545
Dubai - munka és élet Dubaiban
  • Laky
    max 10 pikcsör, de a statomra is kell figyelnem :D
  • Laky
    pár részletes térkép:

1. térkép

2. térkép

• PResident Evil
    kössz :D
  • Laky
  • Tufa
    rakd már egy hozzászólásba a képeket a továbbiakban légyszi, mindig azt hiszem hogy valami érdekes info érkezett, de csak képek(nincs velük bajom, de akkor is).

(hozzászólások számát tudod növelni a gumiban :D )
  • Laky
  • Laky
  • Laky
  • Laky
  • Laky
  • Laky
  • Laky
  • Laky
    étterem :))))
  • Laky
  • Laky
    gyönyörű :)

• Laky
    tengerpart

• Laky
    tájékozódjunk :)

nagy :)
  • Laky
    egyszerűen fantasztikus

• Laky
  • BlackRose
    Mícs: ismered e wollongong-ot, ő is ott él Dubaiban, sikerült vele kapcsolatot teremtenem.
    Mit is kérdeznék tülled, hát rüviden, mesélj, hogyan lehet munkát találni az IT-ben, oda megyek, és akkor... hogyan sikerült ez másoknak. Elküldöm a CV-met sok helyre, megpróbálok arra az időre amikor ott leszek interview-et megbeszélni (már azokkal a cégekkel amelyek érdekeltek...) stb. mehet e ez így, esetleg tudsz e 1-2 céget ahol valakit megismerhetek stb. tehát nem tudom, minden élrdekel, amit csak tudnál mondani.
  • Taranov
    Azt gondoltam itt lazábban megy, mint pl. Törökországban, ott sem nagyon veszik komolyan a vallást, kevés nőt látni fátylakban.
  • Taranov
    És ott nem lehet nőzni?
  • Cat #81
    arab ország, iszlám
  • Taranov
    Miért nincs nő?
  • Szofi
    két spammel lejjebb megtudjátok
  • Kaszi46
    előre nem lehet lezsírozni a melót? csakmert elég drága, és rizikós vállalkozásnak gondolom a kimenni tursitaként, és hátha találok melót megoldást.
    ha nem lehet akkor lenne egyből egy másik kérdésem is.
    tudom nehéz válaszolni erre, de kb mire számíthat az ember, mennyi idő alatt lehet munkát találni(nekem főiskolai diploma, közgazdász, marketing végzettségem, és átlagnál magasabb számítógépes ismereteim vannak. tapaszatlat: pár hónapos gyakorlat a klub rádio marketingosztályán:) de gyakorlatilag bármire kapható vagyok-mindezeket csak azért írom le, mert így hátha könnyeben be tudod határolni a tapaszatlatid alapján a lehetőségeimet)? Mondjuk 1 hónap "nyaralás" nagyon kis lábon, oda-vissza utazással mennyibe jöhet ki(HUF)?
  • mícs
    1, eloszor is turista vizummal eri meg kijonni, egy keves idot eltolteni, szetnezni, es ha vannak olyan allasok, amik neked megfelelnek, akkor az ittleted alatt interjukat szervezni!
    - rezidens vizum kell a munkavegzeshez, de ezt a munkaltato intezi
    - nincs maximum, vannak europaiak 20-25 eve idekint
    2, minden fele munka van, kiveve fizikai. egeszen pontosan van az is, de ott indiaiak dolgoznak 40e HUFert!
    hogy mire erdemes palyazni??
    mihez ertesz, mirol van papirod, milyen tapasztalatod van?
    altalaban minden jobban fizet mint otthon!
    3, arab?
    4, milyen nagylabon akarsz elni? a lakas draga, a kaja olcson kihozhato, pia nincs (de tudok egy helyet... ), noert sohasem fizettem!
    ha nincsenek nagy igenyeid, olcson ki lehet jonni, es lehet sporolni!
    en meg eddig nem tudtam, mert egy csomo penz ment el erre-arra!
    most koltozunk ossze egy par magyarral egy villaba, igy kibirhatobb, olcsobb lesz a kaja, es lesz mindig hideg sor a hutoben...
    5, az orszag lakossaganak 70-80% vendegmunkas! ok epitettek az orszagot, hiszen a helyiek semmit nem csinalnak!
    ha feher vagy jobb eselyekkel indulsz, mint egy paki, vagy indiai!
    6, olvasd el a naplomat !
    itt sincs kolbaszbol a kerites, es itt is dolgozni kell!
    a legkor jobb, hamarabb el tudsz erni dolgokat, mint otthon, es tudsz sporolni!
  • Kaszi46
    1. miylen feltételek mellett lehet kijutni munkavégzés céljából, és mennyi időre maximum?
    2. milyen munkák vannak, szerinted mire érdemes pályázni(ér e valamit a magyarországi iskolai végzettség)?
    3. angol mellett milyen nyelvtudás jelenthet előnyt?
    3. mennyire drága az élet az ott kapott fizuhoz képest(lakás\albi\kaja\pia\nők)?
    4. hogy viszonyulnak az ottaniak a vendégmunkásokhoz?
    5. röviden hogyan jellemeznéd a te kinti életedet?:
  • mícs
    kerdezzetek!!!!
    a linket a kepekhez megtalaljatok az alairasomban!
  • dikki*yysw
    Dubai királyság (hehe, mármint nem csak szó szerint :) ). Oda én is elmennék szívesen.
  • Aspyrin
    Dubai - látványterv 1. videó
    Dubai - látványterv 2. videó
  • blackgamer
    a Spektrum-on volt egy jó adás Dubai-ról, mutatták belülről a szállodát, és hogy a tengert hogyan vitték be csatotnákon keresztül a sivatagba, kanadai építészek tervezték az egész városrészt
  • Punker
    megelőztél :)
  • Punker
    Mícs most is ott dolgozik, tőle kérdezz :)
  • GregSB
    "A 4.2 M lakosból csak 1.6 M-nak van állampolgársága, a többi vendégmunkás."

Ez durva, az ott élő állampolgárok gyakorlatilag vendégmunkásokkal végeztetik el az aljamunkát, ők meg mind királyi színvonalon élnek...
  • BlackRose
    Beengednek zsidókat, csak ne legyenek Izraelből. Izraelieket nem engednek be ez tény, de ez is már politika... na van valaki aki ott él, dolgozik és megosztaná velünk, hogy HOW? (mármint, hogy HOW to find a job és hogyan illeszkedni be a legjobban).
  • Adi
    Mhh.. zsidókat be se engednek tudtommal!
  • BlackRose
    Nem is vagyok elvakulva... ilyen dolgokról olvastam már, és valszeg igaz, de én nem építkezési munkára vágyok, hanem IT developer, sysadmin stb... ja és hol nem rabszolga az ember? A szemtelenül nagy adó ami az EU-ban fizetendő, meg stb. (bocs itt nem politizálni akarok), ezért kérem, hogy ezentúl ne politizáljunk, nem minden tökéletes, éppen ezért szeretnék minnél több információt hallani olyanoktól akik ott élnek és dolgoznak. Ja és nem demokráciát keresünk itt, hanem pár évi munkát, hogy össze szedjük magunkat, aztán meg ha lesz a számlán pénz akkor majd demokratikussan élvezzük valahol máshol :)
  • BlackRose
    tudom, de ott nincs 50 fok nyáron, 30 fok télen...
  • Cat #64
    Ezek biztos hogy őrültek, ilyeneket normális demokráciában nem lehet megalkotni

Kis szigetecskékből megalkotott világtérkép Dubai partjainál

700 méter feletti hihetetlen magasság, kilátó a 123. emeleten, 900 millió dolláros építési költség