545
Dubai - munka és élet Dubaiban
  • Punkerwork
    elméletielg ők nem csak felélik a lóvét hanem visszaforgatják úgy hogy nem lesznek bajban akkor se ha kifogy a nafta.
  • Voltan
    Pfff. A rohadékok. Semmit nem kel csinálniuk, ott a szájukban az a rengeteg olaj, ők meg csak dőzsölnek. Ez nem fair...
  • sweech
    marad egy is pízük meg a turizmus.....vagy tönkremegy :DD
  • magus
    érdekes topic elolvasom mindjart, bar nem tudom Dubaival mi lesz ha meg par fokot emelkedik a homerseklet es elfogy ott az energiahordozo
  • Cat #139
    Közel 40 ezer dollár az egy főre eső katari GDP

A Perzsa-(Arab-)öbölben fekvő Katarban közel 40 ezer dollárra nőtt az egy főre eső hazai össztermék, ezzel az olajállam a világ legmagasabb GDP-jét tudhatja magáénak.

Katar gazdasági és kereskedelmi minisztere egy szemináriumon elmondta: a katari GDP évente átlag 10 százalékkal nő, tavaly 20 százalékkal bővült a hatalmas olajjövedelmek nyomán. Tavaly az egy főre eső GDP 33 600 dollár volt.

Elemzők szerint Katar a leggazdagabb és legdinamikusabban növekvő állam az arab világban. A világ harmadik legnagyobb gázkészleteivel rendelkezik, lakossága kevesebb mint 800 ezer fő.
  • Duddits
    Aztagecie! Nagyon nagy!
  • Szofi
    Megkaptam. :)
  • mícs
    kuldtem privit!
  • Szofi
    Dekomoly!
    Az ott Csongor!

Hogy léptek Vele kapcsolatba?
  • Aspyrin
    sry
  • Tufa
  • Aspyrin
    Síparadicsom Dubaiban
    Síelj a sivatag közepén
  • BlackRose
    Két érdekes film Dubairól...

http://www.dubaitourism.ae/Videos/default.asp
  • Koppernikusz
    Nálunk is elkelne az a büntetés, egyből felhőkarcolók nőnének :)
  • mícs
    angolul!
    az arab egy kicsit nehez, plane hogy nem nagyon beszelnek korulottem!
    itt a masodik hivatalos nyelv az angol a maim uzleti szinten!
  • Tufa
    te kint Angolul vagy az arabul beszélsz?
  • mícs
    az biztos, hogy itt ha dolgozol akkor gyorsabban lephetsz elore, es a hatter annyira nem szamit!
    wollongog bolcsesz, de volt mar vidamparkban 2.ember, mostmeg egy belso epitesz cegnel project manager...(mondjuk o piszok mazlista...)

itt ha dolgozol, teljesitesz, nem basztatnak, es mivel feher vagy nagyobb a reszpekted! van itt is verseny, de a feherseged itt elonyod!
    ugyan azert a meloert a feherek tobbet keresnek, es van elore lepesi lehetoseguk!
  • Cat #126
    anyám egyik középiskolás osztálytársa (akivel mai napig szorosan tartják a kapcsolatot) feleségül vett egy francia nőt. Itt éltek 90 valahányig, de utána kitelepültek. Ugyan egyik országban sem élhetnek nagy lábon, de ugy látták, hogy franciaországban ugyanannyi munkával jobban tudnak élni. Tehát mindkét országban társadalmilag, gazdaságilag ugyanazon a helyen/rangon vannak, csak ott abból simán van egy házuk, pár éves autójuk, Magyarországon pedig ugyanilyen munkával, ugyanilyen tudással még mindig lakótelepi lakásukban élnének. Ezt is érdemes megfontolni.
  • BlackRose
    shukran sadiq (köszönöm barátom - talán jól mondtam :) - OK majd a napokban elküldöm a CV-t (wollongong címére).

addig is, találtam egy jó oldalt...
    http://www.gis.gov.ae/en/downloads/downloads.asp

• I.C.ram
    Ez rendben is van, nyilván csak az érhet el bármit is, aki próbálkozik. Csak próbálom felfedni az érem másik oldalát, azt a bizonyos másik oldalt, amire jóval több az esély, hogy fent marad. Amerika a legjobb példa erre. 1-2 évszázada özönlöttek oda az emberek a szebb jövő reményében, és a legtöbbnek csak rosszabb sors jutott, távol az ismerősöktől, barátoktól, stb. Persze volt egy réteg, akinek bejött a dolog, de nagyon sokaknak nem. Nem azt mondom, hogy nem éri meg próbálkozni, sőt... Csak azt, hogy gondoljátok meg 1000+1-edszerre is a dolgot. Egyik ország sem bír foglalkoztatni korlátlan munkaerőt.

Egyébként, ha gyorsan fejlődő orszgába szeretnél menni, akkor ott van Kína :) Najó, ez csak vicc volt.
  • BlackRose
    Na most ez OK, biztos, hogy nincs kolbászból kerítés Dubaiban sem és itt nem is ez a mese megy, meg nem is akar seniki aem olajseik lenni, főleg ha tudjuk, hogy Dubaiban az olaj már nem olyan fontos, vagyis 10% alatt van az olaj a GDP-ben. Az meg, hogy biztos nagy a verseny, az lehet igaz, de hol van ez másként, az EU-ban most minden áll, évek óta alig van növekedés, örülnek ha a GDP 1-2% megy fel évente. Az USA jobban áll, 3-4% évente, de ez is messze van Dubai 8%-ánál. Na most én tudom, hogy miből vagyok megszerkesztve, eddig is keményen dolgoztam, de sajnos megközelítőleg sem fizettik meg a munkám értékét, na ebből van elegem, ezért akarok oda menni ahol lehet, hogy megfizetik. A másik dolog meg, hogy nincs adó, tehát amit megkeresel az a tiéd. És ha nem sikerül, akkor meg a saját hibám lesz, mert ha ott most annyi bevándorló versenyez és én alul maradok az csakis azért lesz mert nem vagyok megfelelő, és nem azért mert valaki a lábomra lép, vagy mert valakinek nem tetszek (mint itt ahogy szokott lenni), és akkor elköltöm azt a pénzt amit keservessen megkerestem az elmult évek során és punktum. Ha nem próbálok kitörni ebből a szörkeségből akkor meg már punktum biztos. Tehát számomra érdemes rizikelni, és hiszem ha komolyan állok hozzá a dolgoknak és ha tisztességes munkát végzek akkor egy olyan dinamikus rendszerben mint Dubai nem kell félnem. Dolgozni akarok, itt nem igen engednek, ha meg dolgozól akkor várod, hogy kifizessenek (jelenleg is 3500 EUR-oval adóssak nekem pedig tisztességessen megcsináltam amit megbeszéltünk, de ugyanúgy adóssak a parsztoknak is meg még sok mindenki másnak), tehát most kérdezlek én téged, hogy mi a jobb, megpróbálni és bizonyítani, hogy képes vagy e, vagy lehajtani a fejed és életed végéig tűrni, hogy 100x kevesebbet érő emberek a fejedre sz...nak minden áldott nap. 12+ évi tapasztalattal rendelkezem, a kezdőtől a vezetői pozicióig, azt hiszem ez érhet valamit egy olyan helyen mint Dubai, ahol nem az a fontos, hogy honnan jőttél hanem az, hogy mit tudsz beadni az ország fejlődésébe. Ahogy én eddig látom ezt ott megbecsülik és megfizetik, ha meg esetleg tévedek akkor majd valaki aki ott él (pl. Mícs) kijavíthat.
    Ja és Rockefeller, Soros, Bill és a többiek külön dolog aminek nem sok köze van Dubaihoz, és lehet, hogy nem sikerült mindenkinek úgy mint nekik, de azt nehezen fogod látni, hogy valaki rosszabbul járt mint ha itt maradt volna.
    Az pedig igaz, hogy meg kell ismerni az ottani kultúrát, de nem éppen ezt akarom az elkövetkező hónapokban, maximálissan felkészölni, még ha kell alapszintű arab nyelvet is tanulok... na mindegy azt mondják aki mer az nyer.
  • I.C.ram
    Ja és persze még annyit, hogy most biztos azt fogjátok mondani, hogy ennek az embernek is sikerült. Ezeknek az embereknek piszok nagy mákjuk is volt. Rockefeller, Soros, Bill Gates, ezek az emberek jó időben voltak jó helyen, és persze tehetséges emberek, és ugye csak róluk hallunk, de a millió másik emberről, akik kimentek és csak szívtak az egésszal róluk soha. Tessék ezt észbentartani.
  • I.C.ram
    Én valahogy nem hiszek ebben a kimegyek, aztán hazajövök mint olajsejk dologban. Ha ilyen rohadt könnyű lenne kint a meggazdagodás, akkor mindenki odamenne. Duabai-t is ellehet érni pár órás repcsi úttal, tehát nem hinném, hogy ez nagy visszatartó erő lenne a többi embernél.

Tuti kurva nagy verseny van a munkalehetőségekért kint, tehát azt felejtsétek el szvsz, hogy egy érettségivel csak úgy kilehet menni olajsejknek. Szvsz még tapasztalat is kell. Talán a vendéglátóiparban valamivel könnyebb a helyzet.

Tuti, hogy voltak már magyarok, akik ilyen lelklesedéssel az összes pénzüket elköltötték kint, aztán nem kaptak munkát, és megszívták. Szal csak óvatosan.
    Szvsz úgy meg nem érdemes kimenni egy országba, hogy kb. fingotok sincs az ottani kulturáról, csak annyi, hogy terrorista, arab, iszlám, félhold, jumurdzsák.
  • Laky
  • Aspyrin
    Le a kalappal az ilyen emberek előtt, én valószínűleg már a dolgok elején meghátrálnék.
  • mícs
    ez igy is van! azert annyira gazdagok, hogy nme kell dolgozniuk!
    egy link:
    radio interju wollongong-gal
  • Ronny
    úgytudom földtulajdonnal csak állampolgárok rendelkezhetnek
  • mícs
    wollongong-nal laktam egy honapg az elejen, mostmeg egyut koltozunk egy villaba!
    szoval jo a kapcsolatunk!

itt is ismeretsegen keresztul megy az melotalalas!
    kuld el a cv-det, meg azt, ogy kb mikor akarsz jonni, mi meg szetszorjuk!
    wollongong itt el mar lassan 3 eve, ugyhogy neki jobb kapcsolatai vannak, de van magyar lany a motorolanal es a hp-nal is, ugyhogy akarmi megtortenhet!

• mícs
    szerintem 200-250 kozott boven kijossz egy honapban!
    azert rizikos lezsirozni a melot, mert ugye kell egy interju! beadom az oneletrajzodat, hivnak holnap, hogy gyere be...ok akkor egy het mulva, mert mire kiersz, meg minden, addigra elviszik a melot!
    itt is gyorsan porognek a dolgok!

velemenyem szerint mindent lehet talalni, csak akarni kell dolgozni!
  • mícs
    szerintem 200-250 kozott boven kijossz egy honapban!
    azert rizikos lezsirozni a melot, mert ugye kell egy interju! beadom az oneletrajzodat, hivnak holnap, hogy gyere be...ok akkor egy het mulva, mert mire kiersz, meg minden, addigra elviszik a melot!
    itt is gyorsan porognek a dolgok!

velemenyem szerint mindent lehet talalni, csak akarni kell dolgozni!
  • sweech
    énis szeretnék 5-10 vagy akár mégtöbb évet leélni ott....naggyon cép :)
  • BlackRose
    Nem is az a célom :) inkább szeretnék mondjuk úgy 5-10 évet ott legyűrni és aztán mondjuk cca 100.000+ dolláral a számlámon vagy netalán még többel (azt mondják ingatlanvásárlásban most akár 2-300% profitot lehet pár év alatt csinálni Dubaiban :)... tehát úgy max 10 év után valahol máshol telepednék le (Európa kizárva - nem politizálok, ezért kérem senki se kezdjen itt bele)... de pl. Austrália vagy USA Northwest (Washington State, Oregon...) vagy Kanada Southwest (British Columbia, Alberta) nagyon is vonzó számomra, sajnos most nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust, viszont Dubai igéretesnek tűnik pénzkeresés szempontjából. Dubai kimondottan munka szempontjából érdekel, ha kell napi 15 órát is gyűrném a melót csak jól fizessék meg.
  • sweech
  • sweech
    háááát elég nehéz lesz állampolgárságot szerezned :)
  • BlackRose
    Burj Dubai vagyis Dubai Tower
  • Laky
  • Laky
    passz :)
  • flashX
    lol
    És mi lesz a neve?
  • Laky
    eléggé :D
  • flashX
    Ez leuzúzza az összeset majd? (magasságban)