megfogott) csak néha 50 Celsius-fok van:)
  • mícs
    JA, KIRALY!
    SEMMI TULLIHEGES??
  • Punker
    szerintem semmi értelmes nem volt, csak hogy sok ásványvizet vesznek.
  • mícs
    vegye fel valaki pls, es digizze be!
    tok kivancsi vagyok mint mondanak otthon rola!

elore is koszi!
  • Duddits
    Megint lesz a Fókuszba Dubai!